En underbar morgon.

God morgon därute. Var längesen vi hade en sån underbart stressfri morgon i vår familj som idag, men gud så mysigt det är:-) behövde varken väcka Jarkko som redan var uppe då jag klev upp eller bråka med Leia för att få upp henne utan idag var nog alla rätt Utvilade:-) fram för fler såna mornar tack.

Utvecklingsamtal.

Idag var det återigen dags för utvecklingsamtal på Leia´s förskola och vi fick även lite info om höstens flytt till storbarnsavdelningen, tänk att min lilla skrutt som vi nyss skolade in ska börja på storbarn snart, känns så stort på något sätt:-)



Annars var det bara bra med Leia och hennes utveckling, hon tar för sig i mindre grupper och ÄLSKAR verkligen att vara i skaparhörnan.. Ja vem kunde tro något annat så som hon målar, ritar och klipper härhemma:-) Visst det är mest drakar som intresserar henne, men det skyller jag på pappsen:-)

Potträningen som verkligen gick framåt men som nu har fått ett kraftigt bakslag ska vi vänta med ett tag tills intresset återigen dyker upp, försöker iallafall att få henne att gå dit på morgonen och lite då och då när vi ändå är hemma, men det stora intresset har tyvärr svalnat, men som sagt, det kommer när hon är redo helt enket.. 

Nä nu blickar vi framåt och redan efter valborg ska dom en dag i veckan besöka sin nya avdelning och på så sätt slussas över till efter sommaren.

Hon kommer att prata sönder oss om storbarn härhemma så som vi gått på att när hon går på storbarn så får hon vara i dom stora klätterställningarna, var väl tur att hon i helgen lyckades träna upp sig så att hon nu på egen hand klarar av att ta sig upp på dom:-) *mammsen är ju höjdrädd så någon större hjälp får hon ju inte av mig;-)*

Nä tiden flyger iväg och snart står vi där inför första skoldagen, jag minns den dagen så väl själv, hur stolt man var över sina nya fina skolkläder och väskan ska man ju inte tala om:-)

23561-510_120x120.jpg

Direkt från Thailand!!

I fredags var ju Jarkko iväg till sin tränare och hämtade dessa ursöta shorts till Leia specialdesignade för just Leia i Thailand..Notera ordet Stockholm och dess mellanrum mellan Stoc_ kholm:-)

Så nu får vi hoppas att våran klubb kommer igång till hösten så Leia kan följa med pappsen för att påbörja sin karriär i Thai boxning:-)


Fullt upp i sommarvärmen..

God morgon därute!!



Härhemma har vi inte spenderat så mycke tid inomhus därav en usel uppdatering;-) Solen lyser dagarna igenom och redan då Leia slagit upp sina blå så är det lekparken som hägrar för henne..

Idag ska Jarkko fixa lite med listerna*man tror inte det är sant, men det är det;-)* så medans han pysslar med det bir vi ute i skogen och lekparken. Sen är det dags att byta däck och i samband med det så ska källaren tömmas då jag äntligen får en chans att ta mig in i förrådet då. Måste få utrymme att lägga ner urvuxna kläder och dylikt då det börjar svämma över i våra få skåp i lägenheten..

Sen ska jag nog ta premiärpasset för i år på body pump ikväll, om jag nu har hunnit klart med källaren till dess annars får det bli ett vanligt träningspass för nu måste det sättas igång så det minskar lite på vågen, har stått still alldeles för länge nu, men det ska jag väl va glad för så som jag har syndat vissa dagar:-)

Hur står det till hos er då??

Linda vill ha...

Då nu värmen kommer så inser jag att min garderob måste uppdateras så i brist på något annat att göra så ögonshoppar jag på nätet:-)

Nu var det Lindex hemsida jag hamnade på och jag har väl alltid tyckt att dom mest har snygga barnkläder, men visst finns det både ett och annat jag skulle vilja ha därifrån så detta är vad jag vill ha från Lindex i min nya garderob..
 


Lindex Shop Online - ECO KlänningLindex Shop Online - Haremsbyxa
Lindex Shop Online - Linne Lindex Shop Online - Kjol Lindex Shop Online - Jeans Lindex Shop Online - Topp

Den underbara värmen.

Idag har vi verkligen haft en försommardag i STHLM och mer är förhoppningsvis att vänta i helgen, jag ska fixa mig årets första bränna om rapporterna verkligen stämmer:-)
 
Sen kryddar jag nog på det med årets första flaska rosévin som ska inhandlas för att verkligen njuta fullt ut på balkongen.. 


Annars har vi haft en skön dag på jobbet, om  man tar bort huvudvärken som jag haft hela dagen troligtvis pga att jag druckit för dåligt med vatten. Har nyss varit och tränat och känner mig pigg som en mört just nu:-) 

Leia har även hon haft en bra vecka förutom lite hosta nattetid, men hon älskar ju verkligen denna årstid då det är ljust vid hämtningen och vill absolut inte gå hem direkt, så nu har vi satt upp en plan att den som hämtar går till parken och den andra fixar middagen så får hon vara ute lite extra innan vi går hemåt:-) Dom är ju ute en hel del på förskolan både för och eftermiddag, dom sover ju till och med ute nu, men det verkar inte räcka för mitt lilla skogstroll..

Hur har er dag varit då?? Sol hos er också??


Längtar till helgen...

Ja efter denna vecka så är det bara helgen jag går omkring och tänker på, jag vil för det första vara ledig igen då denna vecka känts tungare än tungast..Sen talar ALLA om att det sk bli såååå vackert väder här i STHLm så nu väntar jag banne mig på att se tempen stiga upp över 15-20 grader annars blir jag besviken;-)

Har som sagt inte alls varit lika pigg som jag brukar och det beror säkerligen på att träningen inte riktigt kommit igång samt värmen som försvann..

Ska nu ta tag i lite städning här hemma, det kanske kan få mig att må lite bättre sen blir det en film som jag hyrt.
Träning resten av denna vecka sker imorrn samt lördag och söndag så då har jag kommit upp i fyra pass denna vecka och det är klart godkänt.

För övrigt så har jag stått plus minus noll sen jag haft min lilla vilo och ätarperiod så det kändes ju bra att inte ha några extrakilon att ta igen..Åt ju en hel del uppe i S-vall som sagt:-)

Nä nu lite kvällstädning..



Usch vilken dag...

Trodde då jag åkte imorse att dagen skulle bli varm och behaglig, men jag kom inte ens fram til centralen förrän himlen började bli grå och kylan tog vid..Solen gjorde oss sällskap dock en liten bit på dagen, men någon värme gav den inte och på eftermiddagen kan jag lova att jag stod och huttrade en hel del i 2 timmars tid..

Som om det inte vore nog så verkar våra barn ha hamnat i någon slags våryra där det går ut på att höras och synas mest just nu på både gott och ont;-)

Nu är jag iaf hemma och mysigt nog så väntade Leia in mig så jag fick lägga henne och nu sover hon gott, ska snart göra henne sällskap till *Husfruarna* sen är det natti natti..

Nä jag är helt kokt i skallen så lika bra att stoppa här och hoppa i nattsärken för jag börjar banne mig se dubbelt av det jag skriver så sov gott därute...

Hoppas ni haft en skön dag iallafall:-)





Tisdag = lång dag.

Go morron därute. Sol och klarblå himmel gör mig just nu sällskap till jobbet:-) som vanligt så innebär tisdagar en lång dag på jobbet, med kvällsmöte till sju. Vad hittar ni på idag då? Kram!

Nu kör vi igång igen..

Har precis varit och tränat efter 1½ veckas vila och trots att jag är rätt tung i huvudet så var det förbaskat skönt..

Har ju slutat med CK nu och försöker köra en så LCHF ren diet som det bara går nu, men visst slinker det ner någon liten kolhydrat på jobbet framförallt, men bättring ska ske där tills mitt delmål 2 är nått..

Har ju inte vägt mig på ett tag så imorrn bitti ska jag göra en ny invägning bara för att se hur mycke och hur snabbt det går jämfört då jag körde med CK..

Blev iaf en timmes träning och 500 förbrukade kalorier och jag hade även fått ett meddelande om att det var dags att kontakta min instruktör för att sätta upp ett nytt träningsprogram så det ska jag ta tag i på onsdag så att jag får lite andra övningar att köra..

Men som sagt " Nu kör vi på mot delmål två"!!!!

Utrensning..

Go morron därute!!


Idag är det strålande SOL ute och jag har så mycke att ta tag i så jag vet inte riktigt vart jag ska börja för att komma någon vart??

Leia´s garderob och leksaker behöver verkligen rensas över sånt som ska sparas, bortskänkas eller läggas ut på tradera, men bara jag öppnar dörren in dit så drar jag en suck,, det ser för hemskt ut därinne just nu..

Min och Jarkko´s garderober behöver även dom rensas och städas ur, min är ju lätt det finns ju inte så mycket där i;-) Men Jarkko´s garderober är värre, det har gått så långt så när jag viker ren tvätt så orkar jag inte längre vika och hänga in där, det hamnar ju ändå i en hög så nu lägger jag bara in kläderna så får han stå där och svära över att han inte hittar något:-)

Källaren är även den ett projekt, vaddå skrot?? Sanningen är ju den att för att jag ska få ordning på dom få skåp vi har i lägenheten så måste jag först få ordning i källaren så att det öppnas upp någon plats för allt som finns att sparas..

Så fort Jarkko tagit ur sommardäcken så ska jag ta och rensa ur där, men just nu vågar jag inte ens öppna dörren därnere utan att sängbord och speglar ska rasa ut på mig:-)

Inser nu att källaren ska va projekt ett den här helgen, men just nu så vill jag bara komma ut i solen så jag tror vi tar det här utrensningsprojektet senare idag/ikväll, man måste ju ta vara på den underbara våren i har hos oss och kanske jag tar mig ett snabbt pass på gymmet om tiden räcker idag..

Vad händer hos er då??

Premiär..

Idag då vi for till Maxi så inhandlades en ny elgrill då vår gamla kasserades efter att ha stått ute hela vintern så nu har vi en ny fräsch grill och såklart så måste den invigas direkt:-)

Jarkko håller just nu på med att grilla lite kött och majskolvar så här hemma blir det en mysig sen middagskväll nu då Leia sover sött:-)




Så nu överger vi Indiskt för ett tag framåt och kör på grillat istället:-)
Passar ypperligt till min LCHF diet:-)


 




Vad händer hos er då??

Uselt uppdaterat.

Go morron på er. Har varit usel på att uppdatera härinne på sistone, men har inte riktigt landat efter påsken än. Bättring lovas dock:-) är nu på väg till jobbet för att arbeta sista dan för denna vecka, ska bli skönt med helg igen. Ha en skön dag!

God morgon.

Onsdag och vi är halvvägs in i veckan, visst är det underbart med 4 dagars veckor? Solen lyser så idag blir det nog en underbar dag på jobbet. Blir gymmet ikväll efter 1 veckas vila, ska bli skönt men blir säkert jobbigt också;-) vad händer hos er då?

Vår lilla road trip..

Påbörjades till Ludvika där vi skulle spendera natten mot långfredagen då Jarkko skulle gadda sig hos broder sim, blev dock en kort visit då vi på långfredagens morgon fortsatte vår färd mot S-vall och far min..

Resan gick bra och väl uppe i S-vall möttes vi av dimma,inge höjdarväder precis, men vi hade det mysigt och åt en massa gott hela helgen, det jag fick i mig under denna helg har jag inte fått i mig typ på en vecka i vanliga fall, men nu är det stopp och dags för nya tag för att nå mitt mål innan sommaren:-)

Leia trivdes som vanligt då hon får all uppmärksamhet och jag och Jarkko har verkligen haft avlastning under denna helg, vi kom tom ut på en liten lunchdate tillsammans.. Blev något så lyxigt som ett cheesemål på Big boy:-)

Helgen fick dock ett tragiskt avslut då vi på påskdagen fick reda på att en av Jarkko´s bättre vänner tragiskt gått bort:-(

Men på det stora hela så har vi haft en avslappnande helg med en hel del bilåkning genom Sverige, Leia har dock haft stort tålamod förutom några mindre sammanbrott i bilen, men det är sådant man får ta helt enkelt..

Så nu har jag fått min lilla norrlandsdos så jag står mig till sommaren, för längre än en vecka klarar jag inte att va däruppe:-)


Tröttast!

Go morron! Så var man tillbaka i vardagen och jag kan säga att det verkligen tog emot att kliva upp imorse. Leia var även hon en tröttmössa efter vår långa resa hem igår. Jarkko han tog en extradag ledigt så han ligger hemma och sover han lyckosten. Nu jobb så ni får ha en skön dag.

Pust...

Äntligen har vi landat på hemmaplan efter en resa som tog tre timmar mer än beräknat..

Har varit ute och snurrat en hel del på storhelger men aldrig varit med om maken till köer längs E4..Vid Tönnebro bestämde vi oss för att ta en lekstund för Leia i hopp om att det skulle ljusna längs vägen, men i toakön så fick jag ganska snabbt klart för mig att det bästa vi kunde göra var att ta vägen via Ockelbo och Sandviken och åka ut igen vid Gävle, så sagt och gjort så fortsatte vår färd genom en massa byar i Hälsingland..

Nu sju timmar senare så är vi hemma och ikväll kommer inge mer om vår lilla road trip längs Dalarna och Norrlandskusten..

Nu Ballar av stål:-)

Har ni haft en skön påsk då??

Nu har vi lämnat storstan.

Just nu passerar vi snart ett soligt enköping för att ta oss vidare till ludvika. Imorrn bär det iväg till s-vall och jag hoppas solen även infinner sig där:-) bloggar just nu från mobilen så det blir endast kortare inlägg här i helgen. Ni får alla ha en skön påsk iallafall för det ska jag ha:-) kram

BVC besöket..

Gick bra som jag trodde, Leia´s underbara bvc sköterska tyckte inte alls vi skulle oroa oss så mycket då det gäller att Leia varit sjuk ofta och lite småhängig på slutet.. Det är som sagt naturligt att ha en trött period med så mycke virus omkring sig.. Angående hennes kostvanor så skulle vi inte heller oroa oss särskilt över då hon som även läkaren sagt till mig tidigare tyckte att om hon nu bara äter frukt och grönsaker några dagar i veckan så får hon ju även i sig vitaminer av det.. Hon har helt enkelt sina ätardagar i veckan och vi ska inte prata så mycket om att hon måste äta utan fortsätta som vi gjort..Ge en tallrik med mat och en tallrik med grönsaker så får hon plocka lite som hon vill efter tycke..

Leia är en pigg och stabil liten dam som växer som hon ska och barn har sina sjuka perioder som sagt, men vi skulle avvakta och se hur det blir nu under våren då bassiluskerna förhoppningsvis börjar avta och är vi fortfarande lite småorolig efter en månad så kunde vi kontakta läkaren för ett sockerprov och se om det ger något svar.. Så vi avaktar helt enkelt..

Hon är väl som mor sin då hungern biter till, att snabbt få upp blodsockret:-)

Nu sussar hon gott med pappsen och jag ska ta disken och sen packa för vår resa:-)

Mitt Lilla Troll...



Grått och kallt.

Go morron till en rätt grå dag här i sthlm. Idag är det fullt schema med jobb, rutinkontroll och provtagning på Leia hos bvc sen ska det hinnas med att träna, packa och en städning ikväll. Som sagt en dag med full aktivitet hela dagen:-) vad händer hos er då?

Jobb, träning och underbart väder...

Det är vad min vecka hitills bestått av så bloggen har fått lida lite då vi verkligen tagit till vara på värmen på kvällarna, man vill ju inte gå in och Leia älskar ju verkligen att vara ute..

Igår tömde vi balkongen på allt skräp vi lyckats forsla ut dit under vintern, kan inte förstå hur mycket skräp vi samlar på oss?? Så efter träningen invigde jag den med en folköl och njöt av all fågelsång som sjöngs:-) Nu ska det bara shoppas in lite mysiga kuddar, en lykta och en ny grill så kan vår grillsäsong påbörjas:-)

Till påsk drar vi till norr som det ser ut nu så tyvärr så är det inte läge att plocka bort vinterjackan än då snön och kylan ligger kvar där vad jag hört, lite tråkigt att lämna ett varmt STHLM, men mysigt att få bli lite bortskämd därhemma oxå:-)

Ska ni hitta på något skoj i påsk??

Lunchrast i solen:-)

Så jäkla underbart väder det är i sthlm idag:-) sitter och dricker kaffe ute på vår lilla gård på jobbet. Solen steker och jag trivs som handen i handsken:-) detta toppar jag med att sluta tre idag så det kan ju inte bli bättre:-) hur står det till hos er då?

Yesterday..

Ja gårdagen var som sagt fullspäckat så någon tid att sitta vid datorn fanns inte, men mycke annat skoj hann vi med..


Dagen började underbart med lek i parken med Leia innan vi styrde mot Solna och jag fick mina lila naglar förvandlade till nya snyggt turkosa, inser hur mycket jag älskar just den färgen nu:-)

Supertrevliga Magdalena har gjort dessa på Karin´s Nagelhörna:-)


 
 


Så här lättklädd kunde man va ute igår här i Västerhaninge:-)


  


Sen styrde vi mot Bauhaus och Ica maxi där vi hittade ett perfekt Allvädersställ till Leia för 200 kronor, som hittat helt enkelt:-)



Hem för att påbörja fortsättningen på vårt kök och nu har vi fått  upp två hyllor, samt lite hängare i rostfritt så nu är det bara lite till som ska fixas för att vårt kök Äntligen kanske är färdigt:-) Inser dock att jag måste inhandla en snygg och matchande servis för att det ska bli fulländat men det får komma sist helt enkelt..

Grymt mycket bättre blev det nu då hyllorna kom på plats då det ger ett mer helhetsintryck på den väggen istället för bara en svart kaklad vägg, kanske lägger in en bild på hur det börjar ta form senare ikväll:-)

Idag så är det Lekslottet som står först på schemat, vädret är ju inte lika underbart idag som igår, så vi gör ett besök där då vi ändå ska mot Tullinge:-)

Vad hittar ni på då?? 

Mammalyx..

Idag ska jag få lite egentid i form av mammalyx:-)

Jag ska åka över till Solna och få mina naglar fixade hos Karin´s Nagelhörna och det behövs verkligen:-) Var ju tre veckor sen jag var där så nog har det växt ut lite om man säger så;-)

Har dock inte bestämt om jag kör på någon glittrigt även denna gång eller bara klassiskt, vi får se var det blir. Snyggt kommer det bli hursomhaver..

Sen ikväll så blir det ÄNTLIGEN dags för vårt kök att börja ta form efter en lång paus i vårt renoveringprojekt.. Blir lite hyllor och hängare som ska upp på stora väggen och sen, ja sen är det bara lilla väggen vid kylen som ska ha två hyllor och så dom förbaskade listorna som det verkligen är pinsamt att vi inte fått dit än:-)

Blir nog lila tema för att få in lite färg i vårt svart/vita kök denna vår/sommar:-)

Skoj ska det bli då allt står klart:-)

Vad ska ni göra en sån här underbar dag??

Jag är med och tävlar...

Om ett par riktigt coola soglasögon, och det är ju något man aldrig kan få för många av:-) Har redan suttit sönder ett par denna korta vår som varit så nog behövs det några styckna i min samling..

Kika in här om ni vill tävla ni med:-)

Lycka Till!!!


Kvällsträning..

Ikväll tog jag mig till gymmet efter en veckas uppehåll och gud vad skönt det var..Ska våga mig på en vägning imorrn, men har inga större förhoppningar på något roligt resultat:-( Har ju frossat i lite onyttigt under min hängperiod och det lär väl synas tyvärr..

Bara att ta nya tag och efter påsk kanske jag drar igång med ren kur igen några veckor till jag kommer till delmål 2 och har sen bara 5 kg kvar till min trivselvikt.. Från delmål 2 till trivselvikten har jag inte så bråttom med men innan sommaren är här vill jag nog va framme iaf:-)

Blev hela 710 kalorier jag förbrännde ikväll på lite mer än en timme och det är jag grymt nöjd med:-)

En skön avslutning på ännu en underbar dag i vårsolen:-)

Har ni haft en skön dag då??

Fågelkvitter så underbart att höra:-)

Go morron! Imorse då jag öppnade upp fönstret så var det helt underbart att höra fåglarna kvittra ut sin skönsång:-). Man blir så glad i kroppen just nu av att våren verkligen verkar va här nu, men visst väntar jag ett bakslag, men fram till dess så njuter jag:-) ha en bra dag.

Jag är med och tävlar..

Om dessa ursnygga naglar hos Karin´s nagelhörna:-)

Har ju redan vunnit en gång, men man kan ju alltid försöka igen och samtidigt tipsar jag er som bor i STHLM att delta, trevliga tjejer som VERKLIGEN kan sitt jobb..

Så gör ett besök inne på Nagelbloggen, en skön blogg helt enkelt:-)

Lycka Till!!



Leia´s Hojpremiär..

Igår efter jag hämtat Leia gick vi hem och tog ut cykeln för en första premiärtur ute på bar mark, den har ju stått och väntat i ett år då den var på tok för hög för Leia´s korta ben förra sommaren:-) Men igår fick hon så äntligen ta ut den och i hela två timmar var vi ute och njöt av en helt underbar eftermiddag:-)

 Åhej och hå!!



Det går inte fort men framåt dock:-)



Också ett vårtecken från rabatten.


En underbar dag..

Man kan ju inte annat ha då våren och värmen verkligen gjort oss sällskap idag, trots pollenbesvär så njuter jag av denna årstid:-)

Är så förbaskat underbart med mitt jobb under såna här dagar då man verkligen kan få ta tillvara på solen, vi har varit ute i stort sett hela dagen förutom en 2 timmars paus då vi hade lunch och vila inomhus, men fickk jag bestämma så skulle vi nu börja ta med oss matsäck och ta oss till Judarskogen och njuta av vädret en hel dag, men det får väl kanske bli då det är lite torrare ute i skogen.

Annars har jag mått helt OK idag, blev rekommenderad några tabletter på apoteket igår och dom verkar faktiskt hjälpa, ska nog komplettera dom med en nässpray så ska denna våren gå att njuta av ännu mer..

Nä usch vad jag blir sugen på att shoppa lite nytt till garderoben nu, men först 5 kg till ska bort, måste ta tag i träningen nu då det varit vila nästan en vecka nu.. Fy på mig!!

Hur har eran dag varit då??



Nu är det väl vår?

Go morron till ännu en till underbar vårdag:-) idag har jag tom övergett vinterjackan för min älskade skinnjacka och inte fryser jag heller:-) nä nu går vi mot bättre tider och ingen är gladare än mig för det:-) vinter är mysigt en månad runt jul, sen får det gärna va vår och sommar:-) nu blir det jobb. Ha en skön dag.

RSS 2.0