Den stora BF dagen är nu här..

Men ingen bebis syns till än sålänge:-(

Har haft en usel natt dessutom så jag vete tusan om jag skulle orka med en förlossning idag om den nu skulle få för sig att komma?? Vaknade upp vid två pga foglossningen och sen låg jag och vred och vände på mig till halv fyra då jag tog med mina kuddar och la mig i soffan för att slötitta på tv´n..

Tyvärr så hade jag en hel arme med fåglar utanför som kvittrade in på småtimmarna så jag låg mest och lyssnade(irriterade mig) på dom..Sen fastnade jag i ett dubbelavsnitt av Survivor så runt halv sex slumrade jag till, bara för att vakna av ringklockan vid halv sju..

Jarkko hade tydligen en bättre natt än mig och sov lite för länge så grannen som han jobbar med kom upp och väckte oss:-) Slumrade till en halvtimme till innan Leia började gapa från sängen att hon var hungrig..

Upp och hoppa och sen bar det iväg till förskola och BM..

Allt var så bra med mina värden och krabat ligger fortfarande på sina 140 hjärtslag och mitt SF mått låg nu på 37.

Krabat ligger dessutom väldigt långt ner och så som BM sa så skulle man nästan kunna sträcka in handen och dra ut den i öronen och det är därför jag har så sabla ont i mitt underliv just nu..Skulle inget ha hänt i helgen så tyckte hon att jag skulle kontakta förlossningen om jag nu tycker smärtan är olidlig och det kommer jag att göra så har ingen bebis kommit till måndag då banne mig så ringer jag förlossningen så får dom kolla hur det ser ut med krabat..

Annars ser det ut som igångsättning den 10 maj och så länge orkar jag inte gå..

Har ju en hel del vattniga flytningar och nojjar mig nu över att det kan vara vattnet som sipprar oxå, men som BM sa klokt.. Läs inte så förbaskat mycket på alla dessa forum:-)

Idag bär det iväg till Jarkko´s syrra för att involvera Leia i att hon kanske hamnar där i helgen om nu det händer något, vi träffas ju lite väl sällan, men hon tycker det är skoj att få åka och hälsa på sin kusin Eliot som har sååå mycket leksaker..

Nu lite surf och någon magbild får ni inte förrän jag står på förlossningen nästa gång:-)

Fullmåne..

Igår trodde jag verkligen att det kunde vara på G härhemma men som ni ser så var det återigen ett spratt från lilla krabat i magen..

Låg och såg på skräckisen Paranormal Activity men slumrade som vanligt till med jämna mellanrum under filmens gång( minns inte när jag såg en hel film sist??) Men men vaknade som sagt till lite då och då av förvärkar som kändes lite mer än vad jag är van vid..

Runt halvelva vaknade jag återigen av förvärkar och då när jag tittade ut var det sådant mäktigt himmelspel utanför fönstret och en fullmåne kom fram för en kort stund innan den återigen skymdes av dimman som kom fram..

Trodde verkligen att detta var ett tecken om att inatt sker det då jag är lite skrockfull av mig och har ju hört dessa skrönor om att fler barn föds just vid fullmåne men icke..

Kollade nu in en sida om när fullmånen kommer och enligt den så ska det ske inatt och inte alls ha varit någon igår, men jag är säker på att det var fullmåne igår och även Jarkko såg den så någon inbillning var det inte..

Men vi får väl se hur det går inatt om fullmånen vill göra oss sällskap och framförallt om krabat vill ta och kika ut på sin BF dag som tillöper efter midnatt:-)


Lite kvällsshopping:-)

Då jag idag varit duktig och städat samt tvättat så tyckte jag mig vara värd lite shopping och vad passade bättre än att utnyttja lite rabatterbjudanden på Lindex som går ut idag:-)

Nu blev det ju ingen jätteshopping men mammsen fick sig lite och Lejsing får sig ett litet vårigt Bamseset:-)

Längtar till man tycker det är roligt igen att prova kläder och jag har nu börjat spåna på delmål inför min stundande tränings och koststart..


Amnings Bhár kan man inte få för många av..
Lindex Shop Online - Amnings BH


Skönt vårigt linne till mammsen..

Lindex Shop Online - Topp


Söta katten Jansson i en härlig vårfärg till Leia..

Lindex Shop Online - Set

Hm..

Då jag är som besatt av att krabat ska behaga komma ut just nu och drömmer om blod i trosorna, överfulla förlossningsavdelningar och kejsarsnitt så känns det lite bittert att få detta mail från Pampers..

Liksom vaddå lämnat bakom mig?? Jag är ju för f*n fortfarande gravid;-)

Ditt nyfödda barn
  Hej Linda,
 
DITT EGET LILLA MIRAKEL Eftersom du nyss har lämnat graviditeten bakom dig, är det kanske svårt att förstå att det lilla barn som kurar ihop sig i dina armar verkligen är ditt. Förutom skapelsen, finns det inget så fascinerande som spädbarn med sina egna förmågor, personligheter, historia och framtid. Ditt barn är redan unikt på alla sätt och vis: en liten individ full av under som bara väntar på att utvecklas.

Same same but different day..

Ja så känns det i mitt liv just nu..

Vardagarna rullar på i samma takt och jag har som ett schema över hur mina dagar fortlöper innan familjen rullar in med buller och bång..

Kl. Nio lämnas Leia om vi nu är i tid vill säga:-) Vi stressar inte som sakt..

9,30 -10.. Softar framför datorn alternativ tar en vända till affären..

10-10,30 fixar lunch..

10-30- 12,30 Smaskar i mig lunch till Våra bästa år sen vilas det fram till ca ett iaf..

Sen ska det fixas med middag, undanplockning, kanske en tvätt tom.. Är det en riktigt grå dag i mitt liv så sover jag enda till tre då jag måste upp för att hinna innan dom kommer som sagt..

Ja man skulle ju kunna tro att jag som älskar solen skulle njuta nu, men att promenera känns meningslöst, försökte mig på det idag, men fick hugg direkt så lika bra att gå hem och vila bort det, sen så har jag sämre och bättre dagar med min foglossning och oftast så är det uselt just nu..Sen så är det detta med att vara ständigt kissnödig och då är det rätt jobbigt att vara utanför hemmet för jag kan ju säga att det här med att hålla sig längre stunder inte existerar just nu;-)

Nä nu är det 3 DAGAR till BF och jag anser mig överburen nu då jag inte var gravid såhär länge med Leia och jag trodde faktiskt att denna krabat skulle komma en vecka tidigare, men nu börjar jag tro att det blir en majbebis av det hela..

Att jag sen även stressar upp mig nu då vi står utan barnvakt över valborgshelgen gör ju inte saken bättre, känner press att föda innan fredag då vår sista livlina drar från stan och sen får jag minsann åka in själv och föda om krabat behagar vilja dela dagen med Konungen:-( Känns sådär om jag får säga min mening..

Jaja nu ska jag njuta av en glassbåt och trösta mig lite att jag iaf kan smaska i mig onyttigheter några dagar till:-)

5 Dagar kvar till BF..

Ja så är vi nu inne i v. 40 (39+1) och fortfarande ingen krabat som vill joina vår lilla familj har tittat ut..

Inga större känningar än det vanliga såsom molande värk i rygg och mage, sammandragningar som kommer och går, ja inga större händelser alltså..

Idag trotsade jag tom min onda kropp och har sedan 10 varit ochsprungit ( ja i min takt då) i affärer för att ögonshoppa åt mig själv samt leta jacka till Jarkko..

Den stora shoppingen innebar en 2 kg ost från ica maxi som det var rea på, men gisses så mycket snyggt jag sett nu som jag bara VILL HA då kroppen återigen börjar se ut som en kropp...

Men nu får vi iallafall hoppas på att detta blir sista magbilden eller hur???







♥ LEIA ♥

På senaste tiden så har ju fokus legat på min mage och dess innehåll samt alla krämpor den har med sig och inget konstigt med det, men jag har ju faktiskt något så underbart härhemma som tyvärr kommer lite i skymundan nu då min ork och tålamod inte är på topp..

Lägg därtill en treårstrots som påminner mig mer om mig själv då jag var 14 år så kan ni förstå att vi har det vi gör på kvällarna:-) Det smälls i dörrarna så fort det inte går hennes väg, säger jag nej så springs det till pappsen för att med sina underbart vackra krokodiltårar få till det så att det är jag som är boven i dramat och så är det nu..

Mamma bara skäller och skäller och pappsen är lekfarbrorn på hög nivå i Leia´s lilla värld..

Idag hade vi utvecklingssamtal på Leia´s förskola och det är så underbart att höra hur hon kommit in i gruppen och att hon är en bra kompis i stort sett med alla, visst har hon sina favvisar som det leks med dagligen, men likväl så funkar hon med andra om nu det vill till sig med det..

Hon är även där en iakktagare och har verkligen koll på vad som sker runt omkring henne även fast man kan tro att hon inte har det och så är det ju hemma oxå..Finns inget hon varken ser eller hör;-)

Ja allt var bara positivt från dom och nu har ju hon bara gått där ca 2 månader, men visst värmer det i hjärtat att få höra så mycket positivt om sitt lilla hjärta, även om hon minst en gång per dag går mig på nerverna nuförtiden;-)

Imorse var hon djävulen själv och tyckte minsann att vi skulle kliva upp FEM och så blev det, så det enda jag kunde tänka på under morgontimmarna i väntan på att vi skulle röra oss mot förskolan var hur skönt jag skulle sova då jag kom hem igen:-)

Men trots alla bråk vi har hon och jag just nu så är det så underbart att dagligen få höra från henne hur mycket hon ÄLSKAR mig och ja jag säger ju det ett antal gånger oxå då jag känner att det är viktigt att oavsett om mammsen är trött, grinig och har noll ork och leklust just nu så vill jag att hon ska veta hur mycket jag ÄLSKAR henne över allt annat♥♥


♥MIN KÄRLEK♥


8 dagar kvar till BF..

Japp from imorrn kl: 14.00 så anser jag mig överburen då Leia snittades 7 dagar innan sitt BF och jag trodde ju någonstans därinne att den här lilla krabaten skulle slå det, men icke..

Krämporna i min kropp blir värre och jag tyngre trots att jag knappt kan äta utan att bli proppmätt på någon tugga.. Finns ingen plats kvar i magen så vad krabat sysslar med förstår jag inte då det måste kännas rätt instängt just nu;-)

Men men någon klaustrofobi verkar h*n som sagt inte lida av..

Annars så börjar min kropp säga ifrån och jag funderar på om jag snart inte måste se mig som slagen av denna jäkla foglossning?? Jag skiter i min sömnbrist, men att samtidigt gruva mig inför varje vändning, rörelse mm det tar knäcken på mitt psyke och jag ser ju på Leia att hon ibland tar illa vid sig av att mamma har så ont bara av att resa sig upp ur soffan/sängen:-(

Hade ju så gärna velat njuta av den sista tiden med Leia som ensambarn, men jag ORKAR inte:-( Har dock lovat att vi ska under Jarkko´s 10 pappadagar försöka ta oss till Junibacken, men vi får väl se hur det blir med det, annars får vi ta det då bebis växt på sig lite och h*n kan få följa med..

Något mys ska jag och Leia iallafall hitta på under dom här 10 dagarna då hon också ska få vara ledig iallafall en vecka för att bonda ihop sig med sitt lilla syskon som hon väntat på sååå länge.. 

Men nu är det inte länge till vi vet vem som ska *joina* oss och spänningen lider..



Är det en kille eller tjej??



Lika gravid än..

Ja man skulle ju kunna tro att min frånvaro inneburit att jag legat inne och kläckt fram lilla krabat, men nej då inte ska vi ha så roligt än..

Jag har bara drabbats av ännu en sömnsjuka där varje chans att få sova tas, ja sen så har man ju en familj man ska var social med oxå på helgerna, inte för att jag är vidare social och rolig, men jag finns där iallafall;-)

Dagen som har varit har jag sovit bort och nu är det dags att ta tag i lite härhemma innan vi ska återigen göra ett försök att ta  oss till Ica maxi, avbokade det igår då jag kände mig helt färdig på kvällen..

Vi måste ju ha mat härhemma och Leijsing behöver sig ett nytt *dagisset*..

Nä nu lite plock sen en varm dusch och iväg till Solna....

Ha det sålänge..


V.39 och förlossningsångest..

Ja så var vi nu i slutskedet..V39(38+0) och som jag tjatat om att krabat ska kika ut och hur trött jag är på denna graviditet, men vet ni???

Nu börjar jag få någon slags ångest av att veta att slutet är nära, snart ligger jag där med smärtande värkar och klumpen ska ut.. hur kommer jag ta det?? Hur ont kommer det göra och framförallt kommer jag att lyckats genomföra en vaginal förlossning??

Tankarna som snurrar nu är många och jag är ju så beredd som jag kan bli, visst skulle jag kunnat gå på föreläsningar och läst på mer om förlossningens alla faser, men jag känner att ju mer jag förbereder mig på hur en förlossning ska ske desto mer besviken kommer jag att bli om nu den tar en annan vändning..

Jag gjorde ju allt det där då jag väntade Leia och  blev ju lurad på allt.. 

Jag förberedde mig på att jag kunde skita på mig framför Jarkko;-) Jag skulle shoppa hem öronproppar till han och vi klockade i stort sett resvägen till Huddinge vid varje besök där, men vad hände??? Skitungen vägrade vända sig och såg till att mammsen fick ligga som ett kolli i ett dygn istället och alla mina värsta farhågor såsom skita på sig mm blev just bara farhågor;-)

Men nu ser det ljust ut att jag ska få genomföra detta, bara det att denna gången så skippar vi öronproppar, klockning av restid mm och tar det som det kommer helt enkelt..

Jag har med mig mitt förlossningsbrev där det står hur förberedd jag är och hur jag vill att dom ska förklara allt som sker både för mig och Jarkko. Jag vill att dom ska hålla koll så att jag inte låser mig pga smärtan och förskjuter förlossningen pga det..

Ja jag har helt enkelt skrivit det som jag anser är väsentligt för mig under denna procedur som skall komma..

Jag håller även på att bunda ihop mig med min vän TENSén som igår kom och jag tror att den kommer att leda mig ganska långt in i förlossningen på egen hand, ja det är väl vad jag vill tro iallafall och sen om det inte blir så så får det väl helt enkelt bli så..  

Ingen kan förutse hur en förlossning kommer att bli och jag får helt enkelt lita på min kropp, mitt omdöme och den hjälp jag får från SÖS:-) Jarkko kommer väl också vara till hjälp, men jag har även en tanke att han lika gärna kan damma ihop och hamna i ett annat rum då jag även poängterat det i brevet..

Lite förberedd måste jag ju vara iallafall;-)

Men på det stora hela är jag SÅ REDO som jag kan bli på att detta ska dra igång och vi blir fyra i vår lilla familj:-)

Ska bli så spännande att se vem som gömmer sig därinne och ja namn är ju inte riktigt klart fortfarande, men vi har några att välja på och visst Leia har ju redan gjort sin röst hörd där så vi får väl lyssna in henne också:-)

Bjussar på förhoppningsvis sista magbilderna och ja jag vet att pattarna hänger men vem f*n orkar springa runt i trånga BHár då man ändå bara strosar runt hemma??;-)

V. 39 (38+0)




Ouppfostrade unge;-)

Nog för att graviditeten satt sina spår på mig i form av ett trött ansikte, en kropp som mer liknar en valross, en gång som påminner om en pingvin men TANT trodde jag då aldrig att jag såg ut som???

Hade varit och lämnat Leijsing nu på morgonen och var påväg hem igen då jag ser en liten grabb på sisådär fyra år med sin mormor/farmor gå över vägen eller han sprang väl rättare sagt..

Ingen större notis som sagt där tills jag hör..

- TANTEN, TANTEN...

Jag reflekterade över att jag inte såg någon annan på denna väg än just dom och mig så jag vände mig om och jag ser hur han har blicken mot mig..

- TANTEN såg du att jag sprang över vägen?? säger han glatt till mig

Själv var jag i någon slags chock och bara log till han, men nog tog han en liten bit av min ungdom just där och då..

Jag trodde ju för f*n att jag såg UNG ut:-) Ja eller iaf yngre ut än mina 32 år:-)

Sliten javisst, men TANT?? NÄÄÄ!!!



Nä vet hut unge!!!;-)


Beviljad:-)

Känns som världens tungaste sten just nu släppt i mitt bröst efter samtalet med Försäkringskassan..

Jag är beviljad min sjukskrivning och har idag fått min första utbetalning:-)

Känns så jäkla skönt att ha fått det ur världen då vi verkligen fick skramla ihop för att få det att gå runt till förra månadens utgifter, fick ju en rätt *fet* lön på sisådär 5000 då jag nu väntat på FK´s beslut och enbart fick mina två sjukveckor från jobbet så att ha behövt skramla till även nästa månads räkningar hade verkligen blivit märkbart i vår ekonomi..

Nu tog vi ut ett litet förskott på vår semesterkassa, men tanken är väl att vi på något sätt ska skramla tillbaka dom lånande pengarna till semestern är här annars så får vi klara oss på det vi nu har, blir ju ingen utlandsresa ändåså..

Men nu är jag så JÄKLA GLAD så nu blir det rockklassiker på hög nivå och en liten städning innan lunch och min dagsvila, har ju inte fått min dagliga vila på några dagar nu så den behövs kan jag säga:-)



Fixerad..

Så har jag nu varit på mitt förhoppningsvis sista besök hos BM med denna mage och allt var som vanligt bara bra med mig och krabat..

Den är numera fixerad så har vi tur kanske den dyker upp inom några dagar, tänkte ta en storstädning imorrn om kroppen tillåter och kanske det kan få den att överväga att komma:-) Tror väl inte direkt på allt hokus pokus som sägs ska starta igång förlossningen, men man kan ju alltid hoppas att alla mina promenader i våra trappor skyndar på det lite iallafall:-)

Fick en ny tid på BF-dagen den 29/4 och skulle det vara så att krabat inte behagat komma ut till dess så ska vi ta ett snack om igångsättning, tror inte jag klarar av varken psykiskt eller fysiskt att gå över två veckor och min BM verkar ju vara inne på min linje oxå, men nu håller vi tummarna för att krabat löser det hela på egen hand..

Hjärtljuden låg forfarande stadigt på sina 140 och SF måttet låg på 36. Mina värden var bara  bra trots för mycket onyttigt och dåligt med intag av vitaminerna under påsk;-)



Ikväll ska jag fnula ihop ett förlossningsbrev och förhoppningsvis så hinner TENS apparaten dyka upp innan det är dags för avfärd mot BB..Är ju den som ska vara min trogne vän inne på förlossningen så liite nervös börjar jag bli att den inte dyker upp i tid..

Nu ska det slappas i soffan en stund..


Vårkväll..

Ikväll efter middagen beslöt vi oss för att ta oss en tur ner till Kananbadet för att se om all snö och is smultit bort sen sist (att det var bara en månad sen man satt ute på isen och grilla) och att bara njuta av den underbara vårkväll som det faktiskt var idag..

Är så underbart nu då man ser att våren verkligen är här och jag ser verkligen framemot sommaren trots avsaknaden av en utlandsresa detta år, kommer bli trevliga småresor på hemmaplan istället och kanske man kan lyxa på sig en resa framöver då bebisen vuxit på sig, sen så är det ju lite av en rocksommar i år med bl.a KIZZ som vi nu ska på i juni och Soniphere lutar det oxå åt om nu bara barnvakt kan ordnas den dagen=)

Men åter till denna kväll och dess bilder...



Fotbollsträning med pappsen...





En ståtlig Svan gjorde oss sällskap..



Den underbara kvällssolen..



Nu blir det filmmys med Felon en grymt bra film helt enkelt..

Nya naglar...

Idag har jag faktiskt varit ute på vift ända till Solna och nagelhörnan där gulliga Selda fixade till mina naglar idag..

Blev hellackade för första gången för mig och rätt vår/somriga naglar, kanske lite för mycket rosa för att vara jag, men ibland måste man ju också testa lite annat och jag är inget annat än nöjd även denna gång..





Så nu ska jag bara städa upp härhemma och sen kan bebisen få titta ut, får gärna ske imorrn då jag ändå är ute på Söder och härjar hos BM;-) Jag har sagt det några gånger men jag är TOKLESS på att vara gravid!!!




V.38 och nu får du komma ut...

Ja så var vi nu inne i v.38(37+1) och nu har jag så gott som gett upp.. Jag har ingen ork kvar snart till att föda då denna jäkla foglossning tar ut all min kraft oavsett om jag ligger, sitter eller stå..

Ligger jag ner så får jag efter en stund ändra sida och det är ett STORT projekt i sig att vända/byta sida utan att jag ska få ett psykbryt..

Sitter jag i soffan och softar så blir det efter ett tag oskönt och då jag ska resa mig ser jag ut som en knubbsäl som hasar sig fram till soffkanten för att sätta ner fötterna och ta sats för att ställa mig upp och mjuka upp lederna, för börjar jag gå direkt så knakar det till rejält och smärtan blir olidlig..

Det enda positiva med denna olidliga smärta är att jag förhoppningsvis kommer bara se ljust på alla värkar som kommer i samband med förlossningen, för efter att ha haft ont konstant i månader så va fan gör några timmar inne på BB då??

Stöddig?? Javisst=)

Får se hur stöddig jag är då jag ligger där uppfläkt och förmodligen bara vill dö, men detta är min största peppning för att jag ska klara av förlossningen galant, för för varje ond värk så är jag betydligt närmare slutet=)

Nä nu är det inte långt kvar men om du lilla krabat vill göra mammsen riktigt glad se till att komma typ på onsdag då jag har gjort mina ärenden för denna vecka klart=)

Jag vill ju iallafall ha snygga naglar innan jag föder..


Närbild på magen v 38. (v37+1)






Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Kent´s yngsta fan??

Sen några veckor tillbaka så har Leia och Jarkko haft sin egen lilla kvällsritual inne i sovrummet med att ligga och lyssna på musik från Jarkko´s mobil..Kväll efter kväll har jag hört hur hon mer och mer tar ton till just en låt och för tillfället så är det enbart den hon ska lyssna på också..

-Jag vill lyssna på barnen.. som hon säger..

Sen kanske just texten inte är så väldigt barnvänlig till språket, men nog sjutton är det gulligt att ligga och lyssna på henne på kvällarna och se hur hon sakta börjar somna in bakom sina blå♥

Tyvärr så är bilden usel då det är för mörkt och ljudet blev inte heller någon höjdare men jag bjussar ändå på Leia´s favorittexter i sången Dom som försvann med KENT..

 



Orginalet har ni här.. En grymt bra låt..


Tröttsamt...

Skulle just till att ringa och beställa hem en TENS apparat då jag nu har insett att den får man allt ta med sig själv och den från Clas Ohlsson inte är rekommenderad för just förlossningen så är det bara att försöka ordna det på annat håll..

Skulle till att ringa då jag ser att jag har NOLL täckning och kan inte ringa!!!

Blev tvungen att gå igenom mina kuvert och där finner jag en liiten räkning på 120 spänn som jag helt missat??

Får ju mina räkningar via banken annars så vad nu detta är vete tusan, men skit i det dom har ju uppenbarligen stängt av telefonen för mig och för att inte Jarkko ska drabbas av panik och tro att det hänt mig något så var det bara att leta upp en sida att skicka iväg ett sms via datorn och nu hoppas jag det har kommit fram då jag inte kan ordna någon telefonkort förrän kylskåpsgubben som just nu håller på att fixa i köket är klar..

Så jäkla tröttsamt är det iallafall och såna här dagar saknar man den hederliga hemtelefonen som jag annars dissar:-)



V.37..Packat och klart..

Japp så var vi nu i v 37(36+5) och nu är både vagn och säng färdigbäddade, BB väskan packad, Leia´s väska packad ja det är väl bara Jarkko som ska ha lite koll på vad han vill ha med sig, men det får han själv fixa..

Så nu väntar vi på slempropp, vattenavgång och en sjujäkla massa värkar så jag får åka in och återta min kropp för nu är jag tokless på att vara gravid..Jag vill börja gymma så att jag både svettas och kissar ut all den här jäkla vätskan jag samlat på mig så att jag kanske med lite tur kan visa mig utanför vassen i sommar:-)

Det är iallafall tur att jag alltid kan skylla på den lille då jag inte vistas i solen i sommar;-)

Nu vill jag verkligen få reda på vem som lever rövare inuti mig och fortfarande hägrar den STORA namnfrågan härhemma då vi har några namn på en lista, men jag vet faktiskt inte om jag är så nöjd med dom, måste nog känna på dom lite till innan det stora avgörandet kommer och krabat får väl helt enkelt heta krabat till vi känner oss 100 % med namnet. Vi har ju 2 månader på oss att ta tag i det problemet:-)

Annars så är ju den eviga undran om det är en liten tjej eller kille som ska joina oss i familjen och Leia har ju redan bestämt att hon ska få en lillasyster och Jarkko ser ju gärna att det är en till tjej även om det inte direkt spelar någon roll för han.. Jag har ju varit ganska säker på en kille, men börjar vekna nu i min teori, men snart så får vi äntligen svaret och jag analyserar just nu allt som händer i min kropp..

Har ju så dålig koll på det här med värkar mm då jag med Leia inte hade några kännbara värkar så det ska bli rätt intressant hur jag kommer reagera på denna förlossning??

Peppar ju mig just nu med denna bok och förhoppningsvis hjälper den mig i min egen tro att jag klarar av detta, men jag har en skräck att jag ska drabbas av en maktlöshet och bara ger upp mitt i allt..

Men som Jarkko säger att jag är ju inte den första att föda barn och det är ju så sant:-)

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 



Njuter...

Har aldrig uppskattat min egen ensamhet så mycket som under denna graviditet och idag efter denna OERHÖRT långa påskhelg så njuter jag verkligen av att gubben är på jobbet och Leia på förskolan:-) Att jag får dela dagen med spring till tvättstugan bekommer mig inte då jag verkligen bara ska *vara* mellan tvättvarven och läsa min bok:-)

Visst är det underbart med långledigt för hela familjen, men för tillfället är jag sååå asocial och att försöka underhålla en treåring med energi värre än alla duracellkaniner tillsammans i fem dagar utan att jag själv ska gå i väggen är en kamp för en höggravid koss som mig;-) och javisst har jag Jarkko till hjälp, men även han vill ju få vila då han är långledig och hur skoj är det för dom om mammsen inte orkar vara med dom så det har bara varit att bita ihop och göra det bästa av det..

Vi har iallafall haft någar mysiga stunder ute på olika små äventyr då längre utflykter inte är min melodi just nu så vi har hållit oss inom en resväg på en timme så det vart en tur till Skokloster i fredags där tanken var att gå deras guidade vandring, men det visade sig innebära en jäkla massa traskande i trappor, vilket går bort för mig och min underbara foglossning..Men en mysig lunch/fika i en mysig miljö bidde det iallafall och i sommar så blir det garanterat en picknickdag därute..



  

        

          
           
                                  

Lördagen var vi mest på hemmaplan, blev en skogsvandring och sen frossade vi i oss lite pizza till lunch..

 






Söndagen spenderade vi ute på vackra Drottningholm och Leia älskade att springa runt där samt alla gigantiska vattenpölar hon såå gärna ville hoppa i och som hon dessutom avslutade med att göra innan hemgång för VARFÖR lyssna på mammsen och pappsen??




  
 
 


Igår måndagen överraskades vi med snö och gråmulet väder så några större ambitioner att hitta på något hade ingen av oss så vi for ut till Skogskyrkogården för ljuständning på Jarkko´s polare´s årsdag sen förgyllde vi Leia´s dag med ett besök ute på allas vår Ica maxi i Haninge så hon fick leka av sig i deras underbara lekland medans mamma och pappsen gick in och handlade lite i lugn och ro..

På detta så har det varit påskäggssökning, äggmålning och en massa bus härhemma så jag tror iallafall Leia har haft en helt underbar helg trots en halvtråkig morsa som enligt henne bara gnäller och gnäller just nu:-)

 

 

 

 

 

 

 


Tjejligan??

Vi har ju inga direkta önskemål på vem lilla krabat är, och Leia har ju varit helt öppen med vem bebis är, ibland är det en Noah som hennes kusin, ibland så är det Pippi som hägrar i magen allt efter humör vill säga, men igårkväll så var hon väldigt bestämd i sitt önskemål av kön:-)

Vi sitter och myser då hon helt plötsligt säger..

- Jag vill att bebis är en flicka och inte en pojke..

- Jaha säger jag, varför vill du det??

- Det räcker med en kille härhemma säger hon spontant..

- Aha och vem är den killen då??

- Han därinne i köket.. Pekar mot pappsen som sitter vid köksbordet..

- Ok, och vem är han då??

- Pappa och det räcker med han säger hon väldigt bestämt..

Ja man kan ju undra om pappsen varit extremt jobbig på sistone eller är det alla pojkar på förskolan som driver henne till att redan vid treårsålder börjat tröttna på alla av det manliga könet:-)

Men visst skulle det vara skoj med en lite tjejliga härhemma men även gruvsamt inför tonårstiden och allt tjat om kläder mm och gud bevare vilket jobb Jarkko får att hålla reda på sina prinsessor och deras kommande pojkvänner:-)

RSS 2.0