Roligt kvällsnöje..

Jarkko ska gadda lite & Leia sover så då passar jag på att leka lite i photoshop & på den här roliga sidan som Angelika tipsade om i sin blogg:-)

I bakgrunden är det Körslaget & jag hoppas på Hanna då jag verkligen inte kan med smörpop a´la Erik ;.)

Vad tycks om mitt lilla Ego??


Ego

Dagens Middag..

Hittade ett smarrigt recept på allt om mat där kyckling var huvudingrediensen.. Eftersom Kyckling tillhör favoriten härhemma så passade ju detta bra:-)

Till det serverade vi en enkel sallad smaksatt med lite olivolja & kryddor efter smak..

Smarrigt & kolhydratfattigt helt enkelt..




Mozzarellakyckling med zucchini.





Ingredienser

4 portioner

4 st

kycklingfiléer

1 st

zucchini

4 st

tomater, soltorkade, marinerade

125 g

mozzarella

1 tsk

salt

1 msk

olivolja

1 krm

svartpeppar, nymald

0,5 st

basilika, kruka

Tillbehör:

kokt pasta

 



Utbankad kycklingfilé blir både godare och går snabbare att laga till.



Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor. Skär tomaterna i strimlor och osten i skivor.
3. Banka ut kycklingfiléerna med en liten kastrull och salta. Stek dem i 1/2 msk olja ca 2 min per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
4. Stek zucchiniskivorna ca 1/2 min per sida i 1/2 msk olja. Lägg dem lite omlott ovanpå kycklingen. Lägg på tomater och ost.
5. Gratinera i övre delen av ugnen i 4-5 min. Strö över svartpeppar och grovhackad basilika.


 


Irriterande....

Hur irriterande är det inte efter att ha tvingat Leia på lite kläder, packat på mig 2 Ikeasäckar med smutskläder & sen nerför trappor & genom källaren för att möta synen av att JAG hade tvätttiden FÖRE????

Gah!! Jag måste verkligen ta & börja skriva upp mina tider, för mitt minne är ju i klass med en fiskmås då det kommer till tvättider..

Nu hade jag sån tur att det finns en tid imorrn bitti kl: 7 så där flög min sovmorron iväg..



Blir en sväng till Maxi & inhandling av färskvaror & kanske en & annan film:-)

Pippi på dom sju haven börjar ju gå mig på nerverna så en ny till samlingen vore ju inte helt fel:-)

Tävling.. Naglar...

Hittade nu en tävling om grymt snygga naglar & visst sjutton vill man vinna dom:-)


Klicka på bilden & följ reglerna eller så kikar ni in här. Nagelbloggen:-)

Lycka Till!!


Lördag!

Go morron därute..





Idag är det som sagt lördag & jag har precis kört ett väldigt kort pass på min orbie, blev bara 20 minuter men ska ut & promenixa med Leia snart då paketet med hennes nya & förhoppningsvis fina kläder kommit..

Eftersom morgondagen är fullbokad med Mora träsk, nya naglar & träning så har vi skjutit fram vår städ & tvättdag till idag, så vi blir inte ute i friska luften alltför länge idag..

Vad händer hos er idag då??

En rap säger mer än ord ibland:-)

Min *lilla* måltid ikväll som bestod av en fetaostfylld färsbiff utan ströbröd för att minska på kolhydrater & ugnsrostade grönsaker med en klick tzatziki gjorde mig verkligen proppmätt:-)

Fick inte ens ner det jag hade på tallriken & en stor Rap kom upp efter avslutad måltid, var inte igår jag rapade som sagt:-)

Men gott var det & nu ser vi fram emot morrondagens 'lilla* måltid..


Utmanad. Badrumskåpet.

Har blivit utmanad av Angelika om hur vårt badrumskåp ser ut:-)

Nu är ju inte det något jag verkligen städar ofta:-) Använder det inte så ofta till mina egna saker då allt mitt bråte ligger i högar i min nätkorg, men en rolig utmaning iaf..



Jag utmanar min underbara vän Cicci såklart:-)

Mät & vägdag!

Ja idag har jag ju kört 2 veckor på ren kur & lite besviken är jag över resultaten, men vi får se om det blir bättre nu då jag börjar kombinera & tränar lite hårdare:-)

Sen starten den 19 januari har jag minskat:

Vikt: -3,9 kg

Byst: -4 cm

Midja: -6 cm

Höft: - 5 cm

Lår: - 6 cm

Jag är ju iaf på rätt väg & det ska bli intressant & se hur skillnaden blir veckan framöver, går jag upp eller ner??

Ljuvligt!

Sitter nu och njuter av en kaffe med mjölk o det måste va mitt ljuvligaste ögonblick på dessa två veckor:-) hur kunde jag dricka utan så länge? Jaja, nu väntar jobbet så ni får ha en skön dag.

Om 10 timmar...

Intar jag något så efterlängtat som en kopp kaffe MED mjölk:-)


kaffe.jpg


Går in imorrn på kombinerad kur & middagen kommer att bestå av fetaostbiff med lite ugnsrostade grönsaker & en klick tzatziki*mums*

Har hittat en massa bra bloggar med smarriga kolhydratfattiga recept så i helgen ska jag sätta ihop en veckomeny som passar mitt kaloriintag..

Nu har jag kört ett väldigt stilsamt pass på orbitreken & det blir tyvärr inget besök till gymmet förrän söndag som det ser ut nu, men får köra på härhemma istället..

Nu en dusch sen soffläge till Sveriges Värsta Bilförare & ett gott skratt:-)


 


LCHF recept??

Sitter & kollar runt på nätet efter bra bloggar & sidor om just LCHF recept så att jag kan sätta ihop lite menyer framöver:-)



Har hittat några riktigt bra recept bloggar, men om ni har något tips så hojta till med ett trevligt inlägg:-)

Just nu sitter jag i valet & kvalet om jag ska käka kyckling eller fetaostbiffar imorrn som min första måltid på 2 veckor:-)

Mitt I-landsprobem för dagen helt enket...

Nu får det va nog!! Jag vill ha VÅR!!!

Visst vi är fortfarande inne i Januari, men efter ett antal regninga & slaskiga dagar i storstan så har jag ställt in mig på att vi går mot varmare årstider & därmed VÅR..

Jag är nu trött på att ena dagen ha regn, för att den andra dagen ha snö & den tredje dagen blir automatiskt slask..

Antingen eller & då får det nu va eller med lite plusgrader;-)

Nu snöar det en massa & ikväll lär det va isbana ute så det är bara se upp igen, isen hade ju nyss smält bort från våra gator & nu blir det nya..

Ska väl iaf ta Leia på en pulkatur till förskolan då jag behöver lite underskrifter & Leia älskar ju att åka pulka så hon blir ju glad iaf:-)

Men om nu snön ska komma låt den få stanna några dagar så man hinner ta del av den, nu kommer den lika snabbt som den försvinner & det är det som suger här i storstan..

Men helst av allt vill jag ha VÅR nu;-)


 


Rätt Nyvaken..

God morgon torsdag & ännu en vabbdag.

Är rätt nyvaken då vi vaknade till runt halv nio idag, visst var vi vaken då Jarkko drog, men vi drog täcket över oss & somna ganska snabbt om.. Rena lyxet att va småbarnsförälder & få sova så länge, jag vet;-)

Leia har ju börjat dra ner på sin dagsömn för att vi på så sätt får henne att somna in snabbare på kvällen & sover betydligt bättre under natten, är fortfarande inte hela nätters sömn, men det kommer väl lagom till hennes 13 årsdag:-)

Därför drar vi ut lite extra härhemma då vi är hemma så att hon orkar med hela dagarna, kan ju bli lite gnällig annars runt fyra men då är det bara att underhålla & hålla liv i krabaten:-)

På Förskolan har hon ju oxå trappat ner trots långa dagar så har vi satt 30 minuter på henne, hennes pedagoger tycker att det räcker då hon har väldigt svårt att somna in & dom ser ju henne hela dagarna & tycker att hon klarar av det så vi kör så nu iaf.

Nu en kopp kaffe till..


Tror jag har bestämt mig nu..

Ja då det gäller min Cambridge kur så har det ju gått hur bra som helst att leva på detta, problemet är att nu då jag verkligen känner för att träna minst tre gånger i veckan, gärna fyra så kan detta dra ner min viktminskning tyvärr:-(

Kroppen går in i svält & då tar den ju inte bort något, nu vet jag ju att jag tappat ytterligare 2 kg igår så lite funkar min kombination, mne då har jag ju oxå tränat rätt lugnt & inte så många dagar denna vecka..

Pratade med hon jag handlar av & hon tyckte väl lite som mig att kombinerad kur kanske passar mig bättre pga att jag vill träna lite hårdare än vad som är rekommenderat vid ren kur..

Så nu på fredag kör jag nog igång med ett mål mat om dagen & då väldigt mycket protein & lite eller inget alls av kolhydraterna..Jag får väl iaf testa en vecka & se hur vågen rör sig helt enkelt, kan ju tom va så att jag går ner mer då??

Ska bli grymt gott iaf att få sätta tänderna i något igen & redan nu planerar jag in en veckas måltid:-)

Har ju tills nu iaf tappat 5 kg på 12 dar av mina 20 som ska bort så på rätt väg är jag ju deffenetivt:-)

Blir ingen träning idag utan ett skönt bad ska jag unna mig istället..

Äntligen!!

Är min lur igång igen, man blir ju handlingsförlamad av att inte va kontaktbar:-)

Fick dock ringa & påminna Tele 2 att slå på den, men det skiter jag i slapp stå i kö denna gång iaf..

Pratade med VC oxå ang, Leia & dom trodde det var ett virus hon hade kvar i kroppen sen förra sjukan så vi blev ordinerad en massa bakteriefilar & frisk luft för att bygga upp immunförsvaret igen..

Ja hon är ju pigg i övrigt härhemma , men jag vet ju att det är ett annat tempo på förskolan så Vc tyckte hon skulle va hemma i lugn & ro denna vecka..

Hon sa något klokt i att om ett barn varit hemma & förkyld en vecka så behöver barnet oftast en vecka för att piggna på sig & bygga upp sitt immunförsvar i hennes ålder så nu är vi hemma, vill inte ha några mer sjukor härhemma..

Nu ska jag underhålla mig med att vika tvätt, hela 2 Ikea kassar har jag som ska vikas.. Avskyr att vika tvätt så det blir ganska ofta att dom får ligga några dagar innan jag orkar ta på mig att göra det, för tro att Jarkko tar på sig det frivilligt det är lika med att tro att jag ska vinna högsta vinsten på Triss:-)

Men vi delar på andra saker så det jämnar ut sig i längden..

Hur underhåller ni er idag då??


Inte min dag igår..

Hade jag inte vetat bättre så hade jag defentivt trott att det lyste fredagen den 13 redan igår. För dagen igår var ett rent kaos i min lilla värld, trodde verkligen jag skulle bryta ihop igår..

Vaknade på ett väldigt bra humör trots klocka stod på 5:15..

Åkte till jobbet & såg direkt att det lyste på svararen så jag misstänke direkt att någon var borta.

Inget att göra, vi hade ju ändå en liten barngrupp då många var sjuka & lediga.. Fick sen  reda på något som har med jobbet att göra & som fick mig på rätt dåligt humör, men ja vissa människor är inte klok helt enkelt..

Dagen fortsatte & min telefon visade sig inte fungera, provade ringa på Jarkko´s lur & inte heller den fungerade vilket fick mig att genast misstänka avstängning pga att jag mitt i jukstressen mssade våra räkningar men som jag betalade in förra veckan så jag ringde Tele 2 & dom sa att pengarna kommer säkert in idag (onsdag) & då slås dom på igen.. Jaja inget att göra..

Vi skulle precis gå iväg på promenad då jobbtelefonen ringer & det är Leia´s förskola..

Diarré & hemgång, går magsjuka på förskolan så det var bara att ringa Jarkko då vi redan var en man kort i arbetslaget.. Ringer hans jobblur, men inga toner kommer fram, börjar få smått panik, vill inte lämna min kollega heller, så jag söker upp numret til firman & hoppas på att dom är inne..

Sicken tur, dom har precis kommit in & han åker hem.. Andas nu Linda allt är löst!!

Men mitt i allt detta så fortsätter Jarkks jobblur att inte fungera & vi har ju ingen hemlur, så då blir jag ju orolig hur Leia mår & vi som ska ha kvällsmöte, hur i hela friden ska jag konentrera mig på det om jag inte vet hur det står till hemma??

Mina underbara kolleger förstår mig så dom låter mig åka hem & skippa mötet..

Kommer till Centralen & hinner precis med ett tåg mot V-H..Tåget rullar dock inte så då börjar nästa problem...

Olycka vid Älvsjö medför stopp & ersättningsbussar till Farsta strand!!


Tar tunnelbanan istället & kommer till slut med ett tåg, min resa hem tog dock över 2 timmar så när jag kom hem helt slut så visar det sig att det är ganska lugnt hemma & Jarkko´s lur fungerar då han försökt få tag på mig på jobbet..

Inga större magsjuke besvär än &  vi får se hur dagen gryr, ska nog ta ett besök till VC ändå då hennes tunga har som blåsor som spruckit & förskolan tycker inte hon varit sig lik på sistone, hon har ju varit mycke sjuk nu sen december så kanske hon har något skit i kroppen??

Däckade bredvid Leia igår & vill verkligen inte ha en sådan dag till på ett bra tag, var helt slut både i kropp & knopp..

Jag igår!!!


Bokat & klart.

Japp då var det klart att Leia ska få gå på sin första riktiga konsert:-) Ja vi har ju sett Mojje på Sats invignng, men nu blir det en konsert på hela 45 minuter, undra bara hur länge Leia är villig att stanna??:-)

Blir Mora träsk på söndag för mig & Leia & det ska bli mysigt att få göra något annorlunda för en stund, hon diggar ju stenhårt härhemma till deras dvd så vi får se om hon fattar galoppen då vi ser dom IRL.

Då vi var på Mojje blev hon lite ställd till att se han så nära & utan tv så vi får se om det blir så även denna gången..

Skoj ska vi ha iaf lillgumman & jag..


Har så mycke energi nu..

Är nyss hemkommen från gymmet & jag vet inte om det är min CB kur som spökar eller rentav min lilla viktnedgång, men min kropp är så fylld med energi så jag skulle nog kunnat köra 1½ timme till:-)

Kanske är det rentav att jag verkligen har bestämt mig för att denna vår ska jag ha alla dom där snygga kläderna jag suktar efter, först på listan blir ett par snygga jeans helt klart.. Har visserligen 2 påsar nere i källaren med jeans som var rätt nyinköpta innan dom fick läggas undan, men lite måste man få ge sig själv den dagen man lyckats med sitt mål..

Imorrn är det träningsfridag då vi har möte som vanligt på tisdagar, men det behövs ju lite vilodagar oxå:-)

Nä jag säger som Mora Träsk.

GÖR SOM TRÄSKET RÖR PÅ FLÄSKET!!!!


God morgon!

Sitter på tåget o njuter av mitt kaffe o ljudet från min ipod. Har öppning idag så det blev pappa som får lämna o jag hämtar då jag slutar tre idag, skönt att ha lite tidigare dagar igen. Nu ska jag blunda till lite, men ni får ha en skön dag.

Regn = shopping!

Idag var det en grå & tråkig dag så vi bestämde oss för att ta oss till Farsta. Då vi passerade Länna kom vi på oss att vi lika gärna kan åka in där istället så sagt & gjort.

Gick en sväng på Stadium & fann skor för 50 spänn så vi inhandlade ett varsitt par som man kan använda på jobbet.

Vidare till Intersport & där fann jag ett par skor till Leia för 75 spänn, det var inte det enda jag fann där då det var utförsäljning på allt.. Synd bara att vi inte har pengar så att man kunde inhandla oss en varsin skiddress till nästa säsong:-( Ska ta mig dit nästa helg & kolla efter nya träningskor dock:-)

Men blev iaf ett par träningsbyxor & en snygg zip tröja till mig så nu känner man sig lite fin då man går på gymmet:-) Tar ju annars Jarkko´s avlagda mysbyxor dit..

Så summa summarium så gick allt detta på under 500 hundringen..





I´m in LOVE!!

Hela jag är just nu fylld med adrenalin..

Jag är KÄR i mitt nya gym, har ju nyss frusit upp mitt kort & under tiden så har det renoverats med nya maskiner. Då jag varit däruppe har jag ju endast gått på passen så jag har inte kollat in maskinerna riktigt, men idag gjorde jag det..

Och gisses vilken kick jag fick!!

Började med crosstrainern som hade en liten tv inkopplad i där man kunde välja kanal, kunde även koppla i Ipoden men det var inte dessa grejer som fick mig att inse att min Orbi är ett minne blott..

Jag trampade & trampade & det kändes som jag flög fram, efter 28 minuter hade jag trampat mig 1 ½ mil vilket brukar ta mig 30 minuter att trampa mig 1 mil på min Orbi..

Jag kände mig som dom i reklamen för Orbitrek, med ett leende trampade jag mig fram med lätthet, det bara inte ser smidigt ut, det är det!

Testade även styrkemaskinerna men inte alla & jag gillar dom skarpt också så nu är jag såå laddad för mitt gympass imorrn:-)

Blir inga pass på några veckor, nu ska jag köra på egen hand & lära känna maskinerna:-)

Shit vad lite adrenalin i kroppen kan göra en salig..

Fyller min Ipod.

Sitter & fyller min Ipod inför träningen som jag snart ska ta & bege mig till, kör inget pass idag utan ska testa dom nya maskinerna istället. En bastu på träningen blir det nog också, är så förbaskat skönt att få svettas ut allt skit.

Musik jag fyller Ipoden med just nu..

Eminem- Encore.. Skön musik att träna till.

Axl´s nya för GNR kan jag väl inte hålla med om att det är;-) ..
Bra tillfälle att lyssna igenom skivan, är den bra eller usel??

Twilight soundtracket.. Bra blandning av skön musik..

Alice in chains- Greatest hits.. Säger bara ett ord, nostalgi till tider man minns:-)

Ja detta är vad jag kommer lyssna på några dagar framöver:-)

Har ju även lite godingar som Foo fighters, Live & Kent redan så nu kan jag lyssna ett tag...

Vad har ni i er Ipod???

Vad göra idag då??

Söndag & ute är det grått & blött, så någon större utelek är jag inte sugen på idag.

Ska till gymmet ikväll så där är det uppbokat för mig iaf, men vad ska vi hitta på till Leia är den stora frågan??

Badhuset kanske?? Junibacken lockar mig, men känns så jobbigt att ta sig dit. Något lekland är bara för stresskallande.

Nä, får ta & diskutera fram något i familjen då Jarkko kommer tillbaka från affären, finns ju igentligen massor vi skulle behöva shoppa in på Ikea men löningshelg på Ikea känns väl inte heller så lockande.

Skulle behöva större kontaktnät med barn i denna stad helt enkelt:-)





Shopping åt Leia..

Tog ju oss en tur till Handen för lite shopping, behövde ju lite byxor & fodrade regnkläder..

Att hitta just fodrade regnkläder skulle visa sig inte så lätt.. Började på Lindex som jag älskar att shoppa åt leia på.. Fanns inga där men tänkte shoppa på mig lite byxor & några söta tunikor i Bamse sortimentet mm. Men Leia visade sig på den tvära sidan redan där så vi drog åt oss två par byxor & en tröja på ta tre betala för två..

Jaja gummistövlar då.. Fanns inte många att välja bland men hittade iaf ett par som inte var direkt märkvärdiga men dom värmer iaf, hade även ofodrade på halva priset som var riktigt söta, men då vi kom till att mäta foten blev hon galen så jag gav upp dom.. Får åka själv & handla dom så får det bära eller brista i storleken..

Ville ju fortfarande hitta ett regnställ, men inte en enda affär i gallerian hade ngt i Leia´s strlk, för några fann vi i typ strl 122 & dylikt:-(

Leia gapade efter taco så vi ringde & bestämde träff med Jarkko som var på hemgång efetr träningen så dom smaskade i sig gott medans jag drack vatten. Karaktär var ordet;-)

Sen tog vi pendeln hem & gick & hyrde lite Pippi filmer för lite mys efter en lite väl trotsig dag i köpcentrumet för mig:-)

Får shoppa åt henne på min lunchrast i veckan istället:-)

Regnställ hittade jag dock hemma i lugnets vrå, nämligen Ellos & hur bra var det inte att jag fick rabatt plus sex handukar på köpet??:-)

Så det blev en bra shoppingdag till slut & nu väntar vi spänt på regnstället.


God morgon..

Sitter och njuter av en kopp kaffe innan Jarkko drar iväg till träningen, passar då på att kika in här oxå...

Blir sen disk & plock då det ser ut som f*n härhemma just nu, men det är tur man är effektiv i sin städning:-) Gäller ju bara att få Leia att underhålla sig med något annat så man får plocka ifred...

Tror sen att jag och Leia tar tåget till Handen för att shoppa lite kläder till henne, har börjat sina i garderoben nu då storlekarna börjar växas ur så det blir väl till att kolla igenom vad man vill ha kvar & vad som kan tänkas åka ut på tradera..

Är bara så jobbigt att packa skiten, men blocket finns ju oxå.. Jaja vi får se hur mycket som ska sparas först..

Har en hel del annat som ska iväg så nu ska det rensas ut innan våren tågar in:-)

Nu bär det iväg för Jarkko så lika bra att ta tag i skiten med en gång då...


1 vecka med Cambridge.

Då har det nu gått en vecka med cambridgekuren & det har väl faktiskt gått bättre än vad jag trott.. Jobbigast är ju helgen då man inte är lika aktiv & sysselsatt som på jobbet, man har ju liksom tillgång till kylskåpet varje gång man går in i köket för att fylla på sig med vatten:-)

Men men resultaten talar ju ett positivt språk & jag kör på en vecka till med ren kur, drömmer visserligen om tunnbrödrullar på nätterna, varför vet jag inte då denna rätt inte står högst i kurs av vad jag vill inta just nu..

Vikt & mått efter en vecka ser ut såhär.

-3 kg från startvikten.
Gick visserligen upp 1½ kg men dom räknar jag inte med då det förmodligen berodde på mensen.

Bystmått -2 cm

Midja - 5 cm

Höft - 5 cm

Lår - 2 cm

Träningen har ju legat lite i vilofas då det varit många sena kvällar så förhoppningsvis ser det ännu bättre ut veckan som kommer då träningen blir inräknad oxå:-) Har förövrigt kört en mil på orbin nyss & jag kunde känna en mer lätthet i rörelsena så vi får se hur det ser ut på passen i veckan..

Mår förutom mitt sug efter kyckling hur bra som helst & det är det viktigaste.

Äntligen helg!

Så var det färdigtarbetat för denna dagen o gud va jag ska njuta av ledigheten. Sitter på tåget o är så förbaskat sugen på kyckling så jag funderar starkt på att fuska lite i helgen:-( vi får se hur det blir med den saken. Vad händer hos er ihelgen då?

Veckan från "hell" nu nära slutet!

Bloggen har varit död o likaså jag denna vecka. Sena kvällar o direkt i säng med Leia har det typ sett ut hemma hos oss, men nu är det snart slut o i helgen ska jag njuta av all tid med familjen:-) ha en skön fredag.

Minus 2kg!!

Är inne på dag fem på Cambridge & efter att först gått upp1½ kg, vilket gjorde mig sååå låg så har jag nu hamnat -2 kg sen startvikten så allt som allt så har jag gått ner 3½ kg på dessa femdagar:-)



Nu är ju det vätska som försvunnit men det är ju nu det börjas tas från fettet viket gör mig ännu mer peppad att fortsätta ett tag till på denna diet. Jag känner mig ju även vädigt pigg & alt vatten jag hinkar i mig nu under dagarna kommer jag forsätta med även efter dieten. Har alltid varit usel på att dricka vatten så det var på tiden jag fick lära mig det:-)

Har tyvärr inte hunnit träna denna vecka då det varit mycke på jobbet, men får köra på resterande dagar som är kvar, kanske det händer lite mer då förhoppningsvis.

Nä peppad till tusen över att komma till mitt mål det är vad jag är just nu..

Frånvarande..

Ja som ni märker så har det varit rätt dött härinne, men mitt liv utanför W.W.W är smått kaotiskt just nu.

Leia är inne i en period som håller på att driva mig till vansinne, det är gnäll i stort sett var femte minut efter man hämtat henne hem från *dagis*.

Det ska ses på Pippi, Alfons, Mojje ja allt ska hon se & gärna samtidigt så både datorn & dvd har gått varma härhemma..Efter fem minuter så hör man oftast kommentaren.

- Inge bra Alfons, inge bra Pippi!!

Allt är just nu Inge bra i hennes värld.

Duplo går an ett tag, men oftast så är hon bara missnöjd med allt man hittar på & efter en dag med 14 likasinnande så rinner bägaren ganska lätt över om jag säger så. Jag vill ju mysa med henne då jag kommer hem men hon är som förbytt just nu.

Hon har helt enkelt blivit Stora Trotsmonstret som vägrar allt & som spelar ut oss bägge härhemma.

    
   Kanske nästa inköp till Leia;-)


Säger man åt på skarpen så skrattar hon & gör det ännu mer, för att ta mamma & pappa på allvar är inte hennes grej i denna trotsperiod..

Nä ibland är jag så trött på barn att jag funderar på om jag ska söka mig tbax till fyllona på krogen, dom kan man iaf hantera & ignorera:-)

Nä jag säger väl som Leia säger:

Det är inge bra period nu!!

On my way!

Go morron måndag! Nu väntar ännu en vecka o detta är helvetes veckan då det gäller schemat. Är bara idag man slutar någorlunda. Igår var en dag full av trots därav ingen tid till att blogga:-) ni få ha en skön dag alla!

God morgon.

Eller rättare sagt god dag, jag har ju dock varit vaken sen sju då tvättstugan började.

Händer inte mycke här idag då det är stora latardagen innan jobb & dagis påbörjas igen & denna vecka suger då det är sena kvällar typ varje dag:-(

Nu ska jag hoppa upp på min orbi då min axel smärtar så Body pump passet är uteslutet även denna söndag:-( Känns som jag aldrig kommer iväg till gymmet & denna vecka ser det ju rätt mörkt ut pga arbetet..

Jaja bara kämpa på på orbin & ta nya tag nästa helg, funderar bara på vad som hänt min axel??

Gör så in i norden ont..

Vad händer hos er en grådaskig söndag??

Nog banne mig har jag Karaktär??

Idag tog vi ju oss in till stan för att snacka lite tatto & innan vi ens klivit ur bilen så började Jarkko babbla om lunch!!

Tror nästan han gör detta för att testa hur länge jag står ut, men jag biter ihop:-)

Han tyckte väl att jag skulle kunna ta en sallad eller någon soppa men då kan jag ju lika gärna skita i denna diet enligt mig, prövningar kommer jag att få under denna tid varje dag & det är intressant att se hur stark jag är att stå emot alla frestelser som radas upp framför mig..

Gick iallafall till en pizzeria där dom satt & smaska i sig en grymt godluktande Opera medans jag njöt av en kopp svart kaffe & ett glas bubbelvatten!! Säger bara ett ord... KARAKTÄR!!!


pizza.jpg      VS     95237177_82e8e8276e.jpg

Visst, jag är bara inne på dag 2 & vem vet innan fredag kanske jag har givit upp, men jag tror inte det.. Jag är så peppad att få bort dessa kilon då jag verkligen ur en hälsosam vinkel måste ta mig tbax till ett bmi på under 25..Det är ju bara ngn vecka det handlar om  & sen blir det ju vanlig kost om än strikt!!

Nu steks det pepparbiffar & jag ska mixa ihop en kryddig & god grönsaksoppa *mums*;-)

Underbart!!

Har blitt lite hockeysnack härinne, men säsongen har varit väldigt lång & avslagen för mitt käre TIK:-)

HAr jag gått & blitt medgångssupporter tro;-)



Men men viktiga poäng står idag på spel & efter att ha legat under med 2-0 mot SSK som är ännu längre ner i träsket än TIK så höll jag på att tappa hoppet..

Men men nu i andra står det 4-2 & hoppet lever som alltid i hockey & nu hoppas vi på resultaten i modo & Rögle matchen står sig så TIK kan klättra uppåt:-)

Håll ut nu grabbar!!!

timra.gif


Tävling!!

Hittade denna tävling inne hos Angelica & naturligtvis måste jag va med, skulle va så mysigt att ha inne i Leia´s rum då hennes golv är sååå kallt & man fryser häcken av sig då man bygger med duplot eller något annat:-)




Tävlingen pågår till den 19 Januari!!





Stadsbesök!

Go morron vänner & okända!!


Ser ut som att det blir ännu en kylig men solig dag i huvudstaden & vi tar nog en tripp till staden idag..

Jarkko är förkyld så träningen för han blev avbokad så då tänkte vi att vi åker in en sväng & kollar in några tattoställen, vill ju prata lite om dom kan fixa till min som Farfar gjorde då den bleknade så mycke tyvärr:-(

Vill få pris på hur mycke det kan kosta & sen har Jarkko någon gaddning han vill göra som ryggtavla..

Vill göra en ny gaddning oxå, men det får bli till våren eller efter sommaren, måste klura lite mer på hur jag vill ha den..

Nä nu ska jag njuta av mitt svarta kaffe & läsa runt lite här på nätet innan vi drar:-)

Vad händer hos er då??

Bara en kvar!!

Ja snart har dagen närmat sig sitt slut & min första dag på diet är avklarad!!

Har en påse kvar att inta så det blir jordgubbsshake med ett glas bubbel, "ska det va fest så ska det":-)

Dagen har väl fortlöpt helt OK men tror nog det går bättre då man jobbar & är sysselsatt, gör ju inget annat än tänker på mat just nu:-)

Jarkko den dumnöten var ju extrasnäll idag då han fick äran att veckohandla oxå, blev både prinsessbakelser & pepparbiffar i matkassen..

Bakelsen lyckades jag iaf blunda för men hur sjutton ska jag klara av att blunda för den underbara doften biffarna kommer att avge imorrn??

KRYDDOR_Pepparbiff.jpg


Nä det är bara att ställa sig framför spegeln & fråga vad jag vill med mitt liv?? Peppar nog mig till en shake istället för en biff då ska ni se;-)

Camir7.jpg


Nä nu ska jag mixa min shake & krypa upp i soffan & chilla ett tag så tjingeling!!!

When i´m Gone!!

Var inne i köket & plockade lite med disken.. Hör att Leia har väldigt roligt inne i vardagsummet så jag ställer mig & läser tidningen en sväng när man väl får tid att bläddra i något utan att Leia kommer & drar i den så är det bäst att passa på...

Efter ett tag kikar jag in & vad ser jag??

Hela kistan är dränkt i vatten & Leia likaså, men roligt hade hon iaf:-)

Var ju bara tvungen att fota då hon dränker sig själv i sina bordspölar:-)


En Tankeställare!!!

Har hittat en sån underbar blogg att läsa där man verkligen får en tankeställare om livet man har & att problemen man har runt omkring sig ska man va glad för att man har..

Varför gräma sig över en underbart trotsig unge & slarvig karl för då det finns människor som har lidit & lider en sån oerhörd smärta men som är så stark att dom orkar dela med sig av sitt liv?

Vad skulle jag va utan Leia??

Vad skulle jag va utan att ha min käre sambo??

Visst vet jag att smärta & lidelse finns överallt i världen, tänk kriget i Gaza som är så hemskt att se på nyheterna varje dag, men i den här bloggen får man följa deras liv, man får ett ansikte, ett namn...Man får följa deras bra & dåliga dagar, man får se två starka människor som trots en sån hemsk olycka har så mycket humor kvar i sig, jag finner inga andra
ord än att dom är så underbart STARK som har sån livsglädje kvar & att dom dessutom vill dela med sig av deras kamp till oss främmande människor..

Nä tårar rann då jag läste igenom hans första inlägg & jag kan bara reflektera till om detta skulle hända mig & min familj..

Skulle jag verkligen vara så stark???

Gå in & läs hans blogg, reflektera & få en tankeställare över hur UNDERBART livet är & oförusägbart..

Ta vara på tiden hel enkelt!!

Dag ett med CK! Mät & vägdag!

Ja idag påbörjas min diet & rening av kroppen, får se hur många veckor jag lever på endast CK??

Har fått i mig en halv påse banansmak då jag absolut inte är en frukostmänniska & kan häva i mig en hel påse direkt, det svåraste är att dricka mitt älskade kaffe utan mjölk men det vänjer jag mig med efter ett par dagar:-)

Har vägt & mätt mig & har nu fört in det i den lilla dagboken man fick med påsarna så nu känner jag mig peppad tilll tusen..

Ska ut & promenera med Leia så jag slipper tänka på mat överhuvudtaget & sen har jag ju en hel del att sysselsätta mig med härhemma:-)

Jobbigast blir det ikväll då man vill njuta av något gott, men det får bli ett glas bubbelvatten helt enkelt...



Ändrade planer!!

Blev inte att Jarkko tränade idag så han kom hem & nu lagar han mat medans vi latar oss i soffan:-)

Något som både jag & Leia behövde tydligen..

Mitt paket har kommit så jag funtar på att springa bort & hämta det då jag vill komma igång med min diet redan imorrn.. Vill inte skjuta på det utan påbörja så snart som möjligt..

Blir hemma imorrn med då min käre kollega tyckte jag kunde va hemma en extradag så Leia får vila upp sig riktigt, vet väl inte om det vart så poppis hos Leia;-)
Men jag ska nog lyckats underhålla henne bättre imorrn:-)

Nu ska jag kila in i köket & se på kocken härhemma:-)

Blir korvstroganoff & ris som blir min sista måltid för ett tag framöver så jag ska verkligen njuta:-)


Lååååång dag!!!

Jag vet att man ska inte klaga över det liv man har, det finns alltid någon som har det värre, men just idag & JUST NU så vill jag ha en frizon dit bara jag har nyckeln!!

En frizon där jag kan  låsa in mig & stänga ute allt ljud...

Jag är trött på att höra JAG VILL, JAG SKA, DUMMA MAMMA,  VILL TILL PAPPA Osv...

Jag är trött på att alltid plocka upp efter dom två jag bor med, visst min sambo prioriterar att va med Leia då han är hemma, jag prioriterar att försöka att plocka medans Leia någorlunda klarar sig själv..

Jag tycker att man behöver inte sitta & underhålla 24/7..

Ok att han vill va en lekfarbror, men då Leia vilar så skulle han kanske få en snilleblixt att kanske ta disken?? Plocka bort lite kläder som typ ligger i varje litet hörn(trots att han påstår att han inga kläder har??) Städa badrummet?? Ta golven?? Ja det finns så oändligt mycke att göra då tiden finns men vi prioriterer olika helt enkelt!!

Idag har jag inge vidare humör & att se misären är inget alternativ för mig så jag har försökt ta bort det värsta men då står någon(läs Leia) & drar, tjatar mm på mig.. Hon är så van att få som hon vill(bortskämd är ett annat ord)

Ropar bara på Pappa så är jag elaka tanten & pappa tröstar..

Usch jag gnäller så mycke att jag avskyr mig själv, men jag har helt enkelt ingen bra dag & Leia är så uttråkad härhemma trots promenad, Pippifilmer, Duplobygge & nu sitter hon & skalar på sina kritor som är oskalade(hon har dille på att skala alla kritor) så snart åker dammsugarn fram för att städa upp, hon vägrar vila så det blir till att hålla henne vaken till ikväll.

På allt detta så kommer Jarkko hem sent då han tränar efter jobbet & jag har PMS:-(

Men nu ska jag ringa & meddela att Leia kommer imorrn, för idag är hon inge snorig, hostig eller trött för fem öre, bara allmänt uttråkad med en tråkig mamma:-)


Vad göra??

Go morron därute!!

Idag är det min tur att vabba & Leia som är pigg som en mört har suttit & gapat efter "DAGIS"

Blir väl att plocka lite härhemma medans Leia roar sig med sina bebisar & Pippi:-)

Sen tar vi nog på oss & drar till skogen, alltid lika rogivande att promenare bland alla träden..

Frågan är väl om hon klarar att "joina" förskolan imorrrn, men som hon är just nu så ska hon ju göra det, men jag får väl utvärdera dagen & se hur länge hennes energi håller i sig helt enkelt..

Nä nu ska jag fylla på mitt glas med härlig svart dryck & spana in lite bloggar, håller även på med lite ny desig till bloggen så vi får se om tid finns att börja förändra lite idag:-)

Vad ska ni förgylla eran torsdag på då??

Sjukt var det här då!!

Ja det blev som jag misstänkte.
Leia blev idag hemskickad då hon inte är pigg som sig bör för att ta del av verksamheten, dock har hon ingen feber & är nu efter att ha sovit en hel del rätt pigg, men vi är hemma imorrn & ser hur läget ser ut då..

Tycker dock det är bra att dom inte bara går efter feber då jag absolut inte vill att Leia är där om hon är såpas hängig & inte orkar med allt skoj dom gör, idag var det ju hennes favvis skogsbesök på schemat & visst har hon babblat på om skogen nu på kvällen, men vi får väl gå dit en sväng imorrn kanske:-)

På mitt jobb är vi rätt lama tycker jag då det gäller barn som igentligen kanske skulle varit hemma en dag extra eller rent utav har en infektion på G i kroppen..


Jag kan förstå att det är stressande att vabba, men jag har lovat mig själv att inte känna vare sig stress dåligt samvete pga att Leia eller jag är sjuka detta år..

Har man skaffat barn så får man räkna med att vara hemma & hur roligt tror ni att ett barn som är hängigt har bland 13 vilda ungar omkring sig..

Tänk er själv in i att alla era kolleger  gapar omkring er & huvudet redan dunkar tillräckligt..

Vi kan relativt lätt dra oss undan & göra kanske några andra uppgifter, men det kan inte barnen..

Är dom på förskolan så måste dom medverka i verksamheten oavsett hur dom känner sig..

Nä regeln att skicka hem efter allmäntillstånd skulle vara just en regel på ALLA förskolor helt enkelt!!

Hur funkar det på eran förskola???





Award!!!

Har inte varit inne sen i tisdags morse & såg nu att jag fått en fin Mamma Award av Angelica:-)


*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden!
Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag!
Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*

Skickar denna naturligtvis tbax till henne samt till världens bästa Gudmor, Mamma & bästa vän:-)

Cicci I Love You!!


Däckade med Leia!!

Var helt slut igår efter mitt lilla träningspass så jag däckade med Leia runt åtta så idag är jag pigg & glad:-)

Tyvärr verkar det som "krabat" som knappt varit sjuk fram till nu är på G att få förkylning igen:-( Inte bra!!

Nä nu måste vi hoppa i kläderna så att vi kommer iväg i tid...

Blir en lång sag för mig då vi har möte ikväl så runt åtta är jag väl hemma & då sover nog "krabat" så nu ska jag pussa lite på henne:-)

Ha en skön dag Vänner & Okända!!

Min Orbie & jag!!

Blir inget gym idag då jag nyss är hemkommen & jag är såå slut efter att stått ute i över en timme i denna blåst..

Ska köra en mil som vanligt på orbin medans jag kikar på Glamour, vet inte jag.. 
Men jag blir som fast i såna där usla såpor fast jag igentligen inte gillar dom:-)




Men funkar bra att stirra på medans man tränar..

Kör även 100 benböj & säkert några hundra sit ups, måste träna nu medans orken finns innan min diet drar igång, tror inte jag är så piogg dom första dagarna:-)

Ha det gott så länge!!

Here we go again!! Here we go go go!!

orbitrek_elite.jpg

Jobbet kallar!

Go morron? Måndag o en ny arbetsvecka sätts igång. Känner mig rätt Utvilad så min ledighet gjorde nog nytta:-) ikväll blir det gymmet då jag legat på latsidan i helgen. Nu rullar vi så ha en bra dag vänner o okända!

Hoppande tandtroll!!

Vi har det senaste året haft rätt svårt med att få Leia att gå med på att borsta tänderna, ibland funkar det OK om man sjunger Pippilåten & ändra texten lite till att "Leia är så bra som borstar sina tänder idag lalalala!!"

Men för några dar sen kom jag på en ny grej så jag tog med Leia in till badrummet, tog fram tandborsten & tandkrämen.

-Leia, varje dag kommer det tandtroll i munnen & borstar man inte tänderna ordentligt så börjar dom hoppa omkring därinne & det är inte alls så skönt så nu har du 4 små troll vi måste få bort!!

-Trollen hoppar??
Och pekar in i munnen.

- Ja precis men mamma är bra på att jaga troll så öppna nu munnen..

Leia öppnar munnen & vi jagar numera trollen 2 uppe & 2 nere morron & kväll utan problem..



Ska bli intressant att se hur hon reagerar den dagen vi ska till tandläkarn & räkna tänder:-)
Hon är ju livrädd bara att komma in i ett rum som en läkare & då ska den dessutom kolla munnen där knappt vi kommer in:-)

Ja huva för att gå med dit säger jag!!

Hur reagerar era barn vid tandborstning??




Tips om tävling!!

Självklart är jag med i tävlingen hos Lily om en underbar skolåda med SATC säsong 1-6..





Nu är det bara att hålla tummarna för att det är just JAG som tar hem det:-)
Skulle ha SATC maraton direkt härhemma:-)

Kan förövrigt rekommendera hennes blogg då den har mycke tips om hur man sköter håret, frisyrer & produkter samt massa annat skoj att läsa:-)


Semeltider redan??

Idag då vi gick runt i Handen så insåg jag att dom redan börjat sälja semlor & likadant i vår näraffär..

Julen har ju knappt städats ur & semeldagen är det väl rätt länge kvar till??

Ja i år blir det inga semlor för mig iaf:-)

Men nog såg dom goda ut iaf*slurp*



Fixat naglarna!!

Japp det bev en tur till Handen idag där far & dotter gick & shoppade lite & jag fick fixa till naglarna:-)

Filade ner dom lite & lackade dom genomskinligt blev nöjd som fan, tyvärr ser det ut som naglarna är fnasiga & ojämn fram på bilden men det är dom absolut inte:-)

Skulle ju inte precis gått därifrån då:-) Däremot är mina nagelband fnasiga då min nagelolja varit slut men nu är det hemköpt oxå så även dom blir fina igen:-)

Jarkko gaddar just nu grannen & Leia ser Pippi i vanlig ordning, blir nog lite *dega* innan middag & kvällsbad..

En skön & avkopplande dag där jag även hunnit tagit golven så det luktar fräscht härhemma:-)


Go morron Söndag!!

Ja så lider helgen mot sitt slut & nu börjar allvaret på jobbet, sena kvällar & möten varje vecka för att få struktur i arbetslaget..

Kommer ju ske stora förändringar i vårat hus med ny avdelning & allt & som det ser ut nu så blir inte jag flyttad:-( Hade sett fram emot lite nystart denna termin, men det är bara att gilla läget..

Vad ska man fördriva denna dag på tro??

Hade velat åkt iväg & fixa naglarna men vi får se om det finns tid till det, ska ju till gymmet & Jarkko ska gadda grannen ikväll.. Soffan måste fraktas bort till containern & golven ska skuras..

Ser rätt slaskigt ute oxå & galonkläderna är inte hemma så vi kanske håller oss hemma större delen av dagen, blir väl en promenad iaf då luft måste vi få..

Skulle behövt nå nytt pyssel att introducera till Leia men Panduro ligger långt borta från oss, så jag gör väl kanske bara en ny trolldeg, med en ny färg..

Blir nog bra det!!

Nä nu kallar tvätten på oss så tjingeling!!

Vad gör ni idag då??


Pulka VS Ikea!!

Idag har dagen varit i hög takt från det att vi klev upp till att jag nu sitter här & bloggar lite..

Jag & Leia tog pulkan & traskade iväg till sandgropen för att verkligen ta vara på snön innan den nu verkar tina bort..
Vi åkte en hel del men till slut var mammsen rätt trött i benen då backen är rätt brant & Leia verkade inte alls ge med sig så vi tog en omväg förbi Haribo hallen för att se om det var ngn form av hockey där..

Var åkning för allmänheten & det lockande inte mig att stå i en frusen ishall & se på så jag pockade med Leia som i sin tur galskrek efter hockey typ i hundra meter.. Roligt för mammsen att se att intresse finns, desto mindre roligt att folk stirrade på oss där jag genomsvettig bar på en trotsig unge som skrek desperat efter hockey..

Måste ta med henne på en match i hovet om det så bara är något skitlag som spelar!!

Kom iaf hem & Jarkko kom hem från träningen & eftersom han har tagit över köket med sina tatueringsgrejer & muttrar dagligen om att vi bor för trångt så komprimissade vi fram att han fick hörnskrivbordet i Leia´s rum & jag fick ett mindre databord i vardagsrummet igen & en soffa åker ut..

Så vi for till Ikea & shoppade en del så nu är det en fotölj jag ska ha så är sen min lilla hörna klar, hyllorna ska sättas upp på måndag & kanske kommer det då en liten bild oxå:-)

Jarkko blev oxå nöjd & nu kan han gadda ifred då Leia ändå sover inne hos oss fortfarande, ska dock bli ändring på det om jag får bestämma;-)

Kan dock säga att Ikea Kungens kurva suger & jag blir mest bara irriterad av att springa runt som en yr höna som gått vilse i denna jävla labyrint!!!

Så helt klart vinner min pulkatur med Leia mot att ruttna på ett överfyllt Ikea som man kan shoppa ihjäl sig på av en masssa onödigheter:-)

Hur har eran dag varit då??

Bilder från idag!!




Jävla IDIOTER till grannar!!!

Denna lördagsmorron är jag heligt förbannad, var ingen bra start på denna dag att först småtjafsa med Jarkko & sen då han sticker till träningen inse att någon JÄVLA IDIOT till granne eller dennes besökare tyckt att slå sönder ytterdörren är SÅÅÅÅ smart så nu är det glas över hela utgången & utanför Leia´s barnvagnsförråd..

Jag har nu skrivit en lapp & satt upp där texten lyder:
Ni som är ansvarig för detta oavsett om det är en besökare till er!!
Sopa upp glaset IDIO!!!!
En granne som tröttnat!!


Jag har tröttnat så rejält så jag är snart villig att sälja iväg lägenheten orenoverad i vardagsrummet & skita om jag går plus minus noll i affären, jag vill bara bort härifrån nu så nu ska Operation lägenhetssökning starta & denna får väl hyras ut i andra hand sålänge eller nått om jag hittar något intressant!!!

Jag kan fan bo vartsomhelst just nu!!!

Det tråkiga är att igår började dom med att ha våra portar låsta dygnet runt pga alla bränder som varit i vår källare & vi fick nya nycklar till dörrarna just för att misstanken finns att den som tänder på har nyckel.. Och så händer detta, har inte alla mobil nuförtiden så att man kan ringa den man ska besöka eller något???

Visst måste det bli någon form av porttelefon om det ska va såhär, men man behöver väl inte sparka in hela dörren heller??

Detta är inte det enda som skett i vår trappuppgång & dom som bor här är tyvärr inte så mån om att ha det någorlunda städat i vår trappuppgång utan det fimpas & tappas ölflaskor gång på gång, det kräks, kissas jag bara GUD ser allt som sker i denna trappuppgång..

Polisen är ständigt på besök hos ngn granne så hur trygg känner man sig med en tvååring boendes här??

Nä ge mig en lägenhet någon annanstans NUUU!!

Go morron förresten:-)


I´ll be back!!

Jaha så var det fredag & jag är grymt trött idag, fast veckan varit kort, känns det som jag har jobbat ihjäl mig nästan:-)

Trämningsvärk har jag oxå & det är skönt,  har hållit mig till träning hela denna vecka sen lördags förutom idag då jag har en vilodag.. Söndag väntar body pumpen & nu har jag planerat in två pass av det i veckan..

You gonna se i´m gonna be thin this year!!

Kvällen har varit soft med lite taco & jag betonar verkligen LITE, har ju kört kolhydratfattig kost nu sen nyår men en dag i veckan får jag festa på lite:-)

Lets dance har vi sett på oxå & det var över min förväntan, gillade "Magen" skarpt:-) Sen samuelsson kan man ju inte göra annat med:-)

Nu ska jag krypa upp i soffan & se på filmen som jag verkligen avskyr, men har man bara en tv & jag vill ha liggläge så är det bara att gilla läget så att säga, men det är iaf grym musik i filmen!!

Vad händer hos er då??

Like Arnold says!!
I´ll Be Back!!





Regnbågsbarn!!

Satt & kikade på Nyheterna med Leia innan nattningen & helt plötsligt ser jag min gamla kollega från den förra avdelningen jag jobbade på & några av mina gullungar:-)

Reportaget handlade om Regnbågsbarn & va typ tre minuter, men det var lite skoj att se dom på tv,n..

Leia gillade dock den stora uppstoppade fågeln som hänger i taket & ville genats gå till mamma´s jobb & "Pippi"

Helt plötsligt var Pippi Långstrump ratad för iaf 15 minuters vrål innan hon insåg att till mamma´s jobb skulle hon inte komma:-)

Reportaget ser ni här om ni är nyfikna!!


What is this??

Hade en julklapp som har legat på jobbet hela jullovet & tog idag hem den..

Jag, eller rättare sagt Leia öppnade denna stinkande sak så jag visste ju att det var något med tvål där i..

Leia utropar. Popcorn!!!

Och när jag tittade ner i asken så nog banne ligger där popcorn, men va sjutton är meningen??

Ska jag lägga mig i ett bad med denna tvål & käka upp detta för att även lukta gott på insidan eller vad??;-)

Ja detta var nog det knasigaste jag sett, men det kanske är jag som inte hänger med i svängarna riktigt??

Någon som vet??


Det är inte precis varmt ute!

Go morron till ännu en kylig dag i storstan! Tinar just nu upp i ett varmt tåg men ska inom kort stå ute på gården i typ 2 timmar. Känns ju lockande:-) vad händer hos er då?

Natti natti!!

Nu väntar sängen & Spiderman!!
Se you tomorrow!!


Otroligt!!

Ja det är banne mig otroligt att jag inte ligger & snarkar bredvid resten av familjen efter nattens svårigheter att somna!!

Jag har ju ändå bara sovit1½ timme inatt el, imorse om man ska va korrekt & jobbat ett någorlunda långt pass, men jag kanske är inne i någon slags vakenpsykos:-)

Ska snart iaf bädda ner mig & se Spiderman & förhoppnigsvis somnar jag snabbt då jag har öppningen..Gah!!

Idag var ju även min första dag på jobbet som fast anställd & dom få vildingar vi hade på plats var rent ut sagt vild efter 2 veckors jullov:-)

Har lite smekmånad denna vecka med få barn & ny kollega så nästa vecka startar allvaret för VT -09!!

Vad händer hos er då??


Karriärbyte??

Igår förde jag en ganska kort diskussion med Jarkko om Leia´s oklippta hår..

Luggen tas ju med jämna mellanrum men håret därbak har vi typ toppat en gång i hennes 2 åriga liv.. Jag hade väl en tanke på att klippa upp lite så att lockarna som hon fått av en snäll liten fe (då vi båda är rakhåriga;-)) skulle framhävas lite mer..

Gick ner till tvättis ca 15 minuter & då jag kom upp satt en något korthårigare Leia glatt & såg på Pippi:-)

Jag däremot rusade fram & sökte lockarna som numera endast fanns i Jarkko´s hand & ja jag fick typ samma panik som jag får efter mina besök hos frissan då jag inte är nöjd:-)

Jarkko var däremot nöjd & efter ett tag hade väl jag smält det oxå, det växer ju som sagt ut!!

Imorse på förskolan hennes kommenterade dom hennes klippning & jag berättade historien & genast överöste dom att Leia passade riktiigt bra i sin nya frissa & att Jarkko var ju riktigt duktig på att klippa:-)

Så gubben!!

Kanske dags att släppa gaddningsnålen för att istället träna upp klippningen & öppna salong??:-)


Två timmars sömn o nu väntar jobbet!

Ja det här med att vända dygn är inte min grej, nattmänniska som jag är:-) gick nog igenom dom flesta kanalernas serier o runt fyra släckte jag ner. Halv sex ringde klockan o nu sitter jag på tåget. Lär däcka ikväll iaf:)

Så kom den till slut!!

Här har vi gått & väntat hela Jullovet & då vi är inne på sista kvällen ser den till att komma!!

Nu får vi väl hoppas på att den ligger kvar till helgen iaf så att vi verkligen får ta del av den med många turer i krokiga näsan:-)

Men en liten pulkatur hann vi med iaf innan middagen stod på bordet, fast Leia hade nog hellre ätit ännu mer snö om vi inte satte stopp på det efter någon tugga för smaka måste ju dom små liven få göra(minns väl själv hur gott det var:-)


Inte ett spår av Julen!!

Nu har vi sagt adjö till Julen 2008 härhemma & skönt känns det med ett tomtefritt hem numera:-)

Leia var ju först lite smårädd för tomten innan jul, men sen då tomten över en natt lämnade en hel drös med julklappar både härhemma & hos morfar så blev hon ju rätt nyfiken på denna varelse & det slutade med att dagarnas samtalsämne var tomten & att Leia skulle få mer julklappar enligt henne, att detta bara sker en gång per jul ville hon inte veta av!!

Jaja jag & Jarkko (elaka föräldrar som vi är) tog ju vara på hennes besatthet av tomten & julklappar & körde väl några dagar med att för att tomten ska komma så måste man äta mat, sova & alltid lyssna på mamma & pappa för tomten han ser allt & skakar på huvudet om Leia inte gör som vi vill..

Det hela slutade med en rädd Leia som tillslut inte vågade gå in till köket för där var ju en hel drös med tomtar på gardinerna så numera är T-ordet förbjudet härhemma:-)

Så idag tog vi farväl av alla tomtegardiner & dylikt & Leia sa hejdå & tycker det är bra att tomten numera bor i källaren ett tag för då kan han inte se henne lika bra.

För vem vill vara snäll 24/7??:-)

39e9bec0.jpg


Hockeyvaks fiaskot!!

Jag höll mig vaken enbart för den här matchen & vad händer??

Första perioden vet jag inte hur jag ska summera mer än klantig utvisning ger mardrömstart!!

Dom andra perioderna fick jag tyvärr inte se då en liten fröken behagade att vakna då så det var att släcka ner allt & låtsats sova..

Kan ju säga att jag låg mest & förbannade över att vi bor så lite & att vår skrutt inte riktigt vill sova då jag vill det!!

Har nu kikat runt både på text tv & tidningarna på nätet & som vanligt vill vi skylla från det mesta på elaka kanadicker & usla domare!!

Visst dom körde uppenbarligen ett lite fulare spel än vad vi godtrogna svenskar är vana vid, men har inte detta hänt förut??

Har inte vi haft gulddrömmar som krossats av tuffa, spelskickliga kanadicker förr..
Ska vi igentligen inte veta att då det väl gäller så kör dom på & dom kör hårt?

Vi kan kalla det fult spel men det är deras signum helt enkelt, fula kanadicker vinner Guld helt enkelt!!

Varför fortsätter vi att se ut som yra skrämda kycklingar på isen för år efter år??

För första perioden var inte någon höjdare av Sverige, det var omständiga spel med puck då vi väl fick ha den ett tag, det var sega passningar som oftast inte gick riktigt dit dom skulle & gjorde dom det så var passmottagaren inte riktigt med..

Jag är stolt över årets upplaga men som vanligt hade jag & även en rätt stor mängd med svenskar skyhöga förväntningar inför denna match & vi alla borde väl lära oss något..

Nästa år kanske vi ska vänta & se helt enkelt efter matchen innan vi tror att vi har Guldet i vår hand??

Vi kan fortsätta & skylla på domarna & fult spel, men hur var det med domarna i matchen mot Slovakien??

Dom hade vi väl oxå lite tankar om, men hur gick matchen??

Rätt lag vann till slut & så även i denna final helt enkelt!!


Sista natten med Gänget!!

Inatt 1:30 slår jag på tv´n för att få se en förhoppningsvis grym match mellan Sverige- Kanada!!

Hur skönt skulle det inte va för dessa underbara killar att få sätta dit lönnlöven på DERAS hemmaplan??

Efter semin mot Slovakien där jag verkligen trodde turen(och domarna) skulle övervinna skickligheten så tror jag verkligen vi har en chans för att gå hela vägen denna gång!!

Det stora frågetecknet är väl om jag ska ta mig en tupplur eller ej;-)

Ska ni se matchen & vart tror ni Guldet hamnar??

Sverige eller Kanada??

Någon gång runt fyra vet vi!!

Shoppa bort ångesten!!

Efter mitt riktigt gnälliga inlägg om hur jag mår så kände jag bara för något nytt härhemma!!

Att städa kände jag inte för utan det får bli imorrn allt juligt städas bort så då kom jag på att skor är något jag verkligen behöver..

Jag har ju varit & kollat på dom flesta skoaffärerna runt omkring, men då dom flesta har skaft som jag vill ha så passar inte mina tjocka vader min skostorlek:-(

Tog bilen då Jarkko kommit hem & for till Länna & skopunkten, inte världens bästa kvalite men billiga skor har dom:-)

Hittade ett par ganska snabbt & eftersom Leia även hon hittade ett par som hon bara skulle ha så plockade jag på mig ett extra par då dom har tre betala för två:-)

Så nu har jag två par skor till jag kan promenera sönder till vårgarderoben ska inhandlas & förhoppningsvis är mina vader smalare då:-)


Adoptera detta inlägg!!


                 
                         

                  

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet.


Leia´s Värld!!

Då det just nu händer en hel del i Leia´s utveckling både i tal, kopplingar i meningar mm så måste ju sötnosen få sin egen lilla kategori!!



Det första inlägget handlar om Leia & hennes far!!

Händelse:

Kom ett julvykort från Turkiet & hotellet vi bodde på. Leia var snabbt framme & ville ha det för att studera.

- Leia badar havet! tukiet
, kom snabbt ur henne..

- ja sa både Jarkko & jag, vi badar i Turkiet ja..

- Pappa utbrister hon!! Pappa där!!


Både jag & Jarkko kollar på bilden & ser en rätt krallig gubbe & någon av oss råkar väl slinka ut med att hon tror den tjocka farbrorn är pappa:-)

Vi påpekar att det är en farbror & inte pappa, men som ni alla vet barn har VÄLDIGT STORA ÖRON!!

- Leia´s pappa är där, fortsätter hon & pekar.
- Leia´s Pappa tjock kommer snabbt efter:-)

Och numera kommer denna kommentar ganska ofta från henne, kanske därför han fått sån panik att börja med thaiboxningen igen*haha*

Ryck upp dig!!

Jag har under dessa två veckors sk, semester haft en hel det funderingar omkring mitt liv & hur det har & ser ut!!

Jag måste väl helt enkelt erkänna att jag är väl så nära som jag kan va att en en gång krascha in i väggen likt vintern -00.

Jag känner mig som en usel mamma, en usel sambo & helt enkelt en usel människa som inte lyckats få alla pusselbitar att falla på plats, men den stora frågan är ju att JAG kanske ska bli bättre på att helt enkelt be om hjälp??

Hur ska jag någonsin kunna slappna av då den enda fria tid är då jag skickar ut dom för att städa lägenheten, eller tar bilen till Ica maxi??

Missförstå mig inte, min sambo hjälper verkligen till om jag ber, men jag känner verkligen att allt blir bättre & det går så mycket snabbare om jag fixar städningen & någon av oss måste ju passa Leia under städningen..

Det jag helt enkelt skulle behöva är en helg på ett SPA, en helg där fokus är bara på mig & mitt välbefinnande, en helg där jag är helt själv med mina tankar & då jag kommer hem helt fylld med kraft igen i min kropp..

Jag hade några dar under denna jul iaf då jag var hos pappsen som jag bara kunde sätta mig ner med en kopp kaffe & veta att någon annan tar disken, någon annan fixar maten. någon annan gör allt det där som jag gör varje dag & det var skönt att känna den känslan:-)

Det ska bli skönt på ett sätt att börja jobba igen, att veta att jag får mina 30 minuter på lunchen för mig själv, jag kan sitta på tåget & dricka mitt kaffe i lugn & ro, jag får längta hem igen till min underbara Leia, men först måste jag helt enkelt!!

RYCKA UPP MIG!!!!

Tillbaka till vardagen!!

Nu är helgerna över & det känns skönt, tyvärr så har både jag & Leia vänt lite på dygnet dom senaste dagarna med nyårsvak & allt så nu är det till att vända tbax dygnet som gäller..

Jarkko är iväg & tränar thaibox & jag ska väl till att köra ett litet pass härhemma nu innan vi ska ta oss ut för en promenad hela familjen..

Jul & Nyår har varit stora höjdpunkter för Leia med många klappar & raketer:-)
Nästa år kanske tom vi får se tomten live men nog är hon lite skraj allt för denna varelse som är så knasig som lämnar julklappar då hon sover!!

Nä nu kallar lillbossen, så tjingeling!!

RSS 2.0