Uppvisning...



Valborg inleds idag med dansuppvisning för Leia då dom har avslutning på dansgruppen, vi får väl se hur mycket dans vi kommer få ta del av?? Tror det blir mest blyga miner mm ;-)

Leia ser iaf fram emot detta och då mest bullarna som det tydligen ska bjudas på ;-) Ett bevis på att mammsen sällan bakar och för den delen sällan köper hem fikabröd?? ;-)

Får kanske bli en bullmamma iaf en gång i månaden och ha en bakdag med henne, men jag tycker det är såå tråkigt med att baka, ja en sockerkacka kan jag lätt slå ihop och lättare matbröd kan jag få för mig att baka, men kanelbullar ..Nä usch bara massa kladd ;-) Lussebullar en gång om året går dock för sig för det är sååå gott :-)

Nä dags för mammsen att inte va så ego och ta en bakdag med skruttan <3

Eftermiddagen ska vi ut och grilla i lekparken med några grannar sen blir det tyvärr ingen brasa då den tänds alldeles för sent för Dudde att vara ute och ränna..Visst han skulle lätt kanske kunna sova i vagnen, men om inte?? Är ju inte precis tyst vid brasorna-)

Nästa år får vi ta del av majbrasan igen då Dudde inte är så trött på kvällarna, i år får vi njuta av tv´n och det räcker gott och väl för mig :-)

Kommer bli en bra dag trots allt iaf <3

Nu lite mer kaffe för att boosta sig för dagen:-)


För ett år sen...

                             
                                                          110 kg Linda med Dudde :-)

Skulle Dudde ha sett dagens ljus just idag, men som sagt det gjorde han ju inte..Tog ju 11 dagar till innan han behagade komma ut, men huva hur jag såg ut...

Det är tur att jag är klar med barnverkstaden nu, för jag vill aldrig mer se mig så där stor igen, gravid eller ej..

110 kg vägde jag då..66,3 väger jag idag..jag känner mig nöjd över att jag fått bort det jag gick upp dvs 40 kg samt lite till fram tills idag och ja jag kan ärligt säga att utan LCHF så hade jag nog inte lyckats lika bra..

Då jag påbörjade min LCHF resa i augusti ca 3 månader efter förlossningen vägde jag 95 kg så jag kan ju inte påstå att jag gick ner så mycket efter själva förlossningen, var ju lika med Leia..Gick ju bara och väntade på att amningen skulle ta bort alla kilon som alla sa till mig..

Så där och då i augusti tog jag mitt beslut att jag inte skulle vänta i sisådär 3 år innan jag vaknade upp och insåg att en jäkla massa gravidkilon fanns kvar så där tog min LCHF resa fart och det är det bästa jag gjort..Kolhydrater är min fiende och visst fuskar jag ibland, men nu tänker jag verkligen till vad jag stoppar i mig och hur mycket..

Ett liv med ett dagligt stort kolhydratsintag kommer aldrig mer att infinna sig..

Jag är inte helt nöjd än, men en jäkla bra bit på vägen är jag iaf :-)

36 veckor med LCHF...Det går bra nu..


                                                              Jag är så jävla bra ;-)

Ny vägningsdag
och ja jag fick ju någon dag extra pga det, men det var nog bara bra det då påsken innefattade en hel del kolisar och synderi så att vågen visade såpass mycket minus var en överraskning..

Men nu jäklar är jag taggad till tusen..

66.3 kg ligger jag på nu..Mitt först egna lilla delmål är att ligga på 65 den vägningsveckan då Dudde fylller ett,,dvs om 2 veckor och ja ligger jag i så kan jag fixa det..

Sen är ju mitt stora delmål min utmaning där jag ska ha gått ner 20 kg till midsommar och har nu 6,1 kg kvar av det och det S K A jag bara klara..Finns inget annat :-)

Motivationen är min bäste vän just nu...

Lite siffror nu då :-)

Efter 36 veckor med LCHF har jag då tappat..


-1,4 kg (28,7 kg)

-1cm ( 58 cm mage/buk)

-1cm( 43 cm stuss)

-1cm ( 34 cm lår )



Min sextonde vägningsvecka i mina utmaningar ligger jag nu på - 13,9 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-13,9 kg



Sovmorgon

Idag fick jag en timme sovmorgon av Dudde och det tackar jag för då jag drabbades av ett konstant illamående igårkväll efter mitt zumbapass så jag behövde verkligen få lite extra sömn,,idag är det bara lite pannknack kvar tack o lov..Hatar att må illa!!!

Inga måsten har vi idag så vi börjar med en prommis i solen medans Dylan tar sin morgon nap och sen blir det några timmar på ÖF innan vi styr hemåt och käkar lunch och fixar inför kvällens middag, skönt att ha det mesta klart så man kan spendera eftermiddagen ute i det fria en stund ;-)

Nä idag ska det slappas och jag tror banne mig det är dags att ta och gå igenom pockethyllan härhemma, har så många olästa böcker så dags att beta av dom nu då man kan sitta och njuta ute :-) Då jag väl kommer igång med en bok så är jag fast, men vägen dit kan vara lite krokig och lång ;-)

Ni får ha en skön dag i solen...

Kolmården i bilder




Totalsnurrig dag....


                                                                     Yrhönan själv ;-)

Morgonens tänkta planer att spendera dagen på ÖF totalsprack då mamman i familjen snurrade bort halva förmiddagen på coop och apoteket så då vi kom hem däckade lilleman rejält och nu får han sova och sen är det ju hämtning av Leia..

ÖF får bli imorrn och då ska inget komma i vägen...

Tbax till coop då....

Älskar att storhandla för mig själv och utan stressad Leia och gubbe med mig så idag var första försöket med att fixa detta på dagtid med Dudde och visst gick det bra..Med mutning av majskrokar, mammas nycklar osv så funkade det även om han ibland tyckte det var tråkigt värre uppe i vagnstolen..

Efter 1½ timme så var vi klar och då kom vi till nästa anhalt,, Apoteket där det visade sig på det första stället så fanns inte det jag skulle hämta ut så in i bilen för en kort tripp till vällingby och snabbt ut..Här och nu var Dudde så förbaskad över att han inte fick sova och inte krypa runt så när vi kom in och kön ringlade lång och kassorna inte var dom snabbaste ja då kände jag mig för att bara ge upp..

Efter 15 minuter så hade jag iaf mitt recept ute och vi kunde styra hemåt..

Det är då när vi väl är hemma och Dudde bara längtar efter sin säng som jag inser att jag tappat en kasse på vägen??

Bara ta tag i bilnycklarna och styra tbax till coop för att leta upp min glömda kasse och mycket riktigt så fanns den på samma plats som jag ställde den inne på apoteket och inte ens personalen hade sett den under 1 timme??

Detta är ju jag i ett nötskal som confused småbarnsmamma..Vet inte hur mångá gånger jag glömt nycklarna i dörren?? Lyckligtvis oftast då jag är hemma och brevbäraren plingar på för att berätta att dom hänger där ;-)

Med Leia kunde jag skylla på amningshjärna, men vete tusan vad jag ska skylla på nu?? ;-)


Frustrerad lilleman


                                                                            ♥♥♥


Varje morgon klockan halv sex står denna underbara varelse och ska upp vare sig han är pigg eller ej..

Efter en sisådär 20 minuter så börjas det..Trötthet och frustration över att saker och ting inte går denna lilla varelses väg är ingen bra kombination så här hemma gnälls det en hel del nuförtiden, blandat med en massa garv såklart, jag förstår ju att det är frustrerande för honom att inte lyckats med dom saker han vill och det som retar han mest är att han inte får springa i soffan som syster vare sig han kommer upp eller ej och nä syrran får inte heller springa i soffan, men lyssnar hon??

Dessa två kommer nog hitta på en massa bus då Dudde kan ta del av Leia´s sattyg ;-) Minns ju mina och broders och vi har ju ungefär samma ålderskillnad som dom..

Idag blir det en snabb sväng till coop för lite handling och sen ska lilleman få gå loss inne på ÖF, tror han behöver den stimulansen bland alla rum och saker dom har just nu ;-)

ÖF is the shit för små frustrerande barn ,-)


Vardag igen..


                        Min alldeles egna teletubbies i sin nya favvodräkt även om hon är lite småsur här ;-)


Efter att ha haft en underbart solig och stillsam påsk med besök på kolmården och hos barnens farmor så är det skönt att återigen vara tillbaka i vardagen..Räkningar ska betalas, hemmet städas, tvätten ska tvättas så det är bara att ignorera solen och ta tag i detta idag..Ju längre man drar ut på det ju jobbigare blir det;-)

Men först en prommis efter lämning av Leia..

Det har blivit lite synderi i helgen, men så får det vara då det är långhelg, nu är det bara att hoppa in i LCHF världen igen och igår körde jag ett grymt roligt pass zumba..Har ett inbokat på onsdag oxå samt ett body pump pass på fredag och däremellan blir det en massa underbara promenader medans Dudde ändå slaggar..

7 kg ska bort om jag så ska leva på ägg dom sista veckorna ;-) Nä usch, jag har verkligen förätit mig på ägg och bacon men ska testa om denna måltid funkar snart igen, enkelt och billig mat som kan ätas till frukost, lunch och middag:-) Har ju haft en paus från den några månader nu så det borde ju gå kan tyckas ;-)

Mycket svammel hit och dit blir det nu, men skyller på Dudde som inte låter mig sova längre än till halv sex VARJE morron :-0....

Nu är det time to wake up Leia så vi kommer någorlunda i tid idag....

Ha en skön dag och njut...

Kolmården




Imorrn bär det av söderut och mot Kolmården
där vi ska spendera dagen med delfiner, kamelridning, tigrar, apor, elefanter mm och det jag ser mest fram emot är delfinshowen..Ska bli underbart att få se den...

Blir en mysig dag där och sen avslutar vi trippen till barnens farmor för övernattning innan vi styr oss hemåt för att hamna tillbaka i vardagen igen med tvättstuga, träning och strikt kost..Blir hårt nu april/maj...

En skön påskafton ska vi ha och såklart så börjar vi dagen med påskäggsjakt innan vi styr oss söderut..Har ju en tös som inte pratat om annat än sitt påskägg haren ska komma med  <3

Nu liggläge och förhoppningsvis en tidig kväll..

ÖF..


                                                   Klättra är Dudde´s bästa gren ;-)

Leia påbörjar idag sitt påsklov och vill spendera förmiddagen på ÖF..Som hon säger är Dudde´s förskola ;-)

Dudde själv tyckte att påsklovet skulle påbörjas redan klockan F E M imorse så just nu är han placerad i sin säng för att förhoppningsvis somna in en stund innan vi beger oss mot ÖF..Har en del ärenden som ska göras oxå och behöver sätta ihop en plan på hur jag genomför detta smidigast med 2 barn som kan få utbrott lite varstans och närsomhelst ;-)

Men först bus och lek på ÖF ;-)

I ♥ Baggy



Efter att ha sprungit runt i leggings i en evighet
så klär jag gärna mig inte i det numera, men visst någon gång så blir det leggings oxå, men mest pga av att jag enbart äger typ ett par jeans som jag numera lyckats komma i ett tag..

Dom börjar tom bli så baggy att jag måste sätta på ett skärp för att dom inte ska åka av mig ;-) Inhandlade dom då jag vägde runt 69-70 innan plusset med Dudde och redan då var dom lite stor pga att dom töjde sig ut så mycket eftersom jag använde dom så nu några kilon mindre så är det ju klart dom är större ;-) Men det är ju oxå en lycka för mig att se att jag börjar bli mindre och mindre på ett konkretare sätt än en massa siffror på våg och måttband :-)

Men så var det shoppingen då..hade en 30 % på damavdelningen på Lindex och hade väl en tanke på att testa ett par chinos, men så var dom bara där..Ett par sköna, snygga baggyjeans som jag bara var tvungen att ta med och prova och ja dom var så sköna så det var inget snack..Dom fick det bli :-) Skulle väl kanske haft en strlk mindre då dom töjer ut sig eftersom, men det fanns inte, men gisses så skönt att få komma under 40 storlekarna igen :-)

Blev även den randiga tröjan på bilden från stadium plus en till och sen bidde det shopping för barnen..Dudde fick sig ett par tofflor och ett par skor som han mesta sparkar av sig ;-) Och Leia fick ju gårdagens outfit plus 2 par thigts till, hon älskar ju tights och strumpbyxor till skillnad från mig så det är en förbrukningsvara härhemma då dom inte är det mest tåliga plagget att klättra omkring med ;-)

Till veckan ska jag dock leta mig vidare efter ett par enkla tygskor och kanske den där vårjackan som får bli en sommarjacka ;-)


Style by Leia. Numera får vi sällan bestäm...

2011-04-20_08_52 (MMS)

Style by Leia. Numera får vi sällan bestämma hur Leia ska klä sig, och jag känner väl att det bara är onödigt att slösa energi på att tjafsa härhemma om så banala saker som kläder så låt gå för det även om man ibland får huvudvärk av hennes färgkombinationer:-) idag var dock en bra dag med gårdagens nyinköpta jeansshorts och tights, skinnjacka, hello kitty hatten och skor. Min lilla sötnos <3


Yesterday...

 





ÖF
Blackebergs parklek
Drottningholm

Gårdagen var en underbar dag och idag blir det en shoppingtur för mig och Dudde..Blir väl som vanligt då jag bestämt mig för att shoppa,, hittar inget, men ett par tygskor och en vårjacka ska jag väl kunna hitta idag??

the future will tell us ;-)

Morgonprommisen avklarad och nu blir det r...

2011-04-18_09_43 (MMS)

Morgonprommisen avklarad och nu blir det röj på ÖF för dudde innan vi drar hem och lunchar samt förbereder middagen så vi kan spendera eftermiddagen ute med syster utan stress:-) en skön dag helt enkelt!


35 veckor med LCHF..Sakta sakta nedåt..

Två veckor nu som jag legat under 1 kg på viktnedgången, men efter lördagens mys med Leia får jag väl va glad att det ens blev ett minus, för efter att alla somnade så svullade jag rejält i chipspåsen..

Så rejält så jag var riktigt kolhydratsbakis igår och ville bara spy. Detta höll i sig hela dagen tills jag hade varit och svettas igenom ett body pump pass( mitt första på 2 år och det gick över förväntan) då mådde jag iaf hyfsat och renade kroppen med en massa vatten igår...

Kommer iallafall att byta vägdag efter denna vecka så nästa vägning blir på fredag nästa vecka och ja jag får ju några extradagar att gå ner denna omgång då och ska försöka kämpa mig till att hamna på siffran 66 vid nästa vägning..Nu lyckades jag iaf hamna under 68 och är nu och spökar på 67, vilket känns underbart..

Snart snart är jag där jag vill vara och trivs med mig själv igen :-)

Anledningen till att jag byter är helt enkelt att jag vill kunna unna mig lite godsaker på helgerna och nu snackar vi inte om att jag ska svulla chips och godis varje helg..nej nej..Helt enkelt såna banala saker som att kunna ta sig några glas vin, öl om jag vill utan att jag ska stressa sönder mig inför vägningen spelar in..Nu dricker jag väl inte heller varje helg, men ja ni förstår..Vägning på en fredag känns bättre helt enkelt inför dom sista kilona som ska kämpas bort inför midsommar..

Nu siffror..

Efter 35 veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,5 kg (27,3 kg)

-0cm ( 57 cm mage/buk)

-1cm( 42 cm stuss)

-1cm ( 33 cm lår )



Min femtonde vägningsvecka i mina utmaningar ligger jag nu på - 12,5 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-12,5 kg

Gudstjänst..



Snart bär det iväg mot Ängby kyrkan och Gudstjänst där Leia ska få sig sin första bibel, samt så kommer det bjudas på korv, tårta och fiskedamm..

Rena drömmen för små 5 -åringar ;-)

Parkhäng..


                                                  ♥ Älskade dotter, Du är mitt allt och lite till ♥


Ja som dom flesta i detta land så har ju denna dagen spenderats utomhus i stort sett hela dagen i detta underbara väder som vi haft idag, var ju dans en timme för Leia men efter det blev det en snabb lunch hemma och sen drog hon och jag till parken..Dudde hade sina sovtimmar så då fick dom stanna hemma ;-)

Vi hade en helt underbar dag jag och min älskade dotter och ibland känns det som att jag lägger ner så lite tid på henne och skäller mest då vi umgås, men så kommer dessa dagar då vi klickar så förbaskat bra hon och jag..En sån dag som idag..Mys på hög nivå..

Hoppas på mer sånt imorrn då förmiddaggen ska spenderas i kyrkan och hon ska få sin första bibel :-)


Jag kapitulerar för kvällen. Japp ikväll h...

2011-04-16_18_47 (MMS)

Jag kapitulerar för kvällen. Japp ikväll har jag o Leia lördagsmys på hög nivå då hon var sååå ledsen över att kompisen som hon var hos igår inte alls hade fredagsmys, så idag dubblar vi myset och då är det klart att jag måste mysa tillsammans med henne oxå för bästa effekt ;-) ( vaddå undanflykter?) jaja blir ju ingen frossa men klart jag smakar. Får ta smällen helt enkelt på måndag om det påverkar uppåt. Jag har ju fuskat förut och så länge jag kör på med prommisar och pass så funkar det med lite fusk här o där:-)


Saknad..


                                                                   ♥ Det vackraste ♥

Min älskade underbara prinsessa spenderar idag sin eftermiddag och därmed även sitt fredagsmys hemma hos sin bästis och jag ska erkänna att tystnaden härhemma har ekat i väggarna ;-)

Snart får jag promenera och hämta hem mitt lilla trotsmonster och ställningen är återigen som det ska va..

Dvs..Bråk, tjafs och en liten snart femåring som tror hon är 14 med sina suckar och stön varje gång mamma tjatar i hennes värld och ja det är väl det Kärlek är???


Skumt???

Ett inlägg som jag skrev i morse verkar inte synas om jag klickar in mig på min blogg, men går jag via mina arkiv så ska den finnas där???

Dagens I-landsproblem ;-)

Fredag och planlös...

Och idag har jag varken ngn tvättid inbokad eller städning på schemat..

Har i 2 veckors tid inte gjort annat än städat eller tvättat, men nu är lister torkade, fönstrena putsade, soffan tvättad och ja nu är det bara vinterplaggen som ska tvättas och läggas ner i källaren så har jag nog gjort det jag ska innan sommaren..men det tar vi nästa vecka...

Kläder ska ju säljas förstås, men ska försöka beta va lite plagg idag, måste fotas mm och sen är det bara att traderas ut och hoppas på bra bud...

Bilen skulle behöva få nya däck på sig idag, men det överlåter jag till J..Räcker för fasen med att jag även städat ur den oxå så när väl sommardäcken är på så ska den få sig en genomgång i maskintvätten även den..

Kanske vi susar förbi ÖF senare då dom öppnat, men vi får se...

Leia ska ju hem till sin bästis efter förskolan och ha sitt fredagsmys där så även det tappar vi idag..Roligt för henne dock att få göra saker utan päronen med hela tiden ;-)

Kanske jag tar mig en omgång på gymmet istället för fredagsmys helt enkelt, nyttigt och kaloriförbrukande ;-)

Nä nu boosta med lite mer kaffe då Dudde behagade kliva upp halv sex idag ..längtar lite smått till tiden då dom hellre vill sova på morgonen än kliva upp okristliga tider...

Mycke Kanske och lite planer,, precis som en planlös fredag ska vara ;-)

Ha en underbar dag i solen...


Paltkoma och zumba,,,går det verkligen iho...

2011-04-13_19_46 (MMS)

Paltkoma och zumba,,,går det verkligen ihop??? Sitter just nu och inväntar kvällens pass och är fortfarande proppmätt efter kvällens tacomiddag som intogs vid fem??? Slutar väl med ett mjälthugg utan dess like men va fan så länge kalorierna bränns så är det värt lite smärta;-) Eller???


Hoppfullt..

   
                                                                    Förbereder sig på förskoletider <3


För någon vecka sen
fick jag reda på att ena småbarnshuset på förskolan som jag har som förstaval och där Leia tillhör ska rivas och det första som slog mig var..

Var i helskotta ska dom få plats med alla småbarn då som står i kö?????

Nu finns det ett till hus och på denna förskola jobbar dom ihop 6 pedagoger och en barngrupp på runt 28 om jag förstått det rätt?? dom delar ju upp sig självklart under dagarna så det är ju inte så att dom springer omkring 28 småttingar i samma rum ;-)

Jaja. Det är ju ganska enkelt då att räkna ut att iom denna rivning så försvinner det 28 småbarnsplatser i Blackeberg för någon ersättare till avdelningen har dom tydligen inte tänkt lägga in..

Lägg därtill att ännu en förskola ska saneras el, dylikt och dessa barn kommer att få spendera sina dagar i tillfälliga baracker som ska ersätta avdelningarna under tiden...

Låter inte optimalt i denna förskolebristtider som råder, men dom borde ju veta vad i helskotta dom sysslar med??

Jag som satte Dylan i kö redan i december för augusti ligger ju på plats 6 på mitt förstaval, men på dom andra ligger jag allt från plats 21 - 56 så jag fick ju panik!! Finns det ens 6 platser på mitt förstaval att tillgå var min första tanke???

Stressad som jag var över detta så ringde jag direkt till stadsdelsförvaltningen, då jag faktiskt undrar hur dom tänker och vad planen är, men han jag talade med verkade veta mindre än mig eller så ville han helt enkelt inte erkänna att min fundering om dom ska riva detta för att helt sonika bygga ännu mer nya bostäder just på den plätten stämmer??, för på varje jäkla gräsplätt som finns i blackeberg så ska det uppenbarligen byggas nya lyor..

Men vart våra barn ska ta vägen är inte lika viktigt uppenbarligen...

Han tyckte iaf jag skulle ringa till förskolechefen för att få lite mer konkreta svar angående hur många barn dom kommer plocka in och ja hon luugnade mig väl lite, men inget är ju klart förrän det dimper ner en bekräftelse i brevlådan..

Som det ser ut nu så är det 5 syskon som står i kö för augusti och dessa 5 barn kommer att beredas plats först innan dom plockar barn ifrån kön..Dylan innefattar ju dessa 5 barn så visst känns det hoppfullt, men inget är som sagt säkert än...

Vägrar ju få en plats typ i vällingby/ hässelby så jag hoppas innerligt att dom fixar fram platser till syskona och gärna till dom andra stackarna som står i kön ovetandes...

Vi kan ju iaf leva lite på hoppet av syskonplats härhemma...



Go morron...

Kom hem med en ny laptop igår och nu kan jag surfa utan att den stängs av i tid och otid, samt leka i photoshop så nu ska det redigeras fram ett collage under min viktresa ;-) Har ju inte så jätte mycket bilder på mig i helkropp, men någon ska jag väl lyckats skaka fram...

Är iaf jäkligt skönt att ha bilen nu under föräldraledigheten, Jarkko har ju börjat jobba 5 minuter hemifrån så nu har jag bilen och med endast 10 minuters bilresa till Barkarby samt bromma blocks så kokar shoppingpulsen ;-) Har ju sparat undan en hel del egna pengar som jag ska lägga en del på en ny garderob, men först lite fler kilon som ska bort..

Känns ju rätt bortkastat att shoppa byxor som sen bara hänger på mig, så ett par toghts och en kjol kan man väl lägga slantar på nu, men annars så har jag ju ett helt hem att shoppa till och bolagret har ju 50 % på det mesta så dit ska jag och dudde en sväng ngn dag..

Sen behöver ju barnen alltid nya kläder, men först ska det läggas ut lite på tradera samt blocket så lite nya pengar trillar in, har ju en del Me & i kläder och dom brukar gå bra, sen bilstolar och bumbon som ska bort..

Har ju funderat på att sälja vår emmaljunga scooter pink/ green och köpa en ny till Dudde, men det känns lite onödigt, så han får åka omkring i den oxå sen då buggan ska ut till försäljning..Blir ju en hel del som ska bort då barnverkstan är stängd och ingen mening att samla på saker i källaren..

Fick ju erfara hur mycket en hemförsäkring gör för ett inbrott i källaren och ja 10 % av värdet om sakerna är äldre än 2-3 år känns ju inte värt det?? Liksom det är ju inte så att jag går och shoppar sen låter dom ligga och damma i källaren så vem fasen lagrar nya kläder/ grejer därnere oftast??

Men nu är det slutsparat härhemma, allt som går och säljas ska säljas och resten skänker jag bort..Inge mer skrotnisse här inte ;-)

Idag blir det shopping på coop inför kvällens besök och tacomiddag..ÖF får fortfarande vänta en dag då Dudde är förkyld igen och det känns ju inte optimalt att låta han snora omkring där som han är nu :-)

Men vi saknar att vara där och så snart jag känner att hans snorighet är överkommlig så styr vi stegen dit ;-)

Nu utfodring av barn....


Bye bye. Idag blir det en tur till barkaby...

2011-04-12_07_46 (MMS)

Bye bye. Idag blir det en tur till barkaby för att kolla och förhoppningsvis komma hem med en ny laptop då våran fungerar enbart korta stunder innan den stängs av och det suger då man sitter och gör något och det blir alldeles svart. Tror inte det är någon mening att kolla upp om det går och fixa till då det verkar som ngt är glappt i själva chassit så blir säkert billigare med en ny biligare variant. Suger ju verkligen i detta ämne så det blir intressant o se vad jag kommer hem med? OM jag kommer hem, är ju ingen hejare på att köra i denna stad;-)


34 veckor med LCHF..Minus iaf..

Bidde ingeting mer 3 veckor i rad med en nedgång på mer än 1 kg, men jag får väl va nöjd med att vågen iaf visade minus?? Dock skedde inget på måtten, men man tappar ju på andra ställen oxå som man inte mäter så det är väl normalt det med...

Jaja 8 kg kvar och inte så många veckor kvar till midsommar då utmaningen är klar samt mitt stora delmål ska vara nått så nu jäklar får det inte avstanna..Blir nästa vägning halvdålig oxå så får jag börja räkna kolisar igen, för jag ska klara av mitt mål..

Jag S K A bara väga 60 kg på midsommarafton!!!!

Lite nya siffror iaf...

Efter 34 veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,4 kg (26,8 kg)

-0cm ( 57 cm mage/buk)

-0cm( 41 cm stuss)

-0cm ( 32 cm lår )



Min fjortonde vägningsvecka i mina utmaningar ligger jag nu på - 12 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!! 

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-12 kg


American pancakes a' la LCHF blev det till...

2011-04-10_14_10 (MMS)

American pancakes a' la LCHF blev det till dagens lunch och detta uppskattades av både stora och små och kommer defenetivt återkomma:-) Uppdatering::: Här kommer receptet som är hämtat från LCHF recept.. 3 ägg 0,5dl sukrin (jag använde mig av Hermestas) 200g philadelphiaost 1,5tsk bakpulver 0,5dl fiberhusk vaniljpulver 1dl grädde el fet mjölk. Låt svälla en stund och stek sen i smör


Mot gymmet och ett pass zumba :-) Idag ska...

2011-04-10_11_17 (MMS)

Mot gymmet och ett pass zumba :-) Idag ska det förbrännas kalorier inför morgondagens vägning.. Ska jag lyckats tappa mer än ett kg i tre veckor i rad? eller blir det en platå nu? Jaja ge mig 700 gram så är ja nöjd för då är jag nere på 67 och det skulle kännas grymt. Nä nu kör vi. Hårda tag ska det va:-)


Vi och pensionärerna häckar just nu i tvät...

2011-04-08_11_19 (MMS)

Vi och pensionärerna häckar just nu i tvättstugan i väntan på att maskinen ska bli klar. Fattar inte hur pensionärerna kan spendera en hel tvätttid härinne? Men dom kacklar ju en hel del ihop så dom använder väl denna plats som deras lilla skvallerhörna:-) jaja skoj för dudde att ha några att charma iaf


Succe....

Solen lyser och idag blir det en runda runt träsket nu på morgonen för att bränna lite kalorier samt invänta tvättstugans början, orka springa upp och ner för en timme??? Sen blir det ÖF tills hämtning av Leia..

Jag är fasen inget fan av att sitta på ÖF och häcka, gjorde detta med Leia från 2 månaders ålder och det gav ju varken henne el, mig ngt i den åldern därav att jag inte gått dit än, men nu..Dudde behöver stimulans i form av andra människor än mamma, pappa och Leia och ja hans leksaker är ju begränsade då dom får bo i vardagsrummet..Leia´s rum kan vi våldgästa om jag tokinspikterar varje hörn att inte en liten barbiesko el, dylikt ligger i farozonen att åka in i Dudde´s mun, så där är vi mest om vi myser med en film och leker med gosedjuren, såklart att han tröttnar...Badrummet som är hans absoluta favoritrum att rymma in i då tillfälle ges får han ju inte heller vara inne och leka i så hur skoj är det att strosa runt i vardagsrummet, hallen och köket dagarna i ända?? Nä klart grabben vill utforska nya utrymmen och lekparken hänger vi i ju då Leijsing hämtas hem så där kan vi ju inte heller hänga hela dagarna så ÖF är som himmelriket för Dudde och en vilozon för mammsen..

Där kan jag låta han röja runt medans jag kan sitta och inspektera från håll utan att oroa mig för att en barbiesko el ett hårspänne ska dyka upp ;-)

Han var som en duracellbebis gånger 2 igår och bufflig men kramgo som han är så skrämde han väl både ett och annat barn som inte alls var med på hans noter att mysa ..Till slut siktade han in sig på en mamma och lyckades <3

Ett bra ställe med andra ord och trevlig personal så där kommer vi hänga typ varje dag framöver, gäller ju att han socialiserar sig med andra barn i sin ålder inför förskolestarten, vilket jag absolut inte tror blir något problem för honom, problemet ligger väl mer i om vi får en plats?? Men mer om det i ett annat inlägg, först ska ett samtal till stadsdelsförvaltningen göras..

Ha en helt underbar dag i solen...

På ÖF och river haket :-) Dylan går just n...

2011-04-07_09_54 (MMS)

På ÖF och river haket :-) Dylan går just nu bananas inne på ÖF och både barn och prylar är i farozonen :-) haha han är så förbaskat underbart social och vem kan motstå hans charm? Nu sångstund.


Mitt värsta ögonblick..

                 

                                                                   <3 Älskade Dudde <3


I tisdags fick jag uppleva varje förälders mardröm och jag kommer aldrig glömma denna bild som jag fick uppleva under drygt en minut...Förstår inte hur tiden kan kännas så lång ibland???

Dylan som vägrar mosad mat har ju ett tag ätit plockmat så gott det går då han vill äta på egen hand och inte bli matad, visst slänger vi in en sked mellan varven då han gapar men för det mesta får han plocka med sitt själv..Den bästa matron för oss alla...

Men så i tisdags så ser jag bara hur han börjar kraxa och jag inser ju att han fått i halsen, inte första gången så jag försöker bara dunka lite lätt i ryggen som brukar vanligtvis hjälpa, men inte nu..

Han blir rödare och rödare i ansiktet och jag skriker bara åt Jarkko som snabbt får upp han, vänder upp och ner och dunkar i ryggen medans jag bara ser hur han blir okontaktbar och början till blå..Jag bara skriker att han dör och mitt i min paralyserade kropp får jag iaf  mina fingrar i hans mun som i stort sett gräver ut den lilla förbannade köttbiten och han får återigen luft...Vaddå ABC kurs?? Hela jag hamnade ju i chock och lyckades fan inte med ett skit som jag lärt mig...

Men det tar inte slut där.. Han hostar som en galning och skriker mellan varven, för att ibland bara nästan somna in så vi ringer ju 112 då vi inte lyckades göra detta mitt i jakten på köttbiten och jag fattade inte där i chocken hur jag skulle få upp knappsatsen på min nya dumma touchlur!!!, men iaf så skickar dom en bil då han hostar så mycket och i ambulansen så ser man hur hela hans ansikte var full i prickar av spruckna blodkärl :-(

In till Astrid Lindgrens barnakut börjar han återigen bli sitt gamla jag i ambulansen och jag kan börja slappna av, men innerst inne så ser jag bara denna förbaskade bild då han blir blå och okontaktbar..Vi var inte långt ifrån att förlora vår lilla kille och detta kommer sitta i ett bra tag för mig och tankarna om att jag är världens sämsta mamma dyker ständigt upp, men jag vet ju att detta händer dom flesta, även om det kanske inte går så långt som i vårt fall..

En läxa för oss alla iaf och nu skippar vi köttet ett tag och kör fågel, fisk, korv och grönsaker ett tag tills jag känner mig redo igen...

Just nu befinner vi oss på bvc för att sna...

2011-04-06_15_39 (MMS)

Just nu befinner vi oss på bvc för att snart få komma in på en ngt försenad 10 månaders koll :-) ska bli skoj att få ta del av hans nya siffror, framförallt längden känns som att det hänt ngt på under denna tid, snart vet vi iaf hur det står till med dylan o om han får en ok stämpel i rumpan :-)


33 Veckor med LCHF.. Under 70 :-)

Japp jag lyckades..Trots min stora syndardag i fredags med en pizza som förövrigt mest bara doftade ljuvligt och chips med dipp samt några karra från dottern ;-) så gick jag ner dom där 100 grammen och lite till ;-) nämligen hela 1,5 kg minskade jag denna vecka!!!

Jag behövde verkligen denna syndardag för att hitta motivationen igen..Jag inser ju då jag syndar att det inte alls är så förbaskat gott med pizza mm utan det är mer något som sitter i den förbaskade doften :-) jaja nästa gång suget efter pizza kommer så blir det defenetivt LCHF pizza och jag har hittat lite andra recept på botten som ska testas..

Men iallafall idag då jag ställde mig på vågen så stannade den om och om igen på 68,6 kg!!! 68,6 kg har jag inte vägt sen första graviditetsveckorna med Leia för sisådär 5 år sen!!! Nu jädrar blir det åka av för att få bort dom där 8,6 kg som är kvar från hennes graviditet till midsommar för att sen arbeta bort dom sista fem sen..

Fy fasen vad skönt det är att kunna säga att inte ett endaste gram från Dylans 40 kg´s graviditet finns kvar på min kropp längre och jag är förbaskat stolt över att ha lyckats få bort dom på 10½ månad..

Nä denna vecka blir det promenader dagligen samt 2 pass zumba sen ngt pass styrke för nu är jag taggad till tusen..Har ju haft 2 veckor med en viktnedgång på minst 1 kg och ser ju gärna att det fortsätter :-)

Nu lite siffror....

Efter 33 veckor med LCHF har jag då tappat..


-1,5 kg (26,4 kg)

-1cm ( 57 cm mage/buk)

-1cm( 41 cm stuss)

-1cm ( 32 cm lår )



Min trettonde vägningsvecka i mina utmaningar ligger jag nu på - 11,6 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!! 

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-10,1 kg



Go morron. Eller kanske mer god dag här då...

2011-04-04_09_31 (MMS)

Go morron. Eller kanske mer god dag här då vi varit vakna ett tag. Åter i mammabubblan är jag och dudde nu på väg mot vällingby och träff med en tidigare kollega o hennes lillgrabb:-) trots mina sura min på kortet så är jag rätt glad idag då vågen absolut var min vän imorse, Men mer om det senare. Ha en skön dag


Testar lite grejer på luren :-)

picsin_130177790 (MMS)

Testar lite grejer på luren :-)


Inhopp...

Fredag och igentligen så skulle ju detta vara min första föräldralediga dag, men då min käre kollega behövde paniksemester så ställde jag ju såklart upp, sen ska jag väl erkänna att allt hängde på min underbara dotter som skulle få ha en mysdag med oss härhemma och hon ville mer än gärna följa med mig till jobbet :-)

Haha även om hon nu först trodde sig få komma till mitt gamla ställe med mina gamla barn, men det blir nog bra dit vi ska oxå..Trevliga barn där oxå och vi ska ju ut och knalla till en park så hon bejöver inte stå och hänga på den tråkiga gården heller, även om hon nu kan roa sig rätt bra i en sandlåda min dotter..

Nä nu ska vi fixa det sista innan vi måste knalla iväg, men nästa gång jag skriver så är jag återigen en mammaledig småbarnsmorsa och ni kommer få åter följa mig och dudde på äventyr, för nu ska vi ut och nätverka bland mammadejter, ÖF och lekparker..

Underbara vår här kommer vi!!!


RSS 2.0