Happy Hallowen...


                                         Våran nyinflyttade på balkongen..


Idag blir det vare sig bus eller godis för min del, det blir träning och parkhäng med barnen som avrundas med hockey :-)

Vet att jag inte bloggat ett skit om årets säsong och jag får väl skärpa till mig lite där..Men det går hyfsat bra för mitt käre Timrå..Lite svajande som vanligt och power playet är uselt som det varit säsong efter säsong?? Kanske dags att börja köra hårt på träningen eller?? Verkar som att så fort dom blir en man mer så låser dom sig i sitt spel pga pressen att göra ett mål kanske??

Dom kan spela helt magiskt för att så fort dom får ett power play med sig så tappar dom allt i sitt spel och det blir bara rappakalja av det?? Men säsongen är lång och dom kanske får till det till slut..

Ikväll möter dom Djurgården på hemmaplan och vi hoppas på seger naturligtvis mot 08órna..

Nu blir det gymmet så ha en skön dag..

Tjuvlyssnat??



                                                      Nygaddad av pappsen :-)


Konversation mellan mig och Leia 4 år under Biggest loser USA, vid invägningen..

- Mamma är det sådär du vill göra..Gå ner i vikt??

- Mmm precis så..

- Men då får du ställa dig på ett sånt där band och springa.. Gör här rörelser som att hon stod på ett löpband..

- Ja mamma gör så oxå..

- Vill du gå ner minst ett halvt kilo i veckan mamma?? Då blir du smal..

- Precis så är det :-)

Ja vad säger man?? Ungen har minsann öronen på skaft då mamma och pappa konverserar :-)


På äventyr..

Denna vecka har jag och Dylan flängt runt mer än vad vi brukar, det har varit Odenplan, Alvik och nu blir det Söder för att jag Ä N T L I G E N ska få gå på min efterkoll sen förlossningen.. Inte vidare roligt äventyr men skönt att få se en annan stadsdel..

Ångesten börjar även den krypa mig närmare nu då det imorrn är sista dagen i mammabubblan för iaf 3 veckor framåt, skulle ju igentligen jobba jan- mars oxå men det har blitt lite missuppfattning så vi får se hur det blir med det.. Ingen större katastrof om det skulle skita sig även fast vi tjänar på om gubben är hemma ekonomiskt, men tidsmässigt får vi mindre tid som familj då han jobbar bättre tider samt har lite utrymme att spela på..

Och här delar vi inte lika och kommer så inte göra och det har som sagt inte med vare sig hur jämnställt vårt förhållande är el, att vi tjänar på att han jobbar utan vi gör som vi tycker passar oss bäst.. Är så förbaskat trött på alla som tycker dom är så duktiga som delar lika på föräldraledigheten och alla som skriker efter öronmärkta dagar..

Gubben ser ju helst att han får vara ledig där i vinter så han slipper skotta snö och jag vill ha så mycket tid som möjligt på min sista mammaledighet och gärna få vara med på slutet.. Med Leia var gubben hemma dom sista månaderna och tog inskolningen, vilket han kommer få göra med Dylan oxå..Sen får vi se om jag ska gå ner i tid lite el ej?? Jarkko gick ju ner i tid första året med Leia på förskolan men nu bor vi ju lite närmare så kanske det inte blir så mycket skillnad tidsmässigt.. Leia ser ju framemot att få gå låååånga dagar igen:-)

Nä nu måste vi dra så ha en skön dag..

12 veckor med LCHF..

Mät och vägdagen är ju på måndagar men har haft fullt upp härhemma med diverse saker så att blogga har inte tiden räckt till för..

Men iaf så vägde och mätte jag mig i måndags och det var väl inget hallelulja moment precis, men likväl så visar vågen minus liksom måttbandet så man ska ju inte deppa ihop för att det går lite sakatre än vad man själv önskar..

Prövoperioden kommer dock nu dom närmaste 3 veckorna då jag ska hoppa in och jobba så det gäller att vara strikt i kosten då vare sig morgonpromenader och gym under veckorna kommer att hinnas med såsom nu.. Har lagt upp en plan att gymma dock onsdag, lördag och söndag under dessa veckor..Spännande ska det bli att få pröva mitt levnadssätt ute i den vida världen ;-)

Åter till mina nya siffror då..

Efter tolv veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,4 kg (10,4 kg)

-2cm ( 28 cm mage)

-1cm( 16 cm stuss)

-1cm ( 11 cm lår )



LCHF Pizza...



Idag blev det så dags att göra min egna pizza då gårdagen fick andra planer och jag måste säga att den blev supergod och ett alldeles utmärkt alternativ till vanlig pizza..

Utgick från detta recept men använde Philadelphiaost istället för creeme cheese och tog enbart 3 ägg sen använde jag en blandning av Goudaost och tacoost riven istället för parmesan..

Köpte även en färdig tomatpastasås från Barilla som endast innehåller 4,5 gram kolisar istället för att krångla till det med egen:-)

Som fyllning använde jag det som fanns hemma,, en halv paprika, en halv röd lök som kan skippas om man vill få ner kolisarna, salami, oliver och ännu mera ost..

Trots att resten av familjen kom hem med en varsin pizza från pizzerian så var dom på denna och både gubben och Leia gillade den så vid nästa tillfälle så kanske dom sållar sig enbart till min??

Kommer absolut att göra denna igen och det blev en hel del kvar då man blev proppmätt av en normalstor bit så morgondagens lunch är nu fixad om inte gubben ger sig på den under kvällen ;-)

Den får helt enkelt fem Lindor av fem möjliga:-)

Första snön..




Kan säga att det var en lycklig tjej som vaknade upp till detta vita slasket idag..För henne innebär snön att snart är det jul vilket betyder tomten och en massa julklappar, samt pepparkaksbak:-)

På tal om det så är det högaktuellt att börja bocka av julklappar på hennes lista och tack o lov så har hon mest billiga önskemål i år :-) Dylan är ju för liten detta år så vi kommer ju ganska billigt undan där oxå, men snart så är tiden här då det ska räknas lika på allt så lika bra att njuta medans lugnet råder..

Idag händer inte mycket skoj, mest såna där tråkiga måsten såsom byta däck, städa, frosta av frysen, åka och handla mat och sen till kvällen så blir det pizzabak för mig, ska testa en LCHF variant och resten av familjen köper väl hem sin egen pizza också avslutar vi dagen med Idol..Familjeliv en fredagskväll:-)

Synd bara att min ena favorit Alice hoppade av , men Jay is the king och jag hoppas han kommer typ tvåa och kniper ett skivkontrakt med sitt band istället,, gillar hans band skarpt..

Nänä dags att sätta igång dagens schema...


En liten utmaning..

Fick denna lilla utmaning från Michans blogg och eftersom jag inte har så mycket annat att göra just nu då lilleman sover så tar jag mig an den :-)

4 TV program jag ser på: Sons of Anarchy, True blood, Vampire diares, Biggest loser USA.

4 saker jag gjort idag: Lämnat Leia på förskolan, tvättat, gosat med Dylan, ätit lunch..

4 saker som jag längtar efter: Jeans, Semester med familjen, Julmys, Snö.

4 saker på önskelistan: Lottosystemet går in, Familj o vänner får vara friska, Leia´s revolt försvinner, En resa
,
4 saker som jag avskyr: Orättvisor, falskhet, sjukdomar, egoism.

Jag utmanar alla som vill ta sig an den :-)


5 månader...

  

Och tio dagar är vår stora lilleman och han växer som han ska både på längd och bredd..

Idag var det även dags för andra vaccinationen och precis som förra gången gick den första sprutan obemärkt förbi medans den andra då den var klar fick han att tjura till någon sekund..Han är ju inte så svår att få på bättre humör vår kille ;-) Gav han en häst som genast åkte i munnen och sen var sprutorna glömda..

Nu sover han gott och vi får väl se vad konsekvenserna blir denna gång?? Förra sov han sig igenom 14 timmar så det vore ju en dröm för en trött mamma ;-)

Nu är han iaf ståtliga 69 cm lång med en tyngdlag på hela 8090 gram :-)

Som byggd för hockey och mammsen skulle ju bli överlycklig om jag fick bli en hockeymorsa i framtiden ;-)


11 veckor med lchf..-10 kg:-)

Det har tagit mig lite längre tid än vad min plan var tänkt men nu har dom 10 första kilona passerat så nu jävlar ska det kämpas för att lyckats med dom nästa 10 på mindre än elva veckor..

Men iom att jag denna vecka haft både mens och en slapparvecka, har ju knappt blivit ngn promenad och gymmet har jag inte alls varit till och sen har jag ju även stoppat i mig lite onyttigheter såsom pannkisar mm så är jag nöjd.. Jag lyckades pricka in precis - 600 gram så jag är prick - 10 kg lättare än när jag började..

Nu blir det hårdträning på gymmet med början idag.. Nu ska kondisen upp så att jag kan våga visa mig på något grupp pass men sålänge jag är i detta skick så tänker jag inte förnedra mig:-) Men ikväll blir det cross training och jobba med dom stora musklerna och kanske en viktökning på några maskiner??

Nu är jag så tänd på att vara i form till sommaren så jag kommer inte ge upp..Jag ska vara nere i dom viktregionerna jag befann mig i innan Leia kom till..

Nu ska detta firas med ett par nya skor och jag ska oxå klura ut vad jag vill belöna mig med till dom nästa 10 kg?? Kanske ngn ansiktsbehandling?? En schysst väska, ja vi får se helt enkelt..

Efter elva veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,6 kg (10 kg)

-2cm ( 26 cm mage)

-1cm( 15 cm stuss)

-1cm ( 10 cm lår )




♥ Home sweet home ♥

Så sitter jag här i soffan hos pappsen hemma i Sundsvall och jag vet inte, jag blir lugn av att bara komma in längs kustvägen och se vattenvikarna..

Jag är och kommer aldrig bli hemtam i stockholm och visst fasen var det skoj då man var singel, barnlös och utan större ansvar, men nu känns det bara som ett stort hål som jag lever i med massa människor som myllrar runt omkring mig utan vetskap om varandras existens..

Jag drömmer om hus och det finns det gott om här i norr för inte så stora pengar som i stockholm, men jag är ju tyvärr väldigt medveten om att jobb är en tuffare nöt att knäcka och sen har jag ju min sambo som vissa dagar är helt inne på att fly storstan, men som andra dagar inte alls kan tänka sig ett liv utan stockholm så i bästa fall kanske jag kan få han till Bålsta där vi kollat lite på hus/radhus och då går det ju även att pendla in till jobbet, men det där är något som inte kommer att ske förrän i bästa fall inom 2 år, först ska saker och ting stabiliseras lite på hemmaplan.. Vi har ju alla våra ups and downs och ja vi genomgår väl en sådan nu...

Leia mår ju även hon prima av norrlandsluften och det är så skönt att få avlastning då man är här, man får uppleva det där livet som många har med barnpassning titt som tätt och det är ju oftast bara då vi är här som jag och gubben kan hitta på saker tillsammans, nu är ju han kvar i stockholm då dom åker iväg på firmaresa i helgen så jag ska väl utnyttja tiden för mig själv och njuta av all avlastning som erbjuds :-) En tripp inne på Birsta kanske??

Resan gick över förväntan trots att mina barn inte alls var inne på mina planer att sova resan igenom, men icke då.. Dylan som annars inte gör annat än sover roade sig med att spotta ut nappen, slänga flaskan på golvet osv.. Leia däckade då vi var framme i Gnarp och skulle käka lunch hos min fostermamma som jag inte sett på 10 år..Var såå skoj att ses och hon var sig lik..

Men nu sitter jag iaf i soffan och njuter av en kopp kaffe och ska snart gnaga i mig lite grillad kyckling, har syndat med 2 pannkisar idag då det var lunchen som erbjöds och som gäst så kan man ju inte neka till ngt så gott ;-)

Imorrn blir det morronpromenix runt travbanan deluxe så dom kanske rinner av mig då??;-)

10 veckor med lchf..efter planen..

10 veckor har nu gått sedan jag tog det här beslutet att skippa allt skit så gott det går och förutom en utekväll med en hel del öl som sen resulterade i fylleätning av chips och ostbågar då jag kom hem och veckans MC donalds fusk så har jag klarat mig alldeles ypperligt utan skitmaten, jag saknar inte alls skräpmat utan vill vi lyxa till att äta ute på ngt snabbhak så väljer jag antingen thaimat om vi råkar befinna oss på ett sånt ställe som kan erbjuda det el, kort och gott en kebabsallad med såserna vid sidan..Så inga problem där inte..

Men iallafall så ligger jag nu efter min plan till delmål ett och med liite tur så kan jag iaf vara nere på startvikt innan jag blev gravid och sen får jag kämpa på med dom sista kilona till beach 2011..

Jag ska I N T E bada i vassen i år ;-)

Nu ligger jag bara 5 kg efter min plan men det känns surt och veckan som kommer blir en prövning då jag nu åker hem till socker och kolhydratnästet hemma hos pappa, men jag kommer vara strikt och käka min egentillagade mat om jag nu inte kan hålla vakt på när pappas tant lagar, hon får ju gärna laga mat till Leia:-)

Sen har jag ju inte tillgång till gymmet på några dagar så idag och imorrn kör jag hårt och sen får jag försöka hinna med både morgon och kvällspromenader..Har ju travbanan jag kan promenera runt som är en bra runda för mina power walks..Det löser sig, får bara inte tappa fokus ;-)

Men men -10 kg närmar sig och med lite hårt arbete i veckan så bara måste jag passera det nästa vecka..

Efter tio veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,7 kg (9,4 kg)

-3cm ( 24 cm mage)

-1cm( 14 cm stuss)

-1cm ( 9 cm lår )



Booring...

 

Usch är inte alls på något bra humör och har så varit hela helgen, jag vill bara bort härifrån och räknar nu ner dagarna tills jag och barnen styr norrut..

Jag vete tusan om jag åker tbax hit ;-)

Dylan är iaf tipp topp och det är skönt..Som läkaren sa en gång är ingen gång så vi hoppas på att detta inte dyker upp igen vid nästa förkylning för då blir det nog en utredning för förkylningsastma och för att kunna förebygga detta på hemmaplan, men hoppet är ju att det inte upprepas..Men som sagt detta är  vanligt hos dom små att det händer men likväl är det läskigt..

Ska snart ta mig till gymmet, körde igår oxå och ska köra lite hårdare idag..Syndade ju under vår sjukhusvistelse med M donalds då jag enbart blev erbjuden frukost och jag kan säga att min kropp bokstavligen SKREK efter salt då klockan var fyra och Jarkko var hem och hämtade barn mm så då fanns det inga andra alternativ  just då.. Snabbt, salt och någorlunda billigt och så fick det bli, men det var absolut inte gott så det blir ingen repris på MD..Gillar MAX däremot då dom har en low carb burgare så det är typ det enda snabbmatställe jag går till om det inte blir thaimat..

Men min late gubbe orkade inte göra en omväg för att jag skulle få MAX så nu måste jag bränna bort det där äckliga målet för att vågen ska peka neråt imorrn :-)

Ska även ha en lektion i hur man städar sitt rum annars åker leksakerna ner i soprummet med Leia då vi nu ett tag har haft stora bråk om detta, det slutar alltid med att jag städar och då hon kommer hem säger hur fiiint det är för att innan kvällen är slut ha lika stökigt igen, och dessa bråk är något som jag vill ha bort innan nattning så jag har inte ens orkat tagit fighten riktigt än, men nu är det dags.. Jag vet ju hur bra hon är att städa på förskolan och hon har ju även varit bra på det hemma oxå så det här är något som kommit med hennes 4 års revolt som hon är inne i..Jag hoppas dock den lugnar ner sig nu då vi åker bort ett tag??

Nä nu börjar det dra ihop sig...Gymmet here we go...


Sjukhusvistelse..

Efter mitt förra inlägg så åkte jag som sagt till gymmet och efter 45 minuter ringde gubben med en gallskrikande Dylan som precis vaknat och absolut inget hjälpte..

Åkte omedelbart hem och mötte en väldigt trött Dylan som precis slumrat in i pappas famn, men som ganska omgående vaknade upp igen för att åter börja gallskrika.. Hans andning lät tung så jag ringde omedelbart till vårdcentralen där jag fick veta att alla läkartider var slut så det jag kunde göra var att vänta till tre och ringa Bromma akuten..

Klockan var då bara halv elva och vänta till tre fanns inte så jag ringde Astrid Lindgrens barnakut där dom först och främst sa att varken vårdcentralen eller bromma akuten tar emot barn under 6 månader så varför tanten i växeln inte kunde talat om detta för mig är en gåta?? Kärring!!!

Iaf så tyckte dom att vi skulle komma in och låta dom lyssna på Dylan och då jag hört om alla dessa väntetider mm så sket jag helt enkelt i att duscha.. Ville bara komma in med Dylan så jag packade in oss i bilen med mina svettiga gymkläder på ;-)

Väl inne så gick det snabbt, fick komma in omedelbart till ett rum där dom började med att ge adrenalin i en mask, vilket var hemskt som mamma att sitta och hålla i sin son som gallskrek och gjorde allt för att komma ifrån masken :-( Var nära gråten bra många gånger..

Efter varje inhalering skulle vi vänta en kvart för att se hur det löste upp hans andning, och efter tre gånger med adrenalin och inget blivit märkbart bättre så fick han inhalera ventolin samt fick en spruta kortison..

Efter dessa så började andningen bli bättre men då dom ansåg att han varit väldigt påverkad då han kom in så beslutade dom att vi skulle läggas in så det var bara för Jarkko att åka hem och hämta Leia samt rena kläder till mig då vi fått vårt rum inne på smittskyddsavdelningen..

I ett dygn fick vi ligga inne och jag är glad att det inte blev ett dygn till då dom sa åt oss att ställa in oss på det, att sitta instängd i ett rum är absolut hemskt och att dessutom inte få sova ostört utan så fort jag fått Dylan att somna in och jag själv kunde stänga mina blå så hörde jag dörren öppnas och det var återigen dags att inhalera och mäta syret..

Detta pågick hela natten varannan timme så när dom efter läkarronden sa att vi fick åka hem kändes det som en befrielse..har nog aldrig tyckt det varit så skönt att komma hem till en stökig lägenhet :-)

Dylan var också märkbart glad att vara hemma och slaggade in halv sju och sov sig igenom natten utan att bli väckt av av knasiga tanter och gubbar med ett plaströr som blåser han i ansiktet :-)

Nä en hemsk upplevelse och jag tackar all underbar personal på barnakuten som tog hand om oss så snabbt som dom gjorde, känns skönt att ha ett sånt bra sjukhus såpass nära :-)


Gääääsp!!!

Efter en natt med en orolig samt skrikande Dylan pga feber, rossel, hosta och tänder kan jag säga att det känns att man lever..

Att dessutom då jag väl fått han att komma till ro och somna in vid sisådär halv sex imorse beslutar sig Leijsing för att kliva upp och naturligtvis komma in till oss och väcka lillebror, vilket i sin tur betyder att skriket börjar om på nytt...

Gah.. jag är trött och har nu hinkat i mig säkert en kanna kaffe och nu väntar vi på att jag ska få lämna in Leia på förskolan, efter det drar jag en sväng till gymmet då gubben är hemma för att J A G skulle få sova lite, kan säga att det inte är jag som snarkar just nu uppenbarligen då jag sitter här..Men men drar en sväng till gymmet iaf och kör ett pass och samlar lite energi så att jag orkar med dagen, jag kan ändå inte gå och lägga mig då jag ska in på Söder för att äntligen göra min efterkoll hos barnmorskan efter sisådär 5 månader ;-)

Nu lite mer kaffe, gymkläder på, linser i och sen bär det iväg för att bränna fett...


9 Veckor med lchf..Boring..

Ny vecka nya förhoppningar..

Tyvärr infriades inte mina förhoppningar denna vecka så nu S K A jag fan klara det till nästa vecka, det bara är så..Jag ska passera - 10 kg nästa vecka, för nu vill jag göra ett avslut på dom och ta nya tag mot nya 10 kg, sen att jag lovat mig själv ett par skor då 10 kg passerats spelar ju oxå liite in ;-)

Visst går jag ner både på vågen och på måttbanden och jag märker ju på kläderna att jag minskar, vissa veckor kanske jag minskar mer just där jag inte mäter, vad vet jag?? Men det känns så jäkla tråkigt då man har skyhöga förväntningar på just den här veckan också blir det nada av det..

Men ska jag vara ärlig så har jag inte heller varit helt strikt denna vecka, blev både en kebabsallad med tillhörande dressingar som jag inte alls vet vad dom har i samt en rotfruktsgryta i söndags så min förhoppning är väl att det är dessa två kombinationer som ställt till det lite så att det försvinner extra mycket nästa vecka ;-)..

Denna vecka blir strikt as hell.. Åker ju hem till S-vall nästa vecka och även om jag sagt till därhemma att jag står för matlagningen så vet jag att det blir en prövning, men jag ska klara det och det får bli promenader längs travbanan varje morgon då gymmet uteblir dom dagarna..

Så just därför skulle det vara så förbaskat skönt att ha passerat - 10 kg till jag åker.. Eller vänta nu.. JAG SKA!!!

Efter nio veckor med LCHF har jag då tappat..


-0,5 kg (8,7 kg)

-2cm ( 21 cm mage)

-3cm( 13 cm stuss)

-1cm ( 8 cm lår )

Första tanden..


                                                    Snart munnen full av små gaddar :-)


Efter en natt med en smågnällig Dylan som inte alls kom till ro pga snuvig näsa och en halv dag med rätt usel sömn för honom så kom jag på då jag märkte att han dregglade lite mer än vanligt att TÄNDER!!! och javisst...

En tand har nu spuckit igenom och likt sin syster så är nummer två inte långt bort så det blir väl som med Leia att dom alltid kommer i par :-)

Gnuggade in tandköttet med lite alvedon, men han har inte alls varit sitt vanliga jag utan har knappt sovit idag och varit allmänt svårflirtad att vara för sig själv idag...Nu kan jag väl inte påstå att det varit jobbigt utan då han är sitt gamla jag så är det V Ä L D I G T lugnt att ha han vid sin sida, det är nästan så man inte skulle märka av han om man nu inte visste att han fanns ;-) Men idag har han varit B A R A lugn för en liten bebis  så jag har väl inte arbetat ihjäl mig med han idag heller, men då man är van vid att han alltid sover vid vissa tider så ruckas ju våra rutiner kraftigt och idag var det tvättstugan som fick stå sitt kast, iaf en maskin hann jag med så lite kläder har vi att gå omkring i till på torsdag ;-)

Eftersom han nu knappt sovit idag så blev det en lite tidigare kväll för han, slaggade in direkt efter gröten halv sex så vi får väl se hur natten blir?? Han var ju så trött stackarn..

Nä nu ska nästa barn till sängs och det är ingen lek om jag säger så..
Säger bara 4 år och en vilja av stål ;-)


Strandhäng..



Idag har det varit en underbart solig dag här i huvudstaden så vi packade in oss i bilen och åkte mot stranden för att njuta..

Annars har det inte hänt så mycket, blev hockey för mammsen och vinst för underbara Timrå mot HV 71 så en nöjd mamma bloggar för tillfället :-)

Dylan har redan slaggat in och snart är det dags för Leijsing att stänga sina blå och förhoppningsvis blir det en tidig kväll även för mig, ska först njuta av lite smarriga räkor framför tv´n men sen blir det nog sängen.. Har tvättstuga tidigt imorrn och sen bär det iväg till gymmet, måste ta ut mig ordentligt imorrn inför måndagens vägdag.. Siktar på att passera- 10 kg , men får väl vara realist och inse att - 1, 8 kg på en vecka kanske inte går vägen men då tar jag det inför nästa vägning.. Att bara veta att jag snart är där känns så jäkla pepp..







Nu blir det soffhäng för resten av kvällen..

Bortskämd




Bebistiden med Leia var allt annat än små rosa moln då det kändes som att hon aldrig sov mer än en timme i taget vare sig på dagen eller natten.. Vi kämpade på med nappar, flaskor och sömnmetoder men absolut inget bet på henne..Hon ville helt enkelt vara med ständigt vare sig det var latteträffar med andra mammor vars barn alltid sov eller natten.. Mamma var bäst och det var inte förrän vi satte henne i en gåstol som jag fick sitta för mig själv en stund, vilket var en ren befrielse för en fruktansvärt trött mamma..

Det gick så långt att jag träffade en barnläkare angående hennes sömn och vilja att aldrig ta det lugnt.. ja än idag så har hon ju denna personlighet då hon känner sig trygg med sin omgivning, aldrig en lugn stund till hon slår igen sina blå <3

Med Dylan är det totalt annorlunda..Han sover bra dagtid, ja han gör knappt något annat på dagen, han somnar in för natten klockan sju och sover till sju dagen efter, var ju en vecka där som han vaknade till, men med nappen så funkar hans sömnrutiner igen..

Hans vakentid är han så nöjd oavsett om man leker med han eller om han sitter i babysittern eller ligger i sitt gym, han chillar och har inte alls bråttom i sin utveckling..Han tar det lugnt helt enkelt och är min goa stora bebis..

Utvecklingsmässigt så märker man ju att Leia´s nyfikenhet för omvärlden gjorde att hon var tidigare än Dylan, och vid den här åldern som Dylan är i hade hon ju fått sina första tänder och var på gång att ta sig framåt för egen hand, men Dylan har som sagt inte bråttom och det känns skönt att han är såpass lugn som han är i vår lilla röriga familj ;-)

Jag funderar på om detta speglar hans personlighet och att han blir en liten individ som helt enkelt gillar att chilla och vara det charmtroll han är för oss??..Även fast jag vet att när den dagen kommer då han kryper runt mm så kommer vardagen att ändras markant med en jakt efter storasysters leksaker och allt vad som hör till:-)

Men just nu så känner jag mig så bortskämd att ha fått ett sånt mönsterbarn om man nu får säga så?? att ha varit på den andra sidan av bebistiden gör att jag mer uppskattar allt som funkar nu även fast Leia´s bebistid var helt underbar så är det verkligen skönt att få ha kvällarna/ nätterna för sig själv och slippa ligga som en ostbåge för att en liten ligger bredvid och myser :-)

Nä jag njuter verkligen och visst att vi ibland är iväg och fikar med andra trevliga mammor så tar jag det oftast bara lugnt hemma med promenader och mys..

Det är ju trots allt den sista bebistiden jag kommer uppleva så jag tar tillvara på den helt enkelt :-)


RSS 2.0