8 veckor med LCHF..

Jag har verkligen varannan vecka syndromet då jag ena veckan tappar en hel del för att i nästa knappt tappa ngt så jag vete tusan om jag ska hålla mig och väga/mäta varannan vecka, men det känns så drygt att vänta 2 veckor för att få se vad som skett under tiden och för att på pepp att fortsätta mot sitt mål..

Iallafall så börjar jag närma mig tio kg och då har jag lovat mig ett par nya skor, det är ju ngt som man även sen kommer kunna ha så ett par skor och ett par leggings till får bli min lilla present då 10 kg är passerat..

Denna vecka har jag iaf fokus på träningen och det är enbart idag som jag skippar både power walk och gym då jag tänkte ta och ha en mysdag med Dylan härhemma..

Men iaf 10 kg börjar närma sig och sen är det bara att ta tag i dom nästa 10 kg ..

Efter åtta veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,5 kg (8,2 kg)

-2cm ( 19 cm mage)

-0cm( 10 cm stuss)

-0cm ( 7 cm lår )

accepterad..

Ända sedan jag blev gravid så var jag ganska på det klara med att napp skulle introduceras så snart vi kom hem, med Leia väntade jag några veckor och efter ett år gav jag upp då Leia totalvägrade napp, nappflaska ja allt förutom mammsen och det har satt sina spår..

Dylan var inte alls så entusiastisk i nappen och då jag ändå inte ammade helt utan han tog flaskan utan problem och har sen början sovit väldigt bra på natten så gav jag upp efter någon vecka, varför tvinga då allt fungerade så bra ändå??

Men för sisådär två veckor sen började han vakna upp runt tolv varje natt och man är ju ganska bekväm av sig och fixade en flaska, tänkte väl att det bara var något tillfälligt, men nej..

Varje natt klockan tolv började han kraxa i sin säng och efter några dagar så tänkte jag att nu tar jag striden, vill inte ha någon nattätare igen och han är absolut inte i behov av att äta då heller..Så nappen åkte fram igen..

Första natten var väl jobbigast, han tog emot den men att somna om gick inte utan det var bara att sitta och vagga han till sömns och efter en timme somnade han om och hade några uppvak den natten..

Andra natten var likadan, men så på den tredje natten så somnade han in som vanligt runt sju, gav han nappen och runt tolv kraxade han till varpå jag gick in och stoppade in nappen och han slog igen sina blå för att endast vakna upp en gång till den natten för att åter somna in då nappen kom till rätta..

Så nu har jag ett nappbarn som kraxar till ca 2 gånger per natt men sover från sju till sju i sin säng och nu är det bara för mammsen att ta tillvara på detta och försöka utnyttja detta, har ju så sabla svårt att somna in på kvällarna, men förhoppningsvis blir det bättre med tiden..

HöstNu är verkligen hösten här och jag vet inte alls om det är därför min kropp håller på att gå i strejk???..


Jag är ständigt trött, men då det ska till att sova så går det inte vilket resulterar i att jag somnar väldigt sent och är mer död än levande då det behagas kliva upp härhemma för att vi överhuvudtaget ska hinna till förskolan innan lunch typ;-)

Idag tog jag mig i kragen och drog ut på min morgonpromenad efter lämning och utan solen som sällskap så skulle det varit riktigt kyligt, men med vindarna mot ansiktet och solens energi så har jag iaf fått lite gjort idag härhemma och ikväll ska jag iväg och köra ett pass på gymmet, måste få det att bli en vana trots att det bär emot på kvällarna då familjen är samlad..När jag väl är där så är det så förbaskat skönt..

Nä jag skulle nog behöva mig en tripp till ett spa för att återvinna lite krafter för att orka med vintern, men mammapengen gör mig inte rik så jag får väl ta och fixa mig ett spa härhemma helgen då Jarkko ska bort så jag har ngt att roa mig med då barnen sover, usch har redan ångest för HUR jag ska orka en hel helg med barnen själv??

Jaja Leia är ju alltid lättare att ha och göra med då man är ensam och jag får väl planera in en massa aktiviteter så att hon däckar snabbt på kvällarna så jag slipper den biten..Och jag har ju 2 veckor på mig att insamla energi så det ska bara bli mysigt att rå om oss själva, blir som en tjejhelg med ett litet grabbigt bihang för Dylan gör ju inte så mycket väsen av sig utan gillar ju bara läget än sålänge:-)

Nu lite kaffe och slapparhäng...
Empty...

F*n idag fick jag totalhaveri på min älskade dator så nu är den lika tom som mitt huvud är på tankar:-(

Alla bilder gick återigen åt skogen och jag ska väl vara glad för att jag har framkallat dom flesta från Dylans första tid samt har några inne på fejjan så att jag har några minnen från min lilla guldgosse..

Hädanefter kommer bilder tömmas en gång i månaden samt dom som jag är mest rädd om läggs ut på fejjan så att jag har någon slags backup ifall detta kommer ske igen, fick mig iaf en lektion i hur man omprogrammerar datan idag av en trevlig grabb på supporten så imorrn ska jag kolla om även min stationära kan komma igång av ngt så enkelt som jag idag lärt mig?? Betvivlar dock det, men ett försök är det värt..

Ja tydligen ska man iaf underhålla datorn på detta sätt 1-2 gånger per år så det är ju bara att hålla efter i framtiden så man slipper såna här otrevliga överraskningar igen..

Men surt som sjutton och tomt tomt tomt är det att inte ha programmen man är van vid samt mina underbara bilder på mina älsklingar <3

Man kanske skulle ta sig i kragen och gå en datakurs för att lära sig att underhålla sin kära ägodel, men till dess så får jag allt bli bättre på att bränna över mina bilder..

Nu ska jag spendera min tid på att fylla datan med program jag inte klarar mig utan så ha en skön kväll/natt..

7 Veckor med LCHF..Massa minus:-)

Sjunde veckan är nu avklarad och det går förvånansvärt bra att leva i denna diet utan att vare sig föräta sig eller sakna allt som har med kolhydrater att göra..

Denna vecka har jag även dragit ner på mejeriprodukter såsom såser på creme fraiche varje dag utan istället satsat på att äta rent såsom ägg och bacon..En köttbit med en massa vitlökssmör osv..Någon dag har jag smarrat till en maträtt med creme fraiche som såsbas och jag vet inte om det är det som är anledningen av veckans stora minus eller att jag vid förra vägningen var inne i menstruationen och genom den samlade på mig lite extra..Men vi kör på en vecka till i samma anda och visst kan det kännas enformigt, men sålänge jag har ett stor övervikt som jag vill få bort så får jag även vara beredd att satsa lite extra för att nå mitt mål..

Kommer fortsätta att lägga in recept då jag tillagat något extra som jag vill dela med mig av, men just nu blir det rätt enkla maträtter för mig..

Imorse då jag ställde mig på vågen så la jag först vågen på badrumsmattan och den visade då -3,5 kg?? Jag ställde mig gång på gång och samma resultat, men då jag alltid brukar väga mig med vågen mot det hårda golvet så tog jag bort mattan och då steg vågen upp ett kg men - 2,5 kg på en vecka är grymt tycker jag.. Ställde mig om och om igen men samma resultat så - 2,5 kg denna vecka..

Jag har lång väg kvar men ser ju en ljusning i att jag kommer få tillbaka min kropp en dag :-)

Efter sju veckor med LCHF har jag då tappat..


-2,5 kg (7,7 kg)

-6cm ( 17 cm mage)

-6cm( 10 cm stuss)

-3cm ( 7 cm lår )

Hurtigrutten..Har nu denna vecka lyckats komma iväg varje morgon på min power walk och det känns så jädra bra att jag börjar komma in i det, sen att gymmet även är på ingång att bli en rutin är även det skönt.. Har bara fokus på en sak just nu och det är min påse med jeans som ligger undangömd i garderoben, är så sabla trött på att springa runt i leggings, men vägrar lägga pengar på ett par gigantiska jeans :-)

Snart kanske jag iaf kommer i mina baggyjeans som jag faktiskt kunde ha ett tag i graviditeten, men dom lär väl inte vara så baggy från början, men som sagt fokus är bra, fokus gör att man kämpar så här släpper jag inte blicken från mitt mål...

Dylan gillar ju oxå mina morgonprommisar och trot el, ej så är detta en rutin i hans lilla liv..Han får flaskan då vi promenixar mot förskolan, slaggar in, sover till vi är hemma igen typ lite mer än en timme, lajjar runt lite, käkar dagens smakis och sen flaska för att somna in igen till hämtning av Leia och en ny flaska..

Ja min unge har f*n skapat sina egna rutiner och det märktes i början av veckan då jag var lite mycket på språng, vilket resulterade i att han blev ofrivilligt väckt av mig och det skapade en väldigt frusterad Dylan :-)

Så våra Hurtigruttar får bli vår lilla rutin som gör mammsen förhoppningsvis lite smalare och Dylan lite nöjdare av sin skönhetssömn :-)

Snart ska Leijsing hämtas sen är det att invänta Jarkko för att sen åka och köra ett pass på gymmet:-)

Me like!!!

Färdigkalasat..Det tog några veckor men nu är Leia´s 4 årsdag över och nu är siktet inställt på julafton med hennes små ögon:-)

Har ju varit en rätt stor utspridning på hennes firande då hon firades av oss på tisdagen då hon fyllde, på lördagen var det barnkalas, i helgen fick hon följa med farbro Jarmo in i leksaksaffären för att välja present vilket blev en sminkdocka som vart väldigt populär härhemma..Igår kom farbror Dustin med två presenter som innehöll en klocka som enligt mig var alldeles för dyr för hennes ålder samt en äkta barbiedocka..Inte en sån där skitdocka som mammsen köper hem utan en riktig med en hel garderob till och lyckan var total..

Barbie är det som gäller både i film och lekväg nu, varje gång det ska hyras film så är det barbie som kommer hem så vi har nu kört några varv på dom barbiefilmerna dom har i affären..

Men nu är det slut på presenter och tårta för Leia´s del och i helgen blir det till att fira pappsen som blir ett år närmare 40;-)

Inte så lyckat...
Om 20 minuter ska jag befinna mig på Leia´s förskola..

Vi ska ha picknick och Leia har verkligen sett fram emot detta så pannkisar är packat med lite russin och dryck, men till mig och Jarkko blir det bara kaffe..Orkar inte plocka med våran sallad i detta regn då jag känner på mig att detta inte blir så långvarigt då regnet öser ner:-(

Vad värre är att mina få regnkläder befinner sig i stan på mitt jobb och paraplyt i våran bil som Jarkko kommer med runt 4 så hur jag och Dylan ska klara oss från att bli dyngsur är en gåta??

Ja Dylan åker in i selen under jackan så han klarar sig, men jag då??

Hur lyckat är detta igentligen??

Inte ens Leia´s paraply finns hemma då hon tog med sig det idag så jag får allt ta att jag kommer se ut som en dränkt katt innan jag är framme..

Lyckat?? NOT!!!

                    


6 veckor med LCHF..

Måndag och väg/mätdag och jag börjar tro att jag har varannan vecka syndromet?? Kanske jag ska ha min väg/mätdag varannan vecka istället??

Förra veckan var en bra vecka och då fuskade jag även med lite ris på Indiern?? Men denna vecka känns usel:-(

Visst vågen och måtten visar minus men jag har större krav för att jag ska lyckats med mitt mål så denna vecka ska jag köra power walks varje dag, får bara hoppas alla håller sig friska så jag inte får ändra mina rutiner..Köra 2 pass på gymmet, gjorde bort första passet igår och som alltid på ett nytt ställe med nya maskiner så går det lite småtrögt, men träningsvärken i min kropp är iaf ett bevis på att jag var där och gjorde rätt;-)

På kostsidan ska jag vara lite mer strikt på mejeriprodukter, även om jag inte tror att den påverkar min viktnedgång så mycket, men ska iaf ge det ett försök..Sen får jag ju inse att jag har min mensvecka och den kan ju påverka att jag nu inte gått ner så mycket, jag brukar svälla upp då så jag ska väl vara nöjd att det står minus iaf..

Finns ju folk på Biggest loser som tränar stenhårt och strikt som sjutton håller koll på kosten och likt förbaskat går upp el, står still så jag ska väl inte stirra mig blind..Minus är bra och sålänge det pekar nedåt så är jag ju ett steg närmare min målvikt:-)

Efter sex veckor med LCHF har jag då tappat..


-400gram (5,2 kg)

-2cm ( 11 cm mage)

-1cm ( 4 cm stuss)

-1cm ( 4 cm lår )


Fisk med äggsås a´la LCHF..Höst..Efter en värmebölja utan dess like i sommar där jag våndats över värmen dagligen och inte njutit ett skit av den så är det verkligen skönt att hösten börjar göra sitt insprång till oss..

Jag ÄLSKAR annars allt som har med sommaren att göra, men då man väger som en kossa och hormoner som flödar så har jag knappt kommit ur sängen utan att vara dyngsur i svett i denna hemska värme vi haft, att man sen inte är så pigg att gå speciellt lättklädd och befinna sig i badkläder på stranden har ju inte gjort det lättare att utstå, men nu är det slut på det och kläderna kan åka på igen, täcket kan åka in i påslakanet och man kan goona ner sig rejält under det och mysa..Ljusen kan tändas, the´t kan åter avnjutas på kvällarna och all energi är inte slut innan lunch längre:-)

Nu blickar vi framåt mot en härlig höst som åtföljs av en förhoppningsvis vit vinter och en underbar vår för att till sommaren 2011 åter få slänga av sig kläderna och njuta av en underbar sommar utan hormoner och en massa överflödskilon:-)

Vi har iallafall njutit av en helt underbar höstdag idag då vi tog oss en sakta långpromenad längs träsket och jag blev även påmind om att det var den 10 idag så Dylan blir ju hela 4 månader..Stora killen som bara njuter av livet vid vår sida och som förgyller våra dagar ♥ (Även om Leia ibland skriker ut i vrede att hon minsann vill ha en lillasyster istället",) )


Sjukstugan fortsätter..

I lördagskväll var det öronen som spökade hos Leia vilket var som bortblåst på söndagen, natten till måndagen så var det en envis hosta som spökade som var borta på måndagen så tisdag-onsdag vart det förskolan..

Igår då jag hämtade Leia var det som att hämta någon som just klivit ut från tredje ronden ur en boxningsmatch, ena ögat var nästan åt det gråblåa hållet så jag var bara tvungen att fråga ena pedagogen om hon åkt på en smäll???

Inga smällar hade delats ut och hon hade varit pigg som vanligt så vi gick mot affären för att köpa hem en massa frukt för att vitaminboosta henne..Hon har ju finskt blod i sig så även det spelar ju lite in på hennes ibland gråbleka hud, men det såg för hemskt ut igår..

På kvällen så började ögat även vara så det var bara att inse,, ögoninflammation och hemma resten av veckan.. Nu kan hon ju inte få nå fler sjukor på ett tag, ja det ska väl vara magsjuka då, men det får jag innerligt hoppas på att vi slipper ett tag framåt..

Just nu slappar vi i soffan och sen blir det ev, muffinsbak härhemma..Vår ugn suger ju så det kan ju bli en rolig historia..Hatar gasspis!!!

♥ Bunny ♥

    

Denna kanin har sedan Dylan kommit till världen bott hos oss och den mottogs först med öppna armar av storasyster som inte alls tyckte att detta var just Dylans men nu efter sisådär tre månader inneboende hos Leia har även Dylan fått upp ögonen för Bunny som vi kallar den för och storasyster har gett vika och låtit den flytta till lillebror..

Dylan har insett vilken bra kompis denna kanin är som låter han boxas, sparkas och framförallt gnaga på alla hans delar så Bunny åker med överallt nu där lillebror befinner sig på..(storasyster gillar inte alls det där med att bli dragen i håret coh sparkad på så det är ju bra med ett komplement där)

Oftast avslutas kvällen med en brottningsmatch med Bunny och slutar med en däckad Dylan i soffan med polaren ovanför sig så vi får ju tacka Farbror Jarmo som tog med sig denna underbara kanin till BB och som kommer följa under hans uppväxt..
  Kyckling a´la LCHF..
5 veckor med LCHF..Glad:-)

Måndag och med det innebär det väg och mätdag, tyvärr så har jag slarvat bort mina mått så hur mycket jag tappat där har jag ingen koll på så vi får ha kvar samma minus som förra veckan och har nu mätt om mig så till nästa vecka hoppas jag att det minskat lite,,kanske hittar jag även mina gamla mått under veckan??

Iallafall så blev jag mer än glad då jag ställde mig på vågen imorse:-) -1,2 kg!!! Trots att jag varit småsjuk och endast gått lugna promenader 2 dagar förra veckan..

Denna vecka har jag som mål att komma iväg till gymmet iaf 2 dagar, och tyvärr idag så blir det ingen morgonrunda då Leia är hemma från förskolan pga en hemsk hosta som uppkom under natten..Sover fortfarande men hostan verkar borta och feber har hon inte så kanske hon kan gå imorrn??

Men är hur nöjd som helst över min viktnedgång under denna vecka och håller detta i sig så når jag mitt mål till nyår och kan sen finslipa det sista under 2011:-)

Så här har ni mina siffror för denna vecka, även om måtten är desamma som förra veckan..

Efter fem veckor med LCHF har jag då tappat..


- 4,8 kg

- 9 cm mage

- 4 cm stuss

-4 cm lår

Köttbullar med Blomkålsmos a´la LCHF..Kalasdags..

       

Försöker just nu vakna till för att på något sätt få ork till att plocka upp röran härhemma samt fixa inför Leia´s stundade kalas..

Blir hennes första där hon själv fått välja vilka som skulle komma och hur hon ville ha sitt kalas..Tack o lov så dissade hon tanken på att bjuda förskoleklassen till ett lekland, men nästa år kan vi nog börja räkna med såna kalas..Kraven ökar ju med åldern..

Idag blir det bara några få bekanta utanför förskolan då tanken på att bjuda hem alla, för bjuder man en så måste ju alla bjudas och 15 vilda barn här i vår lilla vrå skulle vara en mardröm;-)

Trots att vårt lilla kalas är just litet och i år så skippade jag även att göra smörgåstårta till dom vuxna(dom får klara sig på barntårta och ballerina) så nog f*n har det dragit iväg med kostnader ändå och det kan man ju skylla på pappan som lovat sin dotter 2 olika tårtor a´la Hello Kitty och Pippi Långstrump så det vart ju till att beställa tårtor för över 500 spänn så jag hoppas banne mig dom både är snygga och goda(jag får ju inte smaka, LCHF dieten säger ju stopp)..

Nu ska jag refilla ännu en kopp java i mig och sen ta tag i disk och golv innan vi ska hämta hem våra två dyrgripar...

       


4 veckor med LCHF..Sakta sakta..

Nu var det i måndags jag vägde och tog mina mått men har helt glömt att lägga in det här så bättre sent än aldrig..

Har nu haft 2 usla veckor då det kommer till vikt och mått, men visst går det neråt förutom förra veckan då jag ökade 600 gram pga min lilla uterunda och allt som kom med den..Förra veckan slog ju förkylningen till mot min kropp så då var det bara att stryka all planerad träning, inte ens promenader orkade jag med så att jag faktiskt hade gått ner 900 gram på den senaste vägningen ska jag väl se som bra, men vill ju snitta på minst 1 kg i veckan och gärna 1½ kg..

Jaja denna vecka ligger förkylningen fortfarande kvar, men har iaf igår och idag varit ute på lugna rundor längs träsket, men det känns i kroppen att allt inte står rätt till, men siktar på att vara helt frisk till nästa vecka och då dra igång med gymbesöken, min rygg har verkligen tagit stryk och måste tränas upp igen..

Men men veckans mått och vikt då..

Efter fyra veckor med LCHF har jag då tappat..


- 3,6 kg

- 9 cm mage

- 4 cm stuss

-4 cm lår


Efterlängtad...

                       Idag damp den så Ä N T L I G E N ner i brevlådan och ikväll då barnen somnat så blir det att njuta av att se säsong två på denna underbara serie..Att jag tyvärr råkat se slutet på sista avsnittet av säsong två bekommer mig inte, men nog sjutton ser jag fram emot att säsong tre ska sändas i Sverige..

Lär bli svårt att stänga av dvd´n ikväll efter något avsnitt och säsong ett har jag rundat ett antal gånger och så lär det bli med denna box också till trean dyker upp..

Så grym så brutal och så jävla underbar..Räknar ner till barnen ligger i säng och ljusen tänds med en kopp the i handen och gänget i SAMCRO på tv´n gör oss sällskap..

Tick tack tick tack låt nu nattningen gå snabbt:-)


Premiär...


         

Igår var det så dags att introducera lite fast föda för vår lilleman, även om han nu inte hunnit bli 4 månader än så kände jag att det var på tiden då stackarn stirrar med sina blå då vi övriga äter..

Och sen skulle det ju va gott att slippa dessa kräkningar han får av flytande föda:-)

Med en frågande blick satte vi han i bumbon på köksbordet och sen körde vi igång..Hans minspel över situationen var allt från ogillande till uppskattning, men skeden var nog mest spännande och gärna att han själv skulle hålla i den för att försöka föra den in i munnen, men i sig allt fick han och efter blev det ett bad för att ta kvällsflaskan inför natten, men vet ni vad??

Lillkillen slaggade in med ett skratt i soffan under sin pågående brottningsmatch med sin favvo kaninen så kväll/nattflaskan uteblev men gröten verkar ändå ha gjort sitt då han sov från 22-07.15 utan käk så ikväll blir det att fortsätta på grötvågen för att lagom till sin 4 månadersdag introducera lite matsmakisar oxå..

    
 


RSS 2.0