V. 33 och paniken börjar smyga sig på..

Och nu är jag totalt less på denna graviditet:-(

Ja ska sanningen fram så är det väl inte förrän denna vecka som jag haft tid till att tänka på den lilla krabat som finns inom mig och jag inser ju att absolut INGET är förberett inför ankomsten..

Med Leia var jag klar vid den här tidpunkten, men nu har jag typ en vagn som inte ens är upppackad, ytterst lite kläder då jag inte alls haft något shoppingsug till krabat så nog har jag det jag gör dom närmaste veckorna, finns ju lite kläder nere i källaren efter Leia så det ska plockas upp och sorteras efter storlek samt tvättas upp.

Allt hänger dock på att vi måste ta oss till Västehaninge och hämta hem säng, babyskydd, babygym sen ska jag ta någon vända till Ikea för att inhandla lite smånödvändiga grejer. Samt ska jag inhandla ett skötbord och en byrå och Jarkko vill ha ett nytt babyskydd så jag börjar få panik över ifall den lille tänker behaga mammsen och komma ut liiite tidigare:-)

Usch, jag är verkligen nojjig över förlossningen och skulle nog behöva sätta mig in i allt igen, men förhoppningsvis hinner jag med föreläsningen på SÖS i april..

Sen att jag är i någon sorts obalans i mig själv gör ju inte saken bättre, jag kan inte känna mig riktigt sådär lycklig som jag ska vara, tankarna snurrar om hur vi eller iaf jag ska klara av att ta hand om två barn?? HUr ska jag kunna ÄLSKA detta barn lika mycket som min älskade Leia♥??? HUr ska jag orka med den sista tiden av graviditeten då jag har så sabla ont vad jag än gör?? Kommer FK att godkänna min sjukskrivning och om inte, vad ska vi då leva på i en månad??


Ja tankarna snurrar dygnet runt i mig och jag tror jag hamnat i någon graviditetsdepression???, hade tankar på att åka iväg förra veckan för mig själv då jag bara känner för att få vara ifred från alla just nu:-(

Jag är en usel mamma och en usel sambo för tillfället och varje dag känns som ett slagfält för alla mina tankar..

Men snart så är allt över och jag kan få hitta tillbaka till mig själv och ta tag i träningen, ska bli skönt att få tillbaka den egentiden.. Samt så kommer jag ju ha sällskap av en liten krabat varje dag som inte härjar runt i mammas mage längre utan vi ska återigen få chansen att följa alla dessa underbara utvecklingsfaser som kommer med dom små;-) Både på gott och ont;-)

Oh, jag vill helt enkelt inte vara gravid längre utan jag vill börja känna mig normal igen både psykiskt och fysiskt!!





 
Du är på dag 227 av 280. (81,1%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar (v32+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 29 apr 2010
Du har 53 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0