mmmm Marabou...


                                                               mmmMarabou <3


Som sagt så är jag ju en Buzzador som går ut på att testa olika saker såsom mat, hygienartiklar, blöjor mm . Ja du kan få testa det mesta och just nu så har jag fått äran (el, jag betalade ju en del såklart) att få hem en alldeles egen Tassimo som jag bara ÄLSKAR!!!..

Leia älskar även den då den ger henne en underbart god och varm choklad i marabousmak så även för dom små är Tassimo en älskvärd liten sak..

Visst dyrt kaffe blir det ju i längden, men då jag oftast bara tar 1-2 koppar hemma numera så är det inga jättesummor och den hederliga bryggaren finns ju fortfarande kvar härhemma :-)

Men smakbedömning av Marabou choklad av Leia 4 år ger en klar FEMMA så nu fortsätter vi kaffebedömningarna för oss vuxna :-)

Är du inte Buzzador än, men sugen på att bli?? Klicka in er i länken nedan och anmäl er redan idag..

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=lindatik

STHLM är underbart <3

Ja nog för att jag skulle lätt flytta *hem* till sundsvall om jobbmöjligheter mm fanns, men så fort jag tar gröna linjen mot Söder så inser jag varför jag bor här och hur vackert stockholm är...Visst jag är inte ute så ofta längre och tar del av vad staden har att erbjuda, men när jag väl gör det så ÄLSKAR jag den..

Jag ser ju även hur mycket möjligheter som den kan ge mina barn då dom växer upp i form av utbildning, jobb mm..Ngt som inte s-vall kan ge i samma utsträckning.. Visst boende kommer alltid vara en pain in the ass att hitta i denna stad men mammsen är klok och ska börja bospara åt dom små samt så har dom sina sparkonton så jag har en plan för att få ut dom i livet och inte blir en hemmaboende 25 åring i storstan ;-)

Åter till det vackra..

Igår var det femkamp med jobbet på grönan och då jag stod där på djurgårdsfärjan så insåg jag vilken stad det är..I Looove it!!! Sen var det så underbart mysigt med den underbara värmen och att bara strosa på grönan bland barnfamiljer och ungdomar..Insåg att jag måste bli bättre på att ta del av grönan med familjen och efter s-vall blir det en tur dit med iaf Leia...Hon vart lite sur då hon fick reda på vart jag var ;-)

femkampen var grymt skoj, även fast jag sög på dom flesta grenarna och vi torskade med 2 poäng, men en helt underbar kväll med kollegorna och jag ser fram emot hösten men först sommarlov...

Nu ska det roddas iordning härhemma för att ta oss ner till ÖF för lite pyssel och sen blir det plaskis i blackans parklek och ikväll body pump..Måste pumpa bort den där ölen jag tog igår ;-) var annars duktig och tog enbart 2 glas vin och en ceasarsallad utan krutonger ;-)

Ha en underbart härlig sommardag :-)


Njuter i blackans parklek o plaskis av vär...

2011-06-28_12_00 (MMS)

Njuter i blackans parklek o plaskis av värmen medans Dudde sover o Leia plaskar med en kompis..lifes good:-)


Första semesterdagen..

För Leia och solen gör oss sällskap på en klarblå himmel..hur bra är inte det??

Först måste vi tyvärr göra såna tråkiga saker som att städa och tvätta lite, men sen blir det bad någonstans, kanske bara plaskis idag men vi får se..Leia vill ju oxå till ÖF och göra klar sitt pyssel, men känns ju sådär att stänga in sig då värmen är här :-) Vi får se om vi kikar in där sen..

Midsommar passerades ju i helgen oxå och vi var nere i Hälleforsnäs och hade en lugn och trevlig kväll med barnens farmor och man, samt kusiner och fastrar med en massa god mat och då kommer vi ju osökt in på allt jag stoppat i mig i helgen ;-)

Jaja nu är det såhär jag ÄLSKAR LCHF och kommer fortsätta leva med den, men jag kommer oxå alltid göra något avstamp runt storhelger el, liknande och även nu under semestern kommer en färskpotatis hit el, dit att hamna i min mun...I helgen blev det både färskpotatis, tårta, chips, mc donalds då det tyvärr är det enda som finns längs vägarna och visst hade jag kunnt käka kycklingvingarna där, men då jag var så hungrig så bidde det ett mål..smakade hursomhaver inte så gott då småcheesarna alltid kommer va number one där !!!

Nog om det nu..blir ju tyvärr inte så mycket passträning nu på ett tag heller men idag, onsdag och söndag har jag pass och sen blir det gymmet i sundsvall..Ska även försöka mig på morgonprommisar nu då Dudde ändå väcker mig och då kan jag dra en runda innan mannen åker till jobbet..Jag kommer ligga i med träning och motion även fast vi åker bort och därav att jag känner att jag kan då och då unna mig lite kolhydrater utan att det går överstyr..räknar väl med att semestern hur som helst kommer ge mig ett plus efter sista vägningen som alltid ;-)

Nu frulle och plock härhemma så vi kommer ut någon gång idag ..

Ha en skön dag...

Lite efter kanske...


                                                       Min första check som damp ner i brevlådan ;-)


Men tänkte iaf rekommendera
er därute om gratisbio och hur lätt det är att samla poäng bara med lite klick här och där och sen dimper det ner härliga checkar i brevlådan som man kan shoppa upp :-)

Är ni fortfarande inte med så klicka in er på bilden härnere så kommer ni dit och sen är det bara att börja värva och klicka ihop era poäng.. Bra tidsfördriv då man inte har ngt att göra helt enkelt :-)


Från ett lite knyte till en vandrade mini människa..



Idag är sista dagen jag och Dudde får njuta av ensamheten och min föräldraledighet tar slut och semestern tar form istället..Passande nog så öser regnet ner så just nu sover han gott och mammsen har fått städa lite..

Året som föräldraledig har varit kantat med allt från lycka till depressioner och jag tackar BVC som hjälpte mig i kontakt med min psykolog som jag gick hos i höst..Det bästa jag ändå jag gjort under denna tid var att ta en paus och hoppa in i jobb några månader, fick mig att längta och verkligen njuta av våra sista månader tillsammans..

Visst känns det sorgligt att veta att jag aldrig mer kommer va föräldraledig på det här sättet igen, men jag känner mig klar med barn nu..Nu vill jag njuta av deras utveckling och uppväxt till starka individer som vet vad dom vill med sitt liv då dom väl står vid vägskälet...

Dudde förgyller våra dagar mest med sitt glada humör, visst har han sina stunder då inget är på topp, men oftast är han glad och numera ttraskar han runt härhemma om han inte tar chansen att klättra på allt ;-) Visst är han fortfarande lite bekväm av sig och tar den snabbaste vägen genom att krypa då han har bråttom till något och hans gåstil är väl inte hundra procentig, men till förskolestarten så sitter det i benmärgen och han kommer nog inte låta pedagogerna ha en lugn stund vare sig inne el, ute...

Mitt lilla hjärta växer dag för dag och trots att det bara är ett år sen så har jag så svårt att minnas att han varit så liten som han vart..( även om han var rätt stor då han föddes med sina 4050 gram)...

Snart står dom båda med sina väskor och är beredd att lämna boet... 

44 veckor med LCHF..på mållinjen :-/..

Så var vi framme på den sista vägningen för utmaningen och jag ska erkänna att det känns bittert att stryka på mållinjen samtidigt som jag är supernöjd över veckans vägning och håller detta stim i minus ner även till nästa vägning så är jag på 60 kg innan semestern ;-) 

Har ju vägning nästa fredag oxå sen är det uppehåll några veckor på vägningen då jag inte tänker släpa med mig vågen runt halva sverige och lite semester från den behöver man..Kommer ju ändå hålla igång så gott det går under dessa veckor både med träning och kost...

Idag stannade vågen på 61,1 kg dvs - 1,2 kg denna vecka så under 2 veckor har jag nu tappat 2½ kg :-) Happy!!!

1 kg från - 20 kg sen 3 januari känns inte så illa pinkat, även om jag hatar att inte klara mina målsättningar, men nä fasen jag är grym och JD är grym som startade upp denna utmaning, tror säkert jag hade klarat detta ändå, men visst känner man sig mer peppad att ha en bra vecka då man följer andra som kämpar på mot samma mål..Nu är det bara jag själv igen och mina mål och jag känner mig mer peppad än nånsin och jag har ett STORT mål nu framför mig i höst så att jag kommer väga 55 kg (kan sträcka mig till 58 om det är i muskelmassa ;.-) är bara så..

Jag har ju ingen annan än mig själv i slutändan att skylla på då jag hade klarat detta lätt om inte mina avstamp varit lite väl många kanske under vissa helger...

Hösten kommer präglas av att få denna kropp fast och muskulös!!!!

Efter 44 veckor med LCHF har jag då tappat..


-1,1 kg (33,8 kg)

-0cm ( 61 cm mage/buk)

-0cm ( 45 cm stuss)

-1cm ( 38 cm lår )



I mina utmaningar ligger jag nu på - 19 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-19 kg.. Snubblande nära, men nu är den över..


Jag har gjort vad jag kan nu..

Har nog haft min bästa vecka nu då det kommer till träning, promenader och kost så det ska bli enormt spännande att ställa sig på vågen imorrn för slutresultat på utmaningen..

Lite ångest präglar oxå då jag oftast efter en bra vecka på vågen följs upp av en mindre smickrande, men jag håller hoppet uppe till imorrn bitt runt sisådär kl: 6 på morgonkvisten...Några 2,3 kg som krävs för att nå dom magiska 20 kg tror jag defenetivt inte på men om jag håller i såhär även nästa vecka så kan jag fasen stryka på 60 strecket lagom till semestern drar igång på riktigt,, ja vem vet kanske tom under???

Idag var det ett riktigt grymt zumbapass måndags likaså och söndagen var ett pass body pump..Lägg till minst en timmes promenad varje dag oftast 2 timmar sen lördags så är fasen veckan grym och då är veckan inte fullgången då vägningen sker en dag tidigare pga midsommar..

Nä nu softa i soffan och har ni några tips på roliga gruppklasser förutom zumba och body pump så tipsa mig..absolut inte aerobics och step då jag avskyr det men gärna pass där man känner musklerna jobba stenhårt :-)



Så mycket känslor...



i denna underbara lilla tjej finns det numera <3


Kan inte begripa att hon snart blir fem år och våra dagar kantas med en massa trots och bråk numera, men även känslomässiga diskussioner om saker och ting som man inte tror ska finnas i en 4 årings tankar än..

Just nu är det mycket om hennes bästis som hon dagligen leker med och som råkade vara ledig några dagar förra veckan och det var mycket gråt då man hämtat hem henne just för att bästisen var borta och om hur mycket hon saknade henne, lilla hjärtat mitt..Känns verkligen i hjärtat då hon blir så ledsen pga en kompis frånvaro..vet ju att det bara är början för alla känsloberg som kommer att komma iom skolstart nya kompisar mm.. Gud förbjude den dagen ngn varit dum mot henne...

hon driver mig dagligen till vansinne men gud vad jag älskar denna lilla tjej som är så klok i sina tankar då hon sätter den sidan till och jag ser fram emot att få spendera vår sista långa semester tillsammans med henne from måndag, även om jag ofta tänker hur jag ska orka dom stunder som hon är en riktig pina och bara bråkar, men som sagt veckan som kommer ska vi spendera dagarna i ett förhoppningsvis soligt stockholm och på fredag startar vår riktiga semester med en tripp till Åland för ett dygn och sen drar vi norrut innan vi avslutar vår semester på hemmaplan..

Vi ska njuta av dom här 6 veckorna tillsammans innan vardagen tar över igen..

BFF....Igår kom så äntligen mitt paket frå...

2011-06-22_06_48 (MMS)

BFF....Igår kom så äntligen mitt paket från buzzador och imorse blev det att få njuta av första koppen från min nya bäste vän Tassimo :-) Blev en vanlig orginal kopp Gevalia idag och det smakade ljuvligt.. Lite mer om Tassimon får ni i ett senare inlägg. Nu röjer vi på ÖF jag och Dudde..


Barbeque


                                          Serverade kycklingen med mannens Tzatziki och färsk sparris ...


Så har vi då testat den första smaken av Knorr Bag of taste och det bidde Barbeque då vi har flest påsar av den, ska ju buzza bort några oxå, men kommer absolut testa denna med lite annat än kyckling i påsen, vad kan gå snett liksom??

Vad tyckte vi då??

Lättheten att bara tjoffa i kycklingdelarna i stekpåsen och i med kryddorna och skaka om är ett STORT plus, och kycklingdelarna blev riktigt möra av att tillagas i stekpåse så stekpåsar kommer jag absolut köpa hem hädanefter..

Smaken var lite rökig som det ska vara då det är barbeque, men väldigt mild så detta passade hela familjen då våra barn älskar kryddor..Leia pratade om denna mat även imorse om att den var sååå god <3

Fick jag önska ngt så skulle det väl varit lite mer smak, men som sagt en bra sammansättning för att kunna erbjuda hela familjen stora som små...

På det stora hela så får den av mig och Jarkko 4 av 5 och av Leia och Dudde 5 av 5 ;-)

Nästa smaktest blir nog Paprika...

Sista dagarna...


                                                       Kanan i sommarvärmen som försvann??


Idag går jag och Dudde in i våra sista 4 dagar
tillsammans sen kommer Leia och joinar oss med ett 6 veckors långt sommarlov, är ju sista gången hon kan få ett så långt så lika bra att passa på då vi kan vara hemma hela sommaren typ..

2 av veckorna kommer Jarkko dock jobba, men annars så är vi hela familjen och våra semesterplaner börjar nu ta form..En liten miniresa till Åland i ett dygn, mest för sambons skull då han tjatar om sina jäkla finska piroger så han ser fram emot det , jag ser mest frukostbuffén på hotellet framför mig ;-)

Haha 2000 spänn för lite piroger och frulle, men är det semester så är det ;-)

Sen drar vi upp till sundsvall och gatufestveckan, kommer inte gå på själva festen men dagtid blir det karuseller mm för hela familjen sen mys hos pappsen en vecka och jag och Jarkko kanske kan få lite barnvakt på kvällarna för biobesök mm..Lyx för oss ;-) Himlabadet står på listan sen en massa bad såklart om vädret tillåter..Andra veckan i sundsvall drar vi ut till löta och en stuga som vi hyrt intill havsstranden med bastu så det ska bli riktigt mysigt att få prova på en helyllesvensk semester, vi var ju inne på en resa till varmare breddgrader, men det bidde stugan istället :-) Sen har ju vi några veckor hemma i stockholm som sagt och grönan ska ju besökas för mig och Leia iaf sen tänkte jag utmana mig och dra in kidsen till några museum nu då Jarkko jobbar, men förhoppningsvis blir det sommarvärme igen så vi kan typ bara dra till Kanan och spendera dagarna där, enkelt och nära:-)

Idag ska vi njuta av ÖF och tvättstugan, ska väl ta en vända på golven oxå då Dudde slaggar sen ikväll blir det zumba för mammsen ....

Nu kaffeboost...

Stadium...

Insåg idag att jag verkligen är i behov av nya träningsbyxor då jag var iväg och körde body pump som trots min söndertrasade kropp och hjärna efter morgonens bravader med Dudde gick över förväntan, jag bara ÄLSKAR body pump <3

Skitsamma det var inte om det jag skulle skriva om utan att då jag kikade in till Katta så hittade jag även en tävling som jag missat hos henne och som går ut imorgon på 250 riksdaler på Stadium..Hur bra är inte det??

Så här kommer en länk till tävlingen ifall ni som mig är i behov av nya kläder :-)

Klicka på bilden så hittar ni rätt ;-)



????

Just nu undrar jag vad som händer med Dudde och hans sömn, rutinerna håller på och knasa sönder och jag måste nog laborera om lite för att jag själv ska få lite välbehövlig sömn,, problemet är ju att oavsett hur länge jag håller han vaken på kvällen så vaknar han rätt tidigt ändå..I bästa fall kan jag få han att sova till närmare sju, men aldrig efter...men oftast så är det mellan 5-6 vi får kliva upp härhemma...gääsp!!!

Sju skulle jag helt enkelt klara av om det var varje dag det gällde och att han går och lägger sig inom sina tidsramar, har ju en trotsig snart 5 åring som vi har nattproblem med då hon inte kan förstå att trots det är ljust ute så ska hon lägga sig?? sen att barnen ute i parken gör sig hörda till framåt nio gör inte den saken bättre så där har vi ännu ett problem, men hon sover desto längre oftast på morgonen så efter nästa vecka då ett 6 veckors sommarlov tar vid för henne så får hon vara uppe lite längre innan jag börjar tjata om nattning ;-) Men lite egentid på kvällen vill man ju ha och inte spendera den med att natta barn hela kvällarna som det nu ser ut ;-)

Idag vaknade Dudde HALV FYRA!!!! inte ens folket ute på krogen är på hemgång vid den tiden och då tycker Dudde det är en bra ide att kliva upp??? I en halvtimme försökte jag verkligen att natta om han, men han var piggelin och bara att ge upp..Vi klev upp och lite efter fem slumrade vi till en stund i soffan, men jag kan ju säga att jag är rätt mör i skallen just nu..

Har iaf hunnit med lite shopping på HM online och sitter just nu i funderingar på att shoppa hem 2 par skor oxå till mig och Leia, finns ju inga kläder tyvärr till Dylan vare sig på REAN el, på ordinarie tycker jag,...Så jag vete tusan om han ska få klara sig på sin lilla garderob som han har nu i sommar, kommer ju ändå mest knata runt i shorts och badkläder om nu vädret vill sig väl och en ny garderob till hösten är ju obligatorisk för honom både storleksmässigt och inför förskolestarten..

Ilandsproblem på hög nivå och nu blir det att försöka göra någon nytta härhemma denna gråa söndag...


Knorr bag of taste..




så var det dags att ta del av lite buzzning igen och denna gång står knorr bag of taste för det...


Ikväll ska vi testa detta och jag vet inte riktigt än vilken smak det blir men en recension kommer om hur det smakade, är ju väldigt simpelt att tillaga detta då du bara lägger i kycklingen med kryddblandningen i stekpåsen och in i ugnen så sköter det sig självt med förhoppningsvis ett gott resultat ;-) Enkelt är ju min melodi så detta passar ju mig galant och att det sen bara innehåller 3,5 gram kolisar per 100 gram gör ju det ännu mer värt, ja om du nu inte är råstrikt och vill göra dina egna blandningar själv, ngn gång får man unna sig lite enkelhet ;-)

jaja spännande att smaka och vill ni oxå bli en buzzador följ länken här https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=lindatik ...

väntar på ännu en sak att buzza och som jag vet jag kommer älska och vad det är får ni se då paketet kommit ;-)

Lite om Bag of taste då..

Vardagen kan vara stressig med en hel del problemlösning- tex vad familjen ska äta till middag..För att göra det svåra lite lättare lanserar nu Knorr Bag of taste. Med kryddmixarna Barbeque, Paprika samt Lemon 6 Herb får du en varierad och snabblagad middag med minimal ansträngning..

Knorr bag of taste innehåller bara dom bästa ingredienserna. Det betyder att alla grönsaker och kryddörter odlas i solen och skördas när dom är som allra bäst..

Smakerna..

Barbeque:
Denna är alternativet för dig som vill ha en lite rökig och saftig smak på din kyckling- som om den kom direkt från grillen..

Paprika:
Om du älskar en saftig och kryddig kyckling så ger Knorr bag of taste Paprika rätten en extra dimension. Kryddmixen är lämplig för barnfamiljer eftersom den har en mild paprikasmak..

Lemon & Herb:
Om du vill ha en frisk smak och lite sting på din kyckling så är Knorr bag of taste lemon och herb rätt val för dig. Med den här kryddmixen går det bra att blanda och tillaga grönsaker tillsammans med kycklingen i stekpåsen.






43 veckor med LCHF... It´s going down ,-)

Efter förra veckans miserabla vägning med 400 gram upp som jag vet är vätskan man drar på sig iom att man käkar/dricker kolhydrater igen så kändes dagens vägning som sänt från ovan :-) Tjuvtittade ju redan i måndags och redan då hade dom där 400 grammen plus 300 till försvunnit så hoppet fanns, men iom att mensen joinar mig nu så kunde mna ju inte va riktigt 100..Även om jag alltid gått ner trots mensvecka..

Skitsamma..Vågen visade återigen nedåt och det med råge..-1,6 kg och nu är jag under 63..nämligen 62,3 kg står jag och dras med nu..bara 2,3 kg kvar till vart jag vill komma innan semestern drar igång och vägningen tar paus, 2.1 kg till utmaningen är i hamn vilket ska ske till nästa torsdag så det tror jag inte jag kommer lyckats med även om det inte är omöjligt med hårt jobb..Men slutligen B A R A 7,3 kg till mina underbara 55 kg och mitt slutliga mål för denna kamp mot kilona ,-)

Nu räknar jag med att dra på mig ngt extrakilo under semestern som dom flesta gör men ska verkligen försöka undvika större katastrofer iom att det blir mycket grillat och första veckan i s-vall kör vi hårdträning på gymmet innan vi drar ut till stugan och lever lantliv :-)

Men skönt som fan att vara på banan igen :-)

Efter 43 veckor med LCHF har jag då tappat.. 


-1,6 kg (32,7 kg)

-1cm ( 61 cm mage/buk)

-0cm ( 45 cm stuss)

-0cm ( 37 cm lår )



I mina utmaningar ligger jag nu på - 17,9 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-17,9 kg

Tacopaj a la LCHF ska nu avnjutas härhemma...

2011-06-16_17_13 (MMS)

Tacopaj a la LCHF ska nu avnjutas härhemma vilket jag verkligen kab rekommendera till er Lchfare :-) fortfarande lyser modemet med sin frånvaro så recept länkas in då datorn lever igen. Blir korta små inlägg så länge via mobilen. Ha en skön kväll.. Uppdatering!! Pajskal 4 ägg 1 dl vispgrädde 2 msk smör Fyllning 400 g köttfärs 1 st vitlöksklyfta 2 msk tomatpuré 2 msk hemmagjord tacokrydda (är du inte så petig så kan man ta köpe oxå ;-) ½-1 dl vatten 5-6 st coctailtomater i halvor 1 röd lök i ringar 2 dl riven ost - 1 dl vispgrädde 1 dl créme fraiche Smält smöret i formen i ugnen. Vispa sedan samman ägg och grädde och häll det i formen för att gräddas i 225 grader tills du tycker den fått den färg du vill ha. Låt den sen kallna och medans gör du fyllningen.. Stek köttfärs, vitlök och kryddor. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt det koka in. Blanda den rivna osten med grädde och CF. Bre ut färsröran på pajskalet och lägg ut halverade coctailtomater och lökringarna i en cirkel el, hur du nu vill ha det ;-) kladda ut oströran över hela formen och grädda pajen ca 15-20 minuter tills osten smält och pajen har en gyllenbrun fin färg.. Servera med valfria tillbehör :-)


Billiga är dessa två som tycker mammsen sk...

1308202940151 (MMS)

Billiga är dessa två som tycker mammsen ska kliva upp kvart över fem!!!! Är så jäkla less nu då Dudde strular rejält på nattningarna nu och jag vete sjutton om det är ngn form av nattskräck??? Så fort man lämnar honom så skriker han men sitter man bredvid så slutar det ofta med att han börjar prata och det funkar ju inte så just nu så är det ngn forma av 5 min som gäller här. Lugna lämna o tbax ett ex antal gånger och härom kvällen så höll vi på till tolv!! El, jag tröttnade och tog upp han för att helt enkelt kunna natta Leia då klockan även för henne var på tok för mycket så han fick sitta i soffan tills han somnade och jag hoppas innerligt detta går över o våra nattningar blir som dom en gång var.. Mammsen är helt enkelt för trött nu:-(


Mot odenplan och påhälsning hos kidsen på ...

2011-06-14_09_15 (MMS)

Mot odenplan och påhälsning hos kidsen på jobbet:-) några av dom börjar ju skolan efter sommaren och jag missade ju tyvärr sommarfesten förra veckan. Så idag hänger vi i stan jag och Dudde ;-)


Frulle...Sen pluset på vågen visade sig så...

2011-06-13_08_09 (MMS)

Frulle...Sen pluset på vågen visade sig så har jag varit duktig och inte stoppat i mig nå skit, el igentligen så har jag varit strikt seb förra måndagen men att det helt enkelt var för mycket av det goda innan som kostade på mig en hel del vätska. Dagens frulle består av 2 skivor kalkon med lite keso och gurka sen kaffe med grädde. Tjuvkikade på vågen idag och det ser lite positivt ut iaf inför fredagens vägning:-)


stendöd

Usch vad det suger att vara datalös även om luren funkar som en dator så är det ju inte desamma. Modemet dog troligtvis igår så nu skulle jag få ett nytt och som tydligen är bättre än det vi har gratis då vårat är så gammalt och dom haft en hel del strul med dom på sistone så 800 sparade kronor där satt fint:-) Men just nu känns det som atr jag har just tusen grejer som måste fixas med just datorn som hjälpmedel, varför är det alltid så??? Stugan ska betalas, simskolan ska anmälas in, kryssningar ska bokas mm.. Jaja vi börjar dagen iaf med häng på ÖF sen den dagliga prommisen innan tvättstugan tar fart och eftermiddagen ska ska spenderas i blackans parklek med kidsen och sen zumba för morsan:-) Välkommen måndag och vardagen ;-)

42 veckor med LCHF.. Skit skit skit....

Jag hade det inte alls på känn, trots förra helgens njutning av utekväll, pizzakväll och slutligen söndagshäng med lite kolhydrater innan jag tog mig i kragen på måndagen för att reda ut detta och in i LCHF bubblan igen..

Jag hade inte väntat mig några större siffror nedåt inte alls men 400 gram UPP?? vad fan händer liksom???

Visst är inne i dagarna innan mens så det kan spela in lite men inte så mycket, värmen gör sitt med en jäkla massa vattendríckande, men det svettas jag ju ut direkt..Men 400 jävla fucking gram!!!!

Jag är spyless på mig själv och min usla karaktär förra helgen och min avsaknad av träning även denna vecka..Men nu jävlar är det skärpning för sista gången...

Jag har på mig till den 1 juli att klara mitt nästa delmål på 60 kg..att klara JD´s utmaning ser jag inte som troligt längre, men jäkligt nära kanske jag kan komma??

1 juli drar semestern igång och jag kommer ha en månads uppehåll på vägningen då så jag vill vara framme på 60 då eller vill???  Jag S K A!!!!!!

Det enda positiva är väl att jag fortfarande är under 64 kg, men jäkligt surt och nu kommer menshelvetet och ställer till det ev lite inför nästa vägning, men denna vecka blir det alla pass som är inbokat samt långa promenader VARJE dag..Gick i timmar igår dragandes på en 20 kg´s klump (vagn+barn) Och nu finns det inga undanflykter längre..

Undanflykter är till för dom som aldrig kommer fram till sina mål och jag skjuter snart in bollen ;-)

Efter 42 veckor med LCHF har jag då tappat.. enbart vägning denna gång..


+400 gram (31,1 kg)

-0cm ( 60 cm mage/buk)

-0cm ( 45 cm stuss)

-0cm ( 37 cm lår )



I mina utmaningar ligger jag nu på - 16,3 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-16,3 kg

Time to...Trotsar tröttheten och värmen ik...

2011-06-08_19_45 (MMS)

Time to...Trotsar tröttheten och värmen ikväll..Man blir ju inte smal i tv soffan tyvärr;-)


Sömnfas???


            Inatt låg han under kategorin bortskänkes härhemma, det är tur han är så förbaskat underbar <3

Ja jag vete fan men inatt drev Dudde mig till vansinne iom att han klockan 12 vaknade upp och vägrade somna om förrän klockan 4 imorse!!!!

så fort jag gick från hans säng då jag trodde han slumrat in så började han resa sig upp och gapa...Här kanske många tycker att ja men herregud han vill ju komma upp och sova bredvid er..Men NEJ skulle jag plockat över han till min säng så skulle han bara börja leka vilket han alltid gör i våran säng samt så visade han såna tendenser redan i sin säng..Han ville helt enkelt upp och leka nattlek, vilket inte alls mammsen var med på..

Så en 4 timmars kamp om att få ungen att somna, ja iaf ligga still och tyst medans mamma ligger i sin säng har förts härhemma inatt och idag känns det i skallen...

för tro inte han gav mig direkt någon sovmorgon idag!! Nope strax efter sex stod han upp och gormade i sängen om att han skulle upp och nu är det fullt ös och mellan varven försöker jag sippa i mig så mycket kaffe jag kan...

Idag blir det inte många knop härhemma och det blir väl en tur till ÖF efter Leia lämnats in för att spana in korten som vi knäppte och Dudde får leka av sig lite inför dagsvilan, för idag ska nog mammsen joina honom i siestan..

Hoppas nu att detta inte blir ngt ihållande i form av ngn förbannad fas??, för jag behöver den lilla sömn jag redan nu får iom Dudde´s tidiga mornar härhemma...

Nu ännu mer kaffe och frulle... 

Njutningshelg..



                                                        Nationaldagsfirande på Kananbadet...


Denna helg har verkligen avnjutits av värme, bad och en jäkla massa kolisar så nu jäklar blir det stenhårt som jag skriver typ varje vecka fram till semestern, men så är det!!!

Fredagen blev det ju utgång och även om tanken med att bara dricka vin fanns så försvann den så fort vi närmat oss söder och drinkmästarn i mig tog fart och det dracks drinkar för resten av kvällen med en massa gottisocker ;-)

lördagen gick väl inte direkt i baksmälletakter, blir ju sällan det, men det slutade iaf med en klassisk bakfyllepizza till middag..Hoho ännu mer kolisar..

söndagen var tänkt att förgyllas med body pump, men nope..blev även en usel dag kostmässigt..

måndagen var dagen då jag tog kontrollen av mitt LCHF liv igen, men ingen träning bidde det då dagen var hot hot hot och vi spenderade den på kananbadet med en massa mys..Kostmässigt så var det en bra dag med sallad till lunch och kalops med kålrot till middag ;-)

Idag ska jag googla en hel del efter en massa smarriga recept då vi nu måste ta till att tömma frysen inför semestern och där härjar en hel del kyckling så smarriga kycklingrecept ska tas fram..Tips tas gärna emot...

Slutsumman av denna helg är att jag verkligen njutit och nu är det back on track som gäller..Hur det än är så är LCHF livsstilen jag vill leva efter men små avtramp kommer jag göra då och då..

Har ni haft en skön långhelg???


41 veckor med LCHF..-31,5 kg


                                                   
                  Moi 63,5 kg ;-)


Efter en riktigt snorig vecka där endast ett pass zumba har lyckats genomföras i träningsväg oh inte en enda promenad har avverkats så var jag väl lite väl optimist i mina tankar att jag skulle stryka under 64 kg´strecket idag, men hoppat fanns ju där iaf och gnagde..

Och som mina positiva tankar har förts över till vågen:-) 

Minus 1.1 kg denna vecka och YES!!! Jag är under 64 kg och kan numera titulera mig som en 63,5 kg´s varelse;-)

Fortsätter det såhär dom 3 kommande veckorna så japp då klarar jag 20 kg till midsommar, men som sagt veckan efter funkar ju oxå, men skulle sitta förbaskat gott att få lämna in - 20 kg till JD dagen innan midsommar :-) Bara 3,3 kg kvar dit...

Men satan i gatan va glad jag är idag och idag blir det party vilket kommer medföra lite kolhydrater här och där både idag och säkert imorgon lite extra, men det tar jag..förhoppningsvis så kan jag ta mig an alla passen som är inbokad i veckan och en massa promenader igen :-)

Efter 41 veckor med LCHF har jag då tappat..


-1,1 kg (31,5 kg)

-0cm ( 60 cm mage/buk)

-0cm ( 45 cm stuss)

-1cm ( 37 cm lår )



I mina utmaningar ligger jag nu på - 16,7 kg sen vägningen måndagen den 3 januari..

Utmaning ett.. Gå ner 6 kg till den 28 februari.. -7,8 kg I MÅL!!!

Utmaning två..Gå ner 20 kg till midsommar..-16,7 kg

Leaving home!!!!

Denna vecka har ju en envis förkylning joinat mig och trots att jag snyter mig ständigt så tar det aldrig slut???? Hur mycket snor kan en människa producera igentligen??? Ja ja efter en tung vecka utan träning så har jag nu inhyst mig i träningsoutfiten och lämnat dårhuset för att införskaffa ny energi av zumban.. Mitt hem är i ständig kaos numera med en trotsig snart femåring och en nyfiken klätterapa som är överallt och ingenstans.. Men det är en annan historia. Nu stressa av innan passet drar igång...

RSS 2.0