Nyklippt & fortfarande i syndens näste..Igår var jag iväg och kapade bort det mesta av min ristova och fasen vad skönt att slippa vakna med en tova på skallen :-)

Annars så lever jag just nu fortfarande i synd och äter kolisar titt som tätt, inte lätt att påverka maten så mycket i detta näste av kolhydrater men from lördag då vi åker hemåt så blir det strikt LCHF och jag kommer skippa även måndagens räkning då jag inte levt enligt LCHF denna vecka utan tar det veckan därpå och kommer då gått in i vecka 21 med LCHF.. Kan ju inte säga att jag lever enligt LCHF när jag frossar i kolisar ;-) Eller frossar kan jag väl inte påstå att jag gör, men tillåter mig att ta en pära till maten, en smörgås till frukost, en chokladbit till kaffet osv.. Men är aspeppad nu inför det nya året och jag kommer även att dra igång att träna Zumba en gång i veckan för att varva min träning ;-) Skulle nästan filmas för min kordination suger verkligen;-)

Att jag faktiskt nu kommer i mina baggyjeans som jag inte haft på ett år gör ju att man känner sig laddad oxå, ok kanske dom inte är så baggy än, men det kommer ska ni se ;-)

Sen laddar jag även till att börja jobba nästa vecka och tre månader framåt, känns sådär att inte få ta del av Dudde´s framgångar på dagtid, men ändå skönt att få komma bort igen från mammabubblan :-) Blir en underbar vår med Dudde och en underbar sommar oxå innan lilleman ska in på förskolan..

Dagarna här i s-vall spenderas i ett ganska lugnt tempo och vi slappar mest och nu siktar vi på en trevlig nyår med familjen Forslund/Holm för att styra oss ner mot sthlm på nyårsdagen..Tror vi slipper trängas längs E4án den dagen då dom flesta säkerligen ligger bakis den dagen :-)

Nä nu blir det en kopp java till :-)


Utvärdering..
Så var det dags för en liten utvärdering av
Nestlés välling som jag nu under några veckor buzzat för..

Dom jag har buzzat för som testat denna produkt på sina små har haft blandade åsikter, några av barnen vägrade medans några tog den med glädje..

Det vi ändå hade samma slutsats var att denna välling var lättlöst, dvs man kunde blanda direkt i flaskan utan att det blev några klumpar efter blandningen.. Minns att med Semper så fick jag alltid blanda i bunke för att få bort alla klumpar och det kan jag tycka blir rätt meckigt då man är ute på vift..

Så vad tyckte Dylan då?? Nä han har inte mottagit den än med glädje, det funkar dom första sippen innan han inser att det är något annat i flaskan än hans älskade ersättning så tyvärr har han inte blivit någon vällingdrickare än..

Kommer att testa ett annat märke om nu inte Nestlé har en annan smak?? för att se om det kan vara där det sitter, men annars går jag tillbaka till Nestlé för jag kommer inte ge mig i den här kampen, välling eller inget på flaskan kommer vara min melodi efter nyår..

Men ur mammas synpunk på denna produkt så får den 4 av 5 Lindor men av Dylan 0 av 5 Dylan än sålänge..

Är du intresserad av att själv bli Buzzador?? Klicka in er i länken nedanför och anmäl er:-)

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=lindatik

Julen 2010


Julen är över och den förväntan Leia har haft efter julafton
infriades och hon har varit såå tacksam över alla presenter hon fått, som hon svarade på vilken present som var bäst?? ALLA sa hon och det uppskattas att höra för oss alla..Att en penna kan ha lika mycket i värde som en dator i hennes lilla värld det kallar jag tacksamhet <3

Dock så är det väl hennes prinsessstyrsel med tillhörande klackskor som jag ser och hör mest sen igår, även om Pippi slinker förbi ibland och det är inte förrän nu ikväll som hon intresserar sig och framförallt kan hitta koncentrationen för sin alldeles egna dator..Den är kanske lite för avancerad än sålänge för henne, men vi börjar med dom lättaste spelen och har även testat på att räkna lite på finska oxå..

Men mitt mammahjärta brann av lycka då jag såg hennes rena, sanna, nakna glädje i ögonen då Tomten kom runt husknuten och hon visste att han skulle komma upp till just henne..Även om hon inte vågade gå fram till han så var hon såå förbaskat lycklig över att Tomten kom och att pappsen lägligt var på affären bekom henne inte utan hennes första fråga till pappsen var om han hade mött Tomten?? :-)

Dylan kom kanske lite i skymundan då det gäller paket då hans stora fina drake inte hann komma i tid, men han var nöjd med sina tre paket, även om han försökte nästka sig in i Leia´s hög av pappar och paket :-)

Nästa år blir det andra krav från han oxå så lika bra att börja planera in nästa års klappinköp så man inte står där den 23 och stressar i vanlig ordning :-)

Ja i år klarade vi av att lura henne med Tomten och titeln "Tomten är far till alla barnen" stämde i år in härhemma och säkert i många andras hem :-)

Ni får alla ha en God Fortsättning :-)

20 veckor med LCHF..Sista vägningen för året..*Jag gjorde det, I did it, Jag gjorde det igen....*
Trallar som Dora härhemma i soffan ;-)

Men fasen så skönt att få avsluta årets sista vägning med att spräcka lite siffror..

Sen förlossningen har jag nu gått ner E N O R M A 30,4 kg !!! Fatta hur enorm jag var..Jag som ser mig som fet nu och lägg då på 30 jävla kilon till..Nä usch aldrig mer gravid, vete  tusan vad det är med min kropp som påverkas så mycket under en graviditet??

Visst frossar jag i kolisar då jag är gravid och det är dessa kilon jag ska tänka på sen då jag är klar för att inte halka in igen på ett liv med rostade mackor, makaroner, pizza mm..Inte för att jag saknar det, men så jäkla lätt i mitt jobb att ta det lätta före det krångliga och ja mellis 5 dagar i veckan med polarkakor sätter sina spår på mig ;-)

Men nu åter till min kost med LCHF och vad den hjälpt mig på vägen då??

Ja dom första 15 kg gick jag ju ner automatiskt, även om det tog sin lilla tid då sommaren med grillningar mm kom i vägen.. Men sen 20 veckor tillbaka har jag nu ätit efter LCHF och jag har tappat 15, 4 kg :-)

Jag hade större mål, men då är jag ju oxå en optimism då det kommer till såna här mål, men jag ska vara så förbaskat nöjd över det jag gjort..

Nu stundar jul och nyår och jag kommer tillåta mig att äta lite av potatis mm, inte frossa utan ta en pära till maten etc..Hade en plan att inhandla kolhydratsblockare men då dom är rätt dyr och jag faktiskt har svårt att tro på sånt hokus pokus så tar jag dom pengarna och går till gymmet under min vistelse i s-vall så förhoppningsvis är det inte en ren katastrof då jag åter ställer mig på vågen den 3 januari 2011..

2011 kommer fokus vara på att tappa dom resterande 10 kg från Dylan´s förlossning samt iaf 5 kg från det jag har kvar från Leia´s15 kg ska vara borta till den 10 maj 2011..

Sen är jag naturligtvis inte nöjd där utan jag kommer sträva efter att gå ner 10 kg till innan nästa års slut för att vara där jag verkligen vill vara, men visst får jag bort dom här 15 kg så kommer jag ju vara nöjd, men inte vara där så att jag trivs oavbrutet med min kropp.

Nu veckans siffror..

Efter tjugo veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,7 kg (15,4 kg)

-2cm ( 44 cm mage/buk)

-1cm( 28 cm stuss)

-0cm ( 21 cm lår )


Efter en stressig dag..

Är det förbaskat skoj att klicka in sig här och se att jag vann den där fina tavlan inne hos Katta :-) Den ska få en hedersplats härhemma då den kommer ;-)

Fullt upp har annars denna dag varit och ofta förvånas jag över min optimism med att hinna med allt :-)

Började dagen med att lämna Leijsing för att sen lägga in två maskiner tvätt samt städa härhemma, inte så skoj att komma hem till ett ostädat hem efter nyår..Planen var sen att jag skulle in till stan för att söka klappar till gubben, men då klockan närmade sig halv tolv och Dylan fortfarande slaggade så insåg jag att min plan var spräckt återigen ;-)

Blev en tur till Vällingby för att ha fokus på att hitta något till Leia´s pedagoger vilket fick bli en varsin godiskorg från marknaden och Leia är upp över öronen för att H O N ska få ge sina fröknar det :-)

Hittade även en klapp till Jarkko samt 4 goda korvar som jag ser fram emot att få smaska på :-)

Nu har jag tränat, packat, nattat barn och tagit disken så nu ska det bara packas in i bilen imorrn innan vi åker på ännu en uppföljningBromma barnmottagning för Dylan och sen hämta Leijsing för att styra oss mot norr.. Om nu inte vädergudarna vill något annat vill säga??

Hoppas verkligen vädret är bra hela vägen och att det inte finns några större stopp längs vägen,, sist vi var upp och på hemväg så var det en hel del olyckor vägen mot norr, vilket skapade en jäkla massa köer..

Nä nu ska jag packa ihop alla räkningar som tyvärr måste göra oss sällskap samt betalas även fast det är jul tyvärr..

Ps: Dagens vägning är uppskjuten till imorrn,,håll tummarna för att jag passerar lite magiska gränser ;-)

Jag tävlar..

Inne hos kattasfett finner du denna tävling fram till 23.00 ikväll och vill du som mig vinna något eget i tavelväg så klicka in er bums och va med:-)Jag är med och tävlar om en exklusiv tavla hos Kattasfett
 Va med och tävla du också :)


Julklappstress

Jag har alltid varit usel på att planera till det här med julklappar och det slutar oftast att jag yrar omkring värre än en halshuggen tupp i ett överbefolkat köpcentrum och svär med största sannolikhet en hel..

Att jag inte är ensam om dett fenomen är ju glasklart, men varför lär man sig inte då??

Ja förra året var ett undantag där jag lyckades :-)

Det började bra detta år, beställde hem hello kitty datorn som vi var på jakt efter förra året och så ska hon få hela Pippiutstyrseln. Gillar att beställa på nätet dom mesta grejerna och nu är det en prinsessutstyrsel som ska inhandlas, är inne i en period där hon vill ha allt som kan relateras till barbie, prinsessa, tingeling mm.

Sen kommer jag mest satsa på kvantitet i form av en massa pyssel, hårsmycken mm då kvantiteten nog räknas mer än vad som är i  paketet och dessutom tycker jag inte hon behöver nå mer leksaker i sitt rum just nu..

Jarkko ska väl oxå handla till henne, ngn docka svamlar han om samt massa små pyssel även där..

Dylan har jag typ köpt tre klappar till, känns som att det är rätt onödigt att slösa våra surt fördärvade slantar på ngn som inte ens kan öppna sitt eget paket utan att gnaga i sig presentpappret, men iaf så hade jag beställt hem en drake med en massa bollar till han, som ett litet bollhav och detta beställde jag samtidigt som Pippikläderna och leveransdatumet stod 25 november, men tror ni jag fått den??

Nope..

På min sida på ellos står det nu 10 januari och på min mail står det leveransbesked 20 december så att den kommer att hinna hit innan tisdag är ju rätt osannolikt och det känns rätt surt, även om inte Dylan fattar något så är det ändå en julklapp..

Imorrn ska jag dock försöka få det mesta bort från min lista och vad jag nu ska inhandla till Jarkko vete tusan?? Känns som att det alltid blir någon form av kläder från Stadium då han inte är den lättaste att köpa saker till.. Parfym har han, smycken använder han inte, och man kan tyvärr inte inhandla vilka kläder som helst heller utan det får alltid bli en upprepning i garderoben, men nästa år ska jag redan under sommaren komma på något annorlunda till han ;-)

Nä det var smidigare förr då det enda jag behövde bry mig om var att ha bokat den där bussbiljetten hem, smidigt och billigt ;-)


Carbonara a´la LCHF

 

Något jag verkligen kan sakna då jag nu lever efter LCHF är mina underbara pastarätter såsom carbonara och tonfiskpasta, men häromdagen så tänkte jag att jag ger vitkålen ett försök att vara ett substitut till pastan..

Carbonara på mitt sätt består ju annars av LCHF´s basvaror såsom ägg, bacon och grädde så igentligen är det ju en helt OK rätt att göra lite då och då..

Så jag slängde ihop mina ingredienser medans pastan till familjen kokade samt min vitkål i strimlor..

Vi använde oss av:

6 ägg

2½ dl vispgrädde

2 paket bacon men ta gärna tre

Vitlök, salt, svartpeppar efter sin egen smak..

Stek baconet som du klippt i bitar och medans blandar du ihop ägg och grädden tillsammans med kryddorna..Rör ner baconet och vänta in pastan. Då pastan är klar låt den rinna av och blanda ner i såsen så mycket ni anser er behöva. Blanda in ordentligt och servera..

Det jag gjorde var att använda mig av kokad vitkål i strimlor som toppades med en massa härlig carbonarasås..

Denna sås är kall, men värms upp av pastan så den ska serveras omedelbart..

Utvärderingen blev klart godkänd och jag kommer använda mig av vitkål som ett substitut till pastan och nästa gång ska jag ge mig på min underbara tonfiskpasta som även den är baserad på bra basvaror enligt LCHF..

Besatt
                                                             Inge kolhydratskräck där inte ;-)

Dylan
blir mer och mer matglad härhemma och serveras det inte på stört så tjuras det rejält, är som mammsen då blodsockret faller :-)

Så numera då jag förbereder mat, diskar och håller på i köket så sätter jag han bara i matstolen så får han sitta och plocka som en liten fågelunge av sina brödbitar :-) Ska väl utöka denna gastronomiska rätt till lite bananbitar, gurkbitar mm nu under jul, det gäller ju att vara snäll har jag hört för att jag ska få mig några klappar;-)..

Men nu har det blivit så illa att han istället blivit besatt av att plocka dessa brödbitar och man kan inte ha påsen med formfranska framme längre,, han tjurar tills man fyllt på hans lilla matbord med fler brödbitar och sen plockar han som besatt min lilla fågelunge, för att på nytt börja tjura då det är tomt ;-)..♥

småsjuk..Förra året åkte Leia på en grym ögoninflammation lagom till julafton, tyckte så förbaskat synd om henne då halva nöjet med att öppna julklappar försvann av ett varigt och rött öga, min lilla skrutt..

Nu har ju jag varit småsjuk några dagar, var dock iväg och tjuvtränade igår, men kan inte påstå att jag tog ut mig direkt..Hann dock inte komma hem förrän förskolan ringer hem Leijsing pga blek hy och hängig..Så iväg och hämta snabbt..

Det tog dock inte mer än 5 minuter härhemma så var hyn sitt vanliga finskbleka, humöret småtjurigt och kraven florerade ur hennes mun om att hon minsann skulle gör än det ena och det andra :-) Hej vad sjuk du va då??;-)

Jaja hon hade en liten jobbig natt natten till igår så det var nog det som spökade mest och idag får hon vara hemma och tråka ut sig rejält samt vila upp sig så att hon kan gå dom sista dagarna, jag har en hel del som måste göras innan vi åker för sen börjar jag jobba då vi kommer tbax till stan..

Nu börjar ju dock lilleman snora igen och jag tycker så synd om honom:-( Så många förkylningar mm som han åkt på under sina 7 månader hade fan inte Leia kommit upp i fram till sin 3 årsdag säkert..

Vi får väl hoppas på att jullovet håller sig friskt för oss alla iaf och nu ska vi snart ut i friska luften för att rasta Leia och hennes energi och sen ska vi baka peppisar då Dudde slaggat in efter lunch :-)

Utmanande och se om dagen fortlöper utan störra tjafs mellan mig och Leia iallafall och ibland längtar jag till hon är lite äldre för då kan man iaf slänga ut henne en stund för sig själv så man slipper alla dessa bråk, för jag skojar inte.. Hon kan vara HEMSK och är väldigt medveten om att hon retar upp mig, vilket retar upp mig ännu mer..

Men förbaskat söt är hon ändå min lilla skrutt


19 veckor med LCHF..

Jahapp mitt träningsschema sprack ju ordentligt förra veckan och den kommande veckan får vi se när jag kan återta träningen då en envis hosta satt sig i min kropp:-(

Sen åker vi ju mot norr i nästan 2 veckor, men tanken nu är iaf att jag ska gymma lite däruppe oxå för att hålla nere på siffrorna någorlunda under julsyndet ;-)

Denna vecka kunde jag ju om vågen ville hänga med spräcka lite magiska siffror och till början så stannade vågen på minus 1 kg..Tyvärr är ju jag en sån som ställer mig om och om igen och efter ett tag så stannade den på minus 700 gram så det är den minsta siffran jag går efter och då är det tyvärr 300 gram kvar till att jag med LCHF tappat 15 kg och sen förlossningen tappat 30 kg och har då kvar 10 kg från Dylans graviditet och sen har jag ju 10 kg kvar från Leia´s så ja,, 20 jäkla tunga kilon kvar..

Men det ska gå och sen ska det finslipas bort ytterligare 5 kg som jag fick på köpet med sambolivet ;-)

Sen då allt det där är klart, ja då är jag tbax till där jag befann mig då jag mådde som bäst med min kropp och det får ta sin lilla tid, men tillbaka dit ska jag iaf :-)

Efter nitton veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,7 kg (14,7 kg)

-1cm ( 42 cm mage/buk)

-2cm( 27 cm stuss)

-2cm ( 21 cm lår )


Idol is over..

Har ju under säsongens gång inte gjort ett enda inlägg om Idol och det är inte för att jag inte tittar på programmet, nej nej,, jag har njutit varje fredag av Jay´s stämma och har redan sen han kom in med sin gitarr sett han som en vinnare..

Men under dom senaste veckorna har jag blivit tudelad om jag verkligen ville se han som vinnare i årets Idol?? Kan ju inte påstå att vinnarna får så mycket bra material att jobba med, och nu vet jag inte hur mycket han kommer få bestämma själv på sin andra platta??, den första blir ju bara en massproduktion av låtarna från Idol..

Och igår blev jag ännu säkrare på att jag hellre hade sett han som tvåa..

Det var den mest usla låt jag någnsin hört i Idolsammanhang!! Spelade ingen roll om det var Minnah eller Jay som sjung, låten var usel och även om jag inte direkt gillat dom tidigare låtarna så brukar dom iaf sätta sig på näthinnan, men NÄ ingenting fanns där.. Själlöst, uddlöst, ja SKIT helt enkelt och Waltz ska ju absolut inte ta åt sig någon ära då försäljningen drar igång,, denna singel kommer enbart sälja pga att Jay sjunger och inget annat..

Jag vet inte?? Jag hade väntat mig mer av att Jay skulle rockat till den då han höjt låten till skyarna, men ingenting av han fanns i den..Sen tycker jag faktiskt han verkade ganska loj igår?? Kan ha varit allt annat som spökade, eller var det rent utsagt att han kanske ändå någonstans därinne inte ville vinna??

Till allt drama som varit runt han oavsett om det handlar om kärleksdrama, drogdrama så har jag abolut inget att skriva om det..Vad han gör på sin fritid skiter jag i och att han är en förebild för unga,, ja absolut, men jag tror inte varje unge blir en otrogen haschrökare för det el??

Nu hoppas jag innerligt att Jay inte säljer ut sin själ och gör en själlös platta i framtiden, han vann för att vi vill höra han och det han brinner för, inte en massa halvkassa låtar som någon producent vill tjäna en hacka på, för se tillbaka.. Det har ju inte sålts så oerhört mycket av tidigare vinnare, med några få undantag så Jay ta vara på denna chans och gör något bra fullt med själ och fullt med Jay

Så bra och så Jay


♥ 7 månader ♥Idag för 7 månader sen så låg jag och mådde för jävla dåligt om jag säger så ;-) Men gisses så värt det var, men absolut sista gången ;-)

Dylan är i mina ögon världens lugnaste bebis då jag verkligen sett den andra sidan med Leia, han sover otroligt mycket, ibland kan han typ sova borta hela dagen tills det är dags att hämta Leijsing, han är för det mesta glad om han nu inte är trött, sjuk, hungrig eller bara sur för att nyss blivit ifråntagen något som han verkligen vill ha..

Han är lite senare i det grovmotoriska än Leia, men ålar sig fram, sitter något sånär på egen hand och älskar att prata numera..Favoritorden är Ma-ma-ma och ibland kommer även något som låter som ba-pa-ba.. Ibland undrar jag om han är medvetet försöker säga mamma för mig??, dom orden ekar ju ganska ofta härhemma från en viss liten tjej så han kanske tar efter henne redan??

Visst börjar dom med vokaljoller, men det är just att han säger dom ofta i samband då jag går förbi och han vill komma till mig, då han vaknar och vill bli hämtad från sängen, ja det är det som får mig att undra lite om han faktiskt försöker forma ordet mamma i sin betydelse??

Finmotoriskt fungerar han finfint, han är alldeles för klåfingrig och allt ska in i munnen och provsmakas på ;-) Maten börjar vi komma igång med, men gröt är mest poppis här fortfarande..

Ja han är som vilken unge som helst varken tidig eller sen utan han tar det i sin  takt helt enkelt och det sista jag kommer göra är att stressa han fram i sin utveckling,, jag vill ju ha min lilla bebis kvar så länge jag får

Lite uppdateringar om hans vikt och längd..

Startvikt: 4040 g längd: 53 cm

4 dagar: 3510 gram 53 cm

1 vecka: 3830 gram 53 cm

2 veckor: 3965 gram 55 cm

3 veckor: 4095 gram 56 cm

4 veckor: 4410 gram 57 cm

5 veckor: 4760 gram 58,5 cm

12 veckor: 6820 gram 62 cm

4 månader: 7765 gram 67,5 cm

5 månader: 8090 gram 69 cm

6 m 21 dagar: 8810 gram 71,5 cm


Det skiter sig..

Ja veckans schema över träningen skiter sig som det ser ut nu :-( Har hunnit med två pass denna vecka och tanken var att jag skulle iväg ikväll, men en förkylning sätter STOPP för det..

Nu är jag bara snorig i näsan, dvs rätt täppt, men jag vågar inte riskera att något bryter ut totalt bara för att åka iväg idag, sen så ska man ju inte träna då man har en förkylning i kroppen..

Nä bättre och vänta en dag och se hur den utvecklar sig?? Vill ju iaf försöka komma iväg på lördag och söndag så nu är det vila som gäller fram till dess också får man hoppas på att den släpper snabbt..

Nu blir det vila medans lilleman sover..

Nestlé välling..Vi har ju varit inne på att introducera välling för vår lilleman då jag vill ha bort ersättningen och då passar ju välling bättre som morron och kvällsmål och mellan där så äter han ju burkmat( är inte lika ambitiös med Dylan som jag var med Leia ;-) ) turkisk youghurt med fruktmos, formfranska och gröt som måltider så han skulle ju helt klart kunna stå sig på enbart det om det nu vill funka med vällingen??

Leia
vägrade ju välling men och andra sidan så vägrade ju hon det mesta tills jag vägrade ge henne mina bröst oxå ;-)

Jaja, ska köpa hem en vällingnapp till flaskorna och sen kör vi igång då jag nu fått äran att vara buzzador för Nestlés milda havrevälling..

Kommer sen redovisa vad vi tyckte om vällingen och vad framförallt Dylan tyckte då vi buzzat klart denna produkt..

Är du inte buzzador än, men skulle vilja bli??

Klicka in er på länken nedanför och anmäl dig idag, alltid skoj att få prova produkter utan att det kostar dig något förutom lite tid för att buzza samt skriva en rapport om hur ditt buzzande gick och vad som ansågs om varan..


https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=lindatik

Uppföljning??Idag var det så dags för Dylan att åter besöka någon form av doktor på Bromma barnmottagning för hans förkylningsastma,, trodde vi ja..

Vi kom dit i tid för det stod klart och tydligt att man skulle va där lite innan för att barnet skulle vägas, nog för att jag tyckte detta lät lite konstigt, det är ju ändå andningen och inte vikten som var det primära i detta fallet, men ja vi åkte dit i tid och det började även märkas på unge herrn att vi nu var inne på hans sovtid och spökade runt.. Han är som Skalman med en mat och sovklocka och i detta fall så rings det inte utan gnälls oavbrutet ;-)

En kvart försenad så fick vi komma in till en dam utan att ha blitt vägd. vilket jag inte alls bryr mig om men då vi satt oss ner så började hon ta fram en liknade Vortexmask som vi har och börjar gå igenom hur vi/jag ska göra innan, under och efter inhaleringen, samt hur jag ska diska den???

Hallå!!!!!

Den 20 november
fick vi med denna mask för att inhalera efter ett 2 veckors schema..Nu den 8 december, nästan 3 veckor efter tycker dom det är dags att lära mig/oss hur vi ska göra vid inhaleringen???

Ifrågasatte detta och hon skulle nu kolla om Dylan ska få sig ett läkarbesök för att göra en uppföljning på han, även om hon tyckte att han lät helt OK nu, men att vi vid besvär skulle använda vortexen omgående..

Jag trodde detta skulle vara starten på en utredning samt uppföljning på Dylan´s andning, även om vi var på 6 månaderskoll förra veckan och läkaren där tyckte andningen lät fin, så vill man ju iaf få en uppföljning av kunniga läkare inom detta ämne, men dom tyckte uppenbarligen att efter 2 veckorsbehandlingen så skulle mammsen få sig en uppföljning på hur man hanterar inhaleringen, var ju verkligen i rätt ordning om jag säger så..

Men nu vet jag iaf hur jag ska skaka, trycka och diska denna jäkla anka iaf ;-)


Skenet bedrar..


Kolla in min underbara dotter ovanför, hon som ser ut som att hon är världens bästa storasyster och dotter med ett leende ständigt på läpparna..

NO WAY!!!

Så fort vi är ensamma så blir hon en salig blandning av alla dessa barnkarikatyrer som gör uppror mot sina föräldrar fast x 10..Det smälls i dörrar, vi tog ju redan från början bort 3 dörrar härhemma för att hon sprang runt runt och smällde i dom, men några dörrar vill vi ju ha kvar..

Hon skriker, tjuvnyps och ska ha allt och då menar jag allt.. Allt ska ske pronto, är vi inte där då hon ropar så blir det ett jäkla liv härhemma, och helst så ska vi även va ute dygnet runt om hon fick som hon ville.. Att sitta och titta på bolibompa i lugn och ro är över..Hon hoppar i soffan enbart för att retas, hon tar nappen från Dylan och ja man kan inte lämna henne med lillebror längre själv för det slutar oftast med att lillebror gråter efter något som hon tagit..Att prata henne tillrätta funkar inte oavsett vilken metod du nu utför, jag har varit pedagogisk, jag har enbart umgåtts med henne i helgen för att hon ska få vara ute utan att tänka på lillebror och få vara själv med mamma, pappa tog henne till himlabadet och ja vi försöker verkligen stimulera henne men även låta henne roa sig själv lite då man inte kan underhålla 24/7.. Men mycke vill ha mer..

Går vi till parken och är där i säg någon timme så ska ni inte tro hon är nöjd,, nänä här skriks det hela vägen hem fast det kan vara mörkt ute och absolut ingen finns att leka med.. Hon vill bara ha allt på sitt sätt och inget annat..

Jag har nästan gett upp dessa fighter som vi har el, inte gett upp utan nu skiter jag att vara pedagogisk längre jag bär henne in till hennes rum och där får hon sitta tills hon lugnat ner sig och det hjälper,, för stunden och tills nästa fight tar start.. Och ja jag väljer mina fighter, det ska gudarna veta,, jag blundar för vissa grejer, visst säger jag att hon gör fel men jag strider inte om det, men att hoppa i soffan, dra runt på mat som hon hämtar i skafferiet och smälla i dörrar, vägra gå och lägga sig, vara elak mot lillebror med tjuvnyp och ta hans saker, ja allt detta är något som jag absolut inte tolererar och dessa strider jag om dagligen nu..

Har pratat med BVC och vi snackade lite löst om belöningstavla,
men jag vete sjutton om det ens hjälper?? Jag har snart ingen energi kvar pga henne och detta tär även i vår vuxen relation då vi inte är så enade i frågan om fostran.. Det är som att Jarkko inte vågar ryta till och jag blir ju då automatiskt den elaka,men det tar jag, men att han tycker att jag är elak och att hon är ju bara ett barn konversationen det är jobbigt..

Jag gör ju inte detta för att vara elak mot henne, det skär i hjärtat varje dag som jag behöver ryta till alternativ bära in henne till sitt rum, men för att vi ska få en fungerande vardag härhemma och för att hon endast  4 år och kan inte vara den som bestämmer så måste jag ta tag i detta,  har pratat med BVC även om min sambo och jag får hoppas underbara tar sig ett snack med honom vid Dylans 8 månaderskoll ;-)

Tack o lov så har vi ändå efter alla fighter ett bra avslut på dagen där jag varje dag berättar om varför jag blev arg och att jag blir ledsen i ögat då hon inte lyssnar och att jag älskar henne över allt annat och det är dom stunderna som får en att glömma det som varit, för att bara dagen efter åter börja om i helvetet av 4 årstrots ;-)
Återkommande..Denna rätt är väl den som återkommer mest i min vardag just nu,,
älskar verkligen denna kyckling som är Ica´s egna bordskyckling med hickory smak och innehåller enbart 1 gram kolisar per 100 gram..Åker aldrig ifrån maxi utan ett paket av den ;-) 

Sen en klick Rydbergs chilibearnaise som enbart innehåller 0,5 gram kolisar per 100 gram och en hög med krispig ruccola som även den är rätt kolhydratfattig per 100 gram då den knappt väger något ger mig en kolhydratfattig men mättande måltid som är grymt god..

En klar favorit och simpel att fixa till i min LCHF vardag :-)

Har ni ngn favoritmåltid som återkommer hemma hos er??

18 veckor med LCHF.

Efter förra veckans fusk som enbart resulterade i - 200 gram nedåt på vågen så har jag denna vecka inte fuskat något alls, och även om det säkerligen kan ha varit lite vätska som nu tappades efter fusket så var det lycka då vågen visade minus 1,1 kg idag :-)

Oavsett vad som försvann under denna vecka så är det -1,1 kg och visst hade jag säkert kunnat gått ner mer förra veckan om det inte varit för att jag frossade lite i kolisar, men vågen visade även nedåt då så ja jag är nöjd..

Nu har ja 1 kg kvar till jag spräcker en viss gräns och det skulle va skönt att va där nästa vecka.. har dock en massa kilon kvar att gå ner, men många bäckar små som det heter kan bli ett stort hav och i mitt fall ett hav av massa överflödiga graviditets och myskilon ;-)

Veckans vikt och mått..

Efter arton veckor med LCHF har jag då tappat..


-1,1 kg (14 kg)

-1cm ( 41 cm mage/buk)

-2cm( 25 cm stuss)

-0cm ( 19 cm lår )


Saffransmuffins LCHF..Häromdagen hittade jag en underbar blogg med helt underbara recept som är LCHF och det första jag nu testar från denna blogg blev dessa saffransmuffins för att få en dos saffran så här i luciatider ;-)

Nu vart ju inte mina så där fluffigt fina som skaparens men jag skyller lite på att jag använder gasspis och då jag ska testa hennes pepparkaksmuffins så ska jag nog köra på lite lägre temperatur men en längre stund kankse det blir bättre vad vet jag?? Inga bagargener i mig som sagt, men alltid skoj att prova ngt nytt, även om jag inte är någon större gottegris ;-)

Men men nu till smaken då.. Dessa var nästan i klass med vanliga muffins dock med en smak av mandel då det är den största ingrediensen i smeten och jag skulle nog tagit liite till av sötningsmedlet, men dom blev klart godkända i smak för att vara första gången så detta recept kommer att återanvändas med lite andra smakersättare även i framtiden..Sen blev dom även godkända av dottern så då är det ett bra betyg :-)

Receptet hittar ni som sagt här, men lägger även in det här..

4,5 dl mandelmjöl

Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (
sukrin, splenda, hermesetas, canderel)

125 gram smält smör

100 gram philadelphiaost

1 dl vispgrädde

1 paket saffran

2 tsk bakpulver

4 ägg

1 tsk dr Oetkers vaniljarom

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa sockerersättningen och äggen poröst, smält smöret och tillsätt saffranet.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaosten.
Blanda dom torra ingredienserna och rör ner.
Klicka i formar och grädda i ca 25-39 minuter..


Snow racer..Igår tog jag och Leia oss iväg till pulkapacken och åkte snow racer, riktigt skoj, men fasen så jobbigt att ta sig upp efter varje åk i backen, vaddå behöva gå på gym och träna benen då man kan åka pulka??

Leia var helt salig och ville åka på egen hand, men då fick vi ta lilla backen inne på förskolan för att träna upp hennes styr och bromsförmåga, det här med att styra kanske inte är hennes grej än, men med träning så kan hon nog snart ta sig ner för stora backen själv oxå..

skoj var det och nog önskar jag att hon kanske kan få sig en ny snow racer av tomten i år, är ju rätt dyra så vi får se vem vi kan lura av en sån i år a ngn??

Idag har jag iaf tränat ett grymt benpass och lite kondition, bidde inge gym igår då Dudde hade fortsatt hög feber och det räckte med att gubben var på gymmet och sen tog jag som sagt Leijisng ut för att luftas innan mörkret steg fram..Men siktar på att ta ett pass imorrn oxå istället för tisdag då det passar mig bättre..

Skönt var det dock och nu ska jag köra stenhårt fram till sommaren, funderar bara på om jag ska unna mig ett kort på SATS istället i april då mitt kort går ut, skulle passa mig ganska bra att träna dagtid och ha Dylan minisats, får liksom kvällarna fri då..Vi får se helt enkelt..

Nä nu ska jag fundera ut dagens middag som förmodligen blir en kycklinghistoria och sen fram med pepparkaksdegen så vi kan baka lite härhemma..

Feber..

 

Nu är det andra dagen Dudde har hög feber och imorse mättes den upp till 39,8 celsius och härhemma är vi inte trots storasyster på 4 år vana vid såna temperaturer:-(

Leia var som bekant knappt sjuk det första året så dessa 6 månader med Dylan´s alla sjukor tar musten ur en..Ska väl erkänna oxå att tanken om mitt bortfall av amningen kanske är en grundorsak, även om alla läkare som vi nu träffats snabbt vill vifta bort dessa skuldkänslor i form av orden att han helt enkelt är andra barnet och får hem en jäkla massa bassilusker via storasyster så finns tanken gnagandes i bakhuvudet..

Men jag vill inte ge alla dessa amningshitler mer vatten på sin kvarn och visst Leia ammades i mer än ett år och har haft rätt behagliga sjukor under sina år, men hon utsattes ju inte heller för den omgivning som nu Dylan utsätts för varje dag.. Sen är ju alla vi olika och hans immunförsvar är väl inte lika starkt som Leia´s..

Bara och kolla på mig och Jarkko,, jag tål betydligt mer än han innan jag insjuknar så killar kanske helt enkelt är svagare i sitt försvar redan från tidig ålder ;-)

Jaja han äter och dricker hyfsat och just nu med lite alvedon i kroppen så kan han även bjuda på lite skratt, även om dom inte är många under en dag nu..

Hjälp ett barn i Sverige..

Man får säga vad man vill om denna människa Katrin, jag gillar inte allt med henne, men detta är nog tamefan det bästa jag läst inne hos henne detta år..

Att sen människor som läser hennes blogg verkar vara givmilda gör en rörd..Vi kanske inte lever i ett så kallt Sverige ändå??

Företag, privatpersoner ställer upp och ja dessa familjer kanske för en dag kan få glömma sin livssituation just där och då??..

Gör som många oss andra ge ett bidrag eller om du nu kanske tom råkar vara i behov för att få den där skinkan, klappen el, ngt annat till din familj..Klicka in er till Katrin och följ hennes anvisningar vare sig det är för att ge eller be om en gåva..

Tillsammans kan vi alla göra något...


Träningsschema..

Att det gått säkert FYRA hela veckor sen jag sist satte mina fötter på gymmet får mig att skämmas :-( lägg därtill bortfall på promenader oxå så kan vi snacka om att jag latat ner mig sen jag hoppade in och jobbade men nu ska året avslutas med hårdträning för att på det nya året fortsätta på samma bana trots jobb, så nu kommer jag hädanefter lägga in schema för vilka dagar jag oavset ork, väder mm ska ta mig till gymmet, sen får man ju vara förberedd på att ngn dag flyttas till en annan då man har barn, men minst 3 pass per vecka ska jag numera få in..

Lördagar får vara brytdag på veckan..

Denna vecka ska jag komma iväg på dessa pass helt enkelt..

Lördag: 20 minuter crosstraining + 40 minuter gym,, ben, rumpa, lår och bål.

Söndag: 20 minuter crosstraining + 40 minuter gym,,armar, axlar, rygg och bål.

Måndag: Vilodag med en morgonpromenad.

Tisdag: 20 minuter crosstraining + 40 minuter gym,, ben, rumpa, lår och bål.

Onsdag: Vilodag..

Torsdag: 20 minuter crosstraining + 40 minuter gym,, armar, axlar, rygg och bål.

Fredag: Vilodag med en promenad..

då & nu & nu & då

           
                                                             Vi i fredags 2010..

 

                                                             För 10 år sen då vi var sambos..


I lördags var det äntligen dags för mig och underbaraste Cicci att efter år av enbart mammahäng lämna ansvaret åt gubbarna och göra en efterlängtad reunionen hemma i S-vall :-)

Är nog närmare 7-8 år sen vi festade tillsammans så det var efterlängtat..Och visst var vi som förr.. Lika galen i kareoke, pratglad med vakter och tokig i redbull med jäger och det enda som skiljer oss från förr är en jäkla massa kilon, rynkor och ansvarstänkande då klockan slåt tre och krogen tänder lamporna i taket :-)

Jag hade så grymt skoj och träffade folk som jag inte sett på närmare 10 år och detta måste göras om igen inom en snar framtid :-)

Jag älskar min Cicci och med henne har jag gråtit, hatat, älskat, bråkat ja allt som finns har jag nog gjort med henne...

Om tre veckor bär det iväg igen mot norr och jag längtar redan efter att få inandas luften och umgås med vettiga människor :-)


Premiär..Vi har verkligen dragit ut på det, men nu var det dags..

Kan tänka mig att Dylan tom överstigit vikten som får finnas för att ligga i liggdelen, men han har ju verkligen trivts där i och till skillnad från Leia så har han ju alltid somnat på stört så varför ändra ett vinnande koncept??

Men så nu idag lagom till en ngt försenad 6 månaderkoll så tog jag tag i att byta till sittdel och nu måste det inhandlas en åkpåse, men filtar funkar sålänge.. Han verkade mest fundersam imorse då vi lämnade Leia så det tar väl sin tid innan han ger sittdelen en ärlig chans och inser hur mycket han nu kan ta del av omvärlden omkring sig :-)

Men mysigt har han iaf med sin frulle of the road ;-)

RSS 2.0