Tjuvstartade julen :-)

Igår var det stora julklappsinslagningen i Leia's skola, där allt dom pysslat till julklappar skulle slås in och tas med hem.

Hon var så glad och stolt över son påse med klappar som ska ges till oss alla och ville verkligen att vi skulle öppna ett av paketen redan igår.

Efter en massa tjat från henne så öppnades det och det var nog den vackraste och underbaraste present jag kommer få i år, finns inga diamanter som slår detta underbart stöpta ljus som min dotter gjort <3

Detta ljus kommer vara en fröjd för mitt öga en lång tid för att bränna ned det känns som ett grymt öde för ett så vackert mästerverk :-)


Im going up up up!!!

Inte ens en månad har gått sen senaste vägningen och resultatet av ingen träning och en jäkla massa skit i kosten har nu kostat mig 4 kg upp !!!

Vet att mycket är vätska men inse hur min kropp reagerar på kolhydrater. Nu har det ju även blivit alldeles för mycket av det onyttiga så som pepparkakor och godis då jag håller på med att sluta röka vilket gör sitt i småätandet.

Jag måste sluta röka för att maximera min träning i våren och det får kosta några kilon upp, ska dock göra mitt yttersta nu att inte rusa upp ngt mer på vågen till den 2 januari, men vet ju med mig att julen alltid kostar på lite trivsel ;-)

Man får ta denna period som ännu en läxa för min jakt på trivselvikten, längre perioder utan träning och med kolhydrater kommer få mig fet igen och det är det sista jag vill.

Nu blir det till att fila på hur träning och kosten ska se ut i januari. Kommer köra strikt as hell och mycket styrke första perioden för att komma in i stark ketos och en grym förbränning.

Det känns bra iaf att förbereda mig och när mitt begär efter cigg börjar avta kommer detta bli början på ngt nytt :-)

Våren 2013 blir då jag kommer vara under 60 kg igen :-)


Uppgradering

Igår var det avslutning för Leia's simskola och en uppgradering från baddaren till sköldpaddan avklarades :-)

Nästa termin siktar vi på pingvinen och jag måste få skryta om min lilla fisk som simmade en halv bassäng före dom andra ;-)

Ikväll blir det zumba för mig trots att jag nu oxå fått ngn smärta i ena ljumsken?? Tror fan allt drabbar mig men bara försöka köra på så gott det går.

Kommer sätta ihop nu under jul ett kost och träningsprogram för mig med start i januari och där jag kommer sätta upp månadens mål för träningen, viktens mål sätter jag upp då invägningen är avklarad igen :-)

Bara blicka framåt mot 2013 nu !!!




Paus för detta år..

Har haft några stressiga veckor nu efter att ha kommit igång bra med träning och kost, men just nu är allt upp och ned.

Magkatarren är här igen och lusten för träningen IOM det är på botten ,kommer dock köra fram till jul med träning sen paus över jul och nyår. Med kosten rar jag nu en paus från strikt Lchf då magen är som den är och just nu måste den lugnas och hade ju ändå tänkt pausa under jul. Känns som jag tyvärr gått upp några kilon under dessa två veckor med noll träning och massa skit i maten , men ser fram emot nytt år med ny motivation att nå mitt mål.

Kommer fokusera nu på att sluta röka för gott och träna någorlunda under dessa veckor för att den 3 januari väga in mig på nytt och köra järnet mot 58 kg.

Nytt år nya utmaningar och framförallt mål som ska nås.

Nu ska jag bara fokusera på att finna ro i min kropp och mage så den är laddad då det nya året rings in :-)


Jag ger upp..

Mina målsättningar för detta år var ju att nå 60 kg iaf till jul/nyår och det kändes ju som jag var på rätt väg för 2 veckor sen, men efter mitt 2 veckors träningsuppehåll pga luftrörskatarren och därav att min kost hamnade snett så kändes det som denna vecka skulle kunna bli en nystart såhär innan jul och vad FAN händer??
 
Gick hela dagen igår på jobbet och kände mig förstoppad och illamående, väl hemma så blev det lite bättre och vi nattade kidsen..Strax innan nio hör man hur Leia spyr ner hela sängen!!!
 
Välkommen igen magsjukan!!!
 
Vabb idag och imorgon och månadens lön kommer gå till historien som den sämsta sen jag började jobba 2007 efter jag fått barn..Vi resonerade dock härhemma att gubben kan jobba över med snöskottning så vi får in lite extrapengar iaf innan jul, men visst känns det bittert..
 
Har inte haft så här mycket sjuka härhemma på 1½ år och nu känns det som allt kommer..
 
Jaja bara bita ihop och hoppas på ett bättre 2013 iaf, har ju betat av kräksjukan 2 gånger  nu inom en månad så den kan ju knappast joina oss under jul ;-)
 
Nu ska det tvättas sängkläder och saneras lägenhet och tack o lov verkar det som att det lagt sig och att jag kan skicka kidsen till förskola/skola på torsdag.. Håller Dudde hemma oxå då han ändå är snorig och lika bra att göra det om han skulle få magsjukan igen, han liksom jag och Jarkko hade ju det i förra omgången men inte Leia..
 
Nu en kopp kaffe sen sätta igång härhemma..
 
 

Snökaos??

Ordet snökaos lär vara det mest skrivna ord dessa dagar och visst snöar det, men att det i en storstad ska slå ut samhället såpass att skolor får stänga pga utebliven kollektivtrafik, känns lite märkligt år 2012!!!

Skitsamma snön har yrt utanför hela dagen och visst sjutton har jag prickat in rätt vecka att insjukna på ;-). Har myst i soffan mest hela dagen och nu till kvällen klädde vi vår enormt ståtliga gran för 99 kr från ÖB;-)

Man får ju va glad att den står iaf :-)


Ischoklad Lchf

Barnen på sina håll och snön yr utanför så det blev till att göra lite ischoklad till kvällens julgransprydning.

Smält ner 150 gram choklad minst 70 % kakao med 50 gram choklad mint 70 % med 200 gram ekologisk kokosfett och in i frysen. Smarrigt och lätt julgodis.


Im on drugs!!!

Igår efter jobbet tog jag mig en sväng in till läkaren, som ganska snabbt diagnoserade mig med luftrörskatarr så det blev till att knata vidare till Apoteket för att hämta ut medicin.

Med antibiotika, cocciliana och vila i minst tre dagar så ska jag sen förhoppningsvis vara frisk och det får jag hoppas på.

I helgen ska jag gadda mig så jag måste känna mig kry då.

Problemet är att jag har svårt att stressa av och ta det lugnt, känns som att jag kastar bort dyrbar tid då jag kan få så mycket gjort då barnen är på sina håll, men imorrn blir det att beta av serier och softa med cocciliana i kroppen , får öka dosen så kanske jag stressar av ;-)


Katastrof.

En vecka har nu gått sen jag tog min sista cigg och körde mitt senaste träningspass.

Bad combo!!

Har åkt på en redig förkylning med en hosta fr.o.m. Hell så träning är uteslutet just nu vilket resulterar i ett extra uselt humör utan cigg och träning. Igår var en riktigt usel dag så det hela slutade med att jag svullade lussebullar, julmust, knäckebröd och alladin choklad. Det var det eller ett besök på 7 eleven och käften full med nikotin igen.

Idag blir det ingen zumba som det var tänkt men ska ta mig en promenad iaf för att stilla behovet, sen blir det till att fixa ischoklad a'la Lchf istället för alladin.

Vågen på fredag känns inte lockande just nu. Men bara ta emot och köra vidare mot mina mål.

Nu biter vi ihop. En vecka till sen känner nog kroppen sig lugnare efter nikotinet ;-)

Helgen har iaf bjudit på underbara vinterdagar med familjen <3


Formfranska Lchf

Igår prövade jag återigen att baka bröd efter Lchf och tja, det går framåt. Klart det bästa jag testat och detta recept är hämtat från Lchf klubbens receptbank.

Idag blev det en rostad macka till mellis och det går absolut godkänt plus:-)


FORMFRANSKA
INGREDIENSER
4,5dl Mandelmjöl (en del kan med fördel bytas mot en mindre mängd kokosmjöl)
6msk Sesamfrö
6msk Fiberhusk
3tsk Bakpulver
2tsk Salt
1msk Brödkrydda
6st Ägg
3dl Turkisk Yoghurt


GÖR SÅ HÄR
Vispa ihop ägg och yoghurt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i ägg/yoghurtsmeten
Låt stå och svälla 5 minuter
Grädda i 200 grader och 40-45 minuter i bakpappersklädd form
Går också klicka ut som bullar på en plåt, gräddas då kortare tid



Äntligen nyklippt :-)

Redan vid minus tre kg skulle jag få hå och klippa mig men jag har redigt dragit ut på det då jag verkligen avskyr det.

Men nu har jag äntligen funnit en frisör jag gillar och som lyssnar på mig. Nu blir det frissan lite oftare :-)

Ikväll skulle jag lagt i färg oxå då utväxten ser hemsk ut, men fanns inte på Coop så får ta en runda på Åhléns imorrn.

Men skönt iaf att ha fått bort riset och nu är det inte lika uppklippt där bak , vilket får en fylligare känsla.

Jag och mitt nyklippta hår :-)


RSS 2.0