Buzzadorer sökes..

Just nu söker dom nya Buzzadorer med småbarn i ålder 0-3 månader samt 6-8 månader men även gravida som ska föda inom dom närmaste veckorna samt du som har barn i andra åldersgrupper behövs i andra kampanjer som kommer under hösten/vinter..

Tveka inte att bli en Buzzador och bli en levande reklampelare för dina vänner och bekanta..Det kostar inget förutom lite tid för att buzza kampanjen och man får ta del av många roliga saker att buzza som man kanske inte skulle ta del av annars..

Vill JUST DU bli en Buzzador?? Följ länken nedan och anmäl dig redan idag.. Ju snabbare du är, desto troligare att du inom kort får ditt första kampanjerbjudande att ta del av..

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=lindatik


HIPP HIPP HURRA!!

Imorse var det till att stiga upp i ottan, bara för att inte riskera att Leia skulle vakna först så kl. 6.00 ringde det och jag kan säga att det tog emot att kliva upp trots sovande barn:-) Men fyller man 4 år så ska det firas med skönsång från mor och far.. Dylan slaggade sig igenom detta moment lagom till frukosttårtan serverades..

Besparar er filmen på en väldigt trött Leia med en väldigt förkyld och täppt sjungandes jag och en mumlande far, men lite pics från födelsedagsbarnet nyvaken i sängen bjussar vi på sålänge..



Kommer mer ikväll då vi ska ha lite mysmiddag ute på thairestaurang som Leijsing fått välja och mer presentöppning till kvällen..Kalaset sker på lördag så idag är det familjemys på hög nivå trots snorig mamma och lillebror..

 


Döende...

Just idag sållar jag mig till skaran av grabbar då dom är lite sjuk för jag känner mig f*n döende pga sömnbrist, halsont och en jäkla massa snor som täpper igen mina andningshål..Nä usch kan inte minnas när jag var sjuk sist och då jag väl blir sjuk så blir jag riktigt sjuk oxå..Sen att ha två barn som skas tas hand om då man bara vill ligga kvar under täcket sitt och fortsätta sova gör ju det hela ännu roligare..NOT!!!

Planerna för dagen är iallafall spräckt då shopping i Vällingby får dras ut till jag känner mig piggare, Leia fyller ju år på måndag och måste ju få lite presenter även om vi kommer fira henne nästa lördag så lite tid har jag ju på mig att shoppa till henne..Men ica maxi måste jag till idag då både kyl och frys ekar tomt och dagens lunch för mig får bli en avocado då hunger och ork inte står högst upp nu..

Nä nu ska jag krypa under filten och tacka bolibompa för att dom tar hand om Leia tills vi ska gå och sen blir det att krypa ner i sängen och sova sova sova...Kampen mot baciluskerna har startat..





Mammaträff..

Idag har jag och Dylan varit och bekantat oss med andra små bebisar och mammor och tråkigt nog så var det hela 10 st som inte dök upp idag, men dom kanske kommer till nästa gång..

Iallafall så var vi fem mammor och jag ska väl villigt erkänna att såna här gruppsammansättningar inte är något för mig, men ibland kan man ju ha tur och hitta sig en likasinnad i sin närhet, men inte idag tyvärr:-(

Dom som var med idag bodde för det första inte ens här i närheten utan i villaområden utanför centrum, sen kändes dom såå mycket äldre än mig oavsett om vi var i samma ålder säkert, men nä det blir inga kaffedejter med någon av dom utöver dessa träffar..

Bara för att vi har barn i gemensam ålder
så måste det även finnas ett litet klick emellan för att jag ska finna något intresse för att träffas på privat mark och tjata om allt mellan himmel och jord, för oavsett hur underbar Dylan är så vill jag ha konversationer utöver sömn, bajs och allt som tillhör bebistiden:-)

Sen har jag ju alltid haft svårt med att klicka med tjejer överhuvudtaget, jag är ju mer pojkflicka och har så alltid varit, gillar att snacka hockey mer än att snacka om rean på HM tex:-) Men men det kanske kommer en frisk fläkt till nästa gång annars så har jag ju även en mamma/bebisfika i nästa vecka från en tråd på nätet som ska ses och ja där har man ju snackat ett bra tag med varandra och det känns lite som man känner varandra på ett annat sätt än BVC´s mammagrupp..Ska iallafall bli spännande att ses:-)

Nä nu blir det vila då jag håller på att bli sjukling, vilket inte alls passar bra denna vecka då det är kalastider med stort K och en ond hals och trött kropp gör sig icke så bra sällskap då jag imorrn måste ut och shoppa lite presenter mm till Leia´s stora dag nästa vecka samt att hon ska på kalas hos en kompis från förskolan på lördag så det blir mycket kalas nu:-)

Ha det gott!!!

3 veckor med LCHF.. Synden straffar sig..

Japp igår var det så dags för den tredje veckans vägning och redan innan jag ställde mig på vågen så visste jag att det ej skulle vara så positivt..Började dock med att mäta mig och där var det oförändrat iallafall, men så var det där med vågen då...

Efter en helg med en hel del synder såsom en massa öl på söder= Kolhydrater..

Kom hem på natten och möts av både chips och ostbågeskålen och handen var betydligt snabbare än hjärnan vilket resulterade att jag mumsade glatt i mig som om jag aldrig fått smaka på chips och ostbågar under min livstid och ja detta är ju inget annat än just det..Kolhydrater..

Sen på lördagen så var det sambon som stod för lunchen och det blev pulversoppa dock väldigt lite för mig men iaf..Kolhydrater..

På söndagen var vi hos bekanta för årets sista grillning och där gick fritösen på högvarv vilket resulterade i 3 mumsiga lökringar= Kolhydrater..

Så ni kan ju tänka er att mitt hopp inte var så stort och med försiktiga steg ställde jag mig på vågen..

+600 gram visade den, jag klev av och på, ja säkert en tio gånger men samma resultat + 600 gram:-(

Får ta det med en nypa salt då det är vätska som samlats på och nu blir det strikt LCHF till iaf halva målet är nått innan några kolisar kommer i min kropp igen..

(Tjuvvägde mig dock imorse och då visade vågen -500 gram igen så förhoppningsvis går det åt rätt håll till nästa vägning men denna vecka står vi på +600 gram och +- Noll på måtten..)

Efter tre veckor med LCHF har jag då tappat med min uppgång denna vägning..


- 2,7 kg

- 8 cm mage

- 2 cm stuss

-3 cm lår


Lite nytt..

Håller på att renovera lite härinne, men då jag verkligen suger på photoshop så gör jag som många av er andra..

Ett fotocollage som header, enkelt även för mig:-)

Är dock inte klar alls men då man får ta det lite titt som tätt då tid ges så får det helt enkelt ta sin lilla tid och ja kanske grått är lite småtrist, men jag vill ha det enkelt..

Nu är tiden framför datan slut och hemmet kallar återigen..

2 Veckor med LCHF..

Har nu klarat av 2 veckor med att undvika dom större kolhydratskällorna och jag kan väl erkänna att jag sitter inte direkt och frossar i fett och grädde heller..Jag kör nog en lite mildare variant av LCHF, men ibland smäller jag till med en massa feta såser som bea mm men oftast blir det creme fraiche som får vara min stora fettkälla då jag tycker det känns lite fräschare till maten..

Apråpå (hm är det ens ett ord och hur stavar man det??) maten så känner jag mig inte direkt hungrig längre så vissa dagar känns det nästan som att jag inte äter något.. Igår tex, käkade familjen pizza och jag gnagde på en ölkorv hela kvällen som middag så jag måste skärpa till mig lite på intaget av mat oxå..

Men men jag gick även denna vecka ner lite, trodde inte det då jag har haft mens och svullar lätt upp några dagar då..Men nöjd är jag då jag nu på två veckor tappat 3,3 kg..


Två veckor med LCHF..

- 3,3 kg

- 8 cm mage

- 2 cm stuss

-3 cm lår


Dubbelt upp på BVC..

Igår var det stora 4 årskollen för Leia och dags för första vaccinationen för *Dudde*..



Leia var som vanligt blyg i början så vi hoppade lite från det ena till det andra , men när hon väl släppte lite på sin blyghet/iaktagande så gjorde hon det galant..

Syntestet klarade hon tack o lov utan anmärkning, har ju varit lite orolig att hon som mig ska ha usel syn, men icke:-) Hörseltestet gick även det galant, hon plockade pärlor utan problem vid varje pip..Trä pärlor på en rem, rita huvudfoting och räkna till tre ja hon fick en OK stämpel utan problem;-) Längden hade nu passerat en meter så nu är hon 105 cm lång och väger 19,6 kg.. Ligger kanon på kurvan om man nu vill stirra sig blind på den;-)

Tog också upp hennes hemska humörsvängningar och även om jag visste att det finns 4 års trots så var jag bara tvungen att ta upp den.. Har ju varit riktigt hemska dagar ibland, men V sa att det var normalt:-?

4 -årstrotsen är tydligen den starkaste trotsen av dom alla så det är bara att vara konsekvent i alla handlingar, blir lätt för mig, men gubben är det ju värre för;-).. Så om inte han tar orden på allvar så tyckte V att jag skulle släpa med han dit så även hon får prata med han om hur viktigt det är att vi båda har samma syn på handlandet i alla situationer som kan uppstå..

Så var det lilleman och hans första sprutor då..

Som vanligt satt han i mitt knä och bara skrattade och ju mer V pratade med han ju mer garvade han och gulliga V fick så dåligt samvete att hon skulle göra han ledsen inom en stund.. Första sprutan gick utan problem, det blev ett litet stopp i hans garv just under sticket, men sen bara fortsatte han min lilla glading:-)
Spruta 2 började i ett garv och slutade i ett gallskrik för en kort stund för att åter börja med sitt asgarv mot V;-) Hon sa att han var nog bland den gladaste bebisen hon gett första sprutan åt och nog är han en liten charmör♥

När vi kom hem tog jag det säkra före det osäkra och ploppade upp en alvedonsupp ifall det skulle komma feber, men han var rätt glad fram till sju sen däckade han och jag tänkte att jag låter han sova sålänge han vill och som han sov???Kvart i sju imorse vaknade han och då tog jag han till min säng för lite käk och sen slaggade han in till nio och nu ligger han här och sprattlar och jollrar på sitt bästaste humör som vanligt:-)

Ja man kan allt säga att han blev rejält utslagen av sprutorna för även om han sover väldigt bra nattetid så brukar han inte slagga 12 timmar utan käk iallafall.. Men jag skulle ju gärna se att det fortsatte;-)

3 Dagar..

Har jag gått förbi min gamla grannes dörr som har hemtjänst och samma matlåda har legat där på handtaget och väntat på att bli uppäten..

Idag fick jag nog, kanske tanten låg på sjukhus, men jag måste bara ringa för att kolla av ändå och slog upp numret till Blackebergs hemtjänst..

Pratade med en trevlig kvinna som tyckte det var bra att jag ringde, men det var tydligen inte just dom som hade hand om denna gamla dam så hon skulle ringa vidare till den som har koll på alla brukare för att be dom kolla upp varför maten fortfarande hängde på dörren efter 3 dagar??

Det tog inte ens 20 minuter från mitt samtal tills jag hörde att någon låste upp den gamla damens dörr och maten plockades in och hade det inte varit för att Dylan låg och sprattlade av tristess så hade jag banne mig trampat ner bara för att rådfråga vad dom sysslar med??

Nu går jag dock bara omkring och irriterar mig på om det är så hemskt att den stackars damen legat för sig själv iaf i 3 dagar utan mat och hemtjänst eller vad så jag tänker faktiskt ringa och kolla av imorrn, dom får tycka vad dom vill..

Men det är också bra att dom vet att jag har så lite att göra under min mammaledighet så att nästa gång en matlåda hänger i ett dygn så kommer jag ringa igen och då ska jag stå där vid dörren då dom kommer;-)..

Men först ska jag ta reda på Varför det tog 3 dagar och sen om det är så hemskt att dom bara struntat i henne eller ännu värre glömt, ja då gör jag en anmälan...

Nä fy för att bli gammal i detta land säger jag bara:-(


3 Månader och så förbannat söt♥

Finns inga ord som kan beskriva min kärlek för denna lilla kille så jag sätter in denna bild från idag då det nu är stora tremånadersdagen:-) Min Lycka..Mitt allt...♥


1 Vecka med LCHF..

Måndag och det innebär att det ska vägas och mättas efter en vecka med LCHF.. Nu ska ni veta att jag räknar inte i något kostverktyg mm utan äter i stort sett allt som inte innefattar mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram, men jag trivs bra med att kunna äta gott och samtidigt så känner jag mig betydligt lättare i kroppen..

Kolhydrater är inte gjorda för min kropp och jag ska erkänna att jag haft en hel del omställningsbesvär under veckan då jag har haft en riktig kolhydratsfrossa under snart ett års tid så gissa vad mycket skit(socker) min kropp igentligen skriker efter, men sen igår så mår jag betydligt bättre och idag startar jag med mina power walks samt ska försöka hinna med gymmet under veckan oxå..

Iallafall så var det dags för vägning idag samt mätning, och jag ska nog erkänna att jag trodde nog att vågen skulle vissa en större viktnedgång då jag känner mig så mycket lättare, men jag är nöjd och mina mått hade gått ner en del oxå så på det hela är jag nöjd över min första vecka..

Va F*n jag har frossat och latat mig men ändå gått ner, hur bra är inte det??

En vecka med LCHF..

- 1, 6 kg

- 6 cm mage

- 2 cm stuss

-2 cm lår


Mr Big!!!

Japp igår var det så dags med en lite försenad tvåmånaderskoll och vi hade ju vare sig mätt eller vägt Dylan 7 veckor, vilket var lite spännande att se hur det hade utvecklats sig??

Gissade på att han låg på 63 cm och sisådär 5900g och lite nära avr jag iaf med längden..

Min *lilla* bebis hade gått upp HELA 2 kg på dessa 7 veckor och vuxit 3 ½ cm så nu låg han på en vikt av 6820g och längden slutade 62 cm..

Nu slutade det inte där utan iom att det var en läkarkoll och sommartider så hade jag en i mina ögon väldigt stel BVC sköterska och jag tackar ännu en gång för att vi benådats med Världens underbaraste V till just vår bvc sköterska..

Läkaren var ointresserad att svara någorlunda på våra i hans ögon korkade frågor och gjorde sina test väldigt abrupt med en iallafall glad Dylan som nog mest facinerades av vad det var för ful gubbe som stoppade fingrarna i hans mun, men som sagt allt är ju sugvänligt i en liten bebis värld;-)

Sen att dom var så yra att innan hela undersökningen började så började dom att fråga oss om vi hade varit hos Ortopeden??

Say What???

Ja Dylan kom väl med snitt??

Ähm, skulle inte tro det,,, jag vet jag var där liksom:-)

Ok..säger dom funderande..

Ja jag snittades med Leia och var till Ortopeden då så ni måste blanda ihop dessa två på något twistat sätt..

Iallafall så slutade diskussionen där då det visade sig att dom beblandat Leia´s och Dylan´s journaler och uppenbarligen hade svårt att läsa det finstilta som tex födelsenummer??

Jaja dagens STORA PLUMP utgjorde iallafall den stela bvc sköterskan som tyckte att kanske Dylan gått upp lite väl mycket och tyckte att jag kanske gav han lite väl mycket mat så när hon fick höra att jag delammade så sa hon styrskt att jag kanske enbart skulle amma då??

Äh, hallå!! Hade jag haft mjölk så det räckte för hela dygn så skulle jag väl för FAN inte slänga ut 60 spänn per paket ersättning för skojs skull?? Jag ammar på morgonen då han vaknar efter sin nattsömn och då ligger vi och myser tills jag tycker det är dags att kliva upp, mitt ena bröst producerar ju knappt någon mjölk överhuvudtaget så att amma 24/7 är uteslutet..Med Leia dock producerade jag så mycket mjölk så att jag måste ha dubbla skydd i Bh´n samt dubbla tröjor för hamnade jag i en stressig situation så forsade det ur mig och jag kan än i dag minnas alla dom gånger jag sprang hem döljandes med två blöta ringar på min tröja så nog märker jag skillnad allt på dessa två gånger så jag blev jävligt irriterad på kärringen som uppenbarligen är någon amningshitler..

Också slutligen så fick jag minsann lära mig att NU ska man visst ha kudde till dom små sålänge dom ligger på rygg!! Då Leia var bebis var det uteslutet så jag trodde väl det gällde nu också det bara var 4 år sen så jag har nu misshandlat lilla Dylan med att endast ha en liten handduk i ett örngott..Bad Mother;-)

Jaja Dylan fick iallafall sin OK stämpel
och jag ser fram emot nästa veckas besök hos vår underbara VLeia ska ha sin 4 årskoll och ja kanske Dylan får sin första spruta då??

                                                            
                                                          ♥Vår Stora Gladskit:-)♥



Startvikt: 4040 g längd: 53 cm

4 dagar: 3510 gram 53 cm

1 vecka: 3830 gram 53 cm

2 veckor: 3965 gram 55 cm

3 veckor: 4095 gram 56 cm

4 veckor: 4410 gram 57 cm

5 veckor: 4760 gram 58,5 cm

12 veckor: 6820 gram 62 cm


P.M.S:-(

Vaknade imorse av några ENORMA smärtor i magen och dessutom jävligt illamående så det var bara att kolla datum och javisst är det så..

Dagen för kvinnoveckan närmar sig så nu sitter jag med lite mildare smärtor och inväntar floden av blod...

Hade inte alls såna här smärtor efter att Leia föddes och detta är ngt som jag sluppit dom senaste åren men minns så väl i gymnasiet då jag var och varannan månad fick hoppa in hos sjuksyster för att lägga mig på britsen och invänta pillrets värkan.. Att laga mat var inte optimalt med dessa åkommor:-(

Och nu är jag där igen och har nu slängt iväg ett mail till min barnmorska för att ta tag i efterkollen som vi fick ställa in samt att få något super preventivmedel som tar bort mina åkommor och som dessutom är 100% säker, vill inte ha fler barn då dom jag har räcker gott och väl;-)

Nä idag blir en tråkdag inomhus och så fort Dylan slaggat in så ska jag utmana Leia i lite spel:-)
Vi behöver skratta lite ihop istället för alla bråk vi för tillfället har(mer om det i ngt annat inlägg)...

Sen senare idag så blir det en försenad 2 månaderskoll för Dylan och det ska bli enormt spännande att se hur mycket han har vuxit sen sist:-)??

Nu lite lunch för mig och Leia.. Pannkakor till donnan och min LCHF fisk från gårdagen till mig(är inne på 5 dagen nu och ser fram emot väg och mätdagen på måndag:-) )

^^^^Se you later^^^^


Natusan First touch...

Som Buzzador så har jag fått chansen att Buzza för Natusan First Touch baby oil samt deras first touch bath ..

Har nu använt båda i över en månad och tycker verkligen huden på Dylan blir som ny efter ett bad med dessa, som kräkunge så badas det en gång om dagen minst och vad är då bättre än produkter som inte torkar ut huden på våra små älsklingar??:-)

Jag kommer även i fortsättningen använda Natusan´s produkter då jag varit supernöjd så finns det ingen anledning att byta till något annat märke.. Natusan is the shit för Dylans hud helt enkelt;-)


Vill du som mig bli en Buzzador och få tillfälle att prova olika produkter samt buzza till nära och kära så klicka in er på länken här nere och anmäl er:-) Jag har under tiden som Buzzador fått testa en massa spännande produkter som jag annars aldrig hade bekantat mig med:-) https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=lindatik

Vardagen..

Så var semestern slut och på ett sätt känns det skönt att vara tillbaka i vardagen igen..

" Mja iaf till en liten början:-) "

Jarkko är på jobbet och Leia är fortfarande ledig då jag inte minns alls om det var denna vecka som hon skulle komma tillbaka till förskolan eller nästa och ingen svarar där så jag förmodar att det fortfarande är sommarförskola så hon får vara hemma denna vecka och köra lite bootcamp tillsammans med mig att vända på dygnet..

Känns skönt att snart vara där igen med någorlunda rutiner och det är ju snart dags att sätta in lite rutiner på lilleman också men just nu sköter han sig exemplariskt i allt;-) Är rena motsatsen till hur Leia var som bebis..

Vi har iallafall hunnit avverkat en del, men visst känns det att man inte varit utomlands iår då man nu är van att åka iväg en sväng, men nästa sommar blir det...

Nu är det dock HÄLSAN som gäller för hela hösten och jag har som mål att ta mig till min önskevikt till nyår och visst det är MÅNGA kilon som ska bort då inte mycket åkt av mig än efter förlossningen, men mycket är vätska som fortfarande ligger och skumpar i kroppen så from idag då jag vägt och mätt in mig så är jag stenhård på mitt kolhydratintag samt så ska det motioneras varje dag antingen i form av en power walk eller ett gymbesök..

Sen blir det ju så mycket lättare att ta mina power walks efter man har lämnat Leia.. Inte optimalt att ta med Leia då hon för tillfället är rätt lat;-)

Nä nu en kopp kaffe till, sen mata lilleman som ligger och jollrar för sig själv och sen blir det städ och pyssel...Ser ut som att himlen kan öppna sig närsomhelst så vi håller oss inne idag:-)

See you!!!

RSS 2.0