Tomten är far till alla barnen.. Ja iaf i ...

1324755826477 (MMS)

Tomten är far till alla barnen.. Ja iaf i vår lilla familj och jag undrar bara hur länge Leia ska gå på detta?? Hur länge tror man på tomten???? Här hemma kör vi inte på klassikern tidningsköp utan kort och gott att pappsen ska hjälpa tomten med att hålla i renarna medans tomten jobbar hos barnen :-) Hursomhaver så gick det vägen i år med och Dudde visste väl inte riktigt alls vad han skulle göra?? Storögt stirrade han tills gråten kom och nu är det ett år kvar till nästa gång och då lär han gillart.. Frågan är ju om Leia köper tomten nästa år eller ej? ??;-)


Hej mitt vinterland.. God Jul mina vänner,...

2011-12-23_14_43 (MMS)

Hej mitt vinterland.. God Jul mina vänner, just nu myser vi i soffan i väntan på grötfrukost och sen blir det till att göra oss anständiga till julfirandet tar vid och ja det är underbart att få en vit jul även i år :-) hälsningar från sundsvall..


Likt en vampyr som törstar efter blod så ä...

1324277034946 (MMS)

Likt en vampyr som törstar efter blod så är mitt begär efter allt som innehåller carbs just nu.. Ju mer jag stoppar i mig, desto mer vill jag ha. Hey sockerberoende!!! Att det dessutom får mig efter stundens hetta må dåligt med ruggiga sockerfall som får mig att sätta tänderna i vad som helst, bara det innehåller kolhydrater och socker får mig ju att inse att jag mår bäst då jag lever efter LCHF.. Nu är det bara några dagar kvar till jul och jag ska försöka hålla mig någorlunda från carbs, och sen blir det att njuta av julmaten som förvisso är bra mat för en LCHF'are om det inte vore för att jag älskar dopp i grytan, jansson,lutfisk med potatis och sås och framförallt en tunnbrödmacka med julskinka på :-) men sen ska jag hitta tbax till mitt liv med LCHF och dom sista kilona ska väck, vilka har blivit fler sen min urspårning,gissar på minst 5 kg upp så runt 10 kg ska jag jobba bort from 2 januari.. Och ATT jag kommer klara det,!!!!


Inspiration till 2012...

det är knappt 2 veckor kvar till det nya året är här och det är bara att blicka tillbaka på denna hösttermin och inse att jag failat totalt i min viktresa...

Så fort jag är inne i ett stim så dyker det upp något som får mig att tappa fokusen på kost och motionen så nu letar jag efter inspiration till en vår med strikt LCHF till målet är nått och har nu knåpat ihop en 2 veckors meny med hjälp av denna underbara sida...

Finns inget som ska få mig att tappa fokus 2012!!! Men först ska jag njuta av en underbar jul med massa god mat ;-)

Vecka 1 ...med start tisdagen den 3 januari.

Tisdag:
Frukost: Äggröra med en kopp kaffe.
Lunch: Tonfiskomelett med keso.
Middag: Thaigryta med kyckling och blomkål.
Mellanmål: Avocado och en kopp the.

Onsdag:
Frukost: Smoothie och en kopp kaffe.
Lunch: Rester från dagen innan..
Middag: Pytt på renskav.
Mellanmål: Oopsies med valfritt pålägg och en kopp the.

Torsdag:
Frukost: Äggröra med en kopp kaffe.
Lunch: Rester från dagen innan.
Middag: Lax med fetaost och en god sallad.
Mellanmål: Oopsies med valfritt pålägg och en kopp the.

Fredag:
Frukost: Scones med valfritt pålägg och en kopp kaffe.
Lunch: Tonfiskomelett på mitt sätt.
Middag: Pizza och cola zero.
Kvällssnacks: Ostbricka.

Lördag:
Frukost: Äggröra med en kopp kaffe.
Lunch: Rester alternativ något kolhydratfattigt som finns tillgängligt.
Middag: Kyckling i form med en god sallad.
Kvällssnacks: Ostbricka.

Söndag:
Frukost: Omelett med en kopp kaffe.
Lunch: Rester från dagen innan.
Middag: Fetaostbiffar med våran tzatziki.
Mellanmål: Oopsies med valfritt pålägg och en kopp the.

Vecka 2:

Måndag:
Frukost: Smoothie och en kopp kaffe.
Lunch: Rester från dagen innan.
Middag: Fiskgratäng med blomkålsmos.
Mellanmål: Avocado och en kopp the.

Tisdag:
Frukost: Äggröra med en kopp kaffe.
Lunch: Rester från dagen innan.
Middag: Kyckling i ugn.
Mellanmål: Smoothie och en kopp kaffe.

Onsdag:
Frukost: Oopsies med valfritt pålägg och en kopp kaffe.
Lunch: Rester från dagen innan.
Middag: Mozzarellabiffar med gräddsås.
Mellanmål: Oopsies med valfritt pålägg och en kopp the.

Torsdag:
Frukost: Oopsies med valfritt pålägg och en kopp kaffe.
Lunch: Rester...
Middag: Lax med avocadoröra.
Mellanmål. Skinkrullar med philadelphia.

Fredag:
Frukost: Äggröra med en kopp kaffe.
Lunch: Rester..
Middag: En köttbit med vitlökssmör och sallad.
Fredagssnacks: Ostbricka och ett glas vin.

Sen kommer jag bygga vidare då jag just nu tömmer nätet på LCHf och jag har hitta massor, men gjorde det lätt för mig nu och tog alla recept från samma blogg till dessa två första veckor.. Har ni en superbra blogg om LCHF.. give it to me!!!

Nu jäklar ska jag bli inspirerad och förhoppningsvis kan jag inspirera andra igen sen då resan är igång igen på allvar...Nu ligger jag mest bara och halvflyter på ytan från dag till dag ;-)

Invägning och mätning sker den 3 januari och jag räknar med några kilon och centimetrar upp sedan sista mätningen, men jag vet oxå att med disciplin så kommer dom snabbt åter försvinna :-) 

Ser fram emot ett härligt 2012 med god kost och en jäkla massa träning igen :-)


vem behöver väckarklocka...



då man har dessa två varelser härhemma???

Halv fem börjades det imorse!! Halv fem!! Jag blir snart galen på att dom alltid då jag faktiskt har chansen att få sova lite längre än till fem börjar härja den tiden...

Nu fick jag visserligen Leia att gå in till pappsen för att somna om igen så nu ligger hon och sover, men Dylan han är rätt omöjlig att få att somna om då han lägger den sidan till så kvart över fem var det bara att inse det och gå upp...

Trodde verkligen på sovmorgon idag då dom var rätt slut igår efter Leia´s luciafirande, även om Dudde var rätt besvärlig att få att sova igår jämtemot Leia...Men nä dom gillar inet mina planer helt enkelt ;-)

Tanken på att endast 6 arbetsdagar återstår känns just nu rätt skön, då jag evrkligen vill komma härifrån till ett förhoppningsvis snöigt Sundsvall....Här i sthlm har jag gett upp att få se någon snö till jul.. Grått, mörkt, blött och kallt det är vädret som gäller nu....

Nu Kaffeboost innan det ska roddas för att komma iväg...


Luciadags idag och snön lyser fortfarande ...

2011-12-13_06_26 (MMS)

Luciadags idag och snön lyser fortfarande med sin frånvaro:-( ja att man kan gå så här höstigt klädd utan att frysa ihjäl mitt i december är enligt mig grymt tråkigt.. Jag vill ha snö, minusgrader och en jäkla massa pulkrace :-) nu jobb och sen luciafirande hos Leia <3


Go morron.. Snöregn och rusk dagen till är...

2011-12-09_07_15 (MMS)

Go morron.. Snöregn och rusk dagen till ära, idag blir det att servera kidsen på deras Nobelfest :-) Skoj dag på jobbet väntar helt enkelt ;-) ha en skön dag


Ops, he did it again..



                                                                       Sensommaren 2011..

Igår var det Dudde som störde min sömn, idag tog han hjälp av sin syster oxå och tyckte att vi alla trots att idag är dagen då vi kan ta det lugnt skulle kliva upp innan fem!!

Så nu har vi en hel del tid att slå ihjäl härhemma och jag vet att innan sju så har dom bägge tröttnat på att vara hemma så jag funtar på att släpa mig iväg till gymmet en runda innan jobbet så lämnas dom till halv åtta istället ...Blir en timme innan det var tänkt, men jag vill ju måna om mina stackars grannar under oss och dessa två kan låta som både ångvältar och mistlurar när dom sätter igång.. Någon STOP knapp finns tyvärr inte som fungerar en längre stund ;-)

Blir en lång dag på jobbet idag så lite extramys innan vi drar iväg är ju gott, och nu hinner jag både sätta upp resten av klapparna på Leia´s kalender samt ta disken utan att stressa...

Nu lite kaffe innan det ska börja roddas här hemma :-)


Go morron eller? ?? Ja jag vet inte, denna...

1323068222737 (MMS)

Go morron eller? ?? Ja jag vet inte, denna sötnos har ju bråkat sen tre inatt då han verkar drabbats av ngn slag separationsångest, vilket innebär att han ständigt ska kolla så man ligger där vilket även får han att vilja leka i mörkret? Fick iaf han att somna men då började ju klockan lägligt ringa och det var bara att se sig besegrad över denna natts sömn. Av Dylan och av den förbaskade klockan.. Nu blir det jobb och en förmodad tröttsam dag..


Man är ju inte direkt snygg men fan vad go...

2011-12-04_13_27 (MMS)

Man är ju inte direkt snygg men fan vad gott det känns att åter efter en månads zumbauppehåll kört igenom ett pass :-) gillar kontrasten mina spända läppar ger den röda färgen ;-) imorrn kör vi ännu ett pass zumba och nu är jakten efter att hamna under 60 kg igång och im gonna made it! !!


Julklappar.. Check!!!

                                          



2 Advent och alla mina klappar är så gott som klar
, (tack underbara internet för det ;-)) endast mammsen och pappsens klappar som inte är beställda, men det ska ordnas ikväll.. Känns förbaskat nice att veta att jag slipper stressa runt den 23 för att hitta dom sista klapparna som oftast brukar vara till mannen, men nu är jag klar där ;-)

Visst det kanske slinker in en och annan klapp på färden till julafton, men det är inget måste...

Budgeten har oxå hållit sig inom ramarna någorlunda, ligger väl 2-300 över för det jag skulle handla till mannen, men kidsen är inom ramarna för det vi hade tänkt oss och det är bra för att vara mig ;-) Blir en massa pyssel iaf till Leia och ja Dudde kommer ha en hel back med motorfordon innan detta är klart;-) känns ju som att det är det enda vi inte inhandlat så mycket till Leia då hon var i den åldern men allt annat finns ju redan sen henne..

Duplo, tågbanor, dockor är ju vad som leks med mest i den åldern och jag känner inte för att inhandla mer Duplo då han snart kommer in i smålegot och det mina vänner är fasen inte billigt!! Längtar inte alls till han är inne i den perioden efter att ha sett priserna på dessa.. Nä en hockeyklubba till 2 årsdagen och sen blir det hårdträning i rinken istället ;-)

2 advent som sagt idag och ute lyser snön med sin frånvaro, fick ju se lite snö då jag var upp till Sundsvall och det föll lite då samma dag vi åkte hem, men här i sthlm är det regn och blåst som dominerar :-(

Det enda positiva med det är väl att barnen än så länge klarar sig utan overaller och vi kan vänta till en förmodad bra mellandagsrea att inhandla det, eller så kanske det inte alls behövs i år??

Annars har vi väl ganska bra julstämning härhemma om vi undviker att kika ut, blev pepparkaksbak igår och NÄ jag är ingen bullmamma, men pepparkakor och lussebullar försöker jag iaf få ihop en gång om året ;-) Kanske det tom blir ett pepparkakshus i år ???


Nu ska det roddas med 2 advent frulle i form av risgrynsgröt, äggröra och prinskorvar :-) MUMS!!!

Ha en helt underbar 2 Advent vänner <3

RSS 2.0