Bokmal..

Ikväll blir det inte mycket tid vare sig framför datan eller tv´n, ja med undantag då True blood sänds:-)

Vad jag ska göra???

Jag ska ta mig an en bok av Gudrun Abascal bok om att Möta förlossningsmärtan och jag kan säga att det var evigheter sen jag tog mig tiden att läsa mig en hel bok, men det kan vara bra för mig att ha något att koppla av med samt att lyssna på den medföljande cd skivan som uppenbarligen ska ge med sig ett lugn..Har hört av folk att den kan vara lätt sövande och sova vill jag ju göra dygnet runt numer:-)

Så ikväll åker brillorna på och boken fram..


Döden VS Födelse..

Idag har det varit en dag med blandade känslor då jag idag fick meddelandet som vi i snart 2 år väntat på..

Min brors gamla flickvän har nu somnat in efter 2 års kamp mot cancern och det kändes så tomt att få detta meddelande, även om det var väntat..

Har inte träffat broder sen julas och vi har inte heller pratat så mycket med varandra på senare tid, jag har fokuserat på mitt medans han fokuserat på sitt. Vi vet att vi finns där för varandra även om vi inte hörs av så ofta..

Pratade lite med han idag men det finns ju inte så mycket man kan säga i dessa sammanhang, även om dom inte längre var ett par då dom gick skilda vägar för ett tag sen så har han funnits där för henne fram till i veckan då hon las in för sista gången på Hospice..Vet ju hur mycket hon betydde för han och jag minns så väl den där första gången dom träffades där i kön till Kelly´s.. Brorsan blev som besatt av henne och hennes livstil, att hon var 11 år äldre betydde inget för honom, han avgudade henne så...

Jag hoppas broder är såpass stark nu att han tar sig ur detta utan att gräva ner sig alltför mycket, vill inte se han lida mer och han förtjänar nu att få lite lycka i sitt liv min bror..♥

Lyckan fick jag idag se då jag under mitt besök hos BM fick göra ett snabbt UL då hon ville vara 100% säker på att krabaten fortfarande låg med huvudet neråt och javisst var h*n så duktig som gjorde det:-) H*n är så gott som fixerad men rörlig och nu finns det inte mycket som kan få den lille att hoppa till såpass att den ska hamna i ett annat läge så det ser ljust ut nu:-)

Mitt blodtryck hade dock gått upp lite så jag skulle vara på min vakt lite så det inte är havandeskapsförgiftning på ingång, men mitt urinprov visade inga sådana tendeser så ingen större oro där..

SF måttet hade trillat upp till 34 så jag följer min kurva bra samt krabats hjärtljud ligger stadigt och jämt på 140.. Minns Leia´s hjärtljud då hon låg i magen så var det olika från gång till gång och ibland så var hon så vild att jag fick åka iväg en sväng för att vagga in henne till ro:-) Så ja vi kanske får oss en betydligt lugnare variant denna gång:-)

Var efter besöket hos BM förbi jobbet en sväng, men gjorde igentligen inte alls det jag skulle där utan bjussade dom små huliganerna med glass och jag fick mig ett set med kläder till krabat av personalen, jättegulligt av dom:-)

Nu ska jag slösurfa och sen är det nog dags att sussa in då vi MÅSTE komma i tid till förskolan imorrn, Leia ska nämligen på sitt första teaterbesök i sitt korta liv så det blir ett äventyr i sig för lilla damen..

Avslutar detta inlägg med en KENT låt som jag vet Ivo älskade, hon älskade KENT och broder avskydde dom då han tyckte att det var så dyster musik och visst har han rätt, men en sån här dag så är KENT alldeles rätt..                                                                     ♥R.I.P Ivo♥

 


V.36 och helt knäckt..

I fredags gick vi således in i v.36(35+0) och nu är jag nära bristningsgränsen..
Finns ingenting som jag orkar med längre och varje rörelse är en pina i form av otymplig kropp och en oerhörd smärta i hela bäckenet och numera även längs benen.. Jag skulle utan att tveka ta emot en igångsättning nu för oavsett att det är en månad kvar på hyrestiden för det lilla monstret som plågar mammsen sin med att klämma åt nerver i tid och otid samt leka rövare med sina sprattelben så får h*n mer än gärna kika ut nu, jag skiter att sängen inte är bäddad än, jag skiter att det mesta fortfarande är kvar att göra, men jag har absolut ingen ork eller motivation att boa in mig just nu..

Jag vill bara sova sova och åter sova bort smärtan som knäcker mig..

Att jag dessutom redan har ångest över min sjukskrivning och dess handläggningstid och hur räkningarna ska betalas nästa månad gör ju inte saken bättre, vill bara ringa upp FK och be dom skynda på, ge mig ett svar!! JA eller NEJ hur svårt ska det va?? Vem orkar vänta i 30 dagar och sedan få ett avslag för att åter vänta i 30 dagar på en överklagan, för åker jag på avslag så kommer jag inte ge mig..

Finns inte en chans i helvetet att jag hade klarat av att jobba denna tid.. Jag klarar ju knappt av att ta hand om min dotter utan att jag knäcks av denna oerhörda smärta:-(

Jag längtar såå till krabat är ute och jag och Leia får sticka iväg på egen tid och då ska hon få all den där uppmärksamheten som jag inte orkar ge henne nu.. Jag har sån ångest för att jag bara skäller och gnäller just nu, men mitt humör påverkas ju av den totala sömnbristen som jag får av allt skit som stör mig..

                                                  ♥Älskade dotter du är mitt allt..♥


Sjukling..

Har nu varit och lämnat Leia och nu dom här två dagarna så har hon varit på lite bättre humör vid promenaden dit, dock så kommer uttalanden om att hon inte vill gå dit pga allt från ont i foten till ont i magen och man kan nog ta det med en nypa salt:-) Tror mycket har med att hon vet att jag är hemma..

Vi har ju rätt mycket diskussioner nu hon och jag som tyvärr slutar i dörrar som smällar, saker som kastas och ord som att jag bara skäller och skäller( denna kommentar har hon så fint lånat från Annika i Pippi;-)) eller så skriker hon att hon vill inte prata med mig och jag är såå dum.. Att hon inte ens fyllt fyra år vill jag inte tänka på i dessa lägen för hur ska detta se ut om sisådär 10 år och hon är inne i puberteten??

Har även pratat med ena pedagaogen och jag känner mig väl lite bättre till mods så här i efterhand, hade väl en hormonspurt i måndags som resulterade i denna ihopbrytning:-)

Men vi får se om vi kollar efter andra alternativ ändå, gillar deras pedagogik och barnsynen dom arbetar efter och förhoppningsvis så känner vi oss mer klara med hur vi ska göra efter föräldramötet och utv.samtalet vi nu ska ha denna termin..

Själv är jag fortfarande sjuk i min hals, näsa och en begynannde huvudvärk som sällskap, fick även en släng av panikmagsjuka i går kväll då vi var ute på en bilfärd..Trodde banne mig att jag skulle både spy och skita ner mig i bilen, men vi hann hem och efter en stunds visit i badrummet så har det inte hänt så mycket mer??

Nu ska jag bädda ner mig framför tv´n och sova fram till tvättstugan drar igång..Måste samla på mig all kraft som går..


Tävlingsdags..

Tänkte återigen vara med i Karins underbara tävlingar så jag tipsar även er som bor i närheten att vara med då dom gör helt underbara naglar dessa tjejer:-)

Tävlingen gäller dessa naglar och allt du behöver göra är att lägga till henne på bloggkoll, länka ditt inlägg och svara på varför du längtar till våren??

Jag längtar ju såklart efter värmen som kommer med våren men den största anledningen till att jag längtar så efter den i år är ju att vårt lilla vårbarn ska utöka vår lilla familj och hur UNDERBART är inte det att få snoosa bebis hela dagarna medans solen gör oss sällskap:-)


Mammahjärtat blöder..

Vet inte om det har med alla hormoner som kryper runt i min kropp men då det kommer till Leia´s nya förskola så ger den mig en sån dålig magkänsla så att som idag så bröt jag ihop då jag kom hem..                                                                  (bild lånad från google)


Ringde Jarkko och även han har ju haft lite synpunkter på den och visst Leia har bara gått en månad och dom säger ju att allt går så bra mm under dagarna, men jag undrar vad dom menar med bra igentligen??

Varje lämning och hämtning är en stor ångest för mig då jag verkligen tycker deras bemötande oavsett om det är Leia´s pedagoger eller någon annans avdelning suger rent ut sagt..

Dom kommer inte direkt fram till Leia och tar emot henne vid ankomsten och dom visar inget större intresse av att berätta om dagen eller för den delen säga hej då då vi hämtar henne, som igår då dom var ihopslagna på gården och Leia´s pedagoger lyste med sin frånvaro, ja då hade jag kunnat plockat med mig Leia utan att någon lagt märke till det för dom andra avdelningarnas pedagoger verkar som sagt ha noll koll på vem jag överhuvudtaget är och vem Leia är för den delen:-(

Nä jag saknar hennes gamla förskola och jag skulle kunna flytta tillbaka till västerhaninge bara för att få tillbaka Leia dit.. Oavsett om det var pedagoger från andra avdelningar vid lämning och hämtning så tog dom verkligen emot Leia och mig  så man behövde aldrig stå där med en ångest i magen för att man skulle lämna Leia just till dom..Jag kunde gå till jobbet utan dåligt samvete och nu känns det som att jag snartt låter Leia var hemma med mig istället..

Jag vet att det är rörigt i vissa situationer och vissa dagar så kanske man inte har den där tiden och att det kan se dåligt ut för oss utomstående, men varje dag känns det såhär, varje dag får man nästan dra ur dom ett hej..

Jag begär inte att dom ska se mig, men se för fan min dotter, ge henne det mottagande som varje barn behöver vid lämningarna, för det är inte så att det är flera som lämnas vid samma tidpunkt då vi kommer utan det är bara Leia så då kanske en av pedagogerna skulle kunna ta sig tid att fråga hur hon mår mm.. Hon har som sagt bara gått en månad och jag tycker dom har agerat så här sen första dagen..

Nu verkar det ju ändå enligt deras utsago att Leia trivs mm men jag vet inte, på senare dagar så har Leia börjat protestera och vill inte gå dit och jag är verkligen medveten om att barn har sina perioder och flytt och bebis påverkar alldeles säkert också dessa situationer, men jag kan ju inte komma ifrån att min magkänsla säger något och i samband med Leia´s helt plötsliga vägra förskolan humör så känns det inte bra:-(

Bröt som sagt ihop idag och ringde Jarkko och nu ska vi ge dom lite mer tid för att se hur det utvecklas, men jag kommer även samtidigt kolla upp några andra förskolor här i krokarna och sen ta ett beslut om Leia ska byta efter sommaren.. Jag kan som jag känner nu inte alls känna att jag vill skola in vårt nya tillskott där och just nu bryr jag mig inte om jag får en liten gångväg till förskolan, jag vill få tillbaka den där *braiga* magkänslan som jag hade under förskoletiden i Västerhaninge..

Nä vi får väl se hur detta kommer att utvecklas??


Usch!!!

Har haft noll motivation till att blogga på sistone, har så många dippar nu i mitt humör så att oftast känner ja mig bara för att gräva ner mig i sisådär fem veckor och sen så kanske man kan känna sig som en människa igen..

Att sen åka på halsont och ständig huvudvärk är ju bara fööör mycket just nu, har två veckor på mig att få ordning på det mesta härhemma för sen ska jag bara slappa och förbereda mig inför det som komma skall..

Igår fick jag iallafall hit alla bebisgrejer från Västerhaninge så nu är spjälsängen och vagnen ihopsatt, dock måste jag kolla in dvd för vagnen för jag vete tusan om vi gjort rätt??

Idag ska jag trots min lilla sjuka putsa fönster samt sätta upp gardiner i dom rum som jag nu har gardiner till, måste ju inhandla nya stänger mm till vardagsrummet.. Sen ska jag sortera Leia´s garderob, kolla igenom hennes gamla kläder och se om jag har några bebiskläder kvar?? Tror banne mig sålde iväg alla i strlk 50/56 då jag kände att det inte var så mycket som jag ville ha kvar. Har dock en massa i dom större storlekarna kvar..

Sen måste jag skriva ner en sista inhandla till bebislista, samt en lista till Leia då hon måste få påfyllning i sin garderob, vete tusan hur vi ska få råd då jag kommer få vänta ett tag på pengar från FK, men förhoppningsvis så får jag det retroaktivt i en klumpsumma sen och då löser det sig på den vägen, vissa grejer kan vänta till vi kommit hem från BB.. Ska på loppis i helgen och kanske man kan hitta något billigt och bra där..

Imorrn tänkte jag om jag mår bättre ta mig en kommunal resa till IKEA och inhandla lite smått och gått så att jag kan tvätta upp det i veckan så att sängen och vagnen kan bäddas i helgen och BB väskan kan packas, måste även inhandla en mysdress till mig själv som jag kan ta med mig..

Jag vill som sagt ha allt klart så jag bara kan släppa allt den sista tiden och läsa min bok som jag beställt hem nu..

Nä nu ska jag ta mig en kopp the till sen blir det till att putsa fönster med tjockismagen i vädret:-)

Besök hos BM..

Idag var Leia åter på plats på förskolan och jag begav mig in till Söder för ett besök hos BM..

Alla världen såg bra ut och krabaten ligger fortfarande med huvudet neråt så förhoppningsvis så är det så trångt nu så den inte kan vända sig..

Hjärtslagen låg på 140 och SF måtten låg på 33 nu i v. 34(33+6).

Vi började dock prata om förlossningen och jag har ju på något sätt försökt undvika tankar kring den så nu har jag fått ett boktips av henne som jag ska skaffa hem för att läsa och peppa mig själv för att möta smärtan på ett bra sätt.. Har hört från en av mina jobbarpolare som nyss födde att den hjälpte henne så värt att satsa på alltså..

Förutom min foglossning som en ständig följeslagare så mår jag väl helt OK, börjar känna av tröttheten mer och den ständiga paniken att inte hinna få saker och ting på plats börjar komma än mer..

Har inte fått hem sängen än och vagnen ligger fortfarande nerpackad, bebiskläderna det lilla jag skaffat in är inte tvättade, bilen måste få sig en totalstädning innan babyskyddet sätts in och jag ska även hinna få upp gardiner i våra rum så att jag slipper det då jag kommer hem samt hinna med ett besök till IKEA för att shoppa in lite bebistextiler.

Att jag dessutom ska vila, få mig själv tillfixad samt inhandla ngn mysdress till BB det finns inte ens med i min kalender just nu:-)

 Känner mig sjukt stressad och jag har sagt att till påsk ska allt vara klart så jag kan sova dom sista veckorna:-)

Nä nu ska jag ta och stressa av med lite diskning och rockklassiker..Slipper iaf ta mig ner för trapporna och hämta hem Leia idag då Jarkko sköter den biten:-)


Linas Matkasse..

Denna vcka har vi en prova på kasse från Linas matkasse och jag måste säga att det är ruskigt skönt att få allt serverat till dörren och att någon annan bestämmer vad vi ska hitta på att äta, fantasin tar ju ibland slut och detta är ju ett sätt att varva sina ständigt återkommande maträtter med lite nytt och som är dessutom ekologiskt och förhållandesvis nyttigt:-)

Kan inte bli bättre med andra ord:-)

Igår gav jag mig på att göra en Super size pirog med yvig morotssallad och för att vara första gången och med assistans av Leia så blev den helt OK, smaken var bra men utseendet kunde väl kanske ha blivit liite bättre:-)

Men man måste ju få introducera dom små och nyfikna oxå och då blir utseendet lite sisådär..

Ska försöka få in alla recept jag gör från Linas, men är lite svårt att fota samtidigt som man ska tillaga så bilderna är inte dom mest fotogeniska..

Men om ni vill testa detta recept så har ni det här..


C Medel: Pirog Super size och yvig morotssallad med dillvinägrette

1.
Sätt ugnen på 200 grader.

2.
Hacka 1 gul lök och grovriv ca 200 g rotselleri. Stek lök och rotselleri mjuka i lite olja, häll sedan över på ett fat. Bryn 500 g nötfärs. Tillsätt 1 tsk salt, 1-2 krm svartpeppar, 2msk tomatpuré, 1-2 msk senap och 2 dl vatten. Häll tillbaks lök och rotselleri och dra pannan från plattan.

 

3.
Arbeta ihop en deg av: 5 dl vetemjöl (alt. 4 dl vete + 1 dl graham), 1½ tsk bakpulver, ¾ tsk salt, 3 msk olja och 1½ dl vatten. Kavla ut degen tunt på mjölad bänk, ca 30-40 cm
stor. Lyft försiktigt över den på en smord plåt. Häll köttfärsfyllningen på mitten och nyp ihop kanterna. Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö över 1 msk sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter. 

  

4.
Blanda en sallad av: 1 kruka krispsallad, ½ gurka, ¼- ½ rödlök tunt skivad och 250 g hyvlade morötter i remsor med potatisskalaren.

 

5.
Dillvinegrätte: finhacka ½ kruka dill (även stjälken). Blanda dillen med 2 msk olja, 1 msk vinäger och 1 msk vatten. Häll dressingen över salladen och servera till pirogen.


Tisdagstema..Tråkigt!!

Var ett bra tag sen jag var med på Tisdagstema så jag tänkte att jag skulle återuppta det nu då jag går hemma om dagarna:-)

Dagens Tema är Tråkigt och nog var det tråkigt att inse att Leia inte var helt kry idag och att jag dessutom på grund av det missade min kontroll hos BM..

Men tråkigast tycker nog Leia att det är då hon hostar och snorar konstant..Att dessutom missa förskolan och va hemma med sin höggravida morsa gör ju inte saken bättre:-)Fler tråkiga bidrag hittar ni här..


Gah!!!

Natten som gått har Leia sovit helt OK så jag klev upp med en tro att hon kunde skickas in på förskolan och jag kunde ta mig till söder och min BM för v.34 kontrollen.

Men efter att hon varit uppe ett tag och hostan sitter i lite då och då och näsan rinner så känner jag att det inte är OK att skicka in henne då jag faktiskt är hemma, sen att FK enligt deras regler tycker att jag som är sjukskriven inte kan vabba då jag där visar att jag även kan jobba det skiter jag i, bara för att jag är *sjuk* så kan jag ju inte släppa mina åtaganden som mamma???

Får ju dock ingen ersättning för att ha henne hemma, men orka bry sig just nu!!!

Det är en rätt stor skilnad på 13 1½-2 åringar än ett 3½ årigt barn som är ens eget eller?? Jag behöver ju kanske inte aktivera ihjäl henne utan vi kan ju slappa tillsammans hemma i soffan typ..

Men så var det där med min tid hos BM då.. Eftersom hon inte har någon feber så ringde jag för att kolla om det finns någon möjlighet att ta med henne, men hon i växeln var väldigt osäker så nu väntar jag på att min BM ska ringa upp och ge mig ett svar.. Känns så surt att inte få komma dit då det var en månad sen jag var där och det är ju nu då det börjar närma sig som det är väsentligt att gå dit:-(

Jarkko har erbjudit sig att komma hem, men eftersom han var sjuk igår så känns det inte aktuellt att han ska vara borta även idag från jobbet..

Ringde även FK om dom fått in min sjukskrivning från jobbet då det nu gått 14 dagar, men icke.. Så det blev ett snabbt samtal till hon som har hand om det så jag hoppas hon fixar det snabbt idag, känner nog ångest för att dom ska handlägga ihjäl sig mitt ärende och varje dag som går förlänger det ytterligare..


Nä usch denna dag kunde F*n ha börjat bättre om jag säger som så..

Månadens naglar..

Imorse visade det sig att både Jarkko och Leia var småkrassliga i sig så dom beslutade för att vabba varandra medans jag flydde sjukstugan och styrde på egen hand mot Solna och Karins nagelhörna..

Blev superduktiga Selda som fick ta hand om mina sargade naglar och jag fick väl en liten *bastning* om att jag fuskat lite med oljningen nu på slutet så det ska jag skärpa till mig med nu:-)

Beslutade mig för lite våriga naglar denna gång och då jag aldrig haft gröna så valde jag ett snyggt grönt glitter och sen dekorerade Selda dom med rosa blommor och stavar:-)

Blev grymt nöjd och nu får våren gärna joina oss på riktigt då mina naglar är såå snygga och våriga..

   

                                                     Bilderna är klickbara..

Övningskörning..

Ja en sån skylt borde nog hänga bak i rutan då jag kör, för trots att jag haft mitt körkort i över tio år, aldrig (ta i trä) varit med om en olycka så suger jag verkligen på att hitta i denna stad...

Nu kan jag väl skylla liite på att vi flyttat till andra sidan av stan, men över en timme att ta sig hem från Solna som typ tar 15 minuter annars det är väl lite i överkant:-)??

Har snurrat runt Kista, Rissne, Sumpan, Frescati, Norrtull, Kungsholmen för att till sist vid Fridhemsplan äntligen se en välbekant skylt med orten VÄLLINGBY på:-)

Till nästa besök hos Sussi och Lowe får jag nog kolla in hur resvägen HEM ser ut istället för ditvägen helt enkelt..

Men lite roligt var det iallafall att snurra runt på egen hand utan att drabbas av någon panik över min förvirring, och man lär sig ju bäst av sina egna misstag eller??;-)

En trevlig fikastund hade vi hos dom iallafall och efter vår lilla road trip så blev det grymt god Indisk mat i underbara Nockeby och nu ska jag och Leia träna på att skriva hennes namn, sen blir det lite kvällsfix innan det blir soffläge för kvällens stora krock..

HOCKEY VS SCHLAGER??

Ikväll hänger allt på grabbarna i Timrå att ta sig på egen maskin till slutspel och jag håller tummarna så dom vitnar för det:-)

SÅ KOM IGEN MITT ÄLSKADE TIK TVÅLA DIT LULE SÅ DET EKAR I HELA NORRBOTTEN:-)


Min blivande kompis..

Idag var jag återigen tillbaka hos sjukgymnasten för att testa TENS och nu la vi enbart baktill, men gisses vad skönt det var att känna dessa strålar som tog bort fokusen på den eviga smärtan..

Visst den kommer inte hjälpa mig att bli smärtfri helt, men bara att få kunna ligga ner och släppa alla tankar på att ha ont, att bara kunna ligga och njuta några gånger per dag skulle ge mig så mycket mer energi i vardagen så genast bestämde jag mig för att det är en sådan här manick jag ska skaffa hem..

Nu visade det sig även att min sjukgymnast hade fått ett tips om att Clas Ohlsson säljer en egen TENS maskin för ca 500 lappen och eftersom det ligger på 500 kr att hyra hem den en månad så tyckte jag det lät som ett överkomligt pris att  köpa hem den och kunna använda den även efter graviditeten..

Nu är det ju inte exakt samma maskin som man kan hyra av dom etablerade, har ju inte samma finesser för gravida och den funkar inte under själva förlossnngen, men för hemmabruk är den nog prisvärd så jag kommer slå till på denna så fort jag kommer åt Classe:-)


Sen kommer denna och jag vara bundisar för ett tag framöver:-)Prioriteringar..

Just nu så handlar mycket i mitt liv om just prioriteringar..

Varje dag har jag något som jag prioriterar just den dagen, att göra allt på samma gång fungerar inte och visst har jag sagt att jag ska låta Jarkko även ta del av våra hushållssysslor så jag slipper ligga halvdöd på kvällen pga smärtan, men jag prioriterar nu då jag ändå är hemma under veckorna att ha allt sånt tråkigt klart så helgerna går åt till annat skoj och inte så mycket måsten:-)

Att jag har ont har ju ändå blivit en del av min vardag och nu är det banne mig inte lång tid kvar:-)

Den största planeringen går dock åt till att försöka undvika så mycket spring i trapporna så har jag inga aktiviteter som måste göras utanför hemmet efter lämning av Leia så går jag inte ut förrän vid hämtningen, nu har Jarkko hunnit hem några dagar så jag sluppit även det momentet..Det är tur jag har sol på min balkong hela dagarna så man kan njuta av dagarna som har varit:-)

Imorrn har jag återigen tid hos sjukgymnasten och då ska vi även testa TENS så vi får se om det hjälper mera?? Själva akupunkturen var ju skön och gjorde mig avkopplad, men tyvärr så hjälpte den inte mot smärtan:-(

Nu ska jag ta tag i det som måste göras härhemma inför helgen och sen ska jag tappa upp ett underbart varmt bubbelbad och sätta på hederliga rockklassiker och bara njuta av lugnet:-)

(Bilden är lånad från google)


Have a nice day!!

 


Hembudat..

Go morron..

Här kan man som vanligt inte sova så jag klev upp då Jarkko drog till jobbet, Leia sover än men ska snart väckas så hon hinner få i sig lite frulle innan avfärd mot förskolan..

Själv passar jag på att buda hem lite smått och gott till minikrabat och har faktiskt klickat hem lite fynd enligt mig.

Man hinner ju knappt använda kläderna i strlk 50/56 innan dom är urvuxen så jag kommer köra på en mix av begagnat och nytt, man måste tänka ekonomi nu när man väntar på den hårda domen av FK..


Gårdagens och dagens fynd på Tradera:-)


                                                                Mysig fleeceoverall. 83 kronor..

Klicka för att visa Megabild! Fleece overall storlek 56, nyskick.

Fleecejacka 30 kr.

Klicka för att visa Megabild! Fleecejacka från Åhlens i strl 50/56

Litet klädpaket 150 kr.

Klicka för att visa Megabild!

Nytt bäddset till vagnen för 90 kr.

Klicka för att visa Megabild! Bäddset vagn / vagga * NYTT * Elefant Grå.


Årets första grillning..

Igår bar det återigen iväg till Kananbadet och denna gång så åkte grill, korv med tillbehör även med:-)

Var helt underbart att sitta där och känna doften av grillad korv samt lugnet som det ger en då man befinner sig utom räckhåll för storstans sus och dus.. Den enda man hörde var sorlet från pratande vuxna och lyriska barn som inte fick nog av all lek i snön..

Jag ÄLSKAR såna här dagar och det enda jag kunde sakna är en alldeles egen skoter som man kunde få gasa omkring med:-)


                                                                  ♥Grillmästaren♥


Mat och dryck.
 

♥Världens sötaste Leia♥Trött mamma med sin älskling:-)


Babyskydd..Check!!

Har nu iallafall fått tummen ur och börjar nu så smått förbereda inför krabats ankomst så jag satt igår och hade span på blocket inför ett babyskydd samt lite andra smågrejer som behövs..Tex, ett skötbord för badkar skulle sitta fint härhemma:-)

Jarkko tjatat om att ha babyskydd med klickbar bas så var det bara att hålla utkik och efter någar klick och samtal bort så var vi på väg ehm med detta fina babyskydd från Acta graco:-)

Lite tungt och klumpigt kan tyckas, men bebis kommer trivas i det och tanken är ju ändå att inhandla hem en adapter till vagnen så då slipper man ändå bära runt den så mycket, sen är det bara bra träning för Jarkko som ändå kommer få bärs det oftast:-)

500 riksdaler var som hämtat och jakten och förberedelsen fortsätter härhemma....
Inte ett enda måste idag..

Efter en rent ut sagt helvetesnatt har jag nu en hel dag härhemma där jag absolut inte ska göra ett skit mer än att bädda sängarna och förbereda middagen innan jag hämtar hem Leia..

Kommer inte gå utanför dörren innan hon ska hämtas upp då trapporna verkligen tar död på mig och min foglossning, inte bara trapporna igentligen utan hela livet suger just nu pga den jävla foglossningen..Har jag tur så kanske tom Jarkko hinner hem innan hon ska hämtas och då har jag gjort mitt för denna dagen utanför dörren..

Det känns surt att inte riktigt orka kunna vara ute och njuta av detta underbara vädret och förhoppningsvis så smälter den sista lilla snöhögen bort snart på balkongen så jag kan sitta där och njuta av den underbara solen fram till BF..

Känner mig som en fånge i mitt hem, men jag måste även lyssna på min kropp och den strejkar hejvilt nu:-(


Funderar på att hämta hem ett par kryckor, men dom hjälper ju mig ändå inte i situationer såsom då jag ligger, sitter och det är ju även där jag har så sabla ont hela tiden, det är ju inte bara då jag rör på mig som det värker utan den ligger ju för fasen permanent och pulserar i min kropp..

Ska prata med min BM nästa vecka om jag kan ta några som helst sömnmedel, för sömnbristen i kombination med värken gör mig helt ur balans och jag är nu trött på att klaga över allt och inget, men det får ni alla ta fram tills den lille krabaten behagar komma ut så mammsen får tillbaka sin kropp och psyke..

Nu ska jag ta tag i sängarna, sen lite lunch och sen ska jag försöka slumra in en sväng innan dagens middag ska förberedas..Kokt fisk med äggsås*mums*

 


V. 33 och paniken börjar smyga sig på..

Och nu är jag totalt less på denna graviditet:-(

Ja ska sanningen fram så är det väl inte förrän denna vecka som jag haft tid till att tänka på den lilla krabat som finns inom mig och jag inser ju att absolut INGET är förberett inför ankomsten..

Med Leia var jag klar vid den här tidpunkten, men nu har jag typ en vagn som inte ens är upppackad, ytterst lite kläder då jag inte alls haft något shoppingsug till krabat så nog har jag det jag gör dom närmaste veckorna, finns ju lite kläder nere i källaren efter Leia så det ska plockas upp och sorteras efter storlek samt tvättas upp.

Allt hänger dock på att vi måste ta oss till Västehaninge och hämta hem säng, babyskydd, babygym sen ska jag ta någon vända till Ikea för att inhandla lite smånödvändiga grejer. Samt ska jag inhandla ett skötbord och en byrå och Jarkko vill ha ett nytt babyskydd så jag börjar få panik över ifall den lille tänker behaga mammsen och komma ut liiite tidigare:-)

Usch, jag är verkligen nojjig över förlossningen och skulle nog behöva sätta mig in i allt igen, men förhoppningsvis hinner jag med föreläsningen på SÖS i april..

Sen att jag är i någon sorts obalans i mig själv gör ju inte saken bättre, jag kan inte känna mig riktigt sådär lycklig som jag ska vara, tankarna snurrar om hur vi eller iaf jag ska klara av att ta hand om två barn?? HUr ska jag kunna ÄLSKA detta barn lika mycket som min älskade Leia♥??? HUr ska jag orka med den sista tiden av graviditeten då jag har så sabla ont vad jag än gör?? Kommer FK att godkänna min sjukskrivning och om inte, vad ska vi då leva på i en månad??


Ja tankarna snurrar dygnet runt i mig och jag tror jag hamnat i någon graviditetsdepression???, hade tankar på att åka iväg förra veckan för mig själv då jag bara känner för att få vara ifred från alla just nu:-(

Jag är en usel mamma och en usel sambo för tillfället och varje dag känns som ett slagfält för alla mina tankar..

Men snart så är allt över och jag kan få hitta tillbaka till mig själv och ta tag i träningen, ska bli skönt att få tillbaka den egentiden.. Samt så kommer jag ju ha sällskap av en liten krabat varje dag som inte härjar runt i mammas mage längre utan vi ska återigen få chansen att följa alla dessa underbara utvecklingsfaser som kommer med dom små;-) Både på gott och ont;-)

Oh, jag vill helt enkelt inte vara gravid längre utan jag vill börja känna mig normal igen både psykiskt och fysiskt!!

 
Du är på dag 227 av 280. (81,1%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar (v32+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 29 apr 2010
Du har 53 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Ute i det blå..

Idag var det helt underbart väder och vi tog oss en tur till Kananbadet som ligger alldeles i närheten där vi bor.

Fortsätter vädret vara såhär även imorrn så åker grill, korvpaket och en massa filtar med oss dit för att kanske få sig årets första bränna i ansiktet:-)

Var iallafall helt ljuvligt att promenera där på isen och minnen tillbaka till barndomen kom fram i mig, vem kan glömma alla underbara vinterdagar man haft uppe i fjällena som liten??

Att ligga på en äkta renfäll i en snökoja som mamma alltid byggde sig för att få sig så mycket vindstilla där hon skulle ligga och sola sig, mamma var helt galen i att sola sig och den genen har iallafall gått vidare till broder som ligger i första bästa solariet då tid finns.

Eller för den delen att ta skotern ut en bit på sjön för att borra sig ett hål och ligga och stirra ner i ett blåkyligt vatten och hoppas på att få napp på pimpelspöet..

Nä jag önskar så att jag någon gång får chansen att ta upp mina barn till stugan däruppe för att ge dom den frihet man har däruppe, men till dess så får vi njuta av vackra vinterdagar i Stockholm:-)

Nu blir det schlager!!
Aj aj aj...

Blev som sagt en ordentlig städning igår och det kastades en hel del från Leia´s rum och nu går det faktiskt att vara därinne utan att man får panikångest över att saker ligger precis överallt..

Måste dock inse att bara för att jag går hemma hela dagarna nu så har min kropp kraftiga begränsningar över vad den klarar, kunde knappt gå då jag väl var klar och jag får nog hålla mig till att dammtorka och sånt medans Jarkko får ta golven, kan ju inte bli helt invalidiserad bara för att man ska ha lite städat härhemma.

Nä då får det ligga lite skit i hörnen ändå:-)Solen lyser ute och det är lördag och det första man fick höra från Leia då hon vaknade, eller för den delen även i sin nattyrning det var vilken dag det var idag??

- Är det lördag idag??? En trött Leia..

- mmm. En ännu tröttare mamma vid sexsnåret kanske.

- Idag så ska jag få handla lördagsgodis. en snabbt pigg Leia.

- Mmm. säger en fortfarande lika trött mamma som inser att snart måste jag kliva upp för att fram till vi kommit till en affär få höra om det där jäkla lördagsgodiset:-)

Är ju helt klart vårt eget fel som börjat ge henne detta lördagsgodiset, men om sanningen ska fram så är det inte själva ätandet som är viktigt för henne utan ritualen att få plocka i en alldeles egen påse och känna sig lite stor:-)

Och sen har jag banne mig ingen sockerhysteri för mitt barn, hon får i sig en allsidig kost härhemma och lite socker gör henne varken fet eller ger henne hål i tänderna.

Klart hon då ska få ha sin lilla lördagsritual som hon ser framemot hela veckan:-)

Fredag..

Go morron..

Sitter och slappar i soffan och samlar på mig kraft för att orka göra mig iordning inför dagens lämning av Leia.

Gårdagens akupunktur var grymt skön, men så mycket hjälpte den nog inte i slutändan:-( Blir till att fortsätta dock och nästa gång ska vi lägga dom mer framtill samt prova TENS.

Idag  ska jag slösa mina krafter på att städa upp i denna röra och då framförallt i Leia´s rum.. Kan inte begripa hur mycket skit hon har i rummet, men idag åker det bort:-) Det man inte ser mår man inte dåligt av;-)

Ser iallafall ut att bli en skön dag ute och kanske man orkar sig på en promenad?? Men först operation städning härhemma...
Akupunktur..

Go morron:-)

Idag ska Leia äntligen få gå sin första riktiga dag på förskolan och banne mig om hon nu drar på sig någon annan sjuka:-) Har hållt på att blivit galen härhemma på henne;-)

Det är tur att Jarkko iallafall varit hemma och vabbat med henne då jag är i någon obalans i mig själv just nu:-( Känner mig på så dåligt humör hela tiden och deppar ihop för minsta lilla, kan tro att det är smärtan i förhållande till min avsaknad av sömnrytm som gör detta, men jag kan villigt erkänna att jag inte alls gillar denna graviditet just nu, det enda jag gillar med den är det lilla livet som lever och bökar i mig, men allt annat hade jag kunnat vara utan..

Skit samma..

Idag ska jag iväg till sjukgymnasten och få min första Akupunkturbehandling och förhoppningsvis kanske jag får en kväll som är någorlunda smärtfri?? Har ju hört av många att det hjälpt dom, är dock inte bestående så man får ju njuta medans den verkar då:-)


                        


Nu ska jag ta mig en dusch och sen lite frulle så vi kommer iväg, ska försöka ta mig förbi mitt jobb innan och lämna in min sjukskrivning samt plocka ihop alla mina grejer så att det bara är att hämta dom då jag har skjuts, orkar nog inte bära på allt..

 


Sjuka förlossningsdrömmar..

Nog för att jag haft en hel del mysko drömmar under denna graviditet, men dom har inte direkt handlat vare sig om bebis eller den kommande förlossningen, men igår natt så kom den första..

Var så skumt, men iallafall så handlade den om att vi kom in på förlossningen, där vi inte behövde vara inne så länge och jag var i ett rum och Jarkko i ett andra och nu kommer det sjuka:-)

När jag kommer in till Jarkko så visar det sig att han håller i vår lilla bebis och att även denna förlossning slutade med snitt, dock inte på min mage, men på något vis så hade dom iallafall fått ut vår lilla krabat:-)???

Jag blev helt rabiat och brydde mig inte alls om den söta lilla bebisen som nyss kommit utan jagade runt i hela sjukhuset efter alla dom som hade på något vis ett samband med mitt sk, snitt då jag återigen kände mig grundlurad på förlossningen:-) Barnet kunde jag inte alls knyta mig an till och det var lite skrämmande, men nu vaknade jag också innan hela drömmen var slut så förhoppningsvis så tog jag mig till den lille:-)

Var helt sjukt i drömmen och det är ju så svårt att återberätta, men nu är jag inställd på att det kommer och sluta med snitt och att det är en tjej som i drömmen:-)

Ja vad ska man säga??

Drömtydning ngn??


Sjukskriven..

Så var man sjukskriven fram till förlossningen och ja det var väl igentligen väntat att jag skulle bli det, hade ju ändå tänkt gå om två veckor vare sig min HP hade gått igenom eller ej så det är ju *bara* två veckor tidigare..

Har under helgen haft fruktansvärd huvudvärk och eftersom jag även varit lite mer svullen så började jag ju misstänka att det kunde vara havandeskapsförgiftningG.

Har verkligen haft en pain in the ass helg då först foglossningen gör att jag inte kan sova och sen huvudvärken på det som gör att jag inte ens kunnat komma till ro för att somna in överhuvudtaget:-( Har verkligen sovit dåligt under några dagar och det syns verkligen på mig, finns inget smink i världen som kan få mig att se vaken ut nu:-)

Iallafall så insåg jag redan igår att jag inte skulle orka ta mig till jobbet idag så jag sjukskrev mig redan igår då jag ändå hade min läkartid idag så kändes det rätt meningslöst att åka till jobbet någon timme och sen försvinna.

Kom till min läkare och han gav mig igentligen inga alternativ utan sa bara att han nu kommer sjukskriva mig fram till förlossningen så jag kunde avbryta min HP ansökan enligt han. Jag kommer inte bli bättre förrän till efter förlossning oavsett vilka behandlingar jag får.

Vi tog blodtrycket som bara var bra så någon havandesakpasförgiftning var det inte frågan om så den största boven till min huvudvärk är helt enkelt sömnbristen jag har samt säkert några nerver som ligger i kläm..

Försäkringskassan hörde även dom av sig idag och då hon hörde att jag blivit sjukskriven så avslutade hon min HP ansökan och sa att detta är ju bättre för mig då jag kommer få betalt ända fram till BF, sen trodde hon inte handläggningstiden skulle ta så länge innan jag skulle bli beviljad sjukpenning så jag hoppas verkligen det.

Kändes skönt ändå att få detta avklarat och visst finns oron för pengar där, men jag har klarat av värre ekonomiska situationer så detta ska vi klara av att leva lite extra snålt ett tag. 

Jag hann dock inte ens komma ut från läkaren förrän telefonen ringde.

Det var Leia´s förskola och nu visade det sig att Leia hade misstänkt svinkoppar!!

Ja det var den vilan det, var bara att ta sig dit och sen gå upp till hennes läkare och sen handla in preparat för att få bort skiten, är inte så mycket så förhoppningsvis går det bort inom nägra dagar..

Längtar verkligen till den allra första dagen då jag får vara helt solo härhemma och jag ska lyxa till det med ett hemmaspa den dagen och lyssna på gamla Gunsen låtar medans jag ligger och slappar i badkaret:-)

Sen har jag ju en hel del att födriva min lediga tid med härhemma då vi inte är klar med vare sig vår inflyttning eller allt fix inför bebisankomsten så dagarna kommer att rulla på utan att jag ska hamna i någon tristess, har ju annars svårt att lalla på hemma en längre tid, men jag ska verkligen ta tillfället i akt och vila, vila och åter vila..

Har även fått en tid inbokad på torsdag då jag ska testa akupunktur och kanske man kan iaf få en liten stiúnd efter det där man kan få känna sig hel igen:-) Ska bli väldigt intressant iallafall att testa det.

Nu blir det hockey och länsderby:-)


RSS 2.0