I like it!!!

Efter en kvart trodde jag att jag skulle svimma, efter en halvtimme att detta klarar jag fan inte men efter 60 minuter så stod jag där. Svettig men förbannat lycklig över att äntligen ha vågat mig ngt annat än zumba och body pump.

Att det dessutom var ett pass som bygger på kordination, vilket jag suger på känns ännu bättre :-)

635 brända kalorier och nu kör vi detta ett tag. Body step och jag ska bli tighta ihop ;-)


Äggmjölk?? Jo det funkar.

Go morron därute.

Sitter nu med min första kopp kaffe med äggmjölk och visst funkar det. Ska dock köpa hem osaltat smör och även testa med olika smaksättningar. Tänkte testa och se om detta även kan bli ett frukostalternativ till mig vissa dar.

Nu morgonmys och pepp inför dagens pass body Step som jag aldrig testat ;-).

Dags att utmana mig själv i nya pass helt enkelt :-)


Vägning 24 augusti...

Ja vad säger man??
 
Här sköter man sig med träning och kost och vad händer?  Upp 600 gram denna vecka och hade det inte varit minus på måtten så hade jag fan gått och köpt mig den där påsen grillchips som jag just nu är grymt sugen på i min depp..
 
Vet att det kan vara såhär i början på LCHF men nu veckan som kommer blir det hard core.. Inga mejerier och ska nu ge äggmjölken en chans i mitt kaffe annars får det bli svart kaffe ett tag framöver..
 
Lägger ju in allt i shape up och ligger som jag ska men tror just att mejerierna kan vara boven så dom får gå åt sidan ett tag nu tills det börjar lossna..
 
Imorgon blir det ett nytt pass för mig, body step..Måndag blir det zumba och onsdag body pump..utöver detta ska jag försöka hinna med kvällsprommisar oxå..
 
Nu jäklar ska det vara ett minus vid nästa vägning.
 
Vikt och mått vägning 3 2012-08-24
 
Mage ... 80 cm.....-2 cm totalt - 6 cm
 
Stuss......93 cm...-0cm totalt -2 cm
 
Övre lår V...56 cm....-1 cm totalt -3 cm
 
Undre lår V...46 cm...- 1 cm totalt -1cm
 
Övre lår H..56 cm....-1 cm totalt - 3 cm
 
Undre lår H..46 cm.. -1 cm totalt - 1 cm
 
Arm v.... 29 cm...-1 cm totalt - 1 cm
 
Arm h....29 cm...- 1 cm totalt - 1 cm
 
Vad v..35  cm...-1 cm totalt - 2 cm
 
Vad h.. 35 cm...-1 cm totalt - 2 cm
 
Vikt.... 68,8 + 600 gram totalt - 200 gram
 
Så denna vecka summering blev upp 600 gram och ned 10 minus på måtten...Ja vad säger man??
.
 

Inskolning.

Igår började Leia's inskolning med upprop och samtal med fröken och idag fortsätter vi med några timmar efter lunch, vilket innebär rätt slappa mornar för oss just nu ;-)

Idag tänkte jag dock utnyttja lite tid med att ta en pw en timme då det känns lite onödigt att jag ska va med hela tiden. Hoppade gårdagens zumba pga strul med tvättstugan så idag behöver jag rätta till det.

Blir body pump ikväll och imorgon vägs det återigen. Tror tyvärr inte på några magiska siffror men förhoppningsvis några gram nedåt :-)

Nu blir det frulle i form av äggröra och sen beger vi oss nog ut innan skolan börjar. Verkar ju som solen kikar fram nu efter allt regn :-)


Dagens kost och träning.

Efter en träningsfri helg var det skönt att idag få komma iväg och köra body pump. Ökade på vikterna till 10 kg på ben och rygg samt 5 kg på triceps, biceps och bröst men tror att det blir en ökning på framförallt ben och rygg även nästa gång. Måste utmana mig nu och sist hade jag inte ens träningsverk så en dubbling på vikterna var ju bara ett måste ;-)

Konstmässigt ser det bra ut oxå idag, ska dock ta en kopp the med grädde och kanske ngn nöt efter detta inlägg så jag kommer ju öka på kalorimässigt, men så länge jag ligger under 20 på kolhydrater så skiter jag i kalorierna :-)

Ha en skön kväll. Nu blir det nostalgi med Dallas ;-)


Vägning 17 augusti..

Första vägningen då på denna viktjakt och ja jag är inte nöjd, men när fasen blir man det då?? ;-)
 
Jag hade velat se iaf ett kg bort men får nöja mig med 800 gram, och ja det kanske är dags att plocka fram bregottpaketet igen för att jämföra..Minus även på måttbandet och jag får nog bli mer vän med att kika på det oxå även om det är siffrorna på vågen som spökar i min hjärna..
 
Första veckan klarade jag iaf av bra kostmässigt och tre pass på gymmet, nu tar den andra veckan igång och det blir tre pass¨på gymmet, PW´´s övriga dagar ooch jag ska nog lägga till lite mer fett i maten.. Använder ju mig av shape up och ska ligga på 1200 kalorier cirkus per dag och ligger rätt bra till varje dag, men känns som då jag tränar att det blir för många kalorier utöver och jag vill inte ligga på för lågt så att kroppen går in i svält och därmed inte släpper ifrån fettet..
 
Men iaf så känns den här veckan bra trots en grym trötthet vissa dagar, och nu fortsätter vi och kämpar in i vecka 2..
 
Vikt och mått vägning 2 2012-08-17
 
Mage ... 82 cm.....-4 cm
 
Stuss......93 cm...-2cm
 
Övre lår V...57 cm....-2 cm
 
Undre lår V...47 cm...oförändrat
 
Övre lår H..57 cm....-2 cm
 
Undre lår H..47 cm.. oförändrat
 
Arm v....30 cm...oförändrat
 
Arm h....30 cm...oförändrat
 
Vad v..36  cm...-1 cm
 
Vad h.. 36 cm...-1 cm
 
Vikt.... 69 kg....68,2 kg...-800 gram
 
summa sumarium efter en vecka... Minus 12 cm samt minus 800 gram...Man får va nöjd över det :-)
 
Hur går det för er alla andra, vet att många väger sig på måndag dock..ska bli spännande att se allas resultat..

Bye bye förskola..

 
Min lilla tjej är nu på väg att ta steget in till skolvärlden och imorgon smäller det..första dagen på sommarfritids ska ske och nästa vecka börja inskolningen i förskoleklass..
 
Hon börjar bli stor min lilla tjej och nu känns det inte långt borta då vi måste ta steget att miljöträna henne i tunnelbanan ;-), fasen snart ränner hon ute på egen hand och då snackar vi inte bara om gården utanför, som pappsen fortfarande har svårt att skicka henne till ;-)
 
Jag älskar dig så mitt hjärta och jag vet att du ligger där och sover nu med en massa fjärilar i magen inför imorgon, men detta kommer du greja galant <3
 
Du är på väg in i en lång skoltid nu och du kommer ha så mycket skoj under denna tid med nya kompisar och en massa lärdomar som kommer leda dig i livet min vän <3
 
Mamma kommer alltid stå vid din sida...
 

Gårdagen.

Måndagens träning och kost gick super. Blev body pump istället för Zumba då jag körde det i söndags och blir även ett pass imorgon. Jag älskar verkligen detta body pump pass och målet på nästa pass blir att dubbla på vikterna i alla moment. Ska verkligen svettas då ;-).

Kosten går super och enligt shape me up så ligger jag långt under på kalorierna pga träningen, men jag tar det lite med ro det där. Är inte kalorierna jag jagar igentligen, även om det så klart är bra att ligga på plus där, men det är kolhydraterna jag är ute efter att undvika och än har jag legat under 20 gram varje dag så tänkte faktiskt kolla ketosen idag, har ju så sabla svårt att komma in i den ibland??

Kvällens träning består av power walk och gummibandet.

Hur går det för er andra ???

Vad vore livet utan mina ägg ?? ;-)


En bra dag.

Idag känner jag verkligen att jag är på gång igen även om det känns att man varit borta från träningen ett tag.

Blev ett zumbapass idag med en instruktör jag aldrig gått hos så det blev ju jobbigare iom att man inte kan koregrafin, men sablar så skönt det kändes efteråt :-)

Matmässigt så ligger jag bra till, har ju skaffat ett konto på shape me up och idag med träning så har jag ca 700 kalorier till att stoppa i mig :-)

Maten idag har varit 2 ägg med bregott och kaffe till frulle, halloumisallad till lunch och avslutningsvis kålpudding till middag.. Ligger bra till på kolhydraterna oxå idag och småätandet har återigen börjat avta. Även mina humörsvängningar av blodsockerfallen börjar försvinna, vilket är skönt för omgivningen ;-)

Nu blir det snart att hoppa ner i en nybäddad säng.. Finns Inge bättre enligt mig..

Imorrn är det jobb igen och alla barn ska va på plats så allvaret börjar även där nu oxå..

Livet känns bra helt enkelt:-)


Höstutmaningen..

Har nu anmält mig till emelie´s höstutmaning där man under 8 veckor sätter upp sina egna mål, och nu känner jag mig extra pepp på att hålla mig strikt LCHF..
 
 
Höstens/Vinterns mål då som jag vill att det ska se ut men som inte är helt omöjligt att genomföra..
 
10 september 3,5 kg  dvs 65,5 kg..    Frissan får besök..
 
10 oktober     -2,5 kg  dvs 63 kg...       Manikyr och pedikyr...
 
10 november - 2,5 kg dvs 60,5 kg....   Thaimassage...
 
10 december -2,5 kg dvs 58 kg!!!....   Shoppingdag...
 
Vad är er utmaning denna höst/vinter???

Rhodos 2012 <3

Längtar verkligen tbax till värmen, dom avslappade dagarna där disk och plock var långt bort från vardagen..
 
Nu är det vardag där jobb, städ och tjat på bråkiga barn är vardag även om det har sin tjusning i livet men syskonbråk är fan inget att leka med ;-)

Invägning ett för hösten 2012..

 Ett enda ord kan beskriva detta andra år... Katastrof!!!!!
 
Avtrampen har blivit längre och framförallt allt mer onyttiga i form av alldeles för mycket fet mat/snacks som är fyllda med både fett och kolhydrater..Likt en knarkare har jag suttit och gottat mig i allt som man kan tänka sig och framförallt dessa semesterveckor, rödvin, sockriga drinkar, chips, pizza, pommes har varit vardag under rhodostrippen..
 
Hur jag mår??? Skit helt enkelt,,,känns som jag kastat bort ett år men jag måste släppa detta och ta det som en grym bakläxa om min kropp och dess påverkan av ett liv med kolhydrater.
 
Mitt första år med LCHF gick ju galant..95 kilo tung.. Minus 33 kilo och avtrampen runt jul och påsk blev just kortvariga avtramp där jag även tänkte till hur mycket jag stoppade i mig,, jag måste hitta tillbaka dit igen om detta ska gå..
 
Mitt andra år..62 kilo tung då...  Började rätt ok, inte lika lätt att tappa kilona dock och ibland blev man frusterad..Vid jul började första stora urspårningen, tog tag i det, men runt april/maj blev dom oftare och oftare mina avtramp och första semesterveckan i juli spårade det återigen ur och fortsatte i 5 veckor..
 
Början till mitt tredje år..69 kg tung och NU JÄVLAR SKA 58 KG NÅS!!!!!!
 
Vikt och mått vägning 1 2012-08-10
 
Mage ...  86 cm
 
Stuss......95 cm
 
Övre lår V...59 cm
 
Undre lår V...47 cm
 
Övre lår H..59 cm
 
Undre lår H..47 cm
 
Arm v....30 cm
 
Arm h....30 cm
 
Vad v..37  cm
 
Vad h.. 37 cm
 
Vikt....69 kg ( mensvecka dessutom, så förhoppningsvis påverkar det lite ;-)))
 
 
 
                                                        Månadsbilder 10 augusti - 12...69 kg..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

morrn fredag..

På väg mot sista arbetspasset för denna vecka och efter det blir det en timmes kondition på gymmet.. Sen ska jag roa mig med tvättstugan resten av kvällen.. Lovely!!! Annars så är det ju stora invägnngsdagen idag och ja semestern och förövrigt hela detta år har satt sina spår, är dock bara att skaka av sig detta och ta fram drivet från mitt första år med LCHF.. Mer om invägningen kommer ikväll.. Nu jobb.. På återsende!

Det går bra nu..

Halva veckan har snart passerat på jobbet och även om det just nu är rätt lugnt då dom flesta är tbax nästa vecka så har det gått bättre än väntat :-)

Livet tillbaka till träning och LCHF går oxå galant och just nu har jag en grym träningsvärk i varje muskel efter måndagens body pump.. Ikväll blir det zumba och på fredag blir det sanningens ögonblick över kilona då det är invägning för höstens utmaningar :-)

Är så jäkla pepp över hösten!!!

Det enda som är surt är att mms bloghing fortfarande inte fungerar och via blogg se mobilportal får jag enbart in bilder som redan publicerats???

Men skitsamma.. Livet känns skönt och hösten är varmt välkommen nu.. Vill ha mörka kvällar med massor av tända ljus nu ;-)

På återseende...

back to life...

Nu är det slut på semestern och även fast jag just nu mest av allt vill gå och lägga mig så ska jag bita ihop för ikväll blir det första passet för ht2012. Body pump står på schemat och just nu känns det som att jag kommer svimma under passet av trötthet men bit ihop.. Hämta ungar, fixa käk och nattning av kids sen gäller det.. Slut på lata dagar med vin och dags för hälsan att göra entre igen ;-)

sista semesterdagen..

Och än har jag inte badat inom sveriges gränser.. Skitsommar helt enkelt..

Annars är jag inne nu på dag tre för att rensa kroppen och yrseln har tagit vid. Dock fuskade jag nu lite till kvällen med lite rödvin, men är ju min sista semesterdaf så det får va. Kostmässigt har det varit en bra dag och jag känner mig pepp. Imorrn blir ett styrkeprov då vi är bortbjudna men jag ska stå på mig.

Nu ligger jag och myser i sängen och ska se en film och förhoppningsvis börjar min kropp att vänja sig igen utan kolisar imorrn.. Så jobbigt med denna avtändning ;-) peace out!!

Sockeravvänjning dag 2.

 
Är inne på dag 2 av att vänja av mig från alla kolhydrater jag stoppat i mig under dessa veckor och jag mår skit..
 
Trött och på grymt dåligt humör och det har varit många gånger jag bara har lust att öppna frysdörren och proppa i mig en glass eller skafferidörren och mula i mig av chipsen som ligger där i, men med vetskapen om att denna semester har kostat mig en hel del extrakilon så ska jag nu rensa kroppen grundligt till invägningen nästa fredag och då tar höstens viktresa igång på allvar..
 
Tycker att det är bättre att få bort all överflödig vätska innan jag väger in mig för att på så sätt verkligen få se hur mycket detta kostat mig, (vilket är en hel del om jag går efter kläderna :-( )
 
Har iaf haft en grym semester med en vecka i sundsvall, mellanlandning några dagar i sthlm för att sen styra mot en helt underbar vecka på rhodos och snabb mellanlandning åter i sthlm för att avsluta med några dagar i finland och nu är vi återigen i sthlm och på måndag inväntar jobb :-/
 
På söndag kör vi även igång med pass på gymmet men ska försöka komma iväg och köra lite styrke innan dess, men min kondis är verkligen sjukt dålig nu, dels för kosten och avsaknaden av träning men framförallt pga rökningen och nu ska även den klippas bort igen.. Blir en sund livsstil nu och mitt mål är nu att komma till det slutliga viktresultatet jag är ute efter och nu är det slutsyndat för gott..
 
Vet att jag skrivit dessa rader många gånger under mitt andra år med LCHF men nu är det verkligen det, jag kommer aldrig någonstans annars utan nu är det all in som gäller.. Kommer ha några sjukt jobbiga dagar nu, men sen vet jag att jag kommer må så sjukt mycket bättre så det är det värt..
 
Jag vet att då året tar slut och 2013 tar vid kommer jag vara där om jag sköter mig som jag ska och det peppar mig något oerhört nu..Det är slutvelat nu.. Nu lite vatten att stilla suget med och sen bädda ned mig för att vakna upp till min sista semesterdag för denna sommar...
 
 
 
Take care!!!

RSS 2.0