På Hemmaplan..

Idag var vi ute på en bilutflykt som slutade ute i Haninge och nog kände man sig återigen som hemma där:-)

Var nämligen så att jag skulle till en babyproffsbutik för att inhandla en ny bilstol till Leia samt en Rustabutik för att shoppa hem mattor och en dammsugare till mig så slog jag ihop allt och bestämde mig för att åka tvärs över stan till Länna, sen att jag även övertalade Jarkko om ett besök på min absoluta favorit bland mataffärer, nämligen Ica maxi gjorde mig ju alldeles salig inombords:-)

Äntligen fick jag komma HEM igen, jag har sen vi flyttat hit till västerort gett både coop, citygross samt maxi i solna en chans men ingen är i närheten ica maxi i Haninge och sen blev ju även Leia salig att få komma till sitt älskade lekland och inte någon liten lekhörna som i Solna..

Bara plus och en lycklig familj ger oss en stark funderare på att slösa lite soppa på att åka dit hädanefter, sen att det är bra för mina nerver då jag bara går omkring och muttrar i dom andra affärerna om hur trångt det är, oplanerat mm, ger ju oxå en stor fördel till att åka dit..

Nä Ica maxi Haninge är Stockholms bästa mataffär enligt mig helt klart:-)

Blev iaf en ny bilstol till Leia, en dammsugare och två mattor till hall och passagen så imorrn ska det storstädas med min mya leksak:-)




                                                             Framåtvänd bilstol till stora damen:-)



Påslös dammsugare :-)




Två såna här mattor till hall och passagen.



Nu ska jag mysa med Leia, godis, bubbelvatten och en massa tända ljus till schlagern, gubben är med polare på sk, herrmiddag så vi har en renodlad tjejkväll härhemma vilket ska bli riktigt mysigt♥

Hatar denna smärta..

Nu är det verkligen på gränsen till att jag kastar in handduken pga denna smärta som foglossningen ger mig:-(

Jag har ont dygnet runt oavsett vad jag gör, om jag tar det lugnt, ligger, sitter.. Allt gör detsamma, smärtan sitter som ett bälte runt hela bäckenet samt över blygdbenen och mina nätter är som en stor jävla ångest inför varje vändning jag måste utföra typ var 20 minut:-(

Igår knaprade jag i mig en bunt av dom där pillrena jag fick av läkaren sist, men inte hjälpte det ett skit, jag blev bara lite sömnigare och torr i halsen, men smärtan den satt kvar ändå..

Att sen FK strular med min HP ansökan nu såhär i sista stund får mig ju inte att må bättre då jag verkligen hade räknat med att bara behöva stå ut i 2 veckor till på jobbet, är på gränsen att inte stå ut, men det hade känts så skönt att veta att om 2 veckor så kan jag gå och jag behöver inte oroa mig för hur pengarna ska trilla in.

Men nu är det som det är och jag ringde upp FK igår och bad personen ifråga att skriva ett meddelande till dom som handlägger om HP att dom får ringa upp mig igen då hon som ringde var så luddig om vad hon igentligen ville få ut av att jag skulle gå till min läkare igen?? Hon ville ena stunden att jag skulle ha ett utlåtande från min läkare, men sen i andra så var hon inte direkt intresserad att få in något från vare sig läkaren eller min sjukgymnast??

Jaja nu har jag fått en akuttid på måndag hos min MVC så vi får se vad som händer, min sjukgymnast ska även hon höra av sig så jag får boka in mig på akupunktur och se vad den kan göra för min kropp..

Jag börjar ju tro att jag kommer sluta i rullstol innan denna graviditet är över:-)

Som om det inte vore nog så har jag dom senaste dagarna varit så svullen, jag har ju varit det rätt länge, men nu har det varit mer och jag har ju från och till huvudvärk och är grymt  törstig hela tiden så nu nojjar jag mig även för havandesakpsförgiftning så även det ska vi kolla på måndag..

Nä fy sjutton vad trött jag är på denna graviditet och jag har hela 8 veckor kvar:-(

Skitdag..

Att denna dag skulle bli usel skulle jag redan efter den miserabla förlusten kunnat räkna ut, men istället för att deppa ihop efter den så såg jag framemot att åka in mot stan och träffa min sjukgymnast..

Även denna dag har ju vädermässigt varit underbar och lämningen av Leia gick super, ja nästan på gränsen till otäckt bra då hon inte alls brydde sig att jag skulle gå iväg en sväng, men å andra sidan så är hon ju en riktig "dagisunge":-)

Men tillbaka till skitdagen då..

Hämtade upp Leia innan jag skulle röra mig inåt söder och hon bestämde att vi skulle äta på den gastronomiska restaurangen gyllene bågen(M.D) och eftersom detta var vår sista mor och dotterdag för ett tag framöver så gav jag med mig så vi styrde in mot Sergels torg och käkade oss ett varsitt mål.

Gick sen in en sväng på HM då jag tänkte at jag skulle kika på lite bebiskläder men jag kan verkligen inte med deras bebiskläder alls, köper överhuvudtaget sällan barnkläder där alls, så det blev ett par solglasögon till Leia och medans jag står i kön så ringer telefonen..

Det är en kärring från försäkringskassan angående min havandeskapspenning, skulle ju fått svar senast imorgon och har ju verkligen ringt varje vecka bara för att se att allt är som det ska med min ansökan och det har inte varit några som helst konstigheter då..

Men nu var det minsann det..

Först och främst så hade gravidhjärnan min skrivit i att den skulle börja gälla från 15 januari till den 18 januari och eftersom dom fick in min ansökan den 28 januari så skulle väl dom redan där anat knas eller?? Mitt fel helt klart, men varför har ingen uppmärksammat detta förrän dagen innan mitt beslut ska komma??

Sen var det också frågor om min läkare och hans utlåtande..

Men då jag tidigare har ringt angående kompleteringar så har jag fått till svar att inom 7 dagar efter dom fått in ansökan måste dom be om just kompleteringar och nu en månad senare ringer hon om det!!!

Jag fick ett psykbryt inne på HM och ja jag vet igentligen inte hur detta samtal slutade, men kommer ringa och terra dom imorrn igen för nu är jag förbannad helt enkelt!!




Försökte slå av mig vreden och fortsatte mot Zinkensdamm och min bokade tid till sjukgymnasten.

Det gick 10 minuter, det gick 20 minuter och då det gått 25 minuter så gav jag upp och letade rätt på någon där och vad visade det sig då??

Jo min sjukgymnast var hemma och sjuk och varför ingen hört av sig till mig, ja det kunde hon inte svara på så här hade jag fördrivit en halv dag på stans tunnelbanor med Leia i släptåg för ingenting!!

Jag blev så trött så jag klädde snabbt på Leia och gick ut därifrån och ringde Jarkko och bröt ihop, jag orkade banne mig inte mer och mina hormoner gör ju att varje lite motgång känns som en orkan mot ansiktet plus all denna jävla smärta jag har i kroppen och trulsa runt i snömodd och trånga tåg med Leia blev bara för mycket så Jarkko bad oss möta upp han vid Odenplan så gjorde vi sällskap till hans firma där vi hämtade bilen och for hem och käkade pastarester från gårdagen:-)

Ikväll blir det Bröllopsfotografen och chips med dipp för att dränka bort denna dag..

Imorgon hoppas jag min barnmorska hör av sig då jag mailat henne angående en läkartid så att jag iallafall kan bli sjukskriven igen from den 15 mars om nu FK ska strula runt med min HP ansökan..

Usch vad jag avskyr FK:-(


Klev jag upp för detta???

Ja det undrar jag nu i efterhand då jag känner av hur trött jag är, inte ens lite glädjeyra fick jag ut av att stiga upp självmant klockan sex då jag faktiskt hade kunnat sussa hela 2 timmar till på min sista sk, semesterdag:-(

Men nejdå jag hade liksom övriga Sverige skyhöga förhoppningar om att få se en underbar hockeymatch där såklart sverige skulle stå som segrare, men vad fick man se??

Uselt spel från början till slut!!

Jag kan f*n inte säga något positivt om denna match och visst fanns det några spelare som kämpade mer än andra, men va f*n ni är toppspelare i NHL och ska kunna betydligt mer än att spela så mediokert och glänslöst som ni idag gjorde..

Jag kan ju inte påstå att ni ens gjort någon bra turnering alls under detta OS, ja förutom matchen mot finnarna då, men den såg jag inte ens utan fick lyssna på radion och nu i efterhand så undrar man ju hur hårt finnarna kämpade igentligen??

Varken matchen mot tyskarna, vitryssland och nu sist slovakien så har ni visat ett spel som är värdigt ett lag som ni på papperet är och man kan ju undra VARFÖR??

Nä usch och fy och nog f*n blir man extrabitter med en skadeglad finne i huset också:-(




Junibacken..

Dagen började som sagt med att vi gick till Leia´s förskola för att avverka första dagen som förövrigt gick galant så imorrn ska jag lämna henne iallafall ett tag:-)

Var lite protester då vi skulle packa oss därifrån, men eftersom tunnelbanan nu börjat gå igen så bestämde vi oss för att åka till Junibacken och hälsa på Pippi till Leia´s stora förtjusning..

Har ju varit en underbar solig vinterdag här i stockholm idag och det var helt ljuvligt att promenera ute på Djurgårn i detta väder, hoppas verkligen detta väder återkommer ihelgen så vi kan ta vår heldagsutflykt till Judarn och grilla korv..

Iallafall så började vi med att kika in hos Pippi då hon hade en föreställning och sen bar det iväg till restaurangen för lite pannkaka och köttbullar.. Leia hade dock svårt att koncentrera sig då hon hade så mycket spring i benen så under den korta tid jag skulle ställa in brickan i vagnen så var hon puts väck!!

Jag gick in till rummet bredvid restaurangen, men ingen Leia där.. Gick vidare till sovenirshopen, men inte heller där var hon..

Nu började paniken komma ikapp mig då jag hade förväntat mig att höra henne gallskrika efter mig, men inte det heller så jag snabbade mig upp till Villa villekulla, men inte heller där kunde jag hitta henne.. Gick snabbt iväg till utgången och pratade med kassörskan och hon slog ett samtal och beskrev Leia som i sin tur befann sig hos den hon ringde så en minut senare ser jag en tjej komma med en pojke i handen och Leia i den andra, men om jag nu hade drabbats av panik så kan jag säga att Leia var lugnet själv och jag hann inte ens säga hej till henne förrän hon var på väg i sin egen lilla värld igen.."Skitunge att ge mamma hjärtklappning och sen inte bry sig ett dugg;-)"

Hon fick sig iallafall en rosa lapp på sig där hennes namn stod och telefonnummret till mig ifall hon nu skulle bestämma sig för ett nytt rymningsförsök, hon är ju trots allt väldigt medveten om att mamma inte är speciellt smidig eller snabb numera så hon ligger ju på triumfkortet så att säga:-)

Vi hade iallafall en underbar mor och dotterdag och nu köpte jag årskort så vi kan göra om detta lite oftare nu då jag går på ledigt snart:-) Jag förövrigt tyckte sagotåget var det bästa och Leia var även hon fascinerad av det även om hon tyckte råttan och draken var lite läskiga..

Tyvärr så kom inte kameran med idag, men bjussar på en mor och dotterbild via webcam:-)




Inskolning..

Go morron därute..

Har nu 2 dagars semester för att skola in Leia som äntligen efter nästan 2 månader utan har fått plats på en förskola härute i Blackeberg:-)

Hon har tjatat och längtat nu varje dag så förhoppningsvis löper detta på utan några som helst problem, blir dock bara en kort stund idag så efter ska vi väl födriva tiden med något mysigt mamma/dottergöra, får se helt enkelt hur mycket ork min kropp har?? foglossningen har tyvärr bara blivit värre:-(

Nä nu ska jag hoppa in i duschen innan Leia ska väckas så ha nu en skön dag och som det har låtit utanför mitt fönster idag så verkar ju iallafall tunnelbanan gå igen:-) Ett stort plus för dagen enligt mig:-)


Foglossning+sammandragningar+SL= Sant!!

Idag har varit en ren och skär helvetesdag i pendlarvärlden i storstan!!

Var redan igår inställd på att många tåg skulle vara inställda och att man fick vara ute i god tid för att ta sig i tid till jobbet så innan jag gick och la mig igår så kollade jag in SL´s hemsida för senaste infot..

Jodå tågen skulle gå om än kraftigt reducerade och man skulle undvika rusningstrafik så gott det gick så jag som skulle röra på mig redan innan sex kände ingen större panik just då..

Knallade upp vid fem och fixade snabbt till mig för att ta mig ner till tunnelbanan, varpå jag mötts av plastband som stängt av spärrarna och en snabb uppmaning var att ta sig en bra bit därifrån till ersättningsbussarna..

Paniken började krypa i kroppen då jag har öppning klockan halv sju, men jag stressar så snabbt jag kan ner mot bussarna.. Ute är det -22 grader och jag känner hur mina vätskefyllda ben stramar ihop av frusenhet då jag vaggar mig fram längs vägen muttrandes om allt mellan himmel och jord..

Jag ser en buss som kommer mot hållplatsen och jag känner att det är nu eller aldrig och tar mian sista krafter för att jogga mig ikapp kön vid hållplatsen, men se på bussen står det lite ironiskt EJ I TRAFIK och viner förbi en sönderfrusen kö..

Kände direkt att mitt bäcken tog illa vid sig av min lilla joggingrunda och jag börjar stampa fötter för att hålla lite av värmen inom mig. Klockan tickar och paniken växer, ingen buss i sikte och efter att ha stått där i 15 minuter och sammalagt varit ute i denna outhärdliga kyla i närmare 45 minuter så tappar jag humöret och börjar slå nummret till taxi. där jag möts av att inga bilar i just mitt område finns lediga..Jag ringer några gånger till, men samma röst påtalar bristen av bilar så det fanns bara ett alternativ kvar och det var att jaga upp Jarkko ur en varm säng, snabbt borsta fram bilen och styra in mot Odenplan..

Allt som allt så kom jag bara 15 minuter försent, men all stress som denna morgon gav mig samt smärtan i bäckenet kan jag tacka SL för då dom suger på detta med ersättningsbussar då tågen inte går..

Om man nu sen midnatt vetat om att tågen skulle vara inställda varför inte då sätta in bussar som iaf går med 15 minuters mellanrum??? När jag susade förbi kön i bilen och då hade det kanske gått 45 minuter sen jag först kom ner till kön så kom bussen som inte hade en möjlighet att plocka in alla som stod och frös och frågan är ju hur länge dom stackarna fick vänta till nästa buss??

Jag har redan nu panik för morgondagen om nu inte tågen börjar rulla innan jag slutar då jag imorrn inte har lika tur som idag då jag slutade tidigt så jag slapp att stressa runt i rusningstrafiken och slå mig in på en buss, men imorrn så är det väl bara att spänna armbågarna, puta ut magen och ta en valium om inte ett under sker och graderna stiger lite närmare plus..

Nä skärpning nu både SL och SJ!!

Fem år...

Igår var det fem år sen jag och Jarkko slogs samman återigen

Det var verkligen ödet som slog till den dagen för att vi stötte på varandra var rena ödet, sen kan vi säkert ha stött på varandra senare i livet. Men nu var det just denna dagen som blev vår dag..

Jag minns det som igår då det var en urtråkig söndag och jag satt hemma solo för combon var bortrest och jag satt på MSN då jag och Petra slog oss samman och diskuterade att som vanligt ta en söndagsöl, på den tiden var det utgångar på veckodagar som gällde då helger gick åt till jobb på krogen istället:-)

Som vanligt möttes vi upp på medis och Petra började sina vana fötter styra mot Kelly´s, fanns liksom inga andra val för mig under den tiden, men just idag så chockade jag henne genom att byta till Gröne jägarn en sväng för hennes skull liksom, bajare som hon är och även dom hade ju billig öl på söndagar så vi styrde dit i snörusket, för även den dagen som igår så yrde snön vit på Söder.

Jag hann inte komma in till baren förrän jag hör mitt namn ropas och inge konstigt med det på jägarn, på den tiden var det alltid någon man kände på söders barer, men rösten tillhörde någon som jag försökt förtränga i två år och mitt hjärta hoppade nästan ur kroppen då jag tittade åt röstens håll, för där satt han!!

Mannen/killen som jag en gång i tiden trodde var den rätte som fick mig att inse vad kärlek var, men även vad otröstlig kärlek var då våra vägar skildes åt där på Stavangers flygplats några år tidigare.

Jag sa hej och försökte spela oberörd över hans närvaro, medans jag viskade till Petra att inhandla en öl snabbt till mig och den sveptes nog rätt snabbt för att lugna mina nerver då:-) Vi beslutade oss för att sätta oss ner hos dom och vi hade en trevlig söndagkväll tillsammans som i sin tur blev måndag, tisdag och så rullade vår tid tillsammans ihop.

Det var som att jag inte ville släppa honom för att han återigen skulle försvinna från mig och nu fem år senare sitter jag här med världens underbaraste dotter och en till liten krabat på väg och visst har vi våra toppar och dalar, men det är vad som hör ett förhållande till enligt mig:-)

Jag ÄLSKAR min familj så oerhört mycket och redan under den där tiden då jag och Jarkko hängde runt inne på Söder innan vårt uppehåll så visste jag att han var mannen i mitt liv och visst f*n fick jag rätt:-)

                                                                  
                                                                
                                                            ♥LOVE YOU JARKKO♥

 


Så trött..

Fredag och just nu halvligger jag i soffan och slötittar på någon rulle medans Leia ligger i sitt rum och kollar på Pippi i vanlig ordning:-)

Pappsen har idag varit hemma med henne och haft en heldag på Leklandet i Bromma så även hon är rätt seg efter det äventyret.

Här i sthlm varnas det om snöyra under helgen så vår grillning i Judarn imorrn får vi allt skjuta på:-( Hade sett framemot en blå himmel, sol och några minusgrader så man verkligen kunde få njuta av en heldagsutflykt, men icke!!

Jarkko gick precis ner till thaimassagen i vårt hus för en fotmassage och jag funderar starkt på att ta en powernap så att jag orkar vara vaken under hockeyn ikväll, inte världens roligaste motstånd, men men Tre kronor är ju alltid Tre kronor:-)

Dagens suraste upptäckt är dock att jag insåg att hockeydrabbningen mellan Tre kronor och Finland ligger på måndagmorron och inte onsdag som jag på något konstigt vis fått för mig:-( Jäkligt surt då jag har halv sju öppning då, men det får helt enkelt bli radiosporten och lite tur är det att jag har egentid på måndagmornar så då kan jag sitta och jobba medans jag lyssnar:-)

Nä nu ska jag krypa under filten och slappa medans Leia håller sig solo i rummet:-)

Ha det sålänge!!

BM besök v 30.

Idag var det då återigen dags att träffa min underbara BM och allt var som det skulle med lilla krabat i magen:-)

Duktig som h*n är så ligger den för tillfället med huvudet neråt, där har vi anledningen till mina ständiga toabesök samt stickningar i underlivet:-) Den är fortfarande rörlig och BM sa att det inte är alltid dom fixeras sig i andra graviditeten så vi får väl se hur h*n ligger då det närmar sig slutet?? Hjärtljuden låg idag på 140 och sf måttet låg på 30, inte under men heller inte så mycket över själva linjen utan kurvan ligger fortfarande inom ramarna för normalt om man nu vill uttrycka sig så.

Min viktuppgång är väl den som tyvärr rasar iväg mest och även om min BM inte är på mig alltför mycket om det så vill hon ju att jag ska tänka på att risken för graviditetsdiabetes är vanligare vid kraftig uppgång, har nu rasat upp till 25 kg plus och ja nu ligger nog Leia´s viktuppgång snart i lä:-(

Gick väl upp ca 35 kg med henne så jag är som sagt van och alla mina värden och blodtryck är än sålänge bara bra så än behöver jag ju inte oroa mig som sagt för tillfället.

Lite bittert bara att man inte riktigt kan njuta av graviditeten utan man mår dåligt så fort man ser sig i spegeln då man har det mest underbara inom sig♥

Skitsasmma iallafall!!!

Jag ska bli mamma igen och få snoosa bebis snart och kilona kan jag banne mig vinna över så snart magen är borta och jag kan komma igång med min träning igen:-) 

Våra dilemman om vart vi ska föda löste sig iallafall idag då BM berättade att dom två ställen jag hade en tanke på att föda hos inte kommer ta emot mig då jag är snittad och kräver tydligen extra övervakning under förslossningen så det blir SÖS för vår del, lite skönt var det dock att få höra att skulle det bli en långdragen förlossningen som kommer det med största sannolikhet bli snitt igen, inte för att jag vill bli snittad igen, men skönt att veta att jag kommer få lite extrakoll om det nu skulle bli en besvärlig förlossning..

Usch börjar verkligen nojja mig inför förlossningen nu då jag skriver om det:-)


Bjussar på några magbilder i v 30 iallafall:-)




Månadens naglar..

Var ju iväg i lördags till Solna för att fixa till mina naglar och som vanligt så blev jag supernöjd:-)

Att dessutom Karin dök upp och gästspelade på min ena hand gjorde ju inte saken värre;.), hade annars en urgullig tjej som jag tror heter  Jessika (gravidhjärnan arbetar bara på halvfart numera;.))  men som tyvärr arbetade sitt sista pass den dagen, men alla tjejer hos Karin är ju grymma så får se vem jag hamnar hos nästa gång??

Blev iaf en snygg blåfärg denna gången samt så fick sig ringfingrarna sig en lite utsmyckning av snöflingor:-)




Smidig som en katt??

Nä det kan jag inte påstå att jag är i min övertyngda övergravida kropp, och det fick jag ju bevis på idag hos sjukgymnasten:-)

Efter en hel del klämmande här och där så var det då dags för mig att testa dessa övningar som i slutändan är bra för min kropp och förberedelse inför förlossningen, kan inte påstå att det känns sådär jättebehagligt då jag gör dom men jag ger det en chans till nästa återbesök iallafall.

Var speciellt en övning där jag skulle rygga som en katt eller hur jag nu ska förklara det och även om jag i min hjärna fattade galoppen direkt så ville inte min kropp hänga med riktigt:-) Stod där på alla fyra och såg nog mest dum ut, men efter ett X antal gånger så fick jag till det:-) Jag ryggade som en katt helt enkelt;-)

                                                  



Fick godkänt på mitt övningstest och sen satte vi oss ner och talade om andra alternativ vi kan ta till framöver om jag nu vill, såsom akupunktur, vattengymnastik mm. Men hon poängterade även att hon om jag nu inte vill sjukskriva mig på heltid iallafall skulle överväga att sjukskriva mig på 50% till en ev, HP går igenom, men jag väntar någon vecka till för att se hur det går med HP och nu har jag ju även hennes journal som kan hjälpa mig vid en ev, sjukskrivning om nu det helt går åt skogen med ansökan..

Imorrn är det besök hos BM och då ska jag ta upp alla dessa ibland onda sammandragningar och hugg jag får i både mage och underliv med jämna mellanrum, är säkert helt normalt men kan inte minnas att jag hade såpass mycket med Leia så lika bra att ta upp det för att lugna mig själv helt enkelt..

Förhoppningsvis får jag en godkänd stämpel där också:-)


 

 

 


Nagelfix:-)

Idag är det dags för lite mammalyx hos Karin i Solna och det behövs verkligen då utväxten ser förskräcklig ut:-)

Ska bli skönt att få klippa ner dom och återigen få fräscha naglar, funderar dock på viken färg jag ska förgylla mina nageltippar med idag?? Kanske det blir en klassisk vit helt enkelt??

Annars så är det hemmet som kommer ta upp större delen av helgen och planen är/var att vi skulle ta oss till IKEA idag för att shoppa in lite gardiner, hyllor, lampor, blommor mm, men vi får se om jag verkligen orkar det idag?? Annars så får vi sätta upp det som finns tillgängligt sålänge till Leia´s rum så vi har ett rum klart innnan helgen är slut..

Men nog skulle det va skönt att även vardagsrummet och hallen kunde ta och bli klar oxå, men när orken tryter och smärtan tar över kroppen så har man inga större val än att försöka vila sig och lyssna på kroppen..

Nu blir det en dusch och lite duplobygge med Leia innan jag styr mig själv mot Solna:-)

Ha en skön dag i snöyran:-)



♥Love Love Love♥

Finns bara en sak att säga om gårdagens nya serie och det är I Love It♥

Jag må vara över tretti men när det kommer till vampyrromantik så smälter jag som en liten fjortis och ikväll ska jag återblicka gårdagen genom att se om dessa två avsnitt som gick igår..

Hoppas nu bara att denna serie håller samma mått även i fortsättningen och ikväll ska den introduceras till Jarkko också som sov bort gårdagens premiär, är tur att även han är likasinnad i denna vampyrromantik så jag har någon att dela den med;-)

Nä om ni inte såg den igår så klicka er in på Tv 6 play och kolla in den redan ikväll..




                         Faller den er i smaken eller är det bara en massa vampyrdravel för er??





En timme kvar..

Ja så är det äntligen dags för kanal sex´s nya serie om vampyrer och eftersom jag bara ÄLSKAR vampyrer så kommer jag från kl åtta till tio sitta fastnaglad i soffan för att insupa denna nya serie som enligt trogen källa (cicci) ska vara beroendeframkallande:-)

Återstår nu att se om den står sig i samma rang som True blood för då är ju våren ur vampyrögon sett räddad:-)

Jag menar ny serie och en ny säsong av True blood att vänta:-)




                                                                ♥ Love It





Renovering pågår..

Härhemma lever vi just nu väldigt compact living då vi alla trängs i vårat sovrum tillsammans med en hel del grejer i rummet, så bland allt bråte som ligger längs väggarna sitter jag nu i sängen bredvid en sovande Leia och slötittar på hockey:-)

Leia´s rum har dom iallafall tapetserat klart idag så det står på tork ikväll och imorrn ser det ut som dom kommer hinna med vardagsrummet och sen så är det bara hallen och passagen kvar tills vi på riktigt kan få boa in oss i vårt eget lilla hem..Jag längtar så tills vi är klar med allt och målet är ju innan krabat behagar komma, men med en månads ledighet innan så ska jag nog hinna med att både boa in oss och ankomsten för krabat♥

Annars så har dagen varit som dom flesta veckodagar, jobb och Leia får även denna vecka göra mig sällskap då Dustin inte kommer förrän imorrn kväll och sen är frågan om det ens går att befinna sig härhemma under tiden renoveringen pågår då det far en hel del spackeldamm och dylikt så jag får väl räkna med att ha med henne några dagar..

Är ju snart inskolning och vi alla längtar till dess, dock längtar nog Leia mest då hon inte gör något annat än pratar om att hon ska bli en humla

Nä nu ska jag ta och kravla mig ur detta bo för nu tränger urinblåsan på lite för mycket;-)


Vatten, JAG är full av vatten!!

Idag kom det..

Mitt första riktiga sammanbrott under denna graviditeten, visst har jag dåliga dagar över min jäkla foglossning, men imorse då jag ställde mig på vågen så brast det:-(

Jag har märkt dom 2 senaste veckorna att min kropp samlat på sig en hel del vätska, dels eftersom min fotlänk håller på att spräckas;-) sen då man trycker så lämnas det vita avtryck, vilket är ett bevis på vattenansamling, men att se det svart på vitt i siffror kändes helt enkelt inte bra idag:-(



Jag vet att imorrn kan det ha gått åt det andra hållet, allt beror ju på hur jag just den dagen har vatten i min kropp, men jag vet också att jag kommer samla på mig en hel del till inna BF och det skrämmer mig..

Nu kan jag ju fortfarande tränga in mig i mina leggins som jag typ gått runt i sen V. 10v såjagvet ju att det inte är så mycket fett igentligen som kommit till och det är ju mest i mittenpartiet som allt samlats på sig så jag ser ju en ljusning i att få komma igång med mitt träningsprogram som jag nu håller på att snickra ihop, men ändå att få höra alla dessa jäkla kommentarer från folk som kanske ska ta sig själv en titt i spegeln för att se hur dom ser ut det känns,även om jag igentligen inte borde bry mig, för oavsett hur mycket detta kommer sluta på så vet jag attjag kommer få bort dessa kilon under min mammaledighet:-) Det får ta sin tid, men bort ska dom..

Men att veta att det är ca 10 veckor kvar det känns bittert och om nu h*n tänkt sig att boa in sig över tiden så kan den glömma det, för som tur är så har jag en hel del trappor att springa i om det skulle bli nödvändigt och då kan inte ens foglossningen stoppa mig;-)

Shopping till barnen..

Skumt det känns att skriva barnen, men snart är det ju inte barnet utan barnen härhemma:-)

Ja meningen var ju även att det skulle inhandlas till mig med, men Leia var inte riktigt på shoppinghumör då hon mest tycker det är roligt att springa ifrån oss så det blev en snabb visit i Vällingby för att shoppa in lite åt Leia och minikrabats garderober..

Tyvärr hade dom inte byxorna som jag ville ha till Leia´s nya våroutfit så byxa och tunikan får shoppas in i veckan inne i stan.. Men sin nya vårjacka fick hon samt ett par mysbyxor och nitskärp som hon så gärna velat haft ett tag,det kommer bli en rocker helt enkelt av våran lilla tös♥

Men som sagt lite shopping blev det allt och imorrn så ska vi försöka ta oss till babyland för att shoppa in en ny bilstol åt henne, är verkligen på tiden, men har dragit ut på det då jag inte vill sätta henna framåt för tidigt heller, men bara inse att lilltjejen börjar bli stor..

                                                     

              
                                                                         Shopping till Leia..
                                                         

Lindex Shop Online - Jacka

Lindex Shop Online - Tunika


Glad tjej med sin nya jacka..

 



Shopping till krabat.









Nu ska det bara fyllas på lite mer men håller mig till att enbart inhandla så jag klarar mig några veckor i strlk 56 då jag vill veta vad jag har för liten krabat därinne, men visst någon 62 kommer nog slinka ner i shoppingbagen:-)

Måste gå igenom alla babykläder från Leia också, men tror mest att det enbart är lite större strlk kvar från henne då jag sålt iväg eller givit bort dom minsta..

  Men nu känns det att vi är på rätt väg för att bli redo för krabats ankomst:-)


Sammandragningar och foglossning..

Thats my life för tillfället..

Har haft en eländig vecka med gräslig foglossning och all den här jäkla snömodden ute på gatorna har inte hjälpt mig precis, känns som att man tar ett steg fram och tre bakåt så mina korta små promenader till tunnelbanann tar en evighet numera..

Sen har jag haft rätt mycket sammandragningar på det och jag vet inte om det är stressen i mig som gör det för jag behöver inte vara så aktiv utan att dom dyker upp, har ju en hel del att tänka på i nuläget..

Börjar komma ifatt mig att jag faktiskt ska ha barn inom en snar tid och förlossningen börjar göra mig nojjig nu, vet ju dock att detta är något som ska tas upp på mitt nästa besök hos BM då jag känner mig lite kluven inför allt denna gången, laddade ju som en tok då jag väntade Leia med allt från sannolikheten att skita ner mig inför Jarkko, till att öronproppar skulle inhandlas till han och allt blev bara platt fall då vi fick reda på att hon låg i säte och vändningsförsöket misslyckades och det hela slutade i snitt..

Kände mig rätt grundlurad på allt och inför denna så har jag inte målat upp något alls utan vill bara att dom verkligen har koll på hur den ligger denna gång..Var ju rätt stressande att allt upptäcktes så nära inpå förra gången och nog poppade tanken upp då ifall förlossningen skulle ha startat innan mitt snitt var planerat..

Nog om det..

Är nu i v 29 (28+1) och inte ett klädesplagg inhandlat till krabaten så idag planerar jag att åka ut och shoppa in lite basplagg så vi klarar oss dom första dagarna iallafall, sen ska Leia få sig en ny snygg våroutfit och ev, en ny bilstol sen ska mammsen få sig ett par mammabyxor och någon tröja kanske:-) Vad pappsen får vet jag inte, han fick ju sig en curlstång förra helgen så han kanske är nöjd:-)

Nu lite mys med frulle:-)

Ha en skön lördag!!

I´m Growing..

Var ju ett tag sen jag la in några magbilder och för något inlägg sen så varnade jag ju om något stort och äckligt som kunde dyka upp här i bloggen:-)

Finns en sak som jag verkligen har fobi för och det är navlar i alla former, jag klarar inte av att varken se, känna eller se någon pilla sig själv i naveln och detta har många i min närhet väldigt roligt åt, tom Leia går runt och pillar sig själv för att reta gallfeber på mig så ni kan tänka er in i min situation nu då min navel börjat växa sig utåt!!!

Jag klarar knappt av att se ner på min mage nuförtiden, för det ser så groteskt ut och det oavsett om jag har en tröja på mig..

                                                                       Magen v. 26.



Magen v.28.



Närbild på naveln..


Nä usch, jag avskyr verkligen hur min mage har formats sig i denna graviditet pga naveln och nu får tiden gärna rusa iväg för hela min kropp har enorma vätskeansamlingar just nu och det är på gränsen för min fotlänk nu, spräckte en länk medans jag väntade Leia och lär väl göra det den här gången också om jag inte förmår mig att plocka av den vill säga;-)

Annars verkar minimonstret växa och leva livet som den skall och idag v.28(27+3) har vågen kraschat upp till 18 kg plus och jag förväntar mig ganska klart att spräcka 30 kg gränsen även denna gången också..

H*n boxas och sparkas på för fullt och i helgen har jag haft en hel del sammandragningar så jag har verkligen fått stanna upp för att ta det lugnt lite då och då..Har även kommit in i en riktigt kissperiod där jag ständigt är kissnödig, hinner knappt ta på mig byxorna och tvätta händerna förrän jag vill sätta mig igen..

Imorrn ska det ringas till sjukgymnasten och i slutet av veckan ska jag kontakta FK för att se hur det går med min HP ansökan, kommer bli totalt knäckt om dom nekar mig HP..

Nä nu är det dags för toabesök nummer 112 för dagen så ha det gott sålänge!!

 

 


RSS 2.0