Så har det brunnit igen i vårt hus!!

Nu har jag verkligen tröttnat på att bo i detta ghetto där uppenbarligen ungarna har så lite att göra att nöjet ligger i att tända på i bostadshus ständigt!!!

Under två års tid har det nu brunnit i vårt hus tre gånger & man ska väl tacka gudarna för att det inte hunnit ta sig alltför mycket innan någon märkt av den..

Kom hem från en bilfärd då ena grannen knackade på fönsterrutan & berättade att det brann, jag som innan vår avfärd hade rådgjort med Jarkko om pappersstjärnorna verkligen är safe trodde först att det var vår lägenhet som brann.

Ganska snabbt insåg vi att det återigen var källarn under oss som brann & det var bara att invänta brandkåren så att dom fick blåsa ur all rök i trappen innan vi fick komma hem..

Så nu sitter jag i en lägenhet som luktar lätt brandrök & trappen stinker verkligen just nu..

Jag bara är så trött på att bo här just nu så efter nyår blir jakten efter nytt boende riktigt på allvar..


Paramore!!

Veckans favvis är Decode med Paramore & jag vill så gärna se denna film, älskar ju vampyrer!!

"Twilight" & "Låt den rätte komma in" är två filmer som jag verkligen skulle vilja se på bio, men när ska man få den tiden??

Lyssna & Njut!!!

                                              

Så var det första ljuset tänt!!

Tittar man ut genom fönstret så har man väldigt svårt att tro att vi idag tände det första ljuset i advent, för det har regnat hela natten & vattenpölarna ligger djup därute..

advent1-2004.gif

Tråkigt som fan & jag saknar verkligen det vita vi hade för en vecka sen, det var ju så mysigt & juligt med all snö!!

Vad har vi hunnit med idag då??

Ja jag har hunnit med att inse att bilförsäkringen gått ut & ingen har tagit kontakt med mig om att förnya den!!

Ringde upp för att kolla vilket pris dom erbjöd, men deras service låg nere & sen påminnde hon mig så fint att varje dag som bilen står oförsäkrad så kostar det mig 100 spänn om dagen!!

Tack O Bock!!!

Gjorde en prisjämförelse på nätet & Länsförsäkringar gav mig billigaste pris så snabbt in dit & tecknade mig en försäkring, vill inte sitta & kasta bort 100 spänn om dagen för ingenting!!

Imorrn blir det iaf körförbud på bilen en vecka då det var omöjligt att hitta en besiktningstid i denna stad..

Har även beställt sprillans nya vinterdäck så jag kan ta min pärla upp till sundsvall i jul & då sparar jag in lite på hyrpriser iaf, vinterdäck är ju som sagt alltid bra att ha & jag litar inte så mycket på våra friktionsdäck!!

Mycke bil i detta inlägg, men jag älskar ju min pärla:-)

The brother is back!!

Har nu fått tag på broder & det var som tur var inget allvarligt som hänt tjejen, är väl bara ännu en tid i hans liv som är jobbigt & han strular till det lite lätt som sagt..

Vet väl inte riktigt vad jag ska säga innan jag fått alla kort på borden, men skönt iaf att inget hade hänt som sagt!!

Två rum avklarad!

Så var man klar med två rum iaf, då det gäller att höja mysfaktorn så här inpå 1 advent..

Imorrn är det vardagsrummet som ska få sig nystrykna gardiner & lite ljus i fönstrena så är det sen bara lite småfix som ska läggas till inför julen..

Mysigt vart det iaf & ljus kan man som sagt inte få för mycke av i dessa tider!!

Leia´s rum!!

 

  Köket med provisoriska gardiner tills dom rätta kommer med posten..


Leia´s & Mitt julpyssel som förgyller köket:-)


Brorsan var är du???

Fick ett samtal igår från broders arbetspolare som undrade om jag pratat med brorsan då han inte dykt upp på jobbet igår, han hade provat ringa både han & hans tjej..

Blev genast orolig, har han strulat till det igen eller är det något allvarligt som hänt därhemma??

Har ringt sedan igår & telefonen både hos han & henne är avstängd ingen som svarar på hemma luren heller & detta är inte likt han att bara slå av telefonen..

Arbetskollegan hade varit förbi hos dom igår kväll & ingen var hemma där..

Till saken hör att tjejen genomlider just nu cellgiftsbehandling för livmodercancer & prognosen har väl inte sett så jäkla positiv ut, så frågan är??

Har det helt gått åt helvete & dom befinner sig på sjukan??

Är broder där eller vad??

JAg har en ständig oro i kroppen om vad som hänt & jag försöker ju inte visa Leia detta, kanske är det oxå därför jag nu försöker va sysselsatt för att slippa fundera, slippa slå nummret till dom för att kanske har dom slagit på luren..

Snälla bror hör av dig!!


Det är inte lätt!!

Att julpynta & städa med en unge som minst en gång om dagen numera driver mig till vansinne!!

Vet inte vad som har hänt men ibland jävlas hon bara för att jävlas, jag ser liksom hur hon hånleer utan att veta om det..

Hon har ju fått detta till en lek som hon tycker är väldigt rolig, driva mamma till vansinne leken.. Att jag bär henne till hennes rum gör ju bara saken roligare så det bärs ett antal gånger innan hon förstår att mamma menar allvar & utbryter i ett stort "tycka synd om mig gråt", finns pappa i närheten så funkar detta ypperligt & jag är då den stora boven.

Bäddar jag sängen, ja då ska hon antingen hoppa eller ligga & göra björnen sover, går jag då vidare till att fixa med gardinerna då kommer hon & drar där, 15 minuter fick jag henne att sitta ner & måla iaf, jag hann med att dammtorka fönsterlisterna typ..

Nu sover hon & jag laddar med kaffe så att jag kan köra ett race till innan hon vaknar sen blir det lite mat & friskluft innan lite plask & sen får jag allt hoppas pappsen dyker hem för jag är trött trött trött!!!

Men julmysigt blir det iaf;-)


Projekt Julmys!!

Gomorron i stugorna idag är det grått & blött ute så idag blir det mycke pyssel för Leia inne medans jag fortsätter min fight med julstjärnor & dylikt!!

Jarkko ska iväg & fixa bilen inför besiktningen så vi ska ha en tjejdag helt enkelt..

Vet inte hur jag har lyckats skjuta på allt så pass att allt måste fixas denna helg, det är julstädning,julpyntning, beställningar av kalendrar till familjen, vilket är ett projekt i sig att välja kort.. Men jag får helt enkelt fixa det när Leia sover så man får lite ro omkring sig..

Nä nu är det bara att ta sig i kragen & sätta igång projektet..

Vad händer hos er idag då??

Hur svårt kan det va???

Att få upp en simpel jäkla pappersjulstjärna utan att dissekera den sönder & samman??

Hade planer på att fördriva tiden med att julpynta köket & Leia´s rum nu på kvällen, men efter Leia´s rum & bråk med denna jäkla stjärna så ger jag upp för kvällen..

Nu hänger iaf hennes nya tomtegardiner & en stjärna på sne i hennes fönster & imorrn fortsätter det med två stjärnor till samt en hel del gardiner som ska fållas & hängas upp..

Imorrn ska det banne mig va julkänsla hemma hos familjen L.S & kanske finns det lite tid kvar imoorn till lite pepparkaksbak:-)

Hur långt har ni kommit då i julmys??

ImageVaultHandler.aspx

Men hallå SJ!!!

Skulle boka bil & insåg att det var inte bara jag som tänkt boka så det var kört till ett humant pris vill säga..

Ska kolla tågavgångar & priser, men skitsidan SJ har krånglar ju & nu börjar jag bli lite smått desperat..

Innan helgen är över måste resan va bokad så jag kan koppla av...

SJ låt mig komma in!!!

sj.jpg


Julångest!!

För mig innebär denna period en hel del ångest!!

Det är ångest för min lilla familj därhemma i S-vall som jag typ endast hälsar på under denna tid..

Det är ångest för att jag aldrig kommer kunna ge Leia den där mysiga hela släkten faktorn på julen, med mor & farföräldrarna bakandes & lagandes all mat medans vi bara sitter & myser framför en öppen eld & käkar nötter.

Det är ångest för alla jäkla pengar som går åt fast man igentligen inte handlat något..

Det är ångest för att trängas med folk både på gatorna & vägarna, folk blir som galna denna tid.

Det finns så mycket ångest i mig, men mest har jag ångest över att jag har mage att klaga då jag har tak över huvudet, en familj att fira med & en massa mat & klappar då det finns gamla som sitter i sin ensamhet, det finns hemlösa som gräver i sopor & lever i ständig misär trots att vi lever i landet Sverige..

Varför är jag & många fler så bra på att klaga på det vi har när det finns så mycket att glädjas åt i dom små vardagliga situationerna??

Varför inte nöja sig med det man har utan istället alltid vara på ständig jakt efter något nytt, något mer i sitt liv..En ny bil, platt tv ja det kan va vad som helst..

Jag ska helt enkelt denna jul gå emot min ångest & njuta av det jag har i min närhet :-)


Avsaknaden av min dagliga dos!

Insåg i morse att det som är mest värdefullt för mig en morron var totalt slut! Kaffeburken gapade tomt o då blev det fart därhemma. Mamma måste få sitt begär tillgodosett o helst innan jag sätter mig på tåget. Nu står jag med en nyinköpt varm kopp o lugnet infinner sig! Ha det bäst!

Bad day?

Snoozade för mycke idag vilket resulterade i en stressig morron med en Leia på uselt humör o en sjuk karl jag tvingade till dagislämning:-) toppa det med ett kraschat glas o man undrar hur det ska sluta? Mår ni bra idag då?

Julbakgrunder??

Ska försöka ge mig på att shoppa ett eget julkort & skulle behöva få lite tips & trix över bra sidor med julmotiv & dylikt!!

Finns det ngn därute som har lite bättre koll än vad jag har angående det??

Tack på förhand!!

The day of my working life!!

Idag har vi haft utvärdering hela dagen, det har varit både givande & tröttsamt då man inte alls är van att sitta inomhus en hel dag!

Imorrn har jag brandskyddsmöte så ännu en dag med möte, vilket jag tycker småsuger!!

Hade peppat mig själv för att gå & spinna efter jobbet, hade bokat pass packat med väskan & allt, men vad händer??

Tåget är försenat sen åker den i snigelfart hela vägen hem så när jag kommit till Farsta strand & jag inser att ett mirakel ska ske om jag ska komma fram till V-H i tid, så ett samtal senare & mitt pass var avbokat & ett nytt försök görs imorrn!!

Har ni haft en bra dag då??

Snön ger mig energi!

Go morron därute! Jag har haft en underbar morron:-) ingen stress o jag njuter verkligen av snön. Den ger mig energi likt solens strålar o jag hoppas verkligen den blir kvar ett tag! Nu väntar en heldag med utvärdering o föredrag. Inte lika kul som snö:-)

Det bidde ingen Hockey!!

Och tur var väl det som läget ser ut!!

4-2 till Djurgårn & skottstatistiken talar ett klart språk!!

40-17!!!!

Killarna tog väl ur sig allt dom hade senast i Cloetta, ja vad det än är så är dessa siffror pinsamt dålig!!

Ja man sparade både pengar & en jäkla massa humör på att inte se skiten helt enkelt:-)

Se upp för dårarna!!

Fem minuter längs gröna linjen & man inser hur många dårar det igentligen finns i denna stad!!

Klev på i Odenplan, varpå även en äldre dam som bryter på finska genast börjar rent ut sagt skrika ut sitt kristna budskap & om att helvetet kommer drabba oss.. Naturligtvis stod hon bredvid mig av alla..

En station efter tar hon sig till andra änden av vagnen, skrikandes naturligtvis.Då hör man ett vrål bakom mig!!!

En karl som inte heller verkade må så bra vände sig om mot henne i värsta utbrottet om att hon ska sluta gapa & att han ringer polisen & det var inspärrningar på psyk & än det ena som kom ur hans mun..

Här kan jag lova trodde jag att jag hamnat på ngn form av Gökboet a´la Gröna linjen!!

Klev av vid centralen & där möttes jag av biffiga vakter som motade tbax oss, då det var avspärrningar i hela centralplan pga bombrån!!

Var bara att hoppa på crazy train igen & ta sig till söder där jag kunde kliva av & känna lugnet & slutet på denna resa som på fem minuter tog mig igenom ett inferno av galenskap i Storstan:-)


Det rullar på!

Ja trafiken verkar faktiskt flyta på i storstan, trots lite snö o blåst. Nu har jag ju inte kommit fram än, men att tåget rullar på utsatt tid bådar ju gott:-) ni får ha en skön dag vänner o okända!

Förbereder mig på en jobbig morron!!

Efter att ha följt rapporteringar på både text- tv & nu aftonbladet så är det lika bra att vara förutsende inför resan till jobbet imorrn!!

Hur sen blir man imorrn trots ett antal tåg tidigare?

Vilket jag oftast gör varje dag redan pga tågen går lite när dom vill härute, är det inte lövhalka så är det elfel..

Det är väl inte direkt ngn större storm ute nu, men Pendeln behöver som sagt inte mycke för att det ska kollapsa tyvärr..

Jaja det bästa man kan göra imorrn är att brygga sig en redig kopp kaffe att ta med & infinna sig i något slags lugn hur kaotiskt det än kan bli imorrn..

Bilen är ju bara värre att ta sig in med så det är inget alternativ heller i dagsläget!!

Hur ser vädret ut hos er??

Lyckliga kompisar!!

Fortsätter att kolla runt på Youtube & hur många minnen väcks inte av denna låt??

Jag & Cicci uppe i Piteå på DLK`s konsert & dessutom hamnade vi vid samma bord då vi drack en läsk, för sprit var ju inte aktuell för våran ålder som sagt:-)



Open Your Eyes!!

Jarkko babblar på i telefonen & jag lyssnar lite på Youtube & tänkte dela med av denna sköna låt av Guano Apes!!



Ett kliv närmare!!

JA nu får man väl hoppas på att Timrå verkligen är på väg åt rätt håll igen i serien, har ju varit lite dystert denna säsong & mina inlägg om hockeyn har varit väldigt få!!

I dag tog vi iaf ett kliv upp i tabellen & serien är fortfarande lång som sagt..

Skön seger mot Linköping trots tappad 2-0 ledning visar på ett lag som är på G eller var det så att Linköping var så usel??

Ja det får iaf hoppet att komma tbax att Timrå är ett lag som till våren kommer till slutspel som jag så gärna hoppas på..

Ingen vår utan slutspel med Timrå som sagt!!

På måndag gästar dom återigen huvudstaden & förhoppningsvis finns jag på plats för att denna gång se dom ta en seger, förra gästspelet härnere slutade inte så bra som sagt!!

Men men 3 sköna poäng mot serieledarna får hoppet att tändas att laget nu är på rätt väg att inhämta på tabellen & att serien även denna säsong blir lite längre!!

Utanför mitt fönster!!

Har nu landat en massa snö & det fortsätter att falla ner i vita flingor..

Leia är nu redo för att ta jungfruturen på pulkan & sambon gormar om att jag tar alldeles för lång tid på mig så det blir ett kort inlägg med bilder från min vita parkering!!



Ha en skön dag vänner & okända!!


Utmanad!!

Då jag blivit utmanad av Cicci så får jag väl va snäll & ta den:-)

"Ta den sjätte bilden i den sjätte bildmappen i "dina bilder" och publicera den i din blogg och berätta vad den föreställer."



Detta är Leia en månad & våran rottis Gaston som bekantar sig med varandra lite närmare:-)



Min nya snygga fönsterbräda!!

Då jag kom hem från jobbet möttes jag av grejen som jag hört talas om länge nu men aldrig fått se härhemma, men idag fanns den på plats!!

Min nya snygga fönsterbräda i borstat stål så den går i ett med hela köket..

Blev hur snyggt som helst så detta blir nog något som vi ska ha till dom andra rummen då fönsterbrädor är så förbaskat ful enligt mig, kanske vi kör på en svart då!!

Ja lite nytta måste man ju ha med en fullblodad plåtnisse härhemma eller??;-)





BTW!!
Jag är & kommer aldrig bli grön om mina fingrar därav mina illa behandlade blommor!!


Äntligen fredag!

Fredagar är nog den bästa dagen, man har hela helgen framför sig o alla är oftast glada på jobbet:-) i helgen går vi i julens tecken då det blir bak, pyssel o mys. Vad har ni för planer då vänner o okända?

Lagom till kylan kom!

Verkar sl's värmesystem kollapsat. Igår på hemresan hackade man ju nästan tänder o nu är det same same but different train! Ett underställ kanske vore ngt tomten? :-) ha en skön dag vänner o okända!

Det här med träningen!

Den har ju inte gått så bra på sistone tyvärr..

Är det inte förkylningar som avlöst varann så är det helt enkelt att jag tycker det är så urtråkigt att träna hemma endast på Orbin mm, så nu har jag bestämt mig..

Imorrn ska jag ta mig förbi mitt gym där jag har fryst mitt kort & ska lösa upp det med omedelbar verkan för jag vill gå på pass igen..

body pump, spinning ja tom ska jag försöka mig på step & kanske aerobics, trots min urusla kordination..

bodypump.jpg

Jag får väl bjussa på ett gott skratt sålänge, för nu vill jag att fettet ska brännas & det rejält!!

Så imorrn ska min resa till ett sundare & smalare liv ta ett rejält kliv framåt helt enkelt!!


Hur tänker ni Föräldrar?

Jag hade idag en incident på jobbet, skriver sällan om jobbrelaterade händelser men om någon själ av er som läser detta skulle kunna ge mig ett svar i vad förväntar sig ni föräldrar med barn i förskolan av oss??

Ser ni oss bara som några som passar era barn för att ni ska kunna gå & jobba, dvs helt enkelt en barnpassare eller vill ni få ut något för ert barn av tiden på förskolan??

Incidenten idag var en förälder som varit hemma med sitt barn pga lite omständigheter därhemma, barnet var inte sjukt utan ville väl bara vara hemam just då, men iaf..

På eftermiddagen vid närmare tre ringde föräldern till en kollega & sa helt enkelt att dom skulle titta förbi & leka av sig lite, kollegan trodde ju helt säkert att föräldern skulle finnas på plats under denna stund & sa ja..

Dom kom & jag pratade lite varpå föräldern säger att dom hämtar om en timme!!

-Öh, jaha var väl det jag fick fram..

-Är det inte OK?? fick jag tbax..

-Hm, nä jag tycker väl inte det är OK, men för denna gången då.. Får prata med mina kolleger imorrn men låt gå för idag..

Jag han väl inte få fram hela meningen, utan föräldern vände på skon & tog sitt barn & fräste mot mig..

Jaha det var den trevliga dagen det!!

Frågade runt bland mina kolleger & alla tyckte jag gjort rätt, vi bedriver inte barnpassning utan en fungerande verksamhet där man inte bara kan komma & släppa sina barn för att springa på ärenden eller vad dom nu vill göra..

Denna föräldern förstörde min dag & jag skulle faktiskt aldrig komma på ideen att droppa Leia för en timme om det så var Ok, vill jag att hon ska leka av sig så kan vi gå till en park med andra barn helt enkelt..

Vad tycker ni??

Nu ger jag upp!!!

Nu får det räcka för idag!!

Ser snart bara en hög med html koder i mina ögon & jag vet inte längre vad jag gör..

Min header blir inte som jag vill inne på bloggen & det är såna smågrejer nu som stör mig, men jag tar det en annan dag helt enkelt..

Nu får sängen & Leia sällskap istället!!

Natti Natti Gott folk!!

3 julklappar klar!

Så har julklappsinhandlingen börjat & som vanligt så vill jag ha det på smidigaste sättet då jag verkligen avskyr att trängas bland hysterisak människor så vad passar inte bättre än att shoppa på nätet??

Blev ett trumsett som Jarkko vill ge & som jag förmodligen kommer spy galla på efter en vecka en men 200 spänn är ju inget att gräma sig över!!



Blev även en Pippi väska med plånbok & en dvd film av stora idolen såklart!!

 

Sen ska jag på jakt efter en saccosäck på MIo & även en hel del annat pyssel till lilltrollet men nu har iaf början skett till julen 2008!!!

Nu ska jag fortsätta med min bloggdesign som aldrig blir klar:-)

Sitter fast!

Ja inte kan man få en dag utan strul på pendeltåget! Nu sitter jag i älvsjö pga elfel o inte ser det ljust ut. Gah! Varför betala sju hundra i månaden då det enda sl gör är att ta dyrbar tid av mig?

Tröttmössor & Pippi Långstrump!!

Härhemma däckade hela familjen före sju igår kväll så nog klev vi upp före tuppen allt idag!!

Nu står Leia & trampar & vill gå till DAGIS!! hon skriker verkligen efter att få gå dit så nog känns det skönt allt att ha en riktigt dagisunge då jobbet kallar:-)

Börjar ju inte förän kvart i nio men jag får nog bege mig lite tidigare då Leia trots Pippi inte har ro att vänta ett tag till.

Pippi är en Idol för Leia det ska vara pippitofsar för hela slanten nuförtiden, detta är ungen som vägrat uppsatt hår tills Pippi kom in i bilden!!

Idag hade vi tid så då fick det bli två pippiflätor, med hela 4 gummisnoddar för mycke vill ha mer som sagt:-)

Pippi är även bra på annat, tex, då maten inte duger, dvs det är inte pizza eller taco, ja då kör vi att Pippi som är så stark hon äter sin mat allt..

Då börjar matvägrarungen att sleva i sig lite av maten så tack Pippi för att du finns!!

pippi.jpg

Nä nu ska vi borsta nötterna & ta en sakta promenad till förskolan!!

Ha en skön dag Vänner & Okända!!

Jag behöver SOL nu!!!

Jag håller på att rasa rakt ner i sömnträsket där det enda jag vill är att sova & glömma allt som har med vardagen att göra ljust nu!!

Jag har alltid varit en människa som växlar humör efter väder, och nu håller det gråa & regniga vädret på att förgöra mig känns det som..

Har typ legat & latat mig fram till nu,klev upp & hinkade i mig 2 koppar kaffe imorse men det hjälpte föga, myst med Leia i soffan men jag bara längtade till hon skulle ta sin vila så att jag oxå fick vila..

Nu sover hon & jag fixar lite lunch då det blev en liten senare vila & tanken var att vi skulle gå till skogen sen, men kollar man ut så är det ständiga regnet på besök & mina gummistövlar finns på jobbet så några kläder för skogspromenad i regn har jag tyvärr inte..

Får bli en sväng till glasinsamlingen & affären för lite frisk luft sen..

Nä en vecka på en charter ö skulle sitta fint för mig nu helt enkelt!!
praia.jpg

Hur reagerar ni på detta trista novemberväder??

Renoveringsugen!!

Var in en sväng på Bauhause idag för att kika på lister till köket, ja vi har nu en tanke att fixa det nästa helg:-)
Och jag blev så inspirerad att ta tag i hallen nu så nu är vi inne på att måla om garderobsluckorna & väggarna vit då vi har en rätt liten hall med dåligt ljus så vi vill få den att kännas ljusare helt enkelt, sen en låda över det fula ventileringsröret med spottar inbyggt för att få mysigt ljus.

Hittade oxå grymt billigt golv som vi nu tänkt ha i alla rummen som är kvar att fixa så kanske vi blir klar under våren 09!!

Till detta kommer sen en stor spegel för att få en känsla av större utrymme & ny snygg klädhängare med tillhörande skohylla...

Ja nu vill jag som sagt sätta igång, men först listerna till köket & gärna hyllplanen vi vill ha på kaklet..

Bilder från dagen!!

Nu är vi hemkommen efter en lång men rolig dag, Leia dammade ihop fem minuter i bilen på väg hem, men vägrar nu sova så vi får se hur rolig kvällen blir:-)

Lite bilder iaf!!


Nyklippt & friserad av pappa:-)

Bildserie över hur man reagerar första gången man smakar friterad banan med glass:-)

  

Alcatzar showar!
 

Mojje the man!!

 

Leia rockar i takt med Mojje!!
 

Vår dag i bilder helt enkelt!!

Invigning!!

Idag blir det Handen & invigningen av nya Sats där Leia´s favvo Mojje ska uppträda så givet att vi måste dit & få en liten skymt av krulltotten...

mojje_004.jpg



Är relativt nyvaken då jag fick ligga & dra mig en stund viket jag verkligen behövde.Tack gubben!!

Nä nu måste det duschas sen ska vi fixa oss för Leia´s första Idolspaning:-)

Vad händer hos er idag då???

Fast tjänst!!

Ja så tackade jag iaf ja till mitt nuvarande jobb & till våren får jag en en gång ta tag i att bygga upp en ny avdelning med nya barn & kollegor..

Det känns bra att jag har bestämt mig & visst kanske jag gjort ett nerköp då det gäller vissa småsaker, men jag får helt enkelt ge det en chans & nu har jag iaf rätt att säga upp mig om det skulle gå helt åt skogen:-)

Har inte skrivit på papprena än, men till veckan sker väl det & facket kommer även ge mig en hjälpande hand i vår för att förhandla upp min lön så vi får väl se hur det slutar framöver..

Ja nu kan man ju sova lugnt med en riktig anställnig & det var ju det jag ville ha för att kunna göra mig hörd på bostadsmarknaden så nu är jakten igång efter en större lägenhet då det verkligen behövs..

Nä nu lite photoshop sen utröstning i Idol, vem tror ni åker??

Jag tror tyvärr min favvis Robin e åker, men även Johan kan ligga risigt till!!


Blir aldrig klar!!

Med min nya design & det är Headern som inte blir som jag vill riktigt än..
Själva designen vet jag hur jag vill ha med färger & sånt, men då tiden under veckorna inte räcker till för att sitta vid datorn så är det svårt att få klar den på ett kick, men förhoppningsvis i helgen:-)


Beslutsångest!!

Blev erbjuden fast tjänst på mitt nuvarande jobb, kommer dock ännu en gång byta avdelning som det ser ut nu & får inte löneförhandla förrän i april..

Jag har ju väntat på detta i över ett år, men då jag även har ett annat jobb som är väldigt intressant på gång, men som ännu inte är riktigt 100 % säkert, ska träffas igen på måndag så velar jag...

Det stora kruxet är ju att mina nuvarande chefer vill veta imorrn så frågan är ju ska jag stanna??

Eller ska jag våga tacka nej & hoppas på det andra??

Vilket det än blir så kommer jag få komma in i en helt ny avdelning, nya kolleger & nya barn, det som skiljer är ju arbetsätten..

Montessori alternativ Reggio???

Det säkra före det osäkra??



Presentkort!

Skickade ju iväg en önskelista till Jarkko & där kunde han välja & vraka av saker som jag vill ha, ja förutom min systemkamera som ajg evrkligen vill ha, men som är lite dyr just nu..

Var ju & klämde på den då jag köpte Ipoden i söndags & gisses vad den passade min hand:-)

Iaf så hade jag ju en full dag på jobbet så när jag kom hem efter åtta så fick jag smörgåstårta som han slängt ihop & presentkort på Profession Nail´s i haninge & 500 kr på Gina tricot så nöjd blev jag absolut:-)

Ska kolla upp när det finns ngn tid som passar mig för att fixa naglarna & jag längtar verkligen till att få ha snygga naglar igen:-)

naglar.jpg

En bra dag helt enkelt & tack för alla hälsningar:-)


Möte med cheferna idag!

Om jag var kluven häromdagen så kan jag säga att det inte är bättre idag. Kommer be om tid att tänka om jag nu erbjuds fast tjänst, det andra jobbet är ju förfarande väldigt intressant. Vilket jäkla dilemma jag hamnat i!

Hipp Hipp Hurra För Mig!!

Så har man blitt ett helt år äldre på bara en natt!!

Jarkko hade hopp om att kliva upp riktigt tidigt för att fixa frulle, men den enda som vaknade av klockan var jag som vanligt:-)

Blev iaf en riktigt mastig frulle med bacon & äggröra som han fixade åt mig medans jag fick ta en lång & skön dusch.

Fler såna mornar tack!!

Nu väntar 12 timmar på jobbet för att sen komma hem & kanske om man har tur så väntar ngt fint på mig härhemma:-)

Nyfiken i en strut är jag allt efter att ha gett han min önskelista..

Nu vill Leia gå iväg till förskolan så ni får ha en skön dag vänner & okända!!

Sista Dagen!!

Just nu är jag inne på min sista dag i mitt 30 åriga liv!!

Imorrn kan jag inte längre kalla mig för 30-åring, utan jag måste banne mig sätta dit den där sabla ettan oxå!!

Den där ettan får ju mig att inse att nu jäklar har jag passerat trettio & vandringen mot fyrtio går vidare med stormsteg, hur hemskt känns inte det igentligen??

Jag som lider av dödsångest om vartannat får ju stora skälvan av att inse att jag är inte 20 år längre utan livet går faktiskt framåt hur konstigt det än låter..

Om jag tvekat förut så vände det den dagen jag fick barn, för om tiden gick snabbt innan så banne mig rusar den iväg nu..

Var ju nyss jag fick mitt lilla troll & nu har hon passerat 2 år & lär sig nya saker varje dag:-)

Jaja bara inse att ålder är endast en siffra i protokollet, för gammal kan jag inte påstå att jag vare mig ser ut eller beter mig!!!

Hur den ska firas??

Kvällsmöte på jobbet låter väl festligt???


Kluven!!

Jag har blivit kallad till mina chefer på onsdag för att diskutera min fortsättning & mina tankar..

Frågan jag ställer mig själv är vad har jag för tankar om att stanna??

Om dom nu erbjuder mig en fast tjänst vill jag stanna??

Jag ser ju gärna att jag får upp lönen lite oxå, men vill jag stanna??

Jag var ju & kolla på ett annat jobb för ett bra tag sen & allt kändes ju så rätt, men jag har ju inget hört därifrån tyvärr än..

Ska dock ringa dit imorrn för att se om dom fortfarande är intresserad, jag vill ju veta innan mitt möte.

Men om jag nu stannar, kommer jag att trivas??

Det är så mycket som kommer att ändras efter nyår, en ny avdelning ska ta sig in i byggnaden, nya kolleger & ja kanske helt nya barngrupper efter ett tag & det kan ju vara både positivt & negativt..

Usch, jag vet varken ut eller in, men tror iaf att jag bestämt mig ganska klart att erbjuder dom mig ingen fast tjänst så finns det nog inte så mycke intresse från mig, men då sitter jag ju i dilemmat att jag kan åka på 45 dagars karens & vem F*N har råd med det??

Nä hoppas jag finner ngt svar imorrn iaf så jag lättar lite i min kluvenhet!!

Leia Älskar!!



Leia Älskar Pappa♥

Leia Älskar Mamma♥

Leia Älskar Momor(farfar med andra ord) ♥

Leia Älskar Dustin♥

Leia Älskar Bella♥

Leia Älskar Liam♥

Leia Älskar Leia♥

Mycke Kärlek i en liten kropp!!!

lov33_1169755610.jpg


Farsdagsfrulle!!

Idag är det ju Farsdag så då passade jag på att fixa äggröran för en gåmg skull:-)

frukost_aggrora.jpg

Det blev en riktigt mysig frulle med frallor, juice, youghurt, kaffe & äggröra *mums*

Nu ska jag ta ett träningspass för att sen dra iväg & inhandla present & tårta:-)

Vad händer hos er på Farsdag då??


Dagen då allt börjar med STOR!!

Dagen började med Storhandling av mat på Maxi, fortsatte sen hem & påbörjade Storstädning samt Stortvätt, är inne på 4 maskinen nu & mer ska det bli..

Vill ha allt undangjort till imorrn då jag bara ska va & fira Farsdag:-)

Presenten är dock inte inhandlad än då Jarkko följde med & då var det bara att glömma att springa in till Elgiganten..

Dum är han ju inte så då skulle han ju fatta vad han skulle få:-)


Imorrnbitti åker jag iväg själv & fixar både present & tårta till Far i huset..

Måste även komma ihåg att ringa min egen far;-)

Ikväll händer inte mycke häremma, kanske lite gaddning om vi orkar:-)

Vad händer hos er då??


Shoppingdag!!

Idag blir det shopping!!

Det ska shoppas mat, farsdagspresent & ev, lister till vårt kök som fortfarande efter 1½ år saknar lister..

Pinsamt?? Ja!! Kanske vi  vore ngt för kanal fem´s nya program renoveringsträsket???

Nä listerna ska upp innan jul så visst ska vi lyckats med det..

Sen blir det nästa projekt, men det tar vi en annan gång!!

Vad ska ni hitta på idag då??


kres_shopping.jpg

Farsdagspresent??

Jag är väl den mest simplaste människa då det gäller att planer inköp av presenter & julklappar så även denna gång då nu Farsdag står på glänt!!

Ska bege mig ut imorrn på jakt efter den perfekta Farsdagspresenten & börjar nu fnula lite på att inhandla en Ipod åt Jarkko:-)

Vet ju att han vill ha ngt han kan lyssna på musik under pendlingen & den är ju oerhört snygg!!

IPODMB651BU4G

Frågan återstår ju om jag verkligen har råd igentligen, men men det är ju bara Farsdag en gång om året & då får han kanske en liten billigare julklapp...

Ja jakten fortsätter imorrn..

Vad tänker ni ge era barns pappor?? Eller kanske er egen pappa??

Tar gärna emot tips:-)


Fredagsmys!!

Oh, vad jag längtat, suktat & bara väntat på att få avsluta jobbet för att äntligen få komma hem & inse att det är FREDAG:-)

Idag blir det mys med tacos & Idol & kan Idol bli bättre än når det är rocktema??

Love it! & det ska bli intressant & se hur dom tar an låtarna...

Annars blir det nog en tidig kväll för imorrn bär det iväg för en mor & dotterdag i stan:-)

Funderade på att gå på Hälsomässan, men känner inte för att trängas bland massa folk, trängs varje dag på tåg, gator & tunnlar så usch det skippar vi!!

Vad händer hos er då??


Den perfekta partnern:-)

Då jag har rätt tråkigt just nu & tiden inte räcker till att börja på ny design till bloggen så kör jag ännu ett test & gisses..

Jag är den perfekta partnern:-)

Detta måste ju bara Jarkko läsa & inse han med*haha*

Perfect Partner!!!

When you're on a date, you just want to be appreciated for being you. You keep topics light-hearted and listen carefully to what he/she has to say. That winning personality of yours totally shines through!


Bad Hairday eller??

Trollmors avkomma??

Ja man kan ju undra efter denna underbara bild jag fick härom morronen, vilka gener man besitter:-)


What kind of Witch are you???

Hittade detta test hos Cicci & jag älskar ju såna test:-)

Ni kan testa HÄR om ni törs:-)

Jag vart denna!!


Your Result

1129439185_kDarkWitch.jpg
You are a Dark Witch! You are more powerful than witches of the Four Material Elements, and everyone knows it. Your powers stem from darkness and the night. Many have shunned you, and called you evil, even though you may not be. Most of the time, you try not to pick sides, only maintain the balance of nature. You love people, but refuse to show it, afraid that people will use it as a weapon against you, even if you could kill them with a thought. But you wouldn't do something like that....would you?
Common Powers:
Telekinesis- the ability to move objects with ones mind
Astral Projection- the ability to project a copy of one's soul to another location, retaining all the senses
Telepathy- the ability to read thoughts, and plant them
Night Vision-the ability to see in pitch blackness perfectly.
Dark Weaving- the ability to conjure and control shadow creatures, objects, and spells that nothing can destroy or kill but the user.


Usel natt!

Igår kväll o natten har varit usel då Leia fick magknip:( fick henne till ro strax efter elva o sen sov hon några timmar för att vakna upp inatt igen. Jag känner mig mer död än levande just nu!

Äntligen hemma!!

Efter en lång dag på jobbet så är man äntligen hemma..

Leia sover så den lilla stund jag träffade henne imorse, typ 10 minuter känns alldeles för kort:-(

Så jäkla jobbigt att va borta från henne sålänge & komma hem till en sovandes liten prinsessa..

Imorrn ska jag iaf både lämna & hämta henne så då får jag helt enkelt ta igen det med dans till Mora träsk, ett mysigt bad & en hel del pussar & kramar..

Nu väntar jag bara in kvällen avsnitt av Desperate Housewifes sen blir det natti natti för mig, ska upp tidigt även imorrn men snart är det helg & man får sova lite längre tack & lov..

Vad har hänt hos er då vänner & okända??




Tolv timmars pass!

Tisdag innebär mötesdag på jobbet så idag har jag tolv underbara timmar att se fram emot:) annars är humöret gott förutom lite huvudvärk som förhoppningsvis går över. Hur mår ni vänner o okända?

Bye bye Kolhydrater!!

Nu jäklar är jag så trött på att det aldrig verkar hända så mycket med min vikt & fast jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig & rör på mig dagligen, så nu ska jag så gott jag kan försöka undvika alla jäkla kolhydrater som min kropp verkar va allergisk mot:-)

En artikel i Aftonbladet idag!!

Innan jag blev gravid så vägde jag 55 kg & fast jag var dålig på att träna & levde inte så hälsosamt så höll jag mig där, hemligheten då var att jag åt väldigt lite kolhydrater på den tiden, levde mest på kyckling, kött med grönsaker till & dte är ju hur gott som helst det med..

Då jag & Jarkko flyttade ihop började jag äta mer av pasta & ris & visst märkte jag att jag gick upp lite men det var helt överkomligt fram tills jag blev gravid, kilona rasade på mig & fast det nu gått över två år så får jag inte bort alla dessa kilon, så nu f*n ska jag äta mer kolhydratfattig som jag bara kan..

Har iaf lyckats köra 20 minuter på orbin, men ngn stegräknare har jag inte kommit över än, magövningar får vänta tills tatuering läkt lite mer..

Så bye bye kolhydrater!!!

Nu väntar sängen!!

Nu är det dags för mig att ta mig till sängen då klockan ringer redan 5,15 imorrn..

Blir nog till att slötitta på Kodnamn Nina som börjar nu halv elva då jag inte är så jäkla trött just nu, men kan va skönt att ligga & mysa under täcket en stund..

God Night Sweden Wherever You Are!!

god natt Gustaf.gif


Min nya tatuering!

Har nu fört över bilderna från igår,, men som vanligt blir det så usel kvalite på bilderna så dom gör inte tatueringen rättvisa dock:-(

Nu är det systemkamera alt, bättre digitalkamera som står högst upp på saker jag vill ha..

Men men min nya snygga tatuering som jag bara älskar!!






Vad tycks???


I hemmets lugna vrå!!

Efter en intensiv vecka med storfrämmande från Norge så är vi nu tbax till 3 i familjen..

Det har varit en dag som gått i vilans tecken då vi satt uppe sent igår, blev tatuerad till ett inatt & sen slocknade jag på fem röda bredvid Leia:-)

Gaddningen blev så grymt snygg & jag är så nöjd, bilder kommer sen då min käre sambo knäppt ngn bättre närbild..

När vi åker över till grannlandet så ska vi fortsätta med den & gadda in stjärntecknet & ev, namn, vi får se hur vi tänker ut det till dess..

Jarkko gaddade sig själv igår då han vart så sugen på en Koifisk efter att ha sett Jarmo´s nya skapelse som Fred gjort..Helt ok men med färg så blir ju dessa fiskar så grymt snygg så kanske jag har en egen lite koifisk jag med snart:-) Fick ju en hel del färger nu av Fred..

Ja gubben har verkligen inte haft en lugn stund då han fått gaddat både här & där:-) Bra extraknäck såhär på semestern..

För mig känns det verkligen speciellt att han som är farfar fick göra Leia & så fort Leia såg den så vrålade hon ut,
-Leia där!! bra betyg med andra ord då hon känner igen sig själv nu på mamma...

Nu ska jag väcka upp det trötta monstret så han får gå på affärn medans Leia badar sen är det natten för damen, imorrn är det måndag & en ny arbetsvecka startar, längtar till jullovet nu vill jag lova..

Hoppas ni haft en trevlig helg alla & ha en skön kväll sålänge!!

Ungen som vägrar sova!!

Blir GALEN på Leia då hon har dessa dagar då hon är så övertrött så sova finns inte på tapeten:-(

Hon blir otroligt jobbig & jag blir otroligt stressad för jag vet att detta slutar i katastrof innan kvällen är slut..

Jaja nu har jag försökt 6 nu är det försent att sova så det blir till & underhålla henne till iaf kl sju ikväll..

Jarkko är & hämtar Fred & Gro så man får hoppas hon kan va glad med dom  iaf, just nu sitter hon & ritar i sitt block & sjunger sitt vackra namn gång på gång;-)

Hon är så fantastiskt duktig på att hålla pennan & rita former så nog tror jag mig ana en liten konstnär därinne:-)

Nu en kopp kaffe & sen ska jag leka lite i Photoshop efter en ny header, vill ha den lite mindre tjejig designen nu då vintern börjar göra sitt kall:-)

Däckbyte VS Städa!!

Då familjen härhemma är lat lat lat så tog vi chansen då vi igår såg några killar som byter däck för 220 spänn på Ica maxi..

Så nu åkte Jarkko iväg & fixade på våra universaldäck så får vi ha dom på tills vi hittar några billiga vinterdäck.. Känns ju tryggare med dubbdäck då man åker till S-vall..

JAg blev kvar hemma & får ta städningen för idag kommer ju Fred & Gro tbax för sista natten i Sverige & ikväll blir jag tatuerad:-) Ska bli spännande att se vad han tänkt sig!!

Nä nu är det väl lika bra jag drar igång städningen medans Leia är på att titta på  Pippi ett litet tag..

Men nog ångrar jag att det inte var jag som tog tag i däckbytet & gubbe fick va hemma & ta städningen;-)

small_dackbyte.jpg                  VS       tant_300.jpg


RSS 2.0