Kan bli en bra måndag.

Go morron.

Sitter just nu på tunnelbanan mot jobbet och verkligen njuter av vintertiden och dess påverkan på mitt morgonhumör.

Trots att jag hade grymt svårt att sova igår, håller på att klippa ciggen för gott så var jag oförskämt pigg då klockan ringde ;-). Min kropp har ju ställt in sig på att vakna kvart i fem varje dag så imorse var ju klockan fyra första gången jag vaknade ;-).

Har iaf spännande saker att göra efter jobbet men först jobb såklart ;-)

Ha en skön dag!!


Dudde sätter rekord??

Vintertiden är nu här och vi tänkte ju va lite smart att få njuta lite extra av timmen, så kidsen framförallt Dudde fick vara vaken lite längre.

Visst klockan var ju sju i sommartid då Dudde ville upp så liite längre blev det ju, men inte vad man hoppats på.

Innan klockan var sju vintertid hade Dudde dock hunnit med att hälla ut mammsens kaffe över soffan, kissa ner badrummet, slagit sönder Leia's pumpalampa så nig satte han ngt av rekord över att driva mamma till vansinne idag!!

Blir nu en välbehövlig paus på gymmet och sen blir det att njuta av solen i parken.

Morgonens frulle :-)


Utvilad.

Efter en vecka där klockan oftast börjat göra sig hörd vid femsnåret så kan jag säga att få sova till halv åtta är rena sovmorgonen för mig :-)

Imorrn är det min morgon och vi får väl se hur Dudde tar klockomställningen ?? Får försöka natta han senare.

Dagens planer innefattar Leia's dans sen en tur till Vällingby och slänga in iaf Leia till frissan, fixa till handtag på köksluckorna och om tid finns måla stommarna, fixa lite hallowenpyssel samt spöka ut lyan lite ;-) sen är det tvättstugan och premiär för Så mycket bättre. Tänkte ev rocka lite trots gigantiskt blåmärke på ena sidan men får för mig att magen känns mindre efter denna vecka med ringen ??

Ja planlös är vi iaf inte och nu lite mer kaffe innan dagen ska styras igång :-)

Ha en skön höst/vinterdag !!


Veckans vikt och mått

Med tanke på att jag har mens en vecka tidigare än normalt och kommer nu ha ännu en vecka med det roliga så tänkte jag ännu en gång skita i vägningen, men då nu vågen funkar igen så var det bara att ställa sig upp och facea siffrorna.

300 gram ned iaf och nu är jag äntligen nere på 3 kg sen starten i augusti så nu får jag klippa mig :-) välbehövligt om jag säger så.

Dagens siffror då.

Vikt och mått vägning 2012-10-26

Mage ... 68 cm.....-1 cm.. totalt - 18 cm

Stuss......89 cm...-1 cm totalt -6 cm

Övre lår V...53 vm....-1 cm totalt -6 cm

Undre lår V...44cm...- 1cm totalt -3 cm

Övre lår H..53 cm....-1 cm totalt - 6 cm

Undre lår H..44 cm.. -0 cm totalt - 3 cm

Arm v.... 28 cm...-0cm totalt - 2 cm

Arm h....28cm...- 0 cmtotalt - 2 cm

Vad v..33 cm...-1 cm totalt - 4 cm

Vad h.. 33 cm...-1 cm totalt - 4 cm

Vikt.... 66kg -300 gram totalt - 3 kg


It's hurts.

Morrn i höstmörkret.

Igår körde jag mitt första riktiga pass med rockringen och det gick grymt bra att rocka. Om 2 veckor lär jag vara the Queen absolut ;-).

Idag kan jag väl säga att det känns !! Har även en blånad på ena sidan av midjan, men va fan!! Lite smärta får man ta om detta gör att min mage försvinner ;-). Ikväll kör vi ytterligare 30 minuter. På fredag ska det vara minus på vågen!!!

Nu väntas jobb fram till sju ikväll och det lär kännas imorgon då klockan åter ringer FEM!! Men bara bita ihop. Snart en underbar helg igen :-)

Dudde och jag i väntan på öppning <3


Work work work

Mitt liv känns ibland som att det bara går ut på att jobba, jag drömmer om jobbet, jag tar med mig jobbet hem då det ska läsas en massa. Mitt jobb stressar mig enormt just nu och då är det inte skoj längre.

Idag påbörjas en redig skitvecka oxå där det kommer typ kännas som att jag även bor på jobbet. Men bara bita ihop och hoppas på att denna vecka rusar förbi lika snabbt som dom andra.

Om 2 månader får jag njuta av ledigt under jul och jag längtar enormt.

Det är för dessa två jag jobbar och sliter för <3


Rocket Queen

Efter att ha hört mina kolleger snackat om hur dom rockar därhemma med grymma träningsvärker till följd så kände jag att detta är ngt för mig och min degmage :-)

Så nu är den inhandlad och invigd och fasen va svårt det var och imorgon lär jag va blå på hela kroppen, men jag ger det 2 veckor sen lär jag vara the rocket Queen ;-)

Detta kommer köras varje kväll nu och jag tror verkligen att rocka är grejen som kommer få min mage platt igen.

Imorgon blir det body attack och sen hem och rocka ;-)


Underbara helg

Lördag och mörkret härjar fortfarande utanför, men Dudde har bråkat ett tag så lika bra att ge upp. När han vill upp så vill han;-)

Själv tror jag tyvärr att jag håller på att stressa sönder mig just nu, är så stressad så mensfan har kommit igen så denna vecka skiter jag i vägningen. Vet att jag inte la in senaste vikten förra veckan, men ska iaf korrigera det och dom senaste måtten sen.

Helgen ska gå i lugnets tecken och absolut stressfri så idag är planen att dra och bada efter Leia's dans , men just nu tvekar jag.. Dudde har blitt förkyld över natten och av att döma hur det låter inne hos Leia så verkar hon snorig oxå så planerna kanske ändras under dagen, Leia lär dock inte gilla det ;-) she's à devil sometimes ;-)

Jag ska även bli med rockring idag och ikväll återkommer jag om mitt första pass härhemma. Nu jädrar ska degmagen rockas bort ;-)

Imorgon mitt älskade body attack och den är helgen slut och min mördarvecka tar vid.

Öppning måndag, tisdag och onsdag klockan sju, kvällsmöte på tisdag till sju!! Måndag och torsdag Apt stängning hos Dylan och Leia och Jarkko sitter hos gaddaren på torsdag så jag måste stressa iväg tidigare från jobbet. Fredagen avslutas med en härlig stängning!!

Bäst att njuta av helgen inser jag :-)


Midnight blackberry and vanilla silk

Så var det dags att testa den andra doften av air wicks doftpinnar och visst doftar den gott men inte i närheten av cool linen & white lilac.

I en månad har doftpinnarna spridit en behaglig doft i vårt hem så den håller ju ett tag och än var den inte slut på doft i flaskan, men iom att kampanjen är snart slut så var jag tvungen att testa den andra doften.

Mitt betyg på dessa pinnar blir en stark femma då jag gillar utformningen av flaskan, ser rätt trevligt ut i hyllan och dofterna är behagliga.

Cool linen & white lilac sprider en härligt nytvättad doft och denna kommer att stanna kvar hos oss.

Blackberry sprider även den en behaglig doft men inte i närheten av cool linen.

Men på det hela en 5 i betyg och jag är glad att ha fått buzza detta paket då jag nu funnit något jag gillar.

Rekommenderas varmt i era hem såhär i höstmörkret.


I <3 hösten.

Go morron därute i ett regnigt höstmörker, men visst är det mysigt ??:-)

Även om jag verkligen är en sommarmänniska så är det ngt visst med hösten. Man har efter en förhoppningsvis bra sommar (dock inte i år då ) stressat runt på badplatser typ så snart solen visat sig för att det just är sommar. Att vara inne existerar inte utan dåligt samvete så det där med vila kan man glömma ;-)

Men nu. Nu kan man njuta av regnet som smattrar inne med kidsen och mysa med en film, ett spel utan att samvetet gnager i en att dom ska vara ute varje vaken minut. Nu älskar vi att vara ute men visst är det skönt att vara inne och bara ta det lugnt ibland ;-)

Och visst är väl hösten vacker då kylan tränger på och solen strålar sin värme på oss ??


Ändrade planer

Igår blev det inte många rätt över dagen då jag var extremt trött. Zumban uteblev och jag kände redan igår att ngn barnmässa skulle jag inte orka med så nu sitter jag istället med en celsius och värmer upp inför söndagsattacken och det känns som ett klokt val.

Idag blir en mysdag med familjen oavsett vad som händer. Men först ska jag svettas av mig lite ;-)


It´s cold outside!!!

Lördag och dagens planer ser väl ut såhär..
 
Dansskola för Leia, handla mat, äta lunch, zumba för mammsen, tvättstuga och parkhäng, middag och kvällsmys..
 
Imorgon bär det av till barnmässan :-)
 
Just nu roar jag mig med att frosta av frysen, bäst att passa på då kylan besöker oss just nu ute på balkongen :-)
 
På tal om kyla så ska jag även slänga in ett besök på stadium då dom har 20 % på barnkläder och vinterkängor behövs till bägge, ska verkligen köra en raid ikväll och slänga iväg lite saker till bytes/säljes.. Blir galen på att saker ligger och samlar damm överallt ;-)
 
Ja roligare än så blir inte min lördag för tillfället ;-)
 
Nu lite mer kaffe...

En bra bit på vägen.

För två veckor sen påbörjade jag årets julklappsshopping och idag blev det ännu en beställning med julklappar så nu är jag en bra bit på vägen. Och det kan ju behövas efter att ha fått Leia's önskelista, har aldrig tvekat på hennes fantasi men hur ungen lyckats komma på vissa saker är otroligt?? Vem önskar sig en torktumlare till sina dockor ?? ;-)

Älskar verkligen internet då det kommer till julklappar. Några klick och sen är det klart, slipper trängas med stressade människor utan kan sitta med en kopp varm the och i lugn och ro bläddra bland alla prylar.

Webbshopping när det är som bäst helt enkelt :-)

Önskelistan !!!


LCHF bountys

 
Imorgon är det fredag och jag står för fikat på jobbet och vad är då bättre att utöva mina nybörjarförsök på att baka LCHF godsaker ;-)
 
Köper med mig en kanellängd oxå så dom får sina fredags sockerkickar, men ärligt så var detta riktigt gott då jag nu tjuvsmakade en, men då gillar jag ju oxå mörk choklad :-)
 
Har kollat igenom en salig blandning av recept på dessa och har gjort mig en egen variant som säkert finns någonstans oxå..
 
Ingredienser..
 
200 gram kokos
1 dl valfri sötningsmedel( jag hade enbart hermesetas hemma så det bidde det)
1 dl kokosmjölk
1 dl grädde
3 msk kokosolja
200 gram ckoklad, jag använde 86 %
vaniljpulver som jag blandade ut chokladen med..
 
Smält kokosoljan och sötningsmedlet.. tillsätt kokos och kokosmjölken och låt stå i kylen ca en timme..ta ut och rulla till valfri form och låt stå i frysen ca 30 mnuter.. smält chokladen och smaksätt med vaniljpulver och doppa sen kokosformerna och låt stå i kylen..
 
Himmelskt gott och jag längtar redan till imorgon ;-)

Feelings.

Onsdag och igentligen min body pump dag, men gubben ska testa mma idag så det blir till att köra hemma idag och imorgon. Känns skit då jag verkligen rensar skallen då jag är där, men bara gilla läget. Nästa vecka blir det träning oavsett om jag måste styra om lite.

Annars känns det bra i kroppen och knoppen ;-) min motivation är på topp och jag vet att jag kommer nå mitt mål inom en snar framtid. Och sen blir det att hålla sig där. Aldrig mer några större och längre urspårningar.

LCHF är min livsstil nu och för alltid även om avstamp ngn gång kommer ske då jag är framme, men inte som detta år som varit.

Det har kostat mig 9 kg upp och det om ngt får mig att inse att jag måste tänka till i mina val.

Nu jobb i höstsolen!!

Dagens bästa!! Första koppen kaffe med äggmjölk ;-)



Dagens intag

Ännu en dag av fakir Lchf är nu till enda och smygvägde mig i morse. 200 gram ned sen igår så nu är jag bara 100 gram från 3 kg och klippning ;-)

Detta ska jag ta till fredagens vägning :-)

Kvällsmöte roade mig idag så middagen fick bestå av en ölkorv med en kopp the och Kokosolja.

Annars har jag fått i mig ett halvt paket bacon och kaffe med äggmjölk till frukost, lax med majo och sparris till lunch samt så lyxade jag till det med en cola zero på mötet.

Snart väntar sängen för en väldigt trött mamma ;-)


Trollungar <3

Sovmorgon idag vilket mina barn skiter totalt i.

När det behövs klivas upp , ja då ska dom minsann vara så förbaskat trött då man får dra upp dom och sen stressa ihjäl oss alla.

När vi får sova lite extra , då ska man minsann upp innan klockan hunnit ringa!!

Har iaf hunnit med massa mys och förvandlat Leia till guldlock.

Nu väntas en lång dag på jobbet.

Trollungar <3


Dagens intag

Så var denna dag till enda och jag får vara nöjd med min kosthållning, inte den roligaste maten kanske idag. Kött och bea med lite sparris till lunch och torsk med skirat smör och några brysselkål till middag. Nu njuter jag av en kopp the med kokosolja och ja 4 gram kolisar blev dagens skörd och det är jag nöjd med.

Imorrn är en lång dag på jobbet så nu blir det film och god natt.


Im here!!

Trots kyla, mörker, träningsvärk och extrem trötthet så befinner jag mig nu i Vällingby för att köra zumba.

Blir tyvärr inga mer pass förrän lördag nu då kvällsmöte och sambon kommer i vägen ;-)

Sambon ska testa 2 nya kampsporter som tyvärr infinner sig på mina träningspass så när han väl bestämt vad han ska köra så kommer jag få lägga om min träning. Söndagens body attack får även den komma åt sidan då jag och kidsen ska roa oss på barnmässan i Älvsjö :-)

Ja det är tur att jag kör fakir denna period ;-)

Nu zumbatime!!!


Vägning 8 oktober. Sista för utmaningen.

Så var den här. Dagen då denna hösts utmaning var över och nja jag är inte riktigt nöjd, men å andra sidan tror jag fasen jag aldrig blir nöjd ;-)

4 kg satte jag som mål. 2,7 kg blev det. 300 gram från en klippning och det ska jag klara till fredagens vägning. Visst bara 4 dagar på mig men nu striktar jag upp mig lite oxå så omöjligt är det inte.

Vet inte varför det gått så segt nu?? Funderar på om det kan ha att göra med att jag tränar hårdare nu, vet ju att det kan påverka men vill inte klippa det så då får det ta tid. Min kropp ska bli fast och då behövs träningen.

Ikväll ska jag sätta upp mina mål då jag nu ligger lite efter, men jag ger inte upp, tror fortfarande att jag kan vara framme till julen med min målvikt . Får jobba lite hårdare bara !!!!

Nu lite siffror.

Vikt och mått vägning 2012-10-08

Mage ... 69cm.....-3 cm.. totalt - 17 cm

Stuss......90cm...-1 cm totalt -5 cm

Övre lår V...54cm....-1 cm totalt -5 cm

Undre lår V...45 cm...- 0 cm totalt -2cm

Övre lår H..54cm....-1 cm totalt - 5 cm

Undre lår H..44 cm.. -1 cm totalt - 3 cm

Arm v.... 28 cm...-1 cm totalt - 2 cm

Arm h....28cm...- 1cm totalt - 2 cm

Vad v..34cm...-0 cm totalt - 3 cm

Vad h.. 34 cm...-0 cm totalt - 3 cm

Vikt.... 66.3. -700 gram totalt - 2,7 kg

Totalt 2,7 kg ned och 47 cm på måttbandet har försvunnit under dessa 8 veckor. Visst fasen ska jag vara lite nöjd ;-)


Dagens Lchf.

Idag blev det ett hopkok från vår relativt tomma kyl då veckohandlingen inte hunnit bli av så idag bjöds det på en enkel men grymt god köttgryta med kokt broccoli till.

Imorgon avslutas höstutmaningen och jag har ju väntat med veckans vägning till imorgon för att förhoppningsvis få ett någorlunda slutresultat. Satte 4 kg som mål och hittills har enbart 2 kg försvunnit. Får gärna smälla till med 1 kg imorgon iaf så en klippning får belöna mig ;-)

Nya mål sätts upp imorgon och även mina veckor med väldigt strikt kolhydratintag startar. Ska verkligen göra allt för att ligga på under 5 gram per dag men gärna noll vissa dar.

Nu recept på grytan.

Detta räckte till vår familj på 4.

800 gram högrev
Ett paket bacon
1 gul lök
2 buljongtärningar
1 msk tomatpure
Cayennepeppar
1 dl grädde

Skär köttet i lagom stora bitar och bryn i grytan. Dela löken i halvmånar samt baconen i tärningar. Lägg ner tillsammans med köttet och bryn allt tillsammans med buljongtärningarna, tomatpuren och cayennen. Tillsätt ca 1 liter vatten och koka ihop i 20 minuter. Avrunda med grädden och servera med valfritt tillbehör.

Enkelt och gott är min melodi ;-)


Inspiration

Kanske inte den bästa tiden att få hem dessa 2 böcker då jag nu har bestämt mig för att köra fakir och försöka nolla mitt kolhydratintag per dag i 1-2 veckor, men kan säga att mitt sug för att börja baka genast ökade.

Blir till att skicka iväg en beställning på alla ingredienser som behövs sen har jag och Leia oss ngt att roa oss med.

Nu body attack sen söndagsmys med familjen <3


Dagens LCHF

Idag blev det fetaostfyllda köttfärsbiffar med ugnsrostad paprika och rödlök serverad med världens godaste tzatziki :-)

På måndag drar jag igång med 1-2 veckors fakir av Lchf så lika bra att hitta till det lite.

Vad du behöver.

Nötfärs ca 400 gram
1 ägg
En skvätt grädde
Kryddor efter smak. Jag använder SoP samt cayenne.
1ask fetaost

Tzatzikin:
Ca 3 dl turkisk meze matlagningsyoughurt
1 gurka
Salt
Massor av vitlök
Olivolja

Börja med att blanda färsen med ägg, grädde och kryddor. Ta en klump färs och platta ut biffen och lägg i fetaost och rulla nu till den till en rullad. Stek rulladerna i smör på alla sidor och låt stekas klart i ugnen.

Under tiden river du gurkan och lägger den i salt och låt dra. Krama ur vätskan innan du lägger gurkan i yoghurten och tillsätt en skvätt olivolja, lite mer salt om det behövs och massor av vitlök. Detta är en smaksak men härhemma vill vi ha den smakrik ;-)

Ta ut biffarna då dom är klara ca 10 minuter i ugnen på 185 grader och servera med valfritt tillbehör och en klick tzatziki.

Enkelt och grymt gott :-)


Härliga helg

Sitter just nu på kindahls dansskola och njuter av lite lugn och ro medans Leia dansar. Idag blir det till att besöka ett nytt Lekland i barkaby sen hem och fixa med tvätt och måla köket.

Vi har ju börjat lite med lådorna men detta kommer ta tid att fixa, men då det är klart kommer det se betydligt bättre ut än vad det har gjort. Kök från 50 talet så att det är dags för lite ny färg kan man väl förstå ;-) blir en ljusgrå ton på luckorna och nya handtag.

Men nu ska jag njuta av min bok :-)

Ha en skön höstdag!!!


1200 kronor fattigare

Förra helgen började jag shoppa julklappar då BR hade rea och allt som allt sparade jag in 800 kronor på det jag shoppade. Sweet!!

Tills några dagar efter då ligisterna mina knappade runt på datan och den segade ur varpå tekniska mammsen testade att göra återställning och allt spårade ur !!!

Lämnade in den hos reparatören för en omprogramering som skulle kosta 650 spänn. Bara gilla läget.

Igår ringde han och sa att det inte funkade utan hårddisken behövde bytas och vips så var kostnaden uppe i 1200 kronor och dom där 800 som sparades in till mer julklappar fick nu spenderas på detta och just nu ligger mina ligister 400 kronor back på julklapparna ;-)

Nu är det till att fixa upp famla datorn till ungarnas rum för min älskling är det förbud på att röra.

No hands on my baby Acer kids ;-)


Dagens LCHF middag

Ikväll avnjöt vi pepparotsostfyllda lövbiffar i gräddsås serverade med en tomat och mozzarellasallad . Enkelt och smarrigt :-)

Vad du behöver för 2 portioner:

4 lövbiffar
1 ask cantadou pepparrot
Ca 2 dl grädde
2 tomater
1 påse mozzarella
Flingsalt
Olivolja
Smör att steka i
SoP

Bre ut osten över biffarna, rulla ihop och sätt ihop om du vill med tandpetare. Stek på alla sidor och tillsätt sen grädden och låt puttra några minuter tills rulladerna är genomstekta.

Under tiden skär du upp tomaterna och mozzarellan och kör omlott och strö över olivolja och flingsalt. Basilika passar även bra till detta.

Smaklig måltid!!


Cool linen & white lilac

Just nu buzzar jag doftpinnar från Air wick och har just nu denna underbara doft som heter cool linen & white lilac.

Mitt hem luktar verkligen nystädat varje dag jag stiger in genom dörren och det är en behaglig doft som sprider sig i hela lägenheten.

Jag älskar den och kommer ärligt fortsätta att köpa hem den och använder ni er av doftfräschare hemma så rekommenderar jag verkligen denna.

När denna vas är slut ska jag dock testa den andra doften som heter midnight blackberry & vanilla silk, men har svårt att tro att den kan slå denna.

Som sagt Air wick cool linen & white lilac. Lägg den doften på minnet eller som jag låt den sprida sig i erat hem och låt erat hem lukta nystädat och fräscht dagligen trots dammråttor i hörnen ;-)


Ingen annan utväg

Just nu håller min laptop på att återställas till fabriksinställningar och jag hoppas verkligen detta hjälper. Lagade min stationära med hjälp av detta så hoppet finns och ungarna får härmed strikta regler kring att vistas vid datan om detta funkar.


Ligister!!!

Dessa underbara små liv som driver mig till vanvett större delen av dagarna med sina underbara syskonbråk har nu gått för långt!!!

Dessa 2 ligister har förstört det käraste mammsen har i sitt hem.

Min laptop!! Och nu väntar förhoppningsvis inte en för dyr reparation då jag själv inte får till det?? Den bara står och arbetar men kommer ingenstans och stannar bara upp och efter att ha försökt hela dagen igår så ger jag upp.

Idag ringer jag ngn datakunnig för data är inte min och sambons starka sida och om nu den får nytt liv så kan jag numera meddela att kidsen får dataförbud utan ngn vuxen till hands.

Förstår fasen inte hur dom lyckats med allt dessa 2 ??? <3


RSS 2.0