Rea på köttmarknaden..Tog en sväng in på v...

2011-05-30_09_28 (MMS)

Rea på köttmarknaden..Tog en sväng in på vivo idag efter lämningen av Leia och fann detta! Tycker ju kött och framförallt nötkött har blitt så förbaskat dyrt så det var ju bara att passa på.. Entrecote, lövbiff och höggrev bidde det för en hundralapp. Visst det går ut idag, men i frysen mår det bra till tillagningen tar vid och grymt att även lyckats göra klipp i mataffären oxå ;-)


Bläää...

Har bokat in mig på 3 pass zumba denna vecka med start ikväll då jag måste köra ett pass extra för att jag kanske ska ha en liten chans för att komma fram till 60 kg till midsommar/semestern tar vid, men vad händer??

Hela halsen svider och näsan rinner!!! Så jäkla klart att det ska komma nu..och hade det inte varit för att halsen bränner så hade jag nog vågat mig iväg på kvällens pass, men som sagt jag är livrädd att träna då halsen värker då jag blivit varnad om vad som faktiskt kan ske vid träning och halsont så jag tar det säkra före det osäkra, vill ju inte dö innan semestern..Nä då är jag hellre ngt kg tjockare istället ;-)

Jaja får bli långa promenader idag och imorrn och sen hoppas på att iaf halsen är bättre till onsdagens pass tar vid...

Nu kaffeboost så jag piggnar till..


40 veckor med LCHF..-30 kg :-)

Helt otroligt att det nu har passerat 40 veckor som jag levt efter denna livsstil, även om jag ibland lite lätt spårat ur för stunden så har jag hamnat på rätt spår igen och just nu går funderingarna på hur jag vill leva efter sommaren då målen är nådd???

Men först!!! - 30 kg har jag tappat under dessa veckor!!! 45 kg har jag tappat sen jag var höggravid den 10 maj 2010!! Jag är så förbaskat nöjd över mig själv och min målmedvetenhet som aldrig gett upp trots att det ibland gått tungt...

Men så hur ska jag fortsätta sen då???

Ska jag fortsätta med LCHF, men tillåta en frukt, lite kolisar kanske en dag i veckan??

Ska jag köra GI med en massa bulgur och skit??

Eller Atkins helt enkelt??


Tror det blir ett hopkok av dessa tre med en utgång på så lite kolhydrater som möjligt per dag, men att tillåta mig en pasta el ris då jag känner för det, för hur det än är så kommer ju zumban och gymmet följa med mig på min livsresa framåt..Finns inte att jag slutar träna nu då jag hittat rytmen liksom ;-)

Men så till dagens vägning/mätning..Hur gick det??

Nedåt visade vågen och även måttbandet, men ska jag vara ärlig så hade jag nog trott på iaf ett kg ned, men får väl va nöjd med - 700 gram..Det blir ju svårare ju närmre målet kommer och va fasen jag är U N D E R  65 nu!!!!

64, 6 kg är dagens vikt och ja att tappa 4,4 kg som gäller för Utmaningen på dessa 4 veckor är ju ingen omöjlighet, men det är ju ingen katastrof om jag inte riktigt är där heller just den veckan..veckan därpå kanske jag lyckats istället och det är fasen lika bra det med, men jag ger inte upp..Jag ska ge allt för att nå målet..Jag hatar att ge upp så det ska kämpas som en gris till den 23 juni ;-)


Efter 40 veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,7 kg (30,4 kg)

-1cm ( 60 cm mage/buk)

-1cm ( 45 cm stuss)

-1cm ( 36 cm lår )



I mina utmaningar ligger jag nu på - 15,6 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-15,6 kg


Sötnos 2. Leia min lilla bokmal älskar bib...

2011-05-25_15_15 (MMS)

Sötnos 2. Leia min lilla bokmal älskar biblioteket och att just nu trotsa allt som går mot främst mig, pappsen är räddaren i nöden för hans lilla prinsessa. Längtan till hon är 14 och hon kan sättas ut på gården är stor ibland dom dagar då det är som värst härhemma. Tur att hon är så förbaskat underbar i slutändan <3


Sötnos 1. Dudde tar ju gärna allt som är s...

2011-05-25_08_25 (MMS)

Sötnos 1. Dudde tar ju gärna allt som är storasysters grejer och framförallt grejer man ska ha på huvudet är populära. Solglasögon, tiaror och ja ni ser diadem <3 mitt lilla hjärta <3


Svammel..

Torsdag och snart helg igen, jag hinner fasen inte med allt jag ska innan veckan är slut och allt som ska göras innan semestern tar vid..Vagnar ska tvättas upp och bytas ut, garderober ska tömmas och skänkas bort det som inte går att sälja, solroser ska planteras om,..Ja jag har tusen grejer som ska göras och inte hjälper det att Leia är hemma 2 dagar denna vecka och nästa vecka går 3 dagar bort för mig..Jobb tisdag- torsdag röd dag- fredag Leia ledig...

ja herregud, jag får nog göra en to do list och helt enkelt planera in vad som ska göras vilken dag, nu går jag mest runt och yrar då Dudde sover och hittar annat som måste göras ;-)

Idag skulle jag behöva åka iväg en sväng och shoppa hem mat, men ja blir iaf en promenad sen får vi se?? ÖF är stängd så dit kan vi inte gå och röja lös heller..

Stormbyarna verkar iaf vara över iaf och nu kanske man kan njuta av solen ute utan att blåsa bort, helt otroligt vilket väder vi haft?? Regn, storm, sol- regn, storm sol- ja så har det hållt på dagarna i enda..

det sägs att gårdagens väder visar hur juni blir och dagens väder hur juli blir och morgondagens augusti..ja då hoppas jag att det är innerligt varmt idag så vi verkligen kan få njuta av en svensk sommar på hemmaplan i år :-)

Åh snart semester och sen börjar allvaret med jobb och lämningar av kids!!!

Operation lyckad. Så har två äckliga prick...

2011-05-24_14_28 (MMS)

Operation lyckad. Så har två äckliga prickar försvunnit från min kropp. Fick dock träningsförbud i 2 dar, men det skiter jag i..zumban imorrn missar jag aldrig oavsett vad.. Skönt att dom är borta iaf :-)


Fobier....

Morrn morrn..Solen lyser men tyvärr blåser det lite väl mycket för att man riktigt ska kunna njuta här i blackan..

Idag ska det åter flängas, vart ju en hel del fläng igår med fotografering på ÖF som jag hoppas blev bra, även jag fick va med på några bilder och jag var ju inte alls tillfixad för finbilder, men skit samma ..Skoj om ngt blir bra då det kan bli en bra present till päronen i jul ;-) Dudde var väl inte i sitt esse just då, hade timmen innan utsmyckat sig med ett blåöra då han slog i sig i bordskanten efter fall från soffkanten..Nästa vecka får vi iaf se dom och sen är det bara att beställa om ngt blev bra..

Badhuset gick helt ok, Dudde var väl kanske lite skeptiskt från början men det släppte efter ett tag så om några gånger lär han ÄLSKA det, han älskar ju att plaska i badkaret så det är ju inte själva vattnet han nojjar över ;-)

Idag ska det flängas in till Odenplan en sväng för att hälsa på alla underbara barn och kolleger och sen ska jag ta itu med lite fobier..

Klockan ett idag ligget jag på operationsbordet för borthyvling av två äckliga födelsemärken, ett har jag haft sen födseln typ och de andra har kommit med åren, alltså detta äcklar mig såpass att bara nu då jag skriver så får jag rysningar och jag vete tusan hur jag ska klara av att dom ska hyvla bort dom på mig???

Födelsemärken, navlar och fotknölar är mina största kroppsliga fobier och framförallt navlar!!!

Usch finns inge värre än människor som sitter och petar sig i navlar!!! Spelar ingen roll om det är barn, Leia vet ju med att detta är ngt jag avskyr så hon kan ibland göra det på pin kiv bara för att retas..

Nu till det mest knepiga i min navelfobi..Jag tycker det är så grymt snyggt med navelpiercing och hade ju det fram till jag blev gravid med Leia, men det var inte lätt att fixa om jag säger så ;-) han som piercade mig tyckte jag var bra konstig då jag låg och våndades då han pillade mig vid naveln och än värre var det då man skulle byta ut ring..Men när det väl var klart så var det grymt snyggt, kanske blir igen då magen är fast och platt ???

Men idag iaf får jag bort två av mina äckliga märken och det är mycket för att dom sitter på platser så Dudde kommer åt dom och vill gärna pilla, usch kan inte skriva om det..

Äckliga prickar nu ska ni bort!!!!!

Har ni nå fobier???


Måndag


                                              Inte det lättaste att få dom tillsammans på bild ;-)


Helgen är över och ja här har fasen
inte funnits många lugna stunder denna helg då det varit barnkalas, träning för hela familjen förutom Dudde då ;-) Och idag är förskolan stängd pga planeringsdag så idag blir det inte heller lugnt trots regnet som öser ner..

Nope idag ska vi ner på ÖF för att försöka få till ngt fint syskonfoto alternativ egna kort då dom har fotograf där idag, men vi får väl se hur det går?? Dudde sitter ju gärna inte still och Leia är ju så sabla blyg så hon kanske vägrar ?? Sen tänkte jag utmana mig själv och mina nerver genom att ta med dom bägge till simhallen för lite bad, ångesten över att visa sig i bikini på allmän plats kom redan i onsdags då jag provade den :-)

Nu blir det lite mer kaffe innan packning, frulle och påklädning tar vid..

"Vete tusan vad som hände, men får inte bort den kursiva texten till normal??"

Vinn din drömtatuering...

Eftersom jag nu i samband med att kroppen börjar sakta men säkert återfå modellen jag ska leva med så har jag nu fått ett grymt tatueringssug inför hösten..(räknar med att vara i stort sett i mål då)..

Har ju redan en tid inbokad i juni för att diskutera om det går att fixa till porträttet på Leia som svärfar gjorde, men som tyvärr blev alldeles för ljus annars får det bli en cover up där och ett nytt porträtt får skapas någon annanstans senare..

Jaja skit i det nu, men hur grymt vore det inte att få vinna detta?? Oh jag skulle hoppa i taket om jag fick vinna och jag skulle fasen börja tro på Gud då ;-)

Vill ni ha chansen till er drömtatuering klicka in er här och va med ni oxå...

Tävla om din drömtatuering

Första men absolut inte den sista.. Inhand...

2011-05-21_11_37 (MMS)

Första men absolut inte den sista.. Inhandlade denna långklänning igår på måfå då jag strosade inne på HM. Hatar nämligen att prova kläder så ofta gissar jag mig till om det funkar eller ej? Tog en i strlk M och tyckte att det får banne mig funka och visst gjorde den det. Skön är den oxå och för 149 kr så känns det som ett bra kap att ha härliga sommarkvällar. Blir absolut fler långklänningar i min garderob och tror att nästa blir en färgklick som just nu hänger på lindex, men om det vill sig väl ganska snart i min garderob:-)


Pepp mot depp.. Efter morgonens katastrof ...

2011-05-20_12_54 (MMS)

Pepp mot depp.. Efter morgonens katastrof vägning kändes allt åt helsike, men så fann jag rabatt kuponger på lindex och kappahl i köket och drog mot vällingby för att boosta mig med shopping. Blev både till mig och barnen och med kuponger och rabatter så sparade jag in sisådär 300 riksdaler:-) det bästa var dock att inget överskred strlk M för mig utan på ett linne var det tom S vilken lycka där i omklädningsrummet att behöva ge sig ut efter S:-) var inte igår som det hände. Ja lite vin fick även följa med mig hem, lite firande är jag dock värd från att ha kommit såpass långt i min viktresa.. Nu kålpudding....


39 veckor med LCHF..Så JÄVLA missnöjd...

Okej att mina förutsättningar för veckans vägning inte var klockrena..menshelvetet och en helg fylld med kolisar i form av öl, chips, vitlöksbaguetter, ja säkert ngt mer oxå som jag inte kommer på nu att jag stoppat i munnen så om man kollar på det intaget så ska jag väl va glad..Men då jag ser det som att jag faktiskt haft 2 veckors uppehåll sen senaste mätningen så är det fan katastrof!!!!!

Jag svär just nu mycket för mig själv, så missnöjd över min usla karaktär att falla in på chips och ölspåret förra helgen..Nu blir det hårda tag...Inge chips inge öl...Vill jag njuta av helglivet lite extra får det blir nötter och vin...

Nu JÄVLAR ska det hända grejer fram till midsommar om jag så ska få leva på shakes sista veckan så ska jag klara min utmaning...

Nu jädrar kör vi så det ryker!!!!

Mina nya siffror, dvs enbart -200 gram och inte ett skit på cm :-(

Efter 39 veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,2 kg (29,7 kg)

-0cm ( 59 cm mage/buk)

-0cm ( 44 cm stuss)

-0cm ( 35 cm lår )



I mina utmaningar ligger jag nu på - 14,9 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-14,9 kg


Förskolans dag har nu passerat och tur nog...

2011-05-19_15_42 (MMS)

Förskolans dag har nu passerat och tur nog så sprack det upp på himlen lagom till det skulle dra igång. Leia tog sig runt alla utställningar där man fick testa på att blåsa bubblor, plantera frön,blåsa bollar och lyssna på olika köksredskap som gav ifrån sig härliga ljud via olika snören i material. En skön eftermiddag helt enkelt:-)


Ettårskoll..

 
                                                                          ♥
Gladskit


Solen lyser med sin frånvaro just nu
och man deppar gärna ihop för det, men va fasen idag är det Förskolans dag och vad gör en gladare än att få ta del av alla underbara barns projekt och framförallt höra dom sjunga och stoja.. Uppmanar er alla som kan att besöka Obsanparken idag då det verkligen kommer livas upp där..Tyvärr har vi ettårskoll så det hinns inte med då vi ska fira dagen här på Blackans torg  :-)

Åter till ettårskollen då..

Sist hade ju han gått ner i vikt, inge märkvärdig 125 gram och det är väl klart man går ner då man inte sitter still en stund under sin vakna tid och det är ju inte så att han är underviktig eller så ;-) Men just nu befinner vi oss i en kraftig matvägran från Dudde´s sida..Inget som han älskat äter han för tillfället???..Tre tuggor sen täpper han igen munnnen med en enorm kraft..Det funkar inte längre att leka in maten i han..

Visst han får i sig välling och nu tänker ni kanske att han får enorma doser sånt, men nä under dagtid får han en flaska och oftast efter vi försökt att ge han mellis och lunch inför vilan, sen får han ju såklart en på kvällen vid läggdags och sen blir det väl en flaska under sena kväll/natten och ja den kan man ju undvika, men nu då han inte äter tänker jag inte ta bort den..

Jaja underbara V kommer säkert med en lösning och vi funtar ju på om han har ännu mer tänder på G?? Men det är inte det lättaste att känna efter därinne då han biter till enormt och ja det gör förbaskat ont ;-)

Spännande att se hur vikt och längd ser ut och nu vill jag faktiskt att han ska börja gå utan hjälp då jag tror att hans intresse för klättring kommer att avta då..Han är lite senare, förutom klättringen än Leia men desto livligare ;-)

Nu utfodring och påklädning sen iväg...


Min alldeles egna tid är nu då jag befinne...

1305747551974 (MMS)

Min alldeles egna tid är nu då jag befinner mig på gymmet och verkligen kan släppa alla tankar för stunden. Det är nu tiden innan passet drar igång som jag verkligen kan koncentrera mig på att läsa ochcsom jag har saknat att läsa. Hela sommaren ska jag beta av varje pocketbok jag har hemma som fram till nu bara samlat damm. Time to read!


40 par skor!!!

Skulle va en dröm att ta hem den här vinsten och verkligen få fylla upp våra skogarderober härhemma utan att bry sig över priset ;-)

Ta chansen ni med och tävla om 40 par skor härinnne...

Lycka till..


Vinn 40 par skor!
Vinn 40 par skor!

Morrn morrn...

Sitter med första koppen kaffe och min hjärna är stendöd just nu, orkar inte tänka alls och skulle nog ge vad som helst för att få sova igen, men Dudde är piggelin så ingen chans till det..Fick han iaf att ligga still en liten stund i soffan med mig, men just nu sitter han och garvar åt Disneys klubbhus medans han testar sina röstresurser..

Idag blir det iaf några timmars häng på ÖF innan vi drar hemåt för lunch och vila..Måste även fortsätta med mina tradera auktioner, tar aldrig slut på kläder att sätta ut?? Några har gått ut iaf och kommit iväg så det börjar ju droppa av, tänkte även testa att lägga ut lite av min garderob, skitsamma om det går åt skogen..Inget jag kommer använda igen då det ser ut som tält på mig, vilket jag är glad för att dom gör ;-)

Ikväll är det zumba för mammsen och det blir mitt tredje pass denna vecka, måste kämpa på nu inför fredagens vägning, mens och synderi från helgen gör att det inte ser ljust ut, men ska göra mitt bästa och sen söndagen har knappt ngn kolis kommit i min mun :-) Blir det en mörk vägning så blir det till att räkna kolisar igen fram till midsommar..

Har jag sagt att jag ska klara - 20 till dess så ska jag banne mig det..Inge halvdant här inte ;-)

Nu lite morronfix...


Just nu röjer Leia runt på äventyrsdelen i...

2011-05-17_16_51 (MMS)

Just nu röjer Leia runt på äventyrsdelen i väntan på simlektion 4. Ska detta bli dagen då hon klarar doppa huvudet? eller för den delen slutar springa på toan var 5 minut;-) 6 gånger återstår så tid finns att min lilla tjej tuffar till sig lite var det gäller att få vatten över skallen:-)


Jag är inte bitter!!

Men nog fasen hade jag räknat med lite mer glöd och kämpaanda från våra unga herrar i blågult igårkväll...

Matchen tände aldrig till och efter 1-1 målet kändes det som att detta inte alls skulle gå Sveriges väg då laget och framförallt matchen var rätt loj...

Mannen i huset vart ju iaf nöjd och jag är ju inte den jag en gång var, som kunde gråta över en förlorad match i dagar och då snackar vi framförallt mitt käre TIK´s matcher. Har alldeles för många ledsamma hockeyminnen och gårdagens lär inte hamna bland topp tre över tyngsta förlusterna i mitt hockeyliv..

Men som sagt...Jag hade väntat mig betydligt bättre spel från dessa herrar igår..Att bara ge upp som dom faktiskt verkade göra där i slutminuterna är inte värdigt alla dessa fans som samlats både där på plats, hemma i sofforna, på krogar ja överallt..Ska man spela i landslaget ska man satsa allt i 60 minuter oavsett hur siffrorna ser ut...

Inte tappa huvudet så fort det bär emot så skärpning killar till nästa gång!!

Uppladdning..

Mammsen har zumbat, dottern simskolat och nu står chipsskålarna framme och ölen på kylning. Grannarna är på ingång och idag glömmer vi allt med LCHF kost för idag är dagen då Sverige ännu en gång ska slå lejonen på tassarna..

Glöm gårdagens tredjeplats för ikväll blir vi etta på pallen..

GO SWEDEN!!!!!!

Morgonfynd..

Eftersom detta med sovmorgon enbart verkar gälla mannen i huset, då han verkar vara döv under morgontimmarna så är det ju bara för mig att kliva upp då lillemannen i huset vill det...

Och det är då jag tar chansen och roar mig på tradera ;-)

Nu sitter väl Dudde inte still så länge mellan varven, men lite klick här och lite klick där har jag hunnit med och har nu fyndat upp Leijsings garderob med  2 nya kjolar, ett nytt linne och en begagnad kjol för under hundralappen..Visst tillkommer det frakt oxå, men ja man har ju inte blitt ruinerad precis ;-)

Har ju en del auktioner som går ut idag och imorgon och räknar med att jag får in en del där som jag ska shoppa upp till Leia´s garderob då det är hennes kläder som säljs och då är det bra att fynda på tradera..Ska nu ta tag i Dudde´s kläder imorgon med att fota och beskriva så får man hoppas på att hans kläder säljer lika bra som Leia´s..

Sen då barnens garderober är uppfyllda inför sommaren, ja då är det mammsens garderob som ska inventeras och fyllas upp, men först några kilon till som ska bort innan stora plånboken tas fram ;-)

Mina morgonfynd...

Tuff Milla ( Alfons Åberg ) kjol i rosa storlek 110/116 NY

 Ny millakjol 56 kr

Kjol från Lycks strl 116

Ny kjol från Lycks 16 kr.

Kjol från Dunnies
Begagnad kjol från Dunnies 5 kr

Bomullslinne
Oanvänt linne från stadium 1 kr

Allt detta för 78 riksdaler ;-)


Minns ni 1991???

För det gör jag och jag tror denna helg kan bli ett nytt sånt..

Vad snackar jag om då??

Jo även om jag inte är lika tokig i Eric Saade som min dotter så tror jag vi har en chans med honom ikväll att vinna och framförallt tror jag att vi imorrn tar VM guld mot finnarna..

Jag minns exakt vad jag gjorde just den helgen då Carola tog hem segern med Stormvind och sverige vann vm guld och jag var redan då galen i hockey och ikväll hålls det tummar härhemma, men imorrn blir det landskamp härhemma i soffan, bor man med en finne så kommer dett oavsett vem som vinner hagla svordomar imorrn runt säg 22.30..

Helgen går i blått och gult optimist som jag är ;-)


Förskoleplats..check!!!


                                                     Grodan here i come!!!!


Det har varit med en viss vånda
som jag väntat in detta besked om en plats på förskolan för Dudde, även om jag i stort sett blivit lovad att få mitt val då syskonförturen går i första hand..

Men då man vet hur många som står i väntan för att skola in sina små i augusti och att dom dessutom stänger ner ett helt hus för dom små, gjorde mig skeptiskt till om vi verkligen skulle få på hemmaplan??

Kul att pendla för att få Dudde till förskolan varje dag då man jobbar?? NOT..

Men så nu då jag var inne och bokade upp lite zumbapass så tog jag mig även in för att kolla min barnomsorg och hur jag låg till nu i kön på mina andra val.. Och där var det!!!...

Meddelandet om att vi blivit erbjuden en plats och om vi nu ville ha den???

Lika klart som Saade gick vidare igår var det ju bara en ruta som var aktuell att klicka på och nu har en tung sten släppts..

Inskolningen börjar den 17 augusti och nu ska jag kontakta dom om lite info hur inskolningen går till, vill ju va med en dag då det annars är jarkko som tar den, men vi får se hur det funkar med jobbet..

Nu kan vi njuta fullt ut och ja ångesten kryper väl på mig lite för varje dag som går då jag vet att nästa gång jag kliver på jobbet igen så är det för gott..Inge mer föräldraledighet utan jobb jobb och ännu mer jobb blandat med dom obligatoriska 5 veckors semestrarna per år..

Hujedamej!!!;-)


38 veckor med LCHF..Uppskjutet..

Som sig bör fredagen den 13 så pajjar något härhemma så idag var det vågen som strejkade..Har ju faktist haft den ett ex antal år utan att byta batterier så det var ju bara en tidsfråga..

Iom detta så skiter jag även att mäta mig och tänkte då ha en två veckorsmellanrum denna gång från senaste mätningen..Blir lättare för mig oxå att komma ihåg då jag ska rapportera till utmaningen oxå så kanske jag fortsätter med 2 veckorsintervaller?

Är ju dock för nyfiken och vill gärna ha kontroll om det börjar avstanna helt alternativ upp så jag får se helt enkelt..

Men men inga nya siffror idag alltså och ska jag vara ärlig så tror jag det inte hänmt så mycket efter förra helgens synderi med skrovmål på fredagen och pizza på söndagen..Riktigt uselt av mig!!!..

Glädjande besked finns det dock i garderoben då jag nu kommer i 2 par jeans till :-) Snart dags för att plocka upp kassen med dom riktigt små jeansen ;-) Nä får nog vänta fem kilo till innan den åker upp iaf ...

Blir dock hårdträning nu även hemma i form med att köra body pump övningar dom dagar jag inte zumbar, är ju lite mycket nu med Leia´s intensivsimning 3 dagar i veckan så man får prioritera lite..

3 pass zumba har jag inplanerad den kommande veckan sen promenader och övningar hemma..Fan måste iaf hamna på 64 strecket nästa vägning för att ha en chans att klara mig till midsommar..

Nu kaffe!!!

Åska i luften??

Fick rapporteringar igår på fejjan om ett hiskeligt åskoväder i S-vall och undrar nu om det kan va på intåg till Storstan??

Huvudvärk och trötthet är min melodi idag och ska nu ta och försöka slagga in en stund medans Dudde vilar sin siesta..

Får hoppas dock på att det undviker Sthlm, då åska är en av mina största rädslor :-(..

Nu siesta så på återseende...

1 År..


                                                  Vår underbara Dudde på sin alldeles egna dag <3


Nä det är ingen vanlig dag...


                                                                   Ett år emellan <3


För det är Dylans ettårsdag hurra hurra hurra!!!


Ett år av ovillkorslös kärlek och lycka har nu passerat och nu rullar vi framåt mot nästa år, man får säga vad man vill om babylycka mm, men det är när man passerat 2 år som det börjar bli enormt roligt med dom små liven enligt mig ;-) Då man kan börja slappna av utan att dom sitter med kottar i munnen, riskerar att bryta nacken mm..

Ikväll blir det ett minikalas inom familjen, men först läkarbesök för mammsen, tårtbakning och sen hämtning av syster som ska på sin första simskolelektion idag..Har bokat in henne på en tre veckors intensivkurs nu i maj, spännande att se om hon lär sig något under dom och framförallt om hon överhuvudtaget kliver i i bassängen ?? ;-)

Oh bara tre månader kvar innan allvaret med jobb och förskola tar vid för oss..Nu ska det njutas fullt ut med Dudde <3

Men som sagt idag är ingen vanlig dag för det är Duddes födelsedag hurra hurra hurra!!!




Ett eget liv..

Verkar bloggen eller om det är Blogg.se som strular för tillfället göra iaf..Alla nyare inlägg verkar borta men klickar man typ på rätt gamla inlägg så ser man dom klart och tydligt??

Jaja får se hur det ser ut till kvällen då??

Blir ÖF och parkhäng hela eftermiddagen så vem orkar blogga igentligen???

Have a nice day!!!

ZZZZ

 
                                                      Inga trötta barn här inte ;-)


Söndag och jag sitter sömnig och boostar mig med kaffe för att få lite energi så jag kommer igång med allt som ska göras idag..

Parkhäng, body pump och en trevlig kvällsavslutning med tvättstuga och golvstädning..

Hade en liiten förhoppning att vi skulle få sovmorgon härhemma då vi igår var ute hela eftermiddagen och grillade med grannarna till halv nio och Dudde hade ju sovit knasigt hela dagen så att förskjuta hans sovtid med nästan 2 timmar kanske skulle ge oss en timme extra på morgonen??,men icke..

Klockan sex så står han där i sängen och vill upp, finns inget annat..Han ska bara upp ;-)

Tur man tog det lugnt med vinet då det var grabbarna som spårade igår..Vet inte när Jarkko kom hem, men ljust var det ute iaf..


Lite frulle i magen så man får en bra start på dagen :-)

Ha en skön dag i solen!!!


Ingen rast ingen ro..

                         

                                                             Dudde in action <3


Igår spenderade jag och Dudde hela dagen ute och anledningen förutom det fina vädret som nu äntligen åter joinar oss är att det går helt enkelt inte vara hemma längre med honom..

Från morgon till kväll så ska det klättras på allt och för varje dag så blir han snabbare och framförallt han lär sig klättra uppför mer och mer ställen så nu är det typ köket och hallen som är en frizon från klättringen, men tyvärr så håller han sig ju inte där på begäran precis ;-) Toaletten, Leia´s rum och vårt sovrum har vi iaf kunnat stänga oss ute ifrån så nu har han bara soffan som han kan klätttra uppför, även om jag plockar ner han ständigt då han absolut inte har koll på att han är ovanför golvet en bit?? 

Häromdagen var han på väg att ta ett jätteskutt från ena ryggstödet över till fönsterbrädet, vilket är en bra bit emellan och en ganska bra fallhöjd för denne lilleman och detta är anledningen till att han inte får vara uppe i soffan..Ungen sitter inte still utan ska riskera sitt lilla liv med att bryta nacken så soffan är NO NO NO just nu!!!

Med Leijsing behövde vi knappt barnsäkra lägenheten, men med honom så är det absolut barnsäkring på hög nivå som gäller, även om mammsen ligger lite efter och det har kostat mig en ugnsform i bitar;-) men det är bara att inse ungen är ett vilddjur i vaket tillstånd..Tack gode gud för att han sover OK iaf..

Förstår bara inte hur han kan vara så förbaskat bra på att klättra innan han kan gå på egen hand????


Synderiet har nu tagit över idag. Efter en...

2011-05-06_13_12 (MMS)

Synderiet har nu tagit över idag. Efter en promenad på 3 timmar så tog hungern över för oss bägge så nu sitter vi på daisys i v-by och svullar korv m mos och ja, bara kolla in bilden så vet ni vad jag svullar och syndar med:-)


37 veckor med LCHF..I ♥ minus!!

Denna vecka har känts som en evighet tills jag äntligen skulle få ställa mig på vågen och visst skulle jag väl kunna gjort en tjuvkikning, men jag kan blir så förbaskat stressad av det om det just den dagen inte ser så bra ut så en gång i veckan ställer jag mig upp för att inte bli besatt av vågen igen ;-)

mitt mål vara att komma ner till 65 strecket innan Duddes ettårsdag som sker nästa vecka och I made it!!!

Först och främst kan jag inte fatta att Dudde blir ett nästa vecka, min lilla skrutt som inte ens kan gå utan medhjälpare skulle kunna placeras på förskolan from nästa vecka,,även fast jag jobbar inom förskola och skolat in ettåringar så skulle jag inte alls kunna tänka tanken på att lämpa över han redan..Nope nu ska vi njuta av dom sista månaderna tillsammans innan allvarlet startar..

Sen att jag under detta år lyckats gå ner 45 kg känns oerhört bra..Nästa vecka kanske vi lyckats passera 30 kg med LCHF???

Men ändå...
Jag har gått ner gravkilona på 40 kg och fem till under detta år och även om kilona rasar av många efter en graviditet så kan jag säga som så att detta gäller inte mig..Jag får kämpa bort varje gram, även om man inte precis behöver slita ihjäl sig med LCHF...Käka fett så blir du lätt liksom ;-)

Men nu lite siffror...

Efter 37 veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,8 kg (29,5 kg)

-1cm ( 59 cm mage/buk)

-1cm( 44 cm stuss)

-1cm ( 35 cm lår )



Min sjuttonde vägningsvecka i mina utmaningar ligger jag nu på - 14,7 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-14,7 kg




Har återigen blitt en traderajunkie och ha...

2011-05-05_13_21 (MMS)

Har återigen blitt en traderajunkie och har nu rensat ut Leias garderob och lagt ut lite, Dylans är oxå utrensad men ej ute då det är en hel del att gå igenom. Lite budning har jag iaf lyckats med el, vad sägs om detta set från me & i för 32 riksdaler? Som hittat enligt :-)


Kesella..

Hamnade ju på testpilots sida igår och hittade en massa intressanta grejer man kan få chansen att prova och jag ÄLSKAR ju kesella så att avstå denna chans att få testa detta vore ju bra dumt eller??;.)

Vill ni oxå få chansen??? Klicka in er här då och anmäl er genast...



Testpilot??

Hittade denna sida idag och anmälde mig på en hel del så nu tipsar jag er om att anmäla just er om ni vill ha chansen att bli HP´s testpilot!! och få testa deras HP Pavilion dm1-3110eo Notebook PC



Dags för lite lunch för mammsen medans lil...

2011-05-04_13_08 (MMS)

Dags för lite lunch för mammsen medans lilleman slaggar efter öf och en stor portion blodpudding. Själv ska jag avnjuta kålrotsmos och stekt sidfläsk. Mums!


Sommardoft..

                                                      


igår kom min älskade parfym från Ralph Lauren och som ger mig så många tillbakablickar i mitt liv..Helt otroligt vad dofter kan få en att minnas...

Jag är absolut ingen hejare på det här med parfymer men denna är absolut min toppfavorit, nog för att jag gärna provar nya dofter så ni får gärna ge mig tips på goda parfymer :-)

Men tills jag hittat ngn ny doft så ligger denna på plats 1 och idag kommer jag nog inte göra annat än att sniffa och minnas en hel del som rullat förbi mitt liv ;-)


6 år sen..

                                             
            

Efter 6 års uppehåll hos tandläkaren var det så dags igen igår.oron att detta skulle kosta mig några tänder och en hel del i ekonomin satt långt inne i mig, men bara att bita ihop och do it!!!

Oron var obefogad då jag faktiskt fick beröm för mina tänder, visst lite tandsten hade jag som dom plockade bort och det visste jag att jag skulle ha, har alltid haft dom problemen gammal rökare som man är..

Men några hål fanns det inte och mina visdomständer såg bra ut, tandköttet likaså, så för att ha haft ett 6 års uppehåll så var mina tänder i god standard :-) Skänns förbaskat skönt nu då jag gjort det och nu ska jag återta mina besök där med iaf ett per år...

Ekonomin blev inte heller lidande då jag fick 300 kronor i tandbidrag så under 500 lappen hamnade jag på för denna undersökning och rengöring ..Kändes som jag gick plus tusenlappar igår bara pga detta besök ,-)

Nä en tung sten har släppt och nu är det bara att hålla tummarna för att det går lika bra för Leia i slutet av månaden då hon ska dit :-)


Vart tog den vägen???


                                                   För en vecka sen i Ängbybadet..I miss you sol!!

Ja värmen lyser med sin frånvaro och jag som varit duktig att tvätta upp alla varmare kläder för att läggas ner i källaren får så snällt plocka fram dom igen så att inte ungarna fryser ihjäl ;-)

Fan det var ju vår/sommar och nu är det någon form av höst/ tidig vinter igen och man har ju inte ens lust att krypa fram ur täcket på morgonen nu..Tom fågelkvittret på morgonen har försvunnit utanför vårt fönster så nu är det bara grått, tyst och kallt och medans jag nu skriver så börjar flingorna falla utanför!!

jaja lika bra att dra fram overallen kanske????

Måndag..

Och idag blir det en stillsam dag med lite tvätt och städning på schemat, ska även försöka slinka in på ÖF om Dudde inte slaggar bort tiden??

Måste dock först ta en vända till Alvik och lämna in deklarationen åt Jarkko då dom hade låst in lådan igår, väldigt smart att ha själva inkastet inlåst över helgen då folk är lediga och har tid att svänga förbi med lapphelvetet, el är det så att ALLA deklarerar via sina Iphones, data mm nuförtiden??

MInns själv innan jag började deklarera via nätet så hade jag som en trevlig tradition att var ute i sista minuten tillsammans med tusentals andra vid skatteskrapan..Det blev som en gemytlig liten fest med korvförsäljning mm..Alla var ju där för samma mål så man fick liksom något gemensamt när man strosade med bestämda steg längs götgatan :-)

Ser fram emot återbäringen som en extra semesterkassa till oss som vanligt, alltid skönt att få extra tillskott i reskassan ;-)

Nä nu måste familjen utfodras och fixas så vi kommer iväg i tid som vanligt...

Ha en skön dag..


Jag är med...

Och tävlar då jag blev helt frälst i Leia´s teletubbieutstyrsel och nu imorse hittade jag denna tävling..

Tänk att ha sin alldeles egna man kan mysa ner sig i efter en dag på stranden i sommar <3 Man får se ut som ett fån i den, men gisses mysfaktorn är hög i dessa dressar ;-)

Klicka in er på bilden och joina ni med :-)


Frusen kväll..


                                                        Dom underbara grillspetten vi grillade ;-)


Som vanligt så blev ju valborgsvädret ett klassiskt aprilväder med en blandning av regn, sol, moln och blåst, men har man bestämt sig för att grilla så blir det så vare sig vädrets makter vill eller ej ;-)

Lagom tills vi hade planerat in grillningen så slutade det regna och solen kom fram igen, men ngn sommarvärme som vi fått njuta av ett par veckor infann sig inte..

4 timmars grillning, lek och snack blev det trots kylan och då vi kom in lite efter sju så var vi alla ganska genomfrusen och trötta..

Leia somnade på två röda i soffan, Dudde var väl inte helt med på noterna att sova först utan hade livliga diskussioner med sig själv och Ior innan det tystnade och han slocknade in, pappsen däckade oxå på soffan och mammsen låg och försökte få upp värmen i kroppen igen innan jag riktigt kunde somna in..

Vi hade en trevlig men kylig kväll och vid nästa grillning får det gärna vara lite mindre blåst och några grader varmare än dom 7 grader som infann sig runt sju igår kväll..


RSS 2.0