Leia´s frisördebut..

Idag har varit en rätt seg dag där vi mest diskuterat vad vi ska göra utan att för den delen ta oss för något.. Det är rätt skönt med såna dagar där man inte har några måsten utan man kan bara va..

Men Leia hade iallafall ett önskemål om att få gå till frissan och eftersom det verkligen var dags för en klippning på henne så gav vi oss på ett försök, det kunde ju ha slutat hur som helst men Leia visade oss vilken stor tjej hon verkligen börjar bli genom att sitta still som en pinne och följde verkligen frisörens små order.

Jag och Jarkko stod där med stolthet och bedömde vår lilla prinsessa, kan inte förstå alla dessa banala grejer som kan få en att spricka av stolthet:-)

Viktigast var dock att få dessa färgade slingor för Leia och hon valde snabbt färgen blå, dock så har hon redan nu bestämt sig inför nästa frisörbesök vilka färger det kommer bli, nämligen lila och rosa..


Helgens test.

Har nu testat dessa piller som läkaren skrev ut till mig och något nämnvärt hjälpte dom ju inte mot smärtan. Tog dock bara en tablett då jag först vill se hur dom funkar mot mig mentalt och av dåsigheten att dömma så är två tabletter åt gången under dagtid helt uteslutet..

Jag måste ju för bövelen kunna sitta upp utan att känna att jag ska falla ihop, men får väl ta ett kvällstest med två tabletter för att se om den tar bort smärtan så att jag kan sova någorlunda iallafall, men att kunna ta uppemot åtta!! tabletter per dag det existerar inte.. Får enbart inta dessa tabletter då jag ska sova helt enkelt..

Annars så har sjukgymnasten nu hört av sig, men jag som är världens sämsta på att höra min telefon och dessutom så har jag den sällan i min närhet så missade samtal blir oftast missade i närmare ett dygn, så jag missade helt enkelt henne i fredags så jag får ringa upp henne på tisdag då hon är tillbaka för att få en tid snabbt..

Blev en jäkla massa *missade* i den där meningen:-)

Annars lever kroppen som vanligt det vill säga stor och otymplig kryddad med en dos smärta..

Thats me in week
28 (27+2).If the drugs dont work!!

Ja då tar jag emot sjukskrivningen läkaren idag var beredd att ge mig, men först vill jag nog testa dessa tabletter som han skrev ut åt mig..

Apoteket var dessvärre stängt då jag kom därifrån så jag får hämta ut dom imorrn..

Har tyvärr inga större förhoppningar att dom(dexofen) kommer att vare sig hjälpa mig eller för den delen att jag inte kommer bli än mer snurrig i skalllen än vad jag redan är, klarar ju inte ens av lite hostmedicin men värt ett försök iallafall..Ska även imorrn ringa sjukgymnasten för att få boka in en tid snabbt, för vare sig om jag är sjukskriven eller ej, så är det alltid bra att försöka lindra lite av besvären inför den kommande förlossningen..Tror ju fortfarande på en vaginal förlossning denna gång så jag har ställt in mig på det:-)

När jag kom hem och Jarkko fick höra att jag kunde fått sjukkrivning from idag så tyckte han att jag vär dum som inte tackade och tog emot, men anledningen är kort och gott att jag vill försöka det som erbjuds först för att visa ev, Försäkringskassan att jag testat men att det inte hjälpt vidare i mina besvär, är ju så förbaskat rädd att dom ska neka mig pengar vid en ev, sjukskrivning och jag orkar inte bråka med dom och utan pengar kan jag ju inte vara..

Tyvärr fattade inte Jarkko detta utan han tror att bara för att läkaren sjukskriver mig så ger försäkringskassan mig pengar, så här är det lite sura miner just nu i min hormonstinna kropp..

Jaja får se hur helgen blir med dessa tabletter annars få jag överväga sjukskrivning helt enkelt..

Imorrn ska jag även försöka få tag i chefen så att hon förhoppningsvis kan skriva under papprena som ska skickas in för ansökan om HP så att jag får det ur världen för en stund.. Känns som att det är lite mycket pappersbyråkrati just nu i min värld och jag avskyr verkligen det..

Nu ska jag softa i soffan och se Robinson så ni får ha en skön kväll..

Snabba puckar...

Mailade min BM för ca 45 minuter sen om mina problem med foglossning och ryggsmärtor och redan har hon ringt upp mig och gett mig en läkartid ikväll:-) Det är service det! 

Har även fått nummret till deras sjukgymnast så imorrn ska jag ringa dit för att få en tid för rehabilitering..

Känns så jäkla skönt nu att jag ska få prata med någon som förstår sig på det här med foglossning mm.

Dock tyckte min BM att det låter som att det är dags för mig att bli sjukskriven, men jag vill ju inte gärna bli det ännu, även om det skulle va skönt att få vara hemma och avlasta kroppen lite, men jag har ju inte ens fått iväg min HP ansökan. Men vi får se vad läkaren säger ikväll..

Ringde typiskt just innan hon ringde och sa att jag skulle komma till jobbet imorrn om nu inte Leia skriker som inatt över ont i örat, men under dagen har hon då varit pigg som bara en uttråkad treåring kan vara medans mamma varit drogad på sin cocciliana:-) (Vi fick ju varsin hostmedicin igår hos läkaren för den envisa hostan)
Inser dock att jag inte kan ta den om jag ska fungera dagtid utan får bälja i mig den då jag ska sova helt enkelt:-)

Nu ska jag hoppa in i en dusch och invänta Jarkko för att bereda mig ut i snöyran som ännu en gång tagit sig till huvudstaden..Vabbar..

Idag blev det så att jag fick vara hemma med Leia då hon hostat hela natten, vilket gjort att varken hon eller jag sovit särskilt bra, har jag inte vaknat av att hon gråtit och hostat så har jag själv hostat mig till vakenhet så idag klockan ett ska vi ner till vårdcentralen för att kolla upp denna jäkla hosta som jag nu gått med i nästan en vecka nu och smittat Leia med..

Varenda unge på jobbet har ju hostat på mig med sina baciller så konstigt vore det väl om inte jag hade fått något att släpa hem, men nu kanske vi iallafall kan få något som lindrar den nattetid så vi får sova..

Eftersom natten sett ut som den gjort så låg vi och drog oss till efter tio idag och det var så skönt ska ni veta att få bara stressa av bredvid världens sötaste Leia

Ska även ta och boka in mig hos läkaren på MVC då jag nu fått nog av att ha så förbaskat ont vare sig i fogarna eller ryggen, dom får nu ge mig några alternativ att lindra på smärtan för när man varken kan sitta, ligga eller gå utan att det känns längs hela ryggraden då har tom min smärtgräns gått överstyr..

Tänkte kanske be om att få hyra hem en TENS apparat samt kanske få ett par kryckor för att avlasta då jag går längre sträcker såsom till jobbet och hem samt att använda under helgerna då dom inte är i vägen för en massa ungar:-) Vi får se om och när jag får en tid först..

Nu ska jag småplocka lite härhemma medans Leia ligger och myser med en film, har igentligen bara lust att krypa ner med henne, men lite nytta får man se till att göra först:-)

Ryck upp dig!!

Just nu lever jag i en bubbla där hormoner och smärta blandas om vartannat och gör mig till en sönderstressad, deprimerad hormonkossa som har så ont så oavsett ställning så måste den bytas inom loppet av tjugo minuter för att lindra smärtan lite för stunden, detta gäller även nattetid så min djupsömn existerar inte längre..

Lägg där till en envis hosta som håller mig vaken så har man en riktig glädjecocktail nattetid:-) *ironi*

Men gnälla är ju tabu då man väntar barn enligt vissa, men ska sanningen fram så njuter jag inte ofta just nu av denna graviditet, jag tycker det inte är så mysigt att varje dag ha så ont då jag kommer hem så min dotter blir lidande för att mamma inte orkar, jag tycker inte om att inte få ngn ordning härhemma efter flytten för min ork existerar inte för att ta för mig saker längre, jag tycker inte om den person jag just nu är och att dagarna går så förbaskat sakta till dagen D.

Jag håller f*n på att krascha ihop totalt känns det som så nu är det dags för mig att rycka upp mig och ta tag i saker och ting för att avsluta denna graviditet till en harmonisk tid, för oavsett allt mitt gnäll så ÄLSKAR jag att än en gång fått chansen att bära ett barn och är överlycklig över *monstret* inom mig, men kom inte och säg till mig att jag inte får gnälla då ni inte kan vet hur just jag mår..

Mitt första måste att ta tag i är att ikväll fixa iordning papperena till ansökan om Havandeskapspenningen så att jag kan kika in hos cheferna imorrn för att få dom att skriva under det så att det snabbt kan skickas iväg och sen är det bara att hålla tummarna. Annars blir det till att sjukskriva sig helt enkelt och min BM är med på dom noterna så det känns iallafall skönt att någon förstår hur man mår.

Nu ska jag ta mig in till Leia för att lyssna på hennes lilla konsert(pappa lirar gura occh hon sjunger så jag får väl köra på trummorna:-))

Ha en skön kväll och har ni (O)tur så kanske jag lyckats få fram kamerasladden och då ska ni få se något stort och äckligt enligt min mening;-) Vad det kan vara kan ni luska på till dess:-)


Gravidsvacka??

Ja just nu känns det som att jag bara har lust att skrika åt allt och alla, jag är så trött på folk och hade det inte varit för att jag nu har mig ett sovrum där jag kan stänga in mig på kvällarna med laptopen i knä med en film i så hade jag nog fått ännu mer psykbryt än vad jag har just nu..

Jobbet känns mest som en transportsträcka och jag försöker verkligen finna motivation, men inser att jag mest bara sitter på en pall om vi nu inte är ute. Att sitta på golvet är uteslutet om jag nu ska kunna ta mig upp snabbt, men visst går det kortare stunder, att klä på barnen är jobbigt just nu och även där kommer min käre vän pallen in:-) Försöker verkligen bita ihop och inte gnälla på jobbet, men tyvärr så slutar det med att det är härhemma som får ta skiten  då jag har så fruktansvärt ont av den förbannande foglossningen, vilket ger mig uselt humör av att komma hem till en lägenhet med flyttkartonger och skräp i varje hörn, ska banne mig jag dom där jäkla målarna nästa vecka för att få ett eventuellt datum iallafall då dom påbörjar tapetseringen..

Tar mig knappt uppför alla dessa trappor då jag kommer hem, utan jag får ta en kortare paus och andas efter halva vägen och då snackar vi två trappor upp i ett låghus:-)

Ska försöka få havandeskapspenning, men det ställer jag inga större hopp till, men som min BM sa igår  så är det annars bara att höra av mig så får läkaren sjukskriva mig.. Ska försöka så gott det går att jobba till mitten av mars då pengarna verkligen behövs..

Den största ljuspunkten denna vecka är iaf att Leia fått förskoleplats den 24 februari på förskolan vi hade som förstaval och det känns ju skönt då Leia börja klättra på väggarna härhemma av tristess och idag fick hon följa med på jobbet så hon fick känna på den gamla morgonrutinen att kliva upp:-) Gick bra förutom att hon har lite svårt då gråtande barn vill sitta hos just hennes mamma:-)

Och på det hela så har jag haft halsont och förkylning hela veckan och den verkar inte alls vilja ge med sig alls men men nu ska det lagas middag och det blir så enkelt som möjligt idag, dvs fiskbullar i hummersås:-)

Känns iaf skönt att ha dig bloggen där jag kan få gnälla av mig utan att någon gnäller tillbaka:-)

♥Tack för att du finns♥

Livet i Blackeberg..

Rullar på om än ganska segt just denna vecka:-)

Lägenheten är inte direkt iordning och kommer inte att bli det förrän målarna har varit här och tapeserat i stort sett hela lyan så vi lever med kartonger omkring oss då det är rätt onödigt att börja sätta upp saker på väggarna:-)

Soffan har inte heller hamnat hos oss då IKEA har förseningar i sin tygleverans men vi håller tummarna för att den kommer i helgen..

Förskola åt Leia har vi inte heller fått och det ser rätt mörkt ut fram tillls vi har vår garantimånad då dom ska ge oss pats så hon är hemma med Farbror Dustin just nu och det har gått bra denna vecka, får se hur det ser ut om sisådär två veckor;-) Har ju ringt runt till dagmammor häromkring men dom har fullt upp redan så där var det lika kört..Jaja allt löser sig någon gång:-)

Hur har jag mått då??

Städflyttningen tog verkligen knäcken på mig och jag eller rättare sagt min kropp har inte hämtat sig än:-( Min vecka har gått ut på att ta mig till jobbet, bita ihop och känna mig mest ganska lat då jag mest bara sitter på en pall som jag far runt på då det är det smidigaste sättet för mig och min foglossning att ta sig snabbt till barnen:-) Ska prata med Barnmorskan på onsdag om att testa någon form av akupunktur för just nu känns det bara outhärdligt på kvällarna då jag knappt kan röra mig utan smärta:-(

Sen har jag haft lite mammalyx i form av nya naglar i onsdags och jag blev grymt nöjd som vanligt och hade två underbara tjejer om tog tag i att förvandla mina korvfingrar till lite mer kvinnliga så att säga:-) Bild kommer då jag funnit min kamerasladd i någon låda:-)

Jag vann ju dom hos underbara Karin och faktiskt denna gång fick jag mig en sneakpeak av denna härliga kvinna:-) Och äran att få en kram tom:-)
Nu ska jag mysa lite med Leia och snart blir det Taco på menyn, vår fredagstradition hänger fortfarande med:-)


Äntligen..

Så har vi nu fått grejerna till vårt nya hem, är endast bebisgrejer, vagn och cyklar som ska transporteras hit och sen så är det bara att försöka få någon ordning på kaoset härhemma.

Har fått upp en hel del grejer redan, trots massiv foglossning igår, kunde inte stå, ligga eller sitta utan att det värkte som f*n och jag får väl skylla mig själv som inte bad om någon hjälp med flyttstädningen igår.. Höll på med den från halv åtta till fyra och då hade jag även en väldigt uttråkad treåring vid min sida, dock ska tilläggas att hon skötte sig väldigt bra efter förutsättningarna med att sitta i en nästintill tom lägenhet medans mamma städar, men hon har ju en livlig fantasi så hon uppehöll sig ganska bra med sig själv:-)

Idag blir det att fortsätta packa upp det som går samt gå ner med en massa till källaren, då dom ska tapesera vardagsrum, hall, passage och Leia´s rum så blir det inget som ska upp på väggarna på ett tag och vår nya soffa kommer inte in förrän i veckan så just nu sitter jag på golvet i vardagsrummet, lite asiatiskt stuk kör vi i en vecka:-)

På tal om asiatiskt så har vi en thaimassage i samma trappuppgång och nog har jag funderat på om jag ska springa ner och ta mig en fotmassage idag, kommer ju bli stammis där då både jag och Jarkko är ett fan av thaimassage:-)

Nu ska jag ta tag i ännu en kartong så att det händer något härhemma:-)

NI får ha en underbar söndag!!


Mjukstart..

Idag var det så dags för att återgå till jobbet och det tog verkligen emot att kliva upp imorse då klockan ringde kl fem.. Att jag dessutom låg och vred mig fram till två inatt gjorde det ju inte så mycket bättre;-)

Men men upp kom jag och även Leia lyckades jag få upp utan större problem så vi kom iväg i tid till förskola och jobb:-) Synd bara att tågen inte gör desamma, men bara denna vecka kvar sen slipper jag pendeln:-)

Visade sig att dom hade 15 dag på Leia´s förskola idag, vilket jag absolut inte hade någon större koll på, men eftersom vi hade det fruktansvärt lugnt på jobbet idag så var dom så snäll som skickade hem mig för att hämta Leia redan kl. tre:-) Hade känts lite uselt att hon skulle fått stanna nästan själv till fem första dagen efter julledigheten så vi gick hem och myste efter denna mjukstart som vi fick idag:-)

Efter ett tag så kände vi hungern ta över och vad passade inte bättre då än ett besök på Tacobar??Blev iallafall så att vi styrde bilen mot haninge för att inta lite onyttigheter till middag, var riktigt smarrigt och väldigt skönt att slippa laga middag idag..Är riktigt lat nuförtiden:-)

Nu är jag så trött så ögonen går i kors snart och det lär nog bli en tidig kväll för mig och det behövs då vi imorrn ska bege oss till lägenheten och måla lite samt forsla bort lite saker..

Jag längtar verkligen tills vi fått dit alla möbler och jag kan få känna att detta ska bli vårt nya hem för en tid framöver och år 2010 ska gå i inredningens och hemmets tecken.. Det ska bli året då jag tar tag i att få till det där hemmet jag så gärna vill ha♥

Nu lite kvällsläsning här på nätet:-)

Kaos..

Just nu så finns det bara ett ord som bäst beskriver vårat hem för tillfället:-)

KAOS!!!

I varje rum finns det packade kartonger eller säckar och då har vi ändå varit duktig att bära ner dom flesta till garaget för att underlätta på den stora flyttdagen nu på lördag, jaja bara inse att man har mer skit än vad man trodde då kartong på kartong blir överfull innan man ens hunnit tömma ett skåp:-)

Man ska vara glad för att vi inte behöver tömma källarförrådet iallafall för då hade vi haft det vi gör, nu är det enbart bebisgrejerna som ska med därifrån i denna flyttvända..

Sen  att jag dessutom börjar jobba imorrn då jag igentligen känner att jag har det jag gör härhemma gör ju inte saken bättre och så kan vi ju ändå ta upp min yrsel och foglossning i denna stress så sammanfattar ordet KAOS ännu bättre mitt liv just nu..

Vete tusan hur jag ska orka jobba i tre månader till iallafall då värken tyvärr blir bara värre och värre:-( Tar mig knappt upp ur säng och soffa då jag suttit/legat ett tag..

Bara att bita ihop så länge det går..

Men annars så har denna dag gått åt till att inspektera vår nya lägenhet då nycklarna inhämtades idag och faktiskt så var den inte sååå hemsk som jag föreställt mig;-) Tanten hade ju bott där sen -72 så visst hade jag förväntat mig en del gräsliga väggar, nu var det bara hall och passage som var indränkt i någon form av brun tapetväv men som tur är så ska ju det tapetserars om där samt i vardagsrummet och Leia´s sovrum så det har vi också inspekterat idag vad vi skulle kunna tänka oss där..

Vi kör nog ganska safe och tråkigt då vi gärna vill ha det rätt sparsmakat med mönster och eftersom det inte fanns någon snygg vit tapet så blir det åt det ljusgråa hållet i vardagsrum, hall och passage.. Kommer passa bra till vår mörkgråa soffa som ska inhandlas och sen får man lägga till lite färgklickar i form av tyger mm:-)

Leia var fast besluten att ha rosa väggar och det fanns absolut inte någon som jag kunde tänka mig så där övertalade jag henne till en vanlig tapet åt det ljuslila hållet som vi får piffa till med lite schabloner:-)

Köket kommer vi måla vitt och köksluckorna som är av det klassiska 50 talsstuket låter vi vara för ett tag framåt, jag var så glad att dom var vita och inte spygröna som vi hade här i vår lägenhet då vi flyttade in:-)

Sovrummet vårat kommer vi att måla om samt ev, sätta upp en fondtapet, men vi har ännu inte bestämt om det ska bli tapet eller målning som fondvägg utan det ska vi klura på imorrn.. Tanken är att vårt sovrum och köket ska vi fixa med på onsdag innan vi tar dit alla grejer sen får vi se när målarna sätter igång med resten:-)

Annars var lägenheten bra, dock lite liten då soffan kommer överta hela vardagsrummet, men man kan ju inte få allt här i världen:-)

Ja det var lite om det KAOS jag lever i för tillfället nu ska jag krypa ner i soffan och avsluta kvällen med lite glass för att lindra min onda hals:-)

Ha en skön kväll!!

På Soffjakt..

Japp idag beger vi oss ut til möbelaffärer då vi är på jakt efter en ny skön soffa till vårt nya hem, då den vi har är något av dt gräsligaste jag har ägt under mina 17 år son jag bott hemifrån:-) Men skön är den;-)

Har ju förälskat mig i en gigantisk soffa på IKEA, men idag blir det MIO som startar REA idag samt Finnlandia för att checka om dom kanske har något som gillas av hela familjen och plånboken:-)

                                            Karlstad från Ikea som jag är KÄR i just nu♥


Julen 2009 i bilder.

Ja nu har det gått en vecka sen julafton och jag har verkligen varit usel på att uppdatera men, med sjukstuga härhemma och långa bilfärder så har det helt enkelt tagit musten ur mig och jag har mest slappat framför tv´n härhemma..

Men iallafall så tänkte jag bjuda på lite bilder från vår jul och den var så lugn som en julafton ska vara med mat, paket och kallle anka..

                                                     Sjuklingen på väg upp mot S-vall..Morgonklappen i form av dagens klädsel.Efter Kalle blev det pulkaåkning inför mat och paketöppning.Misslyckad gruppbild:-)Mätta och belåtna var det dags för julklappsöppning.

Sen måste leksakerna provas innan läggdags.

Avslutar med en bild på en väldigt nöjd liten tjej.


RSS 2.0