försöker igen.

3995a5c74db714d63df6ee4cec525481.png

Kolla varifrån!

försöker igen. Skrev ett inlägg igår från mobilen men det verkar inte ha kommit in. Befinner mig nu i s-vall med min nya röda frisyr:-) bjuder på en bild men mer före och efter kommer då jag är hemma:-)


Hair makeover!!

Så gjorde jag det!!

Igår då vi var i Handen så gick jag in till en av frisörerna där och bokade upp mig för en tid imorgon.. Det blir både klipp och färgning, då vi båda härhemma tyckte att ska det förändras så ska det göras rejält..

Nu börjar dock frisörnerverna drabba mig, jag avskyr ju verkligen att gå till frissan och undviker det gärna, därutöver hur mitt hår ser ut nu:-)

Älskar långt hår och jag vet att jag säkert kommer ångra mig någon dag i veckan, men jag vill ha en förändring i mig själv, har haft mitt långa, blonda hår sedan snart 10 år tillbaka och det är dags att pröva något nytt nu..

Håret växer ju ut och det är ändå så mycket som skulle behöva klippas bort pga slitna toppar så imorrn kör jag på stort..

Har kikat på en del frisyrer som jag kommer ta med för att visa lite av vad jag är ute efter, får på något konstigt sätt alltid tunghäfta då jag hamnar hos en frissa:-) Färgen är jag dock inte riktigt klar med, blir något med röda inslag, men blir det lite försiktigt brunrött eller ska jag köra på som sist då jag hade rött, en eldig klarröd färg?? Får diskutera med frissan helt enkelt, dom kan ju ha lite synpunkter på vad som sätter sig i mitt hår..

Nä det kommer kännas annorlunda helt klart, men det ska bli så skönt att kunna vakna upp en morgon utan att behöva se ut som natten varit vildare än vildast i mitt hår:-) Kan ju knappt gå utanför dörren med utsläppt så sitter det en hårboll där i mitten på en kvart..

Nä det är bara som sagt att köra nu, men shit vad nervös jag börjar bli:-)

Hemma igen..

Sitter med en kopp nybryggt kaffe i ett nystädat hem och Leia tar sin lilla siesta och jag bara njuter av tystnaden och den nyrena doften blandat med kaffearomen:-)

Igår efter en vecka som rent utsagt kan beskrivas som en av dom tråkigaste på månader så packade vi på oss det viktigaste och styrde vår väg mot Bromma jag och Leia.. Destinationen var Jarkko´s tränares hem där det vankades grillning och för mig en barnvakt då jag akut var tvungen att åka och fixa mina naglar efter missödet i Turkiet..

Blev inte hos Karin´s nagelhörna denna gång då dom inte hade någon tid på så kort varsel, men söta Sofie gav mig numret till en tjej som sitter mittemot dom som kunde ta emot mig, inte samma sak dock och jag kommer fortsätta att gå till Karins tjejer då jag känner mig hemma där och kan deras sätt att jobba på.. Nu satt jag obekvämt, hon arbetade på ett annat sätt och ja jag kände mig mest bara fumlig där, men resultatet blev bra.. Vanlig fransk manikyr helt enkelt..

Sen styrde jag tillbaka till familjen i Bromma, där allt hade gått galant.. Leia hade plockat fallande äpplen med Timo och hjälpt han klippa gräset, hon är ju så fascinerad av gräsklippare så det var höjdpunkten för henne igår..

På kvällen vankades det grillning av korv, fläskkarré och halloumi, vilket vart väldigt smarrigt med lite vin till..

Tyvärr åkte inte kameran med, men trevligt trevligt var det att få känna känslan av att ha sin alldeles egna uteplats och det blev ännu mysigare då regnet började falla och vi drog ner markisen och hörde bara smattret mot den i den mörka senkvällen:-)

Just nu väntar jag hem Jarkko och sen vet jag inte alls hur kvällen lider, blir väl en myskväll i soffan samt vika en MASSA tvätt som nu fått legat en vecka:-) Avskyr att vika tvätt, men imorrn är det ny tvätttid och den rena måste väck innan dess:-)

Nu liggläge i soffan en stund..

Vår vecka i Turkiet..

Var helt UNDERBAR och jag tackar verkligen mig själv för att jag vågade boka en resa mitt under den enda värmebölja vi haft i år här i Sverige, redan då förstod jag att det inte skulle hålla och jag tänkte så rätt:-)

Iallafall så var detta hotell milslångt så mycket bättre än förra årets miserabla resa, allt var verkligen all- inclusive i år, från att du klev ut från ditt rum så fanns det alltid något att tillgå i dryckes och matväg vare sig du var inne på själva hotellområdet eller nere på stranden..

Maten var även den helt OK att äta, men visst tröttnar man efter ett tag, men sen är jag inget *fan* av Turkisk mat heller:-) Desto bättre hade dom lite olika teman på middags bufféerna så lite variation fick man iallafall, dock är mycket anpassat efter alla dessa tyskar som jag inte alls gillar, vare sig barn eller vuxna.. Var det inte någon fumlig förälder som trampade sig före i kön, så var det deras barn som var på Leia i polen eller så trängdes sig även dom i kön*gah*

Vet inte hur många gånger man fick antingen säga till dom eller stirra argt på dom, deras föräldrar låg mest och garva i sina solstolar..Men men Leia gav igen iallafall på en tjej som hon inte alls gillade genom att skvätta vatten på henne:-)

Vi har iallfall solat och badat från att vi ätit frukost klockan åtta på morgonen till vi gått upp på rummet för middagsduschen runt sju så vi har verkligen tagit tillvara på värmen:-) Man kan tyckas att jag skulle va brun som en pepparkaka men antingen ligger du i poolen eller så vistas du ganska mycket i skuggan pga att hettan blir väldigt varm om man inte ligger i vattnet, så någon riktig bränna har jag väl inte, men visst har jag fått färg, men den försvinner snabbt i detta gråväder:-(

Annars har vi bara njutit av att inte behöva tänka på mer än att smörja in oss med solkrämen typ och det enda påfrestande vi gjort var väl att gå iväg till minimarketena för att shoppa på oss lite fejkkkläder:-) Älskar Ed Hardy, men då priserna är hutlösa härhemma så blir det fejk från Turkiet för mig:-) Lika snyggt, men sämre kvalite men det tar jag..

Två missöden hade jag dock under resans gång..

Redan efter några dagar tappade jag min ena av mitt sista par linser då jag badade, vilket resulterade i att jag fick gå runt halvblind på ena ögat resten av resan då mina glasögon absolut inte är något jag visar mig ute med, och än idag väntar jag på att linserna ska dyka upp i brevlådan.. Hoppas på att dom kommer idag:-)

Under resan hem då jag skulle kliva ur bussen på flygplatsen i Antalaya, så slutade det med att jag fastnade i något nerför trappen och jag hör ett *knak*. Jag känner en smärta i ena tummnageln och ser bara hur typ halva nageln lossnat och ligger på backen.. Tur bara att den inte drog med hela.. Jarkko jobbar ju denna vecka så en nageltid har inte kunnat bokas så jag funtar på att helt klippa ner alla dom andra oxå och låta dom får vara ett litet ta, men har inte riktigt bestämt mig..Älskar mina naglar ju:-)

Men efter en tappad lins och nagel så summerar jag denna resa som höjdpunkten på semestern, men alldeles för kort så nästa gång blir helt klart 2 veckor lång:-)
 

Nu lite bilder..


 
POOLEN!!



 





Stranden..













Bowling och Minidisco..







Grillkväll..









Hotellet..





Det var lite från vår resa...


Blir det inte bättre än såhär??

Usch, jag har verkligen inte kommit igen efter veckan i Turkiet, har gått över till någon form av depp då jag känner det som att sommaren är över, eller började den ens i Sverige???

Helgen som varit har vi försökt underhålla oss så gott det gått med en tripp til nynäs och en dag på Grönan och visst solen gjorde oss sällskap dessa dagar, men nu ser det dystert ut på alla väderrapporter:-( Jag vill bada och sola hela dagarna och på köpet så började Jarkko att jobba idag och ska så göra det denna vecka och då blir det dubbel uttråkning härhemma eftersom det finns banne mig ingen att hälsa på här i storstan:-(

Nästa vecka är det Sundsvall som gäller och det kommer bli min sista riktiga avkoppling innan jobbet drar igång igen, blir ju rätt bortskämd därhemma och behöver ju knappt lyfta ett finger.. Allt blir serverat och jag bara myser:-)

Blev ett gnällinlägg det här, men nu ska jag fortsätta att gå igenom mina bilder från Turkiet så jag kan få till ett inlägg om den veckan snart.. Och samtidigt ska jag drömma mig tbax till 35 grader och 100 meter till havet:-)

Vad hittar ni på när det är så här halvtaskigt väder???

tillbaka i...

0-5962f6f7107e60eea4061fca86234351.png

Kolla varifrån!

tillbaka i verkligheten. Ja sen i onsdags har vi nu varit hemma efter en helt underbar vecka i turkiet med stekande sol:-) idag var det tänkt att vi skulle ut till östnora och bada men Leia har fått sådan hosta så vi styr ut mot nynäshamn istället och käkar lite rökta räkor. Bloggar om resan senare idag, men ni får ha en skön dag i solen.


So long...

0-435cc767a0827f74837cb23cf5546549.png

Kolla varifrån!

So long sweden! Skickar en hälsning från arlanda och ni får alla ha en skön vecka hemma i svedala. Hoppas värmen kommer lagom tills vi är hemma igen:-)


Resfeber..

Så var det mesta packat och nu inväntar man bara att klockan tickar framåt så man kan somna och morgondagen är här.

Njuter av stillheten och tystnaden härhemma med ett glas rosé och Leia sover gott som en prinsessa bör..

Hon är så grymt duktig som i stort sett nu är blöjfri, bara mamsen som tvingar på henne blöja imorrn då vi har en lång resa att göra och toaköer är inget jag vill hamna i om nöden kallar. Så bäst att ta det säkra helt enkelt.. Men stolt är jag att det gick så bra så snabbt:-) Bakslag kan alltid komma, men hon känns väldigt redo denna gången..

Imorrn blir det mest bara att plocka ihop det sista inför resan sen bär det iväg med Arlanda express då vi i år inte vill lämna bilen för en vecka och dom har res två betala för en så det passar oss ypperligt:-) Har dock kraftig flygnojja efter alla tragedier som hänt så det blir en whisky innan jag sätter mig på planet, fråga mig inte vad den kan hjälpa mig igentligen, men lite ro i kroppen får jag nog allt:-)

Annars har vi hamnat i en gråzon härhemma med betyngande väder som sänkt ner oss alla tre och att få komma till solen kommer göra oss bara gott, vi är alla här hemma väderbetonade i vårt humör så då regn och gråväder gör oss sällskap så sover vi gärna bort dygnet, vilket blir kraftigt fel i vår dygnsrytm:-)

Idag har vi även fått storfrämmande av Farbror Dustin så det har varit full rulle på Leia och nu har dom rymmt till Lagunan för lite bira, lär ha en gubbe som är bakis imorrn, men som tur är inhandlade jag ett paket alvedon idag så det får väl bli hans bästa vän imorrn..

Nu ska jag fortsätta njuta av mitt rosé och kika in hos några bloggar:-)

Ha det gott sålänge!!

Äntligen Semester..

Så har man äntligen gått på semester och nu ska det njutas av att vara ledig med familjen i 4 veckor..

Jarkko jobbar dock idag så Leia och jag ska ta en shoppingrunda till Handen för att inhandla lite apotekgrejer , badkläder och lite annat smått och gott som behövs till resan:-)

På onsdag drar vi och det ska bli så skönt att få rymma bort från vardagssysslorna:-)

Hotellet vi ska bo på..

Ayidenbay King´s Palace & Spa. Side.




Bassängerna..





Rutschkanorna som Leia kommer bosätta sig vid:-)



Stranden där jag kommer bosätta mig vid:-)



Nä usch vad jag längtar nu att få sätta mig på planet och bara slappna av:-)


en skön...

39d5c5df18056ef0fed5d6e492d4251f.png

Kolla varifrån!

en skön dag. Idag har jag inte varit ute så mycket på jobbet då vi möblerat om inför höstens inskolningar. Skönt i denna kvava värme som vi haft idag:-) efter jobbet hämtade jag Leia och vi tog oss en cykeltur till parken, så hon fick leka av sig lite energi. Imorrn är sista arbetspasset för denna termin, sen blir det 4 härliga semesterveckor. Ska bli hur skönt som helst. Nu ligger jag i sängen och ska zappa mig runt på tv'n i väntan på seinfeld. Natti Natti!


RSS 2.0