god morgon!...

0-68b458073a69d7dcfe8b7c54c66199ca.png

Kolla varifrån!

god morgon! Idag då vi vaknade så var vi nog alla rätt Utvilade, vi däckade nämligen hela familjen innan sju igår kväll så gissa om jag fick en chock då jag vaknade till vid tolv inatt och insåg att det var bara att sova vidare för kvällen var som sagt slut:-) skönt var det och idag är det fortsatt sol och värme, tråkigt nog jobbar man ända till fem idag:( men på fredag går jag på semester så ingenting kan få mig på dåligt humör:) lägger in en bild på min somriga och glada Leia på väg till förskolan:-) hur söt får man va? Ha en skön dag alla!


Nu är jag nära..

Ja nu har det gått 14 dagar på ren kur, förutom två dagar med riktigt fusk över midsommar.

Blev ju både en flaska vin och pizza så att jag nu efter 14 dagar tappat 4,3 kg i ren vikt, gick ju upp 1 kg efter fusket så igentligen har jag ju tappat 5, 3 kg, men man får kolla på vad vågen står på nu och inget annat, är ju helt OK enligt mig..

Nu ska jag köra fram till fredag och sen trappar jag upp fram till vår eventuella resa samt kör ett träningspass per dag för att förhoppningsvis hamna på mitt delmål 2 inför semestern, sen får man ju tänka till lite under semestern samt ta sig till gymmet så kanske, bara kanske så har jag nått min trivselvikt inom någon månad:-)

Sen jag startade min resa mot ett trivsammare jag så har jag nu tappat ca 14,5 kg vilket jag är grymt nöjd med, nu ska det bara ta tag i träningen så att kroppen blir lite muskulösare, men det får ta sin tid helt enkelt..

En dag på stranden..

Idag packade vi in oss och for till Östnora för en heldag på stranden och bara njuta av att sommaren gör oss besök och nog har vi njutit.

Leia var i sitt ess från start och hon älskar verkligen att plaska runt oavsett grader på vattnet:-) till skillnad från mig som trots att jag tyckte det var lite småkyligt doppade hela kroppen, så därmed är årets första dopp avklarat:-)

Var rätt mycke vindar vid havet så ibland kom man på sig själv med att stå och huttra och det är väl då man ska inse att smörja hela kroppen är en bra ide, för då man inte känner den där brända solen så tror man inte att den är lika stark, vilket jag fick känna på idag efter 4 timmar på stranden..

Smörjer sällan benen då dom för mig sällan får färg så jag tänkte väl att jag skulle grunda lite extra nu inför resan och efter ett tag känner jag att det ömmar och tänkte väl att det var det hårda underlaget som gjort sitt, men icke..

Kräftröd och polkagrisvarning kan man summera mina ben nu då jag fått en hel del färg på mina framben om jag säger så, hoppas verkligen det lägger sig till imorrn och jag kan lova att imorrn är det smörjning av hela kroppen som gäller, sved som F*N då jag ställde mig i duschen härhemma och detta vill jag inte göra om:-) Ska dränka mig i kräm imorrn!!

Annars var dagen kanon och Leia har gjort stora framsteg med att vara blöjfri idag, blev dock lite olycker härhemma på kvällskvisten, men var så duktig annars på att hålla sig tills hon kom till pottan och bad om blöja då hon ville bajsa nu på kvällen.. Hoppas detta håller i sig och att vi lyckats få henne blöjfri nu under semestern..

Här kommer lite bilder från dagen..



Underbara Leia.




Dagens lunch, tonfisksallad..Mums..




Ingen badkruka här inte..




Inte varje dag det blir en parbild här inte:-)



Hoppas ni haft en lika skön dag som vi..


Hej bloggen..

Var ett tag sen jag var inne både här och i övrigt på nätet denna vecka, sommaren har ju kommit och då blir det sena kvällar i parken och krasch i säng redan vid nio så datan har stått väldigt orörd denna vecka med andra ord..

Men nu ska jag skärpa till mig då semestern väntar runt hörnet, en veckas jobb till sen 4 underbart härliga veckor att bara njuta av:-) Blir en resa i Turkiet även detta år och en tur till Sundsvall sen bara vara hemma i Huvudstaden som det ser ut nu..

Så vad har hänt denna vecka förutom jobb och en massa bus i solen??

Ja i måndags fixade jag mina naglar hos Sofie på Karin´s nagelhörna, gick emot allt som har med sommaren att göra och tog en rätt mörk lila som glittrar grymt snyggt i solskenet:-) Men som vanligt så suger mina bilder på naglarna, vet inte alls hur jag ska få till just dom bilderna, måste utforska kameran mer helt enkelt..




Sen i onsdags så blev jag glatt överraskad av min käre sambo som helt plötsligt tog farm ett sött litet paket då jag kom hem och i det var det ett par örhängen i silver.. Vart rätt paff om jag säger så, men ack vad detta betydde mycket för mig då jag varit rätt låg denna vecka:-)



Angående Leia´s humör så finns det fortfarande kvar, men det har väl blivit liite bättre är dock inne i en väldigt stark pappa period och mamma är inte mycket värd i vissa situationer, kan ju även ha att göra med att hon vet att pappsen ger sig så mycket lättare så när mammsen är dum, ja då går man till pappa och gråter och vips så har hon den där glassen eller vad det nu är i handen:-)


Idag blir det stranden och starten på en snygg solbränna tar form, men först en skrubbdusch för att grunda för bästa resultat:-)

Vad händer hos er idag då??

Trots trots trots, mitt barn har blivit ett monster!!

Härhemma är vi nu mitt uppe i den värsta trotsperioden som jag skådat hos Leia för jag hoppas VERKLIGEN detta är trots och inget personlighetsdrag hos Leia, för gisses vilket monster hon är numera..

Nu kan säkert ett samband med stor uttråkning pga hennes ögoninflammation som hämmat henne i att få komma ut mm, men här är det strid i snart varje situation och eftersom jag lever med mottot att inte ta strid i varje fight som vi har så vinner hon en hel del och detta gör saken värre då hon inser att det är bara att sätta igång en strid så får hon som hon vill:-(

Igår tog jag faktiskt hem några strider för när det kommer till att vara i affärer och skrika sig blå efter godis, glass eller något annat så är jag ganska bra på att inte ge med mig:-) Så jag satte henne bestämt ner i vagnen, traskade bestämt förbi den stirrande kön(är ni så bakis så ni inte orkar oljud, håll er hemma) och sen fick hon skrika sig blå i vagnen efter pappa som var kvar i affären..

Visst tycker jag detta är jobbigt att bara låta henne skrika, men hon är såpass stor nu så hon vet mycket väl vad jag säger och hon måste börja lyssna bättre på mig och Jarkko när vi ger henne en tillsägelse, just nu ger hon oss ett hånflin och sen fortsätter hon med det hon inte får, vilket retar gallfeber på mig..

Nu hoppas vi verkligen att detta ska gå över innan semester, för gudarna ska veta att 4 veckor med detta monster orkar jag banne mig inte:-)



(lånad från google)


Ingen som har erfarenhet av alla dessa trotsperioder? Hur hanterar man dessa på bästa sätt??


Vinn ett snyggt armband..

Var in på Heyli´s blogg igår och såg denna underbara tävling:-) Tycker verkligen dessa armband är skitsnygga och hade jag bara kunnandet själv så skulle jag genast sätta igång och pilla på mina egna armband:-) Men nu har jag tummen mitt i handen så jag förlitar mig på turen istället:-)

Skulle vilja att det stod Proud Mom just för att det är det största som hänt mig och det som jag självklart är stoltast över i mitt liv att få vara Leia´s mamma:-)

Nu håller vi tummarna:-)




Ingen Midsommarångest här inte..

Så har vi kommit till dagen då dom flesta förmodligen lever i någon form av ångest, är det inte vädret som spelar in så är det vad man ska göra en sån här dag, maten ska fixas, brännvinnet kryddas bara en massa stress enligt mig??
 
För Midsommar ska ju firas med buller och bång oavsett om det öser ner både regn och blixtrar:-)

Jag är den där personen som verkligen avskyr dessa stora högtider såsom Midsommar, nyår mm. det skapar så mycket ångest i så många människor över vad man ska vara, vad man ska ha på sig, ja hela processen är ju ångest..Innan Leia kom till världen så jobbade jag helst dessa dagar, men nog har jag varit den där ångestpersonen som skulle ta sig till den där stora roliga festen och med facit i hand så har jag alltid haft roligare en söndagkväll på Kelly´s:-)

Man skapar sig så mycket förväntningar så det kan ju inte gå mer än fel, eller??

Nu har jag ju ett barn och för hennes skull så visst hade jag tänkt att vi skulle ta oss till antingen Skansen eller tagit båten till Utö idag för att låta henne få ta del av midsommardansen och dess traditioner, men nu är ju läget så att hon har ögoninflammation fortfarande och jag sitter med en jäkla förkylning så vi har inga andra val än att vara hemma och mysa med lite god mat och någon bra film ikväll istället, vilket passar mig bara bra en sån här dag med instabilt väder:-)

Hon fick ju iallafall dansa runt stången på Midsommarfirandet på förskolan i onsdags och vi siktar ju på en liten promenad för att söka efter lite blommor som vi kan binda en krans utav, för lite midsommarfin måste vi ju va, trots min pessimistiska syn på denna dag:-)


Önskar er alla en trevlig Midsommar trots väder och vind..

(Bilden är lånad från google)


Rymningsförsök 1.

60c4afe5329324ce6ee4d2fe512dd127.png

Kolla varifrån!

Rymningsförsök 1. Ja så kan vi nu stryka detta från Leia's första gången lista då detta utfördes med stor list och en massa fnitter mellan tre små tjejer igår i skogen med förskolan. Att dom sen fick en stor tillrättavisning var väl inte lika skoj, men nog var hon liite stolt då hon skulle berätta allt på kvällen för mig:-) blev dock en liten lektion av skrämselpropaganda av mig, men om det hjälper i hennes nya busroll är väl rätt oklart. Som sagt , hennes nya idol råkar ju va emil så vi kan nog vänta oss en hel del från denna lilla krabat:-)


god morgon.

06a4a68428c31a02a45eb97f1b5f2b4d.png

Kolla varifrån!

god morgon. I morse var det ngt som strålade in i lägenheten, och genast kände jag att energin kom:-) dock är jag absolut inte bra i min hals och förkylning i övrigt, men lite solenergi gör att man orkar med ännu en lång dag på jobbet. Blir även picknick idag med barnen och som det ser ut nu så kan vi va ute iaf:-) ni får alla ha en skön dag och njut av solen.


Regn regn regn...

Jag vet att jag tjatar men nu börjar jag bli galen på detta väder och till råga på allt så blir Leia extra jobbig såna här dagar då vi inte kan va ute  lekparken, inga regnkläder hemma resulterar i inomhuslek vilket driver oss alla till dårhuset snart..



(Lånad från Google)


Ikea igår blev en stor flopp, Leia är inte barnet man tar med sig till affären just nu och dagens besök på Ica maxi kan jag iaf lugna ner med att sätta henne i bokhörnan..

På råga på allt så är min hals tjock, min näsa tjock och lederna värker i ngn form av febervarning...

Bara gnäll nu, men nu ska jag kyla av mig med en dusch:-)

Vad hittar ni på i regnet??

God morron..

Lördag och här var vi uppe redan klockan sex, kan inte förstå att Leia är så förbaskat morrontrött på vardagarna så man får slita upp henne för att hinna till jobbet i tid:-) Men helger, ja då ska det minsann upp tidigt och röja runt..

Jaja, har ändå tvättstuga nu så det var väl lika bra hon väckte upp mig iaf:-)

Annars så ser denna dag ut att bli som alla andra dagar på sistone det vill säga , grå, blöt och bara så hiskeligt kall för att vara Juni:-( Har jag sagt att jag är grymt trött på detta väder??;-)

Lutar åt Ikea idag och shoppa hem lite smått och gott.. Behövs ett nytt köksbord, nytt badrumskåp, blommor, gardiner och en hel del till, får se om Jarkko är på då han vaknar att åka en sväng..

***************************************************************************************************

Skulle ju ha påbörjat min Cambridgekur igår, men det gick åt skogen då jag hamnade i osynk med första shaken och var så grymt hungrig då lunchen kom:-) Så idag är dag ett och jag går in på +-0 i vikt.. Får se hur mycke jag kan lyckas få ner den här gången:-)

Bara det att även denna gång lyckats jag krocka med kvinnliga veckan och då får jag räkna med att det kan gå trögt pga vätskan jag drar på mig men that´s life...

Så nu har jag tagit första shaken för dagen och nu är jag superladdad för att få bort lite inför semestern:-)

Nä lite mer kaffe nu sen en sväng till tvättstugan..

Vad förgyller ni er lördag med då??

dag ett.

-a7090e2c79fd4bf54bd773b5919567d.png

Kolla varifrån!

dag ett. Idag påbörjar jag åter igen en kur med cambridge. Siktar på två veckors ren kur igen, men denna gång hoppar jag träningen. Blir promenader istället så jag inte hamnar i svältläge. Det bästa är att även Jarkko är på denna gång, dock ska han köra kombinerad, får se hur länge han står ut:-) många kan tycka man är lat som kör denna variant av diet, men jag gör även detta för att rena kroppen inför semestern och förra gången mådde jag faktiskt riktigt bra. Att man dessutom tappar några kilon gör ju inte saken sämre:-)


Så kom den...

Äntligen trillade den in i år igen på kontot, det som en större delen av svenska folket längtar efter såhär års nuförtiden..

Vad jag talar om??

Skatteåterbäringen såklart:-) Känns skönt att se dessa pengar trillar in på kontot som en skänk från ovan så här mitt i ngn form av höstdepp, kan man ha annat när vädret får en att tro att sommaren redan passerat och vi hoppade direkt till hösten..





(Lånad från Google)


Läste i metro idag om hur man skulle pigga upp sig i detta gråa väder, men det enda som skulle få mig på fötter igen just nu är SOL SOL SOL..Jag vill kunna gå barfota och utan att klä på sig en hel mundering igen, jag vill kunna känna att solen strålar in genom fönstret och fåglarna kvittrar ut sin sköna morgonsång så man kan inte göra annat än kliva upp och bara le. Istället snoozar jag gång på gång, drar täcket över huvudet och tänker bara någon minut till.

Annars har dagen rullat på som vanligt, yrseln är dock kvar men lite bättre men förhoppningsvis så är det för att jag druckit för lite vatten på sistone och att detta går bort ju mer jag bäljer i mig:-)

Nu ska vi festa på med lite hämtmat från La bella och sen mysstund i sängen och jag lär väl som vanligt somna före Leia även idag oxå:-) Är man trött så är man;-)

Hur står det till med er då??

my time...

7035c14c37ff2d54d17d80d3c4608550.png

Kolla varifrån!

my time is now. Leia är lämnad och jag är faktisk i tid till tåget utan stress så nu ska jag ta min metro och kaffemugg och njuta av egentid:-) tyvärr har jag fortfarande yrsel som började igår så jag hoppas den avtar under dagen. Känns ju rätt snurrigt om jag säger så;-) ha det gott sålänge!


Jag är inte bitter...

Men nog ska jag villigt erkänna att jag utan problem skulle byta plats med min svåger och svägerska som just nu snart är på väg mot ett varmt Turkiet..



Att titta ut genom  fönstret och se detta gråa, trista väder dag för dag gör en deprimerad och nedräkningen till semestern är det enda som hägrar, men nog finns oron att även den ska regna bort som Juni månad verkar göra...

Nu ska Leia fixas iordning och sen är det jobbet som väntar och inte känns det upplyftande att veta att man ska stå ute några timmar i detta regn:-( Nä vissa dar lockar inomhusjobb återigen:-) där man kan sippa kaffe och inte bry sig så mycket om vädrets makter..

Men som sagt, JAG ÄR INTE BITTER!!!! :-)

Månadens naglar..

Var typ två veckor sen jag gjorde dom, men dom är så snygga så ni måste ju bara få se hur duktig dom är på Karins Nagelhörna.. Var Magda som gjorde dom, men tyvärr så var det sista gången jag gick till henne då hon nu slutat:-(

Blir ett besök hos Sofie nästa gång och hon är säkert lika bra hon med:-)

Är tyvärr sämst på att få bra bilder på naglarna;-)




Sovmaraton

God morgon!!



Inatt har jag sovit allt som allt i 14 timmar!! Visst  har jag vaknat till lite då och då, men jag har inte orkat mer än att vända på mig för att snabbt somna om:-)

Det behös verkligen såna där sovmaraton i mitt liv då jag för det mesta blir väckt av Leia då jag sover som bäst, sä jag kan villigt erkänna att jag är utvilad idag:-)

Just nu dricker jag lite kaffe och väntar på att första maskinen ska tvättas klart och vet ni vad???

Det är SOL ute idag:-)


Orkeslös och full av tidsbrist..

Usch denna vecka har verkligen känts som ett stort töcken då jag gått och lagt mig så fort jag fått Leia i säng, går och gäspar konstant och på allt detta så ser jag all tvätt som växer, dammråttorna som kryper fram i varje vrå..

Vem f*n orkar gå ock plocka varje dag, diska, tvätta, va social, jobba och sen va en bra mamma utan mindre sammanbrott minst en gång per dag?? Inte jag iallafall!!;-)

Jag låter det hellre se ut som f*n härhemma några dagar under veckorna och spenderar mina få kvällstimmar med familjen, trots att jag verkligen avskyr då det är rörigt, men med ett barn på 57 kvm så kan det inte bli annat än leksaker i varje vrå..

Jarkko försöker verkligen hjälpa till, igår chockade han mig med att stå och diska då jag kom hem, han hatar verkligen att diska och tar hellre golven då det är städdag så det gjorde mig verkligen glad att se:-) Tyvärr ser han inte röran som ett problem som jag gör;-)

Tid för mig själv är ganska lågprioriterat just nu så träningen har verkligen lidit så att säga, men jag har också mig själv att skylla där då jag inte alls orkat ta mig dit då tiden funnits så from nästa vecka ska träningen prioriteras till semestern..

Nä dygnet skulle behöva några fler timmar än dom 24 den har, då kanske man skulle få den sinnesro man behövde även under veckorna:-)


Helgen i bilder..

Här hemma har vi verkligen tagit tillvara på denna helg och värmen som kom med den, vi har haft det helt underbart med en massa mys och istället för att jag ska sitta och skriva ner en massa text så får ni helt enkelt helgen i bilder:-)


Parklek på lördagen..



 




Törstig tjej..



Trampa mer mamma!!




Söndag och ett besök på Bergadagarna..



Leia ska ta sin första ridtur i sitt korta liv:-)



Detta blev dock hennes närmaste försök, trots storlek på ponnysarna:-)



Blev häst och vagn istället..



Glass är gott , men ack så kladdigt..



Clownwn Max var också där..



Dagen avslutades med bad på östnora och både Leia och Jarkko tog sig ett dopp:-)



En Underbar Helg med andra ord:-)

RSS 2.0