Städpaus..

Sitter just nu i soffan med datorn i knä och en sjukling liggandes bredvid mig..

Visade sig imorse att Leia hade över 39 i feber så här blir det inga större aktiviteter mer än att åka till skogskyrkogården för att tända ljus på Jarkko´s polares grav..

Medans Leia ligger och softar med barnprogram så har jag tagit på mig att städa innan Jarkko är hemma från träningen, men med foglossning som spökar till titt som tätt så tar jag mig behövliga vilopauser:-)

Har nu bara plock i Leia´s rum kvar och sen kan jag ta golven, ikväll blir det mastodanttvättning så att man kan få njuta av morgondagen utan massa sysslor som ska göras..

Hade även en plan på att ta med familjen idag till hovet för lite livehockey, men eftersom den även sänds på tv´n så tar vi och slappar i soffan med lite snask och en massa tända ljus istället:-)

Vill nu se en seger efter en hel radda med förluster så skärpning killar!!

Imorrn är det dock fotboll som gäller härhemma och förhoppningsvis tar AIK guld imorrn och ännu bättre om Djurgården åker ner till superettan dom med:-)

Men men nu slaggar Leia och jag ska ta och städa vidare så att jag hinner ta mig en dusch också innan det bär iväg mot kyrkogården..

                                                         Ha en skön Halloween!!


Gravid och foglossningen from hell!!!

Ja så har nu alla runt omkring mig fått den stora nyheten om att vi ska få tillökning i vår lilla familj till våren:-) Så nu kan jag även här skriva om allt som kommer med den största gåvan en människa kan få.. Så nu blir det gravidkrämper för hela slanten fram till april/maj:-)



Leia är hur glad och stolt som helst över att hon ska få sig en alldeles egen lite bebis så hennes lycka är numera gjord:-) Hon var den som började skvallra till omgivningen i form av sina förskolefröknar så dom frågade mig lite försiktigt om nu detta stämde och ja vad ska man säga??;-)

Är nu inne i v. 15 och jag har fram till nu mått ständigt illa, dock inte så att jag kräks utan jag har fått gått och småäta typ ständigt och gärna snabba kolhydrater så här har vikten ökat nu hela sju kilo, men det får jag ta..

Har redan planer på hur träningen ska se ut till senvåren för att bränna bort kilona snabbt till sommaren:-)

Men så idag kom den som en blixt från klar himmel!!

Foglossningen from hell!!

Kan knappt stödja mig på höger ben just nu och jag tar mig just nu fram som en gammal kärring utan käpp och med sköldpaddefart.. Missade tom tåget och blev sådär en 20 minuter sen då jag hämtade Leia, men att ta mig fram just nu känns sååå jobbigt..

Hoppas innerligt att detta gått ner sig lite till imorrn och jag som hade tänkt köra ett pass på gymmet innan jobbet imorrn:-(

Ska ta och kolla upp hur man hyr hem en TENS apparat för om jag ska ha sån här foglossning fram till BF så kommer jag ta till alla hjälpmedel som finns att tillgå..

Ingen därute som har någon mirakelkur mot denna jäkla åkomma??

Nä nu blir det lite surfing på nätet för det är typ det jag orkar med just nu:-)

En veckas abstinens är nu över..

Som ni kanske har märkt så har det inte varit någon aktivitet alls härinne dnna vecka och det är inte för att jag som vanligt är trött på kvällarna, utan för att vår dator har gått ut i strejk...

Men nu en vecka senare så har jag inhandlat mig en alldeles ny laptop och just nu sitter jag i sängen och bloggar,, så nice!!

Har under denna vecka insett hur beroende man tyvärr är av datorn i dessa tider, inget man behöver göra gör man ju utan datorns hjälp numera..

Jag betalar räkningarna, söker nummer till personer, söker lägenheter, läser tidningar, ser på serier, ja jag gör banne mig allt med datorns hjälp inser jag:-)

Men nu är det äntligen över och nu ska den stationära in på lagning och se om det går att rädda mina tusentals kort som jag tyvärr inte hunnit bränna ner pga min lathet..Men men lite bilder finns ju härinne och dom gamlaste har jag ju iallafall fotokopior på..

Annars då??

Ja en ny bil har även inhandlats, eller bättre begagnad kan man väl säga och det bidde en svart Volvo v 70 till Leia´s glädje,, hon har önskat sig en svart bil så nu fick hon det:-) Mammsen saknar dock sin gamla pärla och det tar nog ett tag innan jag vänjer mig med denna.

Dagens bottennapp är dock att då jag väl kom in i mina mail så hittade jag ett mail från stockholms stads bostadsförmedling, där det stod att jag om jag fortfarande var intresserad skulle få en lägenhet som jag anmält mitt intresse på:-( Hade ju redan planerat hur altanen skulle se ut till sommaren och hur min walk in closet skulle målas, men då jag inget hörde på länge så trodde jag ju det var kört.. Låg på plats 23 och nog trodde jag väl ändå att dom ringer till den som ska få den, men tydligen inte.. Hade till den 20 på mig att svara så den är garanterat borta nu..

Jaja livet går vidare och sökandet fortsätter..

Nu ska jag surfa runt lite och ta igen en veckas frånvaro..


kvällsmys. Lördagskvällen...

0-31413ecab5e518f4cf11f14dbb1f6b24.png

Kolla varifrån!

kvällsmys. Lördagskvällen hemma hos oss består ikväll av körslaget, popcorn och julmust:-) hur ser det ut hemma hos er?


På jakt efter en bil..

Efter många veckor utan bil och inget större svar från Stockholms stad om dom kommer ersätta våran bil så orkade jag helt enkelt inte vänta längre..

Vi är i behov av en bil och efter att ha räknat och fnulat så tyckte vi oss ha råd med ett nytt lån och sen löser vi in vårt gamla lån i bolånet helt enkelt. Är ju ingen ny bil vi ska inhandla precis..

Nu har mitt lån gått igenom och pengar rullat in så i helgen ska det sökas bil kan jag lova:-) Har jag riktigt tur så kanske kärringen på Stockholms stads kontor kan ge mig ett svar imorrn, då jag vill sälja iväg bilen till någon skrotnisse så att jag kan lösa bort lite på lånet innan jag löser in det i mitt bolån. Men hon verkar ju mer förvirrad än duvorna på centralen..

Jaja skit samma en Volvo v 70 har vi nog bestämt oss för, även om jag hissat flagg för ännu en v. 40 men Jarkko måste ju få lite talan oxå:-)

                  


julkänsla. Står...

3bdbd6299c6a6298e5d54443ac61d669.png

Kolla varifrån!

julkänsla. Står för tillfället och lagar en grymt god lasagne och njuter av säsongens första julmust:-) så jäkla gott och nu börjar julkänslan inta på riktigt:-) kanske man ska ge sig på att baka lussebullar till helgen? Vad kännetecknar julen för er?


Feberyra???

JA det måste iallafall jag verkligen ha drabbats av igår då jag på något konstigt sätt fått för mig att Timrå spelade mot Djurgården igår:-) Var ju inte ens någon match igår:-)

Jaja måste ha drömt eller något, man drömmer ju rätt knasigt då man har feber:-)

Är hemma även idag då jag inte ville chansa om att febern skulle vara borta sen så behöver jag vila upp mig, känner mig inte riktigt hundra än, men febern är iallafall bort..

Huvudvärken som nu suttit i snart en vecka kommer med jämna mellanrum och jag tror mig ana ett samband med att jag lyst med min frånvaro från gymmet på senare tid för alla dessa småförkylningar så i helgen är mitt främsta motto att ta mig dit och köra ett lugnt pass åtminstone:-)

Får bara hoppas att halsen är kry och slemmet är borta till dess *usch* låter inte fräscht;-)

Nu ska jag faktiskt göra lite nytta och rensa ut i Leia´s gamla kläder och så får vi se om jag tom lyckats fota och lägga ut några auktioner idag, det skulle behöva komma in lite extra pengar som kan sponsra lite till Leia´s nya overall som ska inhandlas:-)

Ni får ha en skön dag i detta gråväder, längtar mer och mer till snö och en massa julsaker som pryder ens hem:-)


Sovit bort dagen..

Idag sjukskrev jag mig då febern forfarande sitter i, dock inga högra siffror men det däckar ändå mig:-)

Har verkligen tagit tillvara på att få ligga alldeles för mig själv och sova och nog börjar kroppen känna av liggsår, men fasen vad skönt det är att få ligga helt för sig själv i tystnad:-) Blir även en sådan dag imorgon oxå och förhoppningsvis så är febern borta imorrn så att jag kan gå till jobbet på onsdag..

Nu ska jag ta tag i middagen och ikväll blir det Jarkkos favorit Chicken Tikka Masala på menyn*mums* Sen är det Emil som hägrar innan kvällsbadet påbörjas.

Leia lyckades *tatuera* hela sina nederarmar med sina tuschpennor igår kväll så det blir till att skrubba ikväll:-) På onsdag så är det fotografering för henne och jag hoppas verkligen hon inte blir alltför rädd för fotografen så att det kan bli lite fina kort i år:-)

Nä nu måste det börja tillagas lite middag för våra hungriga magar:-)

HA en skön kväll och förhoppningsvis lyckats Timrå vinna över Djurgården ikväll:-)

Sjukling..

Kom hem igår efter jobbet och kände mig helt slut, har haft huvudvärk i fyra dagar och efter en kortare vila på soffan så slog allt till..

Halsont och ont i kroppen av feber så idag har det inte hänt mycket härhemma..

Blev en tripp till posten för att hämta ut Leia´s nya kläder och hon blev SÅÅ lycklig:-) Sen unnade vi oss en lunch på chinan så efter att ha ätit sig proppmätt så blev det hem och en lång vilning för mamma:-)

Klev upp för typ en timme sedan och jag känner bara för att gå och lägga mig igen för att slippa känna smärtan i halsen:-(

Nä mer än såhär blir det inte idag..

Soffläge och nya säsongen av Hills är vad som hägrar för mig och JA jag har passerat 30 men kommer ALDRIG växa ifrån såna här skitserier, det är som en drog:-)

Ha en skön lördagskväll..

Vill så mycket..

Usch vad jag vill göra så mycket saker just nu i mitt liv, men pengar och tiden finns inte tillräckligt till hands än:-)

Först på listan är en ny bil.

Blir galen av att inte ha en bil härhemma så förhoppningsvis får jag domen av Stockholms stad på måndag om det blir ersättning eller ej?? Hursomhaver så kommer vår nuvarande bil inte finnas någe mer i vår familj:-( Var till en bilplåt som gav ett enda besked och det var,, KÖP EN NY BIL.. Priset på att laga den hos en kunnig är mer än vad lånet ligger på just nu och eftersom varken jag eller Jarkko kan något om bilar, så är inte alternativ två något för oss.. Dvs köpa billiga delar på nätet och sätta dit dom själv..Så bilen kommer att säljas som en reservdelsbil till någon som är intresserad så får vi in lite pengar iaf, sen är det ju nya sommar och vinterdäck som även där drar in lite pengar..

Så en bättre begagnad bil kommer att inhandlas oavsett ersättning eller ej,. men visst håller jag tummarna för att det går vår väg där:-) Är ju även en massa balkonger som kräver ersättning där..Fortsättning följer som sagt..

Sen är det boendet..

Jag spyr snart på väggarna här och hade det inte varit för att jag bundit lånet på fem år så skulle jag redan lagt ut den för försäljning..Söker desperat efter en hygglig trea med bra hyra just nu då vi ska vänta med att köpa något nytt.. Känner för att hyra tills jag hittar mitt drömboende:-) Men att ha krav på standarden i denna stad gör det inte lättare att finna något, är som att leta en nål i en hösack:-)

Plugga..

Japp, jag som hatat skolan sen barnsben vill nu sätta mig i skolbänken igen, men denna gång på distans:-) Har varit inne på att plugga upp mig till förskolärare och det kanske sker framöver, men just nu så är det företagsekonomi som jag vill plugga.. Anledningen är att vi funderar starkt på att öppna eget och att jag ska sköta pappersarbetet medans Jarkko sköter sysslorna, detta kan jag ha som en bisyssla till mitt eget jobb, men att jag kan få råd att gå ner i tid ett tag:-)

Att starta eget skulle innebära stor förändring i vår ekonomi på lång sikt och detta skulle till slut kunna underlätta min jakt på vårt drömboende och ja då skulle jag inte behöva sitta här och bara vilja spy på dess tränga väggar:-)

Nä det gäller att ta sig tiden för att komma någonstans och det är dags att börja nu!!


Jag är usel...

Var verkligen laddad att komma iväg efter jobbet för ett kort träningspass, har ju inte tränat på ett bra tag nu då förkylningen i kroppen har följt med mig en tid, men kom jag iväg???

Nope, så fort jag lämnat barngruppen ute på gården och såg min träningsväska där under stolen så kände jag hur jäkla trött jag var efter nattens bravader... Så det blev tilll att lämna väskan på jobbet och ta nya tag på onsdag igen..

Känner mig riktigt USELT LAT!!!!

JA nattens bravader då??

Leia har haft någon form av flashback till bebisåren för här har det vaknats VARJE timme inatt.. Klockan halv fyra höll hon bokstavligen på att driva mig till vansinne med sina toabesök och än det ena med det andra.. Ja det kom tom ett hot om trollskogen ur min mun just då, men jag var så förbaskat trött och bara kände paniken komma då jag visste att snart ringer klockan..

Runt sisådär fyra snåret gav Leia upp och bestämde sig för att hon minsann skulle ligga på soffan och nog lät jag henne göra det, bara hon lät mig sova och efter ett tag somnade hon äntligen in för att sen 2 timmar senare vara den sjukligt morgontrötta lilla varelse som alltid:-)

Inatt hoppas jag verkligen inte på en repris för jag behöver min sömn då det är APT imorrn, vilket innebär sen kväll och lång dag på jobbet för lilla mig...

                                  Så här djupt och sött vill jag att Leia sover inatt:-)

                       


Planlös helg..

Är riktigt usel på att uppdatera härinne just nu, men jobb och familj tar den lilla energi jag har just nu på kvällarna:-)

Denna helg är nog den första på bra länge som vi inte har en enda plan på vad vi ska underhålla oss med och det är så förbaskat skönt att veta..Ikväll blir det som vanligt tvättstugan och mys med lite popcorn till Körslaget som börjar återigen:-)

Idag har vi spenderat hela dagen inomhus med film och pyssel, ska köpa hem lite spel som Leia kan spela så man har lite att roa sig med såna här ruskdagar.. Gå ut är väl inget man känner för precis..

Igår var jag på begravning för min kollega och det var en upplevelse för mig som svensk att vara med på en muslimsk begravning, eller rättare sagt gravsättning var det.. Var rätt annorlunda mot svensk begravningar om jag säger så..

Fint var det dock och det skar i hjärtat att se hennes små barn och resten av hennes familj få uppleva denna hemska händelse:-(

Man får verkligen perspektiv på sitt liv efter såna här tragiska händelser och det var ju inte länge sen Jarkko miste en av sina bästa vänner som även han hade barn..

Man värderar småsakerna härhemma betydligt mer.

Nä nu ska jag surfa runt lite medans jag får sitta för mig själv ett tag:-)

Vad underhåller ni med i detta ruskväder då??


RSS 2.0